Ένταση έξω από τη Νομική Σχολή – Συγκέντρωση αστυνομικών δυνάμεων και εισαγγελέων… ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και στέγαση σε άλλο κτίριο

LIVE: http://el.justin.tv/menace82/b/278377087?

– Πέμπτη, ώρα 19.21 –  Ένταση επικρατεί έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Νομική Σχολή με την παρουσία 2 εισαγγελέων. Η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί και είναι αδύνατη η πρόσβαση στο κτίριο. Οι μετανάστες απεργοί πείνας και αλληλέγγυοι φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομικής παρουσίας και υπέρ του αγώνα των μεταναστών. Το πρυτανικό συμβούλιο φέρεται να έχει αποφασίσει άρση του ασύλου. Διορία μισής ώρας (που λήγει περίπου στις 19.30) για εκκένωση του κτιρίου φέρεται να έχει δοθεί από τον εισαγγελέα.

– Στις 19.30 έχει καλεστεί έκτακτη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στο ΕΚΘ.

– Ώρα 19.26 – Οι εισαγγελείς στη Νομική έχουν γίνει πέντε.

– Ώρα 19.42- Δύο χιλιάδες διαδηλωτές στα Προπύλαια και επτακόσιοι στη Σόλωνος θα επιχειρήσουν να κατευθυνθούν στη Νομική. Μικροσυμπλοκές στα Εξάρχεια. Νεότερη πληροφορία αναφέρει ότι η διορία για εκκένωση λήγει στις 8 το βράδυ.

– Ώρα 19.47 – Ξεκίνησε πορεία από ΕΚΘ στη Θεσσαλονίκη και πάει προς άγαλμα Βενιζέλου

– Ώρα 21.30 – Η πορεία της Θεσσαλονίκης κατέληξε στο ΕΚΘ όπου και ξεκίνησε συνέλευση. Παραμένουν σε επαγρύπνηση.

– Ώρα 21.50 – Διασταυρώθηκε η πληροφορία (και από το Ραδιόφωνο «Στο κόκκινο») ότι μέσα στο κλίμα της έντασης και του αστυνομικού αποκλεισμού της Νομικής στην Αθήνα, ένας από τους μετανάστες συγκρατήθηκε από άλλους την τελευταία στιγμή να μην πέσει στο κενό από την ταράτσα του κτιρίου.

– Ώρα 22.10 – Αυτόπτες μάρτυρες της περιοχής αναφέρουν ότι άκουσαν από αστυνομικούς να μιλάνε για «αστυνομική επέμβαση» στη Νομική τα ξημερώματα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ιΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2011

– Ώρα 2.17 (ξημερώματα) – Η περιοχή γύρω από τη νομική σχολή παραμένει αποκλεισμένη ζώνη από αστυνομικές δυνάμεις. Αστυνομικοί εμφανίστηκαν νωρίτερα με νέες στολές τύπου Robocop και ηλεκτρικά αλυσσοπρίονα! Η φερόμενη «συμφωνία» περί μαζικής αποχώρησης των 250 απεργών πείνας μέσα στη νύχτα σε άλλο κτίριο ιδιώτη δεν έχει καμία ισχύ. Ο ιδιοκτήτης φέρεται να υπαναχώρησε και να το ανέβαλλε για το πρωί. Οι πιο επίφοβες ώρες για αστυνομική εισβολή στο κτίριο, είναι οι πρώτες πρωινές ώρες, μεταξύ 04.30-06.30.

– Ώρα 4.30 – Στις 3.30 το πρωί, τελικώς, οι απεργοί πείνας και οι αλληλέγγυοι, βγήκαν από το κτίριο της Νομικής Σχολής, ενώθηκαν με άλλους συμπαραστάτες τους και με πορεία κατευθύνθηκαν στο κτίριο που παραχώρησε ιδιώτης και στέγαζε κάποτε την πρεσβεία της Ελβετίας στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Πατησίων. Η πορεία επιτηρήθηκε από απόσταση από αστυνομικές δυνάμεις. Με πανό και συνθήματα, αλληλέγγυοι και μετανάστες έφτασαν στις 4 το πρωί και μπήκαν στο κτίριο. Ο χώρος προς το παρόν δεν επαρκεί, ο δεύτερος όροφος είναι κλειστός, κάνει κρύο, και η φιλοξενία αφορά ένα δεκαπενθήμερο. (Φωτό από την πορεία αποχώρησης από http://www.athens.indymedia.org).

2 Σχόλια προς “Ένταση έξω από τη Νομική Σχολή – Συγκέντρωση αστυνομικών δυνάμεων και εισαγγελέων… ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και στέγαση σε άλλο κτίριο”

 1. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από http://www.kokkino.org/

  Η απεργία πείνας, τα ΜΜΕ και ο νεκρός ευπατρίδης
  Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2011 15:53

  (του Σπύρου Νιάκα)

  Την Τρίτη 25 Γενάρη ξεκίνησαν απεργία πείνας 250 μετανάστες στο αχρησιμοποίητο κτήριο της Νομικής στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση, τα καθεστωτικά ΜΜΕ και σύμπαν το μπλοκ της αστικής νομιμότητας από το ΛΑΟΣ μέχρι το ΔΗ.ΑΡΙ. έφριξαν, καταγγέλοντας, απειλώντας τρομοκρατώντας τους πάντες. Στην αρχή μας «πληροφόρησαν» σχετικά με την βρώμα τις αρρώστιες και την υγειονομική βόμβα που απειλεί το κέντρο της Αθήνας και εμάς τους υγιείς. Μετά ανατρίχιασαν με τους βανδαλισμούς στο ιστορικό κτίριο της νομικής. Η Μπακογιάννη τρέμοντας από αγανάκτηση κατήγγειλε ότι άνθρωποι χρησιμοποιούν παπλώματα και κουβέρτες για να κοιμηθούν. Κατόπιν έσμιξαν ανήσυχα τα φρύδια τους σκεφτόμενοι τους κακόμοιρους τους φοιτητές που δεν μπορούν να πάνε στο μάθημά τους, το οποίο παρεπιπτόντως γίνεται σε άλλο κτίριο. Για να δώσει λύση σε αυτό το οξύ πρόβλημα, ο κοσμήτορας της σχολής και τιτάνας της επαγωγικής λογικής (και σύμβουλος του υπουργείου δημόσιας τάξης – συγγνώμη, προστασίας του πολίτη) Τσινισιζέλης έκλεισε τα άλλο κτίριο, αυτά που γίνονται μαθήματα. Και φυσικά, ο εισαγγελέας κάλεσε τον πρύτανη να δώσει εξηγήσεις για το έγκλημα που συντελείται.

  Όλα αυτά τα πληροφορηθήκαμε αναλυτικότατα από τα ΜΜΕ, πασπαλισμένα με μια γενναία δόση ασυλοφαγίας. Αμήχανα πλέον αναγκάζονται να παραδεχτούν ότι πρόβλημα υγείας δεν υπάρχει, ότι το κτίριο όχι μόνο δεν βανδαλίστικε και βρωμίστηκε αλλά για πρώτη φορά ίσως στην ιστορία του μυρίζει ανθρώπινα, ότι τα μαθήματα θα γινόντουσαν κανονικά και χωρίς πρόβλημα στις αίθουσές τους αν δεν έκλεινε ο κοσμήτορας την σχολή.
  Αυτό που δεν ακούσαμε από το παραπάνω σκυλολόι είναι το πιο σημαντικό από όλα: ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν πάει εκεί ούτε για να βρωμίσουν, ούτε για να σπάσουν, ούτε για να βιάσουν τις άσπιλες και κάτασπρες ελληνίδες κόρες του Αδώνιδος και της μπουμπούκας. Ούτε για να λύσουν το στεγαστικό τους πρόβλημα, όπως αφορίζουν οι υπουργοί της κυβέρνησης. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πάει για να κάνουν απεργία πείνας. Μπορεί στην ελληνική κουλτούρα κοινωνικών αγώνων και αντιστάσεων η απεργία πείνας να μην έχει πέραση, έχει γράψει όμως την δικιά της ιστορία στις χώρες από τις οποίες οι ίδιοι κατάγονται. Όχι γιατί είναι βάρβαροι και δεν έχουν σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή, αλλά γιατί με ευθύνη της «πολιτισμένης» – τρομάρα μας – δύσης στις χώρες τους έχουν υπάρξει καθεστώτα τόσο σκληρά που οι λαικοί αγωνιστές δεν είχαν και μεγάλη ποικιλία «λάιτ» μεθόδων αντίστασης.

  Αυτό είναι ακριβώς που φοβούνται το κράτος και η συμμαχία του «εθνικού κορμού» και της ρατσιστικής υστερίας. Οι 300 μετανάστες δεν εμπνέονται από τους ηρωικούς αγώνες του Απόστολου Γκλέτσου, αλλά μπορούν να εμπνεύσουν με τον αγώνα τους τους καταπιεσμένους της Ελλάδας, και όχι μόνο τους μετανάστες. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει να μπει στην ελληνική κοινωνία το δίλλημα που βάζουν οι 300 μετανάστες: «ή θα νικήσουμε ή θα πεθάνουμε». Άμα θέλουν να πεθάνουν ας πεθάνουν, αλλά στα μουλωχτά και χωρίς πολλά-πολλά.
  Την ίδια μέρα τα κανάλια θρηνήσανε τον θάνατο του Βασίλη Κωσταντακόπουλου. Ο Βασίλης Κωσταντακόπουλος ήταν μεγαλοεφοπλιστής, με πάνω από 50 καράβια, ο επανομαζόμενος και Greek King of Containers από τους Lloyds. Παράλληλα το είχε ρίξει και στον τουρισμό, χτίζοντας ξενοδοχειακά μεγαθήρια στην Μεσσηνία καταπατώντας τον αιγιαλό, προξενώντας παράλληλα και σημαντική οικολογική καταστροφή με τεράστια γήπεδα γκολφ. Τελευταίο του κατόρθωμα η δαμεσολάβησή του για να έρθει η Cosco στον Πειραιά. Τον έκλαψαν το Ελληνοκινέζικο Επιμελητήριο, η Μπακογιάννη, ενώσεις εφοπλιστών, βιομηχάνων, επίχειρηματιών, πρυτάνεις, δήμαρχοι, όλη η «καλή κοινωνία». «Ήταν ένας Ευπατρίδης, ένας Μεγάλος Έλληνας, ένας πραγματικός Πατριώτης» μας ανακοίνωσαν οι θλιμμένοι παρουσιαστές των ειδήσεων, αφού ηρέμησαν λίγο από την οργή τους για τους «βρωμιάρηδες» της Νομικής.

  Οι Ευπατρίδηδες αποτελούσαν στην αρχαία Αθήνα την ανώτατη τάξη της κοινωνίας. Είχαν στα χέρια τους τις θρησκευτικές και πολιτικές εξουσίες και πολλά προνόμια. Οι σημερινοί εφοπλιστές- ευπατρίδες αποτελούν πρώτη δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία, με πάνω από 4170 πλοία. Την ίδια στιγμή οι εισφορές που πληρώνουν στο ελληνικό δημόσιο είναι λιγότεροι από αυτούς που δίνουν οι μετανάστες! Και οι πολιτισμένοι μας δημοσιοκάφροι θρηνούν για τους ευπατρίδες, αλλά δεν αναγνωρίζουν στους κολασμένους αυτής της γης ούτε το δικαίωμα να επιλέξουν να αγωνιστούν παθητικά μέχρι το τέλος. Όσο για εμάς, η θέση μας είναι στο πλευρό των κολασμένων. Αν μη τι άλλο, μπας και μάθουμε και τίποτα από τον πολιτισμό τους. Οι δικοί τους συμπατριώτες αυτές τις μέρες εξεγερθήκανε και ρίξανε την χούντα στην Τυνησία. Η εξέγερσή τους ξεκίνησε με την αυτοκτονία (αυτοπυρπολήθηκε) του 26χρονου Μοχάμεντ Μπουαζίζι στις 17 Δεκεμβρίου…

  Πηγή: http://www.kokkino.org/

 2. Εισβολή στη Νομική Σχολή ή θα γίνει σήμερα, αύριο ή μεθαύριο ή δεν θα γίνει καθόλου.

  Μετά από λίγες ημέρες, δεν είναι δυνατόν να σέρνουν έξω από το κτίριο εξαντλημένους απεργούς πείνας και να τους κακοποιούν. Η εικόνα αυτή στο εξωτερικό δεν τους συμφέρει…

  Ενώ τώρα…

  Η ετοιμότητα του κινήματος αλληλεγγύης θα φανεί τώρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: