Επιμένουν οι εργοδότες σε μειώσεις και περικοπές – Αύριο η διαπραγμάτευση για τη σύμβαση του περιφερειακού Τύπου

Δεν απέδωσαν οι σημερινές διαπραγματεύσεις της ΕΙΗΕΑ με την ΕΣΗΕΑ. Ο Μπόμπολας επέμεινε στη μείωση μισθών κατά 15% και στην μείωση της αμοιβής για τα κυριακάτικα κατά 75%. Ανάλογα και ο Ψυχάρης επέμεινε στην «αποκλειστική – αποκλειστική» απασχόληση. Νέα συνάντηση θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου. Απουσίασε και πάλι η ΕΣΗΕΜ-Θ.
Αύριο στην Αθήνα θα γίνει διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ για τη σύμβαση στον περιφερειακό Τύπο. Προτάθηκε στον εκπρόσωπο του Ασύνταχτου Τύπου να πάρει μέρος στη συνάντηση και να εκπροσωπήσει την ΕΣΗΕΜΘ. Αρνηθήκαμε για δύο λόγους:
α) το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αναφέρθηκε καν στην τελευταία συνεδρίαση που έγινε τη Δευτέρα. Δεν υπήρχε ούτε στην ημερήσια διάταξη. Γιατί άραγε; Μήπως το ξέχασαν; Να θυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα το δ.σ. δεν συνεδρίασε διότι η πλειοψηφία αποφάσισε ότι δεν υπήρχε θέμα προς συζήτηση. Σε ανάλογο σχόλιο είχαμε επισημάνει ότι μεταξύ άλλων θα μπορούσε να συζητηθεί και το συγκεκριμένο θέμα. Μας αγνόησαν. Τώρα θα μετέχουν σε μία διαβούλευση χωρίς προηγουμένως το δ.σ να έχει ενημερωθεί και χωρίς να έχει πάρει θέση. Όπως υποστήριξε ο γραμματέας της ΕΣΗΕΜΘ το θέμα συζητήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και δεν υπήρχε λόγος νέας συζήτησης διότι από τότε… δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ε βέβαια, όταν θεωρείς ότι όλα όσα γίνονται είναι καλώς καμωμένα τότε δεν άλλαξε τίποτα.
Είπαμε είστε φιλοκυβερνητικοί αλλά όχι και έτσι. Ακόμα και ο Παναγόπουλος τα έχει μαζέψει. Λίγη εγκράτεια δεν βλάπτει.
Να σημειωθεί επίσης ότι τον Δεκέμβριο ο εκπρόσωπος του Ασύνταχτου Τύπου στο δ.σ. άλλαξε. Δηλαδή επέλεξαν να στείλουν εκπρόσωπο στην διαπραγμάτευση ο οποίος δεν μετείχε καν στην συζήτηση του Οκτωβρίου; Τυχαίο;
β) ως συλλογικότητα άμεσης δημοκρατίας, χωρίς επικεφαλής και υπεύθυνους, ο Ασύνταχτος Τύπος έχει αποφασίσει ότι για μείζονα ζητήματα όπως κινητοποιήσεις και  συμβάσεις προηγείται η απόφαση της συλλογικότητας.
Πάντως η θέση μας είναι ξεκάθαρη όχι στις επιχειρησιακές συμβάσεις, όχι στις περικοπές, όχι στις απολύσεις. Υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο και μέσο τις συλλογικές συμβάσεις του κλάδου διεκδικώντας:
* αυξήσεις που να καλύπτουν το χαμένο εισόδημα των συντακτών
* απόλυτο πάγωμα των απολύσεων και επαναπρόσληψη των απολυμένων και
* καμία παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: