Οι τσαμπατζήδες και οι πρόθυμοι της ΕΡΑ Σπορ…

Σε μία περίοδο άγριας λιτότητας και λεηλασίας του εισοδήματος των εργαζομένων με τις ατέλειωτες περικοπές μισθών επιδομάτων και δώρων, η ΕΡΤ, το κρατικό μαγαζί που κόπτεται για τη διαφάνεια και την εφαρμογή της νομιμότητας καταπατεί κεφαλαιώδη ζητήματα του κλάδου και για τα οποία η ΕΣΗΕΜΘ σφυρίζει αδιάφορα.
Πιο συγκεκριμένα, η ΕΡΑ Σπορ το μεγαλύτερο ραδιοφωνικό αθλητικό κανάλι με πανελλαδική συχνότητα, αντί να αξιοποιήσει τους υπάρχοντες επαγγελματίες δημοσιογράφους, βαπτίζει δημοσιογράφους άτομα άσχετα με το χώρο και τους αξιοποιεί αμισθί σε συγκεκριμένες υπηρεσίες χωρίς την παραμικρή αμοιβή. Επί τρία και τέσσερα χρόνια στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βέροια, την Καβάλα, την Κατερίνη, τη Δράμα, ακόμη και την Καρδίτσα άτομα που είτε θέλουν να εξυπηρετήσουν το γραφείο τύπου της ομάδας με την οποία συνεργάζονται, είτε ευελπιστούν κάποτε να γίνουν δημοσιογράφοι και να εξασφαλίσουν μία σύμβαση (δηλαδή ποτέ!), παριστάνοντας τους ανταποκριτές, παίρνουν συνεντεύξεις, περιγράφουν αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλει η χαντμπολ με αντίτιμο και μόνο το άκουσμα της φωνής τους μέσα από την κρατική συχνότητα (άκουσον-άκουσον).
Ο προβληματισμός είναι εύλογος: Τι κάνει όλα αυτά τα χρόνια το συνδικαλιστικό μας όργανο που βαυκαλίζεται για την προστασία του επαγγέλματος; Με ποιο τρόπο θωρακίζει τον εργασιακό χώρο ευθύνης της και περιφρουρεί τα δικαιώματα των εργαζομένων- μελών του και κυρίως αυτών που έχουν προσληφθεί για να καλύπτουν τις ανάγκες της ΕΡΤ; Συντηρώντας την όλη κατάσταση και κωφεύοντας, αγνοώντας τους αυριανούς κινδύνους που ελλοχεύουν;
Κύριοι της ΕΣΗΕΜΘ έχουμε μπει σε άλλη εποχή όπου οι απολύσεις θα πολλαπλασιάζονται και για έναν ακόμη λόγο: Γιατί θα υπάρχουν πάντα οι τσαμπατζήδες και οι πρόθυμοι για να εξυπηρετήσουν άμεσες ανάγκες σε βάρος όλων αυτών που είτε έχουν χάσει τη δουλειά τους, είτε κινδυνεύουν να μπουν στο χωνευτήρι της ανεργίας. Και όσο εξακολουθείτε να παρακολουθείτε από χιλιόμετρα την κατάσταση, μην εκπλαγείτε αν αύριο οι παρατρεχάμενοι δημοσιοσχετίστες υπηρέτες των αφεντικών τους αυξηθούν και οι απολύσεις διευκολυνθούν, προς τέρψη της πλουτοκρατίας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ένα Σχόλιο προς “Οι τσαμπατζήδες και οι πρόθυμοι της ΕΡΑ Σπορ…”

  1. Σωστός ο … παίκτης (για να το πω αθλητικά), δηλαδή αυτός που «ποστάρισε» το θέμα. Έχω ξεκόψει από την συχνότητα αυτή τα τελευταία χρόνια και δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει. ‘Ομως απ΄ οτι θυμάμαι : Στην Καβάλα, είχαν έναν δικηγόρο ομογενή από την Αυστραλία. Στην Κατερίνη δουλευε ένας τραπεζικός, που ήθελε να γίνει και νόμιμος αλλα δεν μπόρεσε. Κάπου αλλού δουλευε ένας γιαουρτάς. Και η ζωή συνεχίζεται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: