Αγαπητέ πρόεδρε

Μαθαίνουμε ότι περιδιαβαίνεις αυτές τις μέρες διάφορα δημοσιογραφικά μαγαζιά (σήμερα τον 102 FM της ΕΡΤ3) και επιχειρείς να αποτρέψεις τους συναδέλφους από το να υπογράψουν το αίτημα για διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης του κλάδου, συκοφαντώντας όσους προβαίνουν στη συλλογή τους. Και δεν καταλαβαίνουμε ποιο είναι το κίνητρο αυτής της άκομψης ενέργειας αφού η συλλογή υπογραφών προβλέπεται απο το καταστατικό μας. Αναρωτιόμαστε παράλληλα, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι -που ουδεμία σχέση έχουν με τον «Ασύνταχτο Τύπο»-, για ποιες έκτακτες περιπτώσεις προστέθηκε πριν από πολλά χρόνια το συγκεκριμένο άρθρο στο καταστατικό. Σου υπενθυμίζω ότι:
1ον για πρώτη φορά αμφισβητείται επισήμως η συλλογική σύμβαση και η ΕΣΗΕΜΘ καλείται να βάλει την υπογραφή της σε επιχειρησιακή σύμβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα μαγαζιά της πόλης
2ον οι εργοδότες προχωρούν καθημερινά σε απολύσεις
3ον στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα οι μειώσεις μισθών φθάνουν το 25%,
4ον ετοιμάζεται από τον αρμόδιο υφυπουργό νομοσχέδιο σκούπα για τα ΜΜΕ
5ον εργοδότης έχει ήδη επιβάλει εκβιαστικά μειώσεις αποδοχών σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, σε ποσά κάτω από την κατώτερη συλλογική σύμβαση
6ον τα δημοτικά ΜΜΕ της πόλης δεν είναι βέβαιο ότι θα υφίστανται στο τέλος του 2011

Αν δεν γίνει λοιπόν, Μάκη μας, συνέλευση του κλάδου ΤΩΡΑ πότε θα γίνει;

Δεν γνωρίζουμε γιατί ενοχλήθηκες. Μήπως επειδή δεν ήταν δική σου ιδέα; Μήπως φοβάσαι ότι οι αποφάσεις της συνέλευσης θα δεσμεύσουν το δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ σε θέσεις που διαφέρουν από τις δικές σου; Μήπως ότι οι αποφάσεις αυτές θα ακυρώσουν προηλλειμμένες συμφωνίες; Μήπως ανησυχείς μήπως αυτή τη φορά έρθει περισσότερος κόσμος στη συνέλευση; Δεν γνωρίζουμε.
Αν πάντως φοβάσαι μήπως η συνέλευση πέσει σε μέρα που θα λείπεις πάλι στο εξωτερικό μην ανησυχείς. Θα συναινέσουμε όλοι στον ορισμό της, σε μέρα που να σε βολεύει. Όλο και κάποια μέρα θα ξεκλέψεις ανάμεσα στα ταξίδια σου.

Η συλλογή υπογραφών βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο. Έχουν υπογράψει συνάδελφοι όλων των παρατάξεων και των πολιτικών αποχρώσεων. Ακόμη και συνάδελφοι με τους οποίους διαφωνούμε στα πάντα. Αυτό που μας ενώνει όμως, είναι η ανησυχία για το μέλλον του κλάδου και των εργασιακών σχέσεων που οι εργοδότες θέλουν να μας επιβάλλουν. Εξάλλου, Μάκη μας, οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Εκτός, βεβαίως, από αυτούς που πολιτεύονται με παραγοντισμούς, ίντριγκες και μαύρη προπαγάνδα πίσω από τις πλάτες των δημοσιογράφων. Δεν πιστεύω να ανήκεις σε αυτή την κατηγορία…

Advertisements

18 Σχόλια to “Αγαπητέ πρόεδρε”

 1. Συνάδελφος υπέρ του αιτήματος έκτακτης γενικής συνέλευσης Says:

  Αντιγράφω 2 σχετικά σχόλια από από πρόσφατο post που σχετίζονται με το θέμα:

  Μιθριδάτης Λέει:
  Ιανουαρίου 12, 2011 στο 7:33 μμ

  Συγνώμη ρε παιδιά. Αυτοί της πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜ-Θ, κάνουν ό,τι θέλουν; Και γιατί δεν στείλαμε εκπρόσωπό μας, δεν το κατάλαβα. Φοβούνται μην κολλήσουμε καμιά… “αθηναϊκή ασθένεια”;!

  Καθώς φαίνεται, η ΕΣΗΕΜ-Θ παραδόθηκε άνευ όρων στην τρόϊκα, το ΔΝΤ και τους λοιπούς ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ!
  Απάντηση

  Μέλος ΕΣΗΕΜ-Θ Λέει:
  Ιανουαρίου 13, 2011 στο 6:33 μμ

  Όχι απλώς απουσιάζει η ΕΣΗΕΜΘ όπως γράφετε παραπάνω, αλλά ο πρόεδρός της, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, καταφέρεται με μένος κατά του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.
  Από ότι φαίνεται, το να ασκεί κανείς στις ημέρες μας αξιοπρεπώς, με τόλμη και με αμεσο-δημοκρατικό ήθος την πολιτική του κριτική για τα συνδικαλιστικά πράγματα σε μια εποχή που σφαγιάζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, θεωρείται… “ταλιμπανισμός”.
  Κάποιοι, φαίνεται πως έχουν χάσει την ψυχραιμία τους.
  Η προπαγάνδα και η λάσπη των διαδρόμων αντικατέστησε, καθώς φαίνεται. την πολιτική ευθικρισία και το συνδικαλιστικό αισθητήριο.
  Κρίμα.
  Ο μόνος χαμένος, είμαστε όλοι μας.

  Ένας μη ασύνταχτος που έχει μάτια και βλέπει και ανοιχτά αυτιά για να ακούει

 2. Μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Says:

  Οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε πρόβατα για να μας υπαγορεύουν πού θα βάλουμε ή πού ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ την υπογραφή μας. Εγώ προσωπικά, υπέγραψα, γιατί, τι πιο φυσικό, από το να πραγματοποιηθεί μια ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για τα οξύτατα προβλήματα του κλάδου μας. Στο παραπάνω κείμενο με τίτλο «Αγαπητέ πρόεδρε», εξηγούνται επαρκώς οι λόγοι που πρέπει να γίνει αυτή η συνέλευση. Εγώ θα πρόσθετα έναν ακόμη λόγο: Θα θεωρούσα τον εαυτό μου ανεύθυνο, πολιτικά ανώριμο, και κυρίως ΣΥΝΕΝΟΧΟ για ό,τι θα μου συμβεί αύριο με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, αν δεν έκανα τα πάντα για να το αποτρέψω, προκειμένου να μην δεινοπαθήσουν αύριο τα παιδιά μου. Δεν με ενδιαφέρει ποιοι είχαν την πρωτοβουλία συλλογής των υπογραφών. Σημασία έχει ότι το αίτημα για έκτακτη συνέλευση, όπως έχω πληροφορηθεί, το απέρριψε κατ’ επανάληψη η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ. Τόσο ο προκάτοχος της θέσης του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ στο ΔΣ, Μπάμπης Μπίκας, όσο και ο νυν ασύνταχτος εκπρόσωπος στο ΔΣ, Φίλιππος Δεργιαδές, έχουν συναντήσει την κατηγορηματική αντίθεση της πλειοψηφίας του ΔΣ για την πραγματοποίηση έκτακτης συνέλευσης.
  Ας μην εκνευρίζεται τώρα ο πρόεδρος και ο -στενός, πλέον- «κύκλος» του.
  Ας φρόντιζε να είναι πιο μαχητικός και να μην απαξίωνε συνολικά τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας.
  Αυτή δε η εμμονή του προέδρου με τους ασύνταχτους συναδέλφους που πρωτοστατούν, είναι αλήθεια, στους αγώνες των δημοσιογράφων, έχει καταντήσει γραφική. Αν προκληθώ δε, θα καταθέσω και ΓΡΑΠΤΩΣ και ΕΠΩΝΥΜΩΣ ό,τι έχει υποπέσει στην αντίληψή μου για τη συστηματική του προσπάθεια να τρομοκρατήσει συναδέλφους σε αρκετές περιπτώσεις και όχι μόνο στο ζήτημα της συγκέντρωσης των υπογραφών.
  Μπορεί οι ασύνταχτοι συνάδελφοι να είναι αριστεροί, αντιεξουσιαστές ή απλώς αγωνιστές και να προτείνουν συλλογική διοίκηση ή κυκλική εναλλαγή στις θέσεις του ΔΣ κτλ., αλλά η δική μου άποψη, (χωρίς να διαφωνώ εντελώς με την αυτοδιαχείριση) είναι ότι χρειάζεται πρόσωπο με ευρεία αποδοχή για την προεδρία, υπερκομματικό, δραστήριο, ανυποχώρητο και όχι βαμμένο κρατικο-συνδικαλιστή, διαδρομιστή και πισώπλατο προπαγανδιστή. Η συστηματική απαξίωση που επιχειρεί κατά συγκεκριμένων συναδέλφων και πολύ περισσότερο κατά μιας συνδικαλιστικής παράταξης που εκλέχτηκε ως δεύτερη δύναμη με δημοκρατικές διαδικασίες, δεν συνάδουν ούτε με τη συναδελφική αλληλεγγύη, ούτε με το… καταστατικό της Ένωσης.

  Είμαι περήφανος που έβαλα την υπογραφή μου στο λιτό κείμενο, στο οποίο διέκρινα υπογραφές εκλεκτών συναδέλφων από όλα τα Μέσα της Θεσσαλονίκης και με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Το γεγονός αυτό, από μόνο του, με χαροποιεί ιδιαιτέρως. Αυτή ίσως να είναι η σπουδαιότερη κατάκτηση των ανθρώπων που είχαν την σχετική πρωτοβουλία. Ότι ενωνόμαστε μπροστά στη σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Μπράβο και στα παιδιά, τους συναδέλφους του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΌΥ, που σήκωσαν το κύριο βάρος αυτής της πρωτοβουλίας, χωρίς να το «φωνάζουν» και να το… «διαφημίζουν». Χρειαζόμαστε ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Όχι προεδρικά πυροτεχνήματα.
  Να υπογράψουμε ΟΛΟΙ, συνάδελφοι. Να πάμε σε έκτακτη συνέλευση και να ορίσουμε εμείς το τι είναι σημαντικό να πράξουμε στη σημερινή σκληρή εργασιακή πραγματικότητα.

  Μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ

 3. Ανεξαρτήτως από τις διαφωνίες ή συμφωνίες που μπορεί να έχει κανείς με το παραπάνω σχόλιο του συναδέλφου «Μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ», γεγονός είναι ότι έχουν περιέλθει και στη δική μας πληροφόρηση και αντίληψη, ανάλογες καταγγελίες από αρκετούς συναδέλφους για τη συμπεριφορά τόσο του προέδρου όσο και ορισμένων άλλων μελών της γνωστής πλειοψηφίας της Ένωσής μας που σχετίζονται με τις συνεχείς λεκτικές επιθέσεις κατά των συναδέλφων μας του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. Επιθέσεις που δεν σχετίζονται με πολιτικές θέσεις και διαφωνίες πάνω στα ζητήματα του κλάδου (που θα ήταν θεμιτές ακόμα κι αν διαφωνούσαμε), αλλά με «υπόγειες» συκοφαντίες και επαναλαμβανόμενους χαρακτηρισμούς όπως π.χ. «Ταλιμπάν», «υπερ-επαναστάτες» και διάφορα άλλα που τα έχουμε καταγεγραμμένα. Στην περίπτωση δε της συλλογής των υπογραφών για την πραγματοποίηση μιας Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, αυτή η συμπεριφορά οξύνθηκε. O πρόεδρός «μας», άρχισε να πιάνει τους συναδέλφους έναν-έναν και να μιλά για κίνηση που ισοδυναμεί με «στάση». Αν είναι έτσι, φανταζόμαστε δεν θα ειδοποιήσει κανείς τα… τανκς για να καταστείλλει τους διαφωνούντες!
  Το έχουμε ξαναπεί: Δεν έχει κανένας διαφωνία με τον απλό συνάδελφο Μάκη του διπλανού γραφείου. Δεν έχει κανείς διαφωνία με το πρόσωπο με το οποίο μπορεί να πιει και έναν καφέ, βρε αδερφέ, ή να συνεργαστεί πάνω στη δουλειά. Η πολιτική που ακολουθεί και αυτό που εκπροσωπεί ως πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, είναι το αντικείμενο της διαφωνίας μας. Εαν ο ίδιος επιχειρεί να διαστρέψει αυτή την πραγματικότητα σε άλλου τύπου φτηνή διένεξη, με τον ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ, μάλλον θα χρειαστεί να συνεχίσει να παίζει μόνος του.
  Η πολιτική του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ θα πρέπει να αλλάξει άμεσα. Αύριο θα είναι πολύ αργά…
  Οι συνάδελφοι που έχουν γίνει αυτόπτες μάρτυρες των φραστικών επιθέσεων του προέδρου και άλλων μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ κατά μεμονωμένων συναδέλφων ή συνολικά κατά του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, έχουν βγάλει ήδη τα συμπεράσματά τους…

  Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση των υπογραφών για την πραγματοποίηση της ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η προσπάθεια δαιμονοποίησης αυτής της ευρείας, ακομμάτιστης και αμεσο-δημοκρατικής πρωτοβουλίας των δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ, έχει πέσει στο κενό. Ήδη η πρωτοβουλία έχει αγκαλιαστεί από μεγάλη μερίδα των συναδέλφων μας που δεν έχουν υποκύψει μπροστά στις «προεδρικές» νουθεσίες για το σαμποτάρισμά της.

  Η έλλειψη ψυχραιμίας μπροστά σε μια πρωτοβουλία που προβλέπεται από το καταστατικό μας, είναι αλήθεια, εξέπληξε αρκετούς, ακόμα και από το «προεδρικό στρατόπεδο»… Δεν είναι, ωστόσο, μεμονωμένο συντεχνιακό φαινόμενο. Σε όλη τη χώρα, η «παλιά κρατικο-συνδικαλιστική» φρουρά της «εργασιακής ειρήνης», καταρρέει κάτω από το βάρος των δραματικών εξελίξεων, μετά τον πόλεμο που μας κήρυξαν η κυβέρνηση, οι εργοδότες, οι τραπεζίτες, το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και η τρόϊκα.

  Τώρα, είναι ώρα ευθύνης. Το θέμα είναι πώς την αντιλαμβάνεται ο καθένας.

 4. Μικρός Ταλιμπαν-ιστής Says:

  Δυστυχώς, η πολιτική-συνδικαλιστική ανωριμότητα και μικρότητα είναι αυτή που χαρακτηρίζει πολλούς εργατοπατέρες των καρεκλών του ΔΣ. Γυρίζουν την πλάτη (στην κυριολεξία!) σε ορισμένους «ασύνταχτους» συναδέλφους, μόλις τους βλέπουν!!! Το είδαμε και αυτό. Τελικά, αυτό μάλλον θα πρέπει να θεωρείται μεγάλη… επιτυχία!
  Επίσης, αυτό σημαίνει ότι μάλλον οι ασύνταχτοι δημοσιογράφοι δεν είναι μία από τα ίδια. Τελικά, δεν είναι και πολύ κακό να σε θεωρούν σήμερα… «Ταλιμπαν-ιστή».
  Ε ρε πού καταντήσαμε…

 5. Όταν σε περίοδο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, η συγκέντρωση υπογραφών θεωρείται «ΣΤΑΣΗ», τότε, τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν:

  1. Κάτι δεν πάει καλά με την «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

  2. Κάτι δεν πάει καλά με όποιον το υποστηρίζει

  2. Κάτι δεν πάει καλά τόσο με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όσο και με αυτόν που το υποστηρίζει.

  Δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω.

 6. Μου 'φαγες όλα τα δαχτυλίδια Says:

  To «δαχτυλίδι» της διαδοχής που είχε δώσει ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, κ. Δημήτρης Γουσίδης, στον σημερινό πρόεδρο κ. Μόσχο Βοϊτσίδη, έχει φθαρεί. Ας παραγγείλλει καινούργιο ή ας το παραδώσει. Στην ερώτηση που τίθεται παραπάνω από τον «Κορνήλιο», νομίζω ότι ισχύσει η τρίτη απάντηση. Δυστυχώς.

 7. Πρώην συμβασιούχος στην ΕΡΤ-3 Says:

  Αντί να ασχολούνται κάποιοι από την προεδρική αυλή με τους συνδικαλιστές συναδέλφους που παίρνουν πρωτοβουλίες για το καλό του κλάδου μας, δεν παίρνουν καμιά πρωτοβουλία να μας πούν τι γίνεται με μας τους πρώην συμβασιούχους της ΕΡΤ-3; Ή μας έχουν ξεχάσει εντελώς;

  Μία έκτακτη συνέλευση είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για να πούμε κι εμείς μερικά πράγματα. Εκτός και αν δεν θέλουν ούτε να μας ακούσουν.

  Το θέαμα ήταν εκνευριστικό στην πρόσφατη κοπή της βασιλόπιτας στην Ένωση. Κάποιοι από την ίδια αυλή να σφίγγουν το χέρι του Μπακατσέλου και των κυβερνητικών βουλευτών που μας έχουν πετάξει έξω από τη δουλειά. Αυτό είναι συνδικαλισμός; Είναι πολιτικός πολιτισμός να σφίγγεις το χέρι του εργοδότη σου που σου κόβει μισθούς και δικαιώματα; Και να το κάνουν μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, ορισμένοι εκ των οποίων είναι εργαζόμενοι σε επιχείρηση του Μπακατσέλου;

  Όσοι το είδαμε, πραγματικά, γελάσαμε και φρίξαμε. Έτσι, ενώ κατά την είσοδο στο κτίριο δεν ήμουν απολύτως βέβαιος για το τάιμινγκ της διαμαρτυρίας του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ με την ανακοίνωσή τους που έλεγαν ΕΞΩ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ, κατά την έξοδό μου, είχα πειστεί 100% για την ορθότητα της διαμαρτυρίας.

  Καποιοι συνάδελφοι στο χώρο μας, πραγματικά, έχουν πιάσει το νόημα της εποχής και είναι οι μόνοι που κινητοποιούνται. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε σε κάποιους κύκλους της προεδρικής αυλής να λοιδωρούν και να διαδίδουν κακοήθειες σε βάρος των συναδέλφων μας.

  Πρώην συμβασιούχος της ΕΡΤ-3

 8. Μάκη άσε να λένε. Εσύ συνέχισε να θάβεις τους ασύνταχτους. Λέγε λέγε κάτι θα μείνει. (Τι μου θυμίζει αυτή η μέθοδος;).

 9. Ο κακός μου ο καιρός!! Says:

  Συγνώμη αλλά βοηθείστε την μνήμη μου.. Πότε ο κ.Μάκης βγήκε έξω απο την ένωση και πήγε σε «μαγαζιά» για να δει συναδέλφους που αντιμετώπιζαν προβλήματα με τις δουλειές τους ;;; Στο ΣΤΑΡ δεν πήγε, στο Μέγκα δεν πήγε, στο Ράδιο ΘΕσσαλονίκη δεν πήγε, στην ΩΜΕΓΑ δεν πήγε.. Για το καταστατικό «περατζάδα» απο τα «μαγαζιά» δεν έκανε, που θα μπορουσε όπως λέει και ο ίδιος να πάρει το ποδηλατάκι του και με δύο «ορθοπεταλιές» να πεταχτεί όπου θέλει… Και τώρα που μαζεύονται υπογραφές για κάτι που κρίνεται απο όλους απαραίτητο, βρήκε να ξεστραβωθεί και βγεί απο το γραφείο του;;; Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο!!!

 10. Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ, διέσωσε την τιμή ολόκληρου του κλάδου των δημοσιογράφων σε Μακεδονία-Θράκη, στη φετινή «γιορτή» της ΕΣΗΕΜ-Θ. Δεν επέτρεψαν να περάσει αυτό το χαζοχαρούμενο κλίμα ότι «είμαστε όλοι το ίδιο», πολιτικοί, εργοδότες, παπάδες και δημοσιογράφοι.
  Πάλι καλά που δεν έγινε η γιορτή σε κανένα πολυτελές ξενοδοχείο με γιγαντο-οθόνες για να βλέπουμε όλοι τους «αγιασμούς» και τα πετραχήλια.
  Και αν όλοι αυτοί οι «επίσημοι» έρχονταν ανυπόκριτα στη «γιορτή» τότε και ο Άνθιμος θα έπρεπε να μας χαρίσει αυτό το πράγμα που κρεμόταν στον λαιμό του και έτσι θα λυνόταν προσωρινά το πρόβλημα δεκάδων ανέργων.

 11. O πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Παναγόπουλος (ΠΑΣΚΕ), το έπιασε το κλίμα αγανάκτησης της βάσης των εργαζομένων και «προσαρμόστηκε» χώνοντάς τα στο ΠΑΣΟΚ (όπου ανήκει) και στην κυβέρνηση.

  Η γνωστή πρασινο-γαλαζια-ροζ συμμαχική πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ, έχει «τυφλωθεί» και έχει «κουφαθεί». Είναι εκτός τόπου και χρόνου. Γι’ αυτό και την προηγούμενη Τετάρτη έλαβε την απόφαση ότι «δεν συνέτρεχε κανένας σοβαρός λόγος» στον κλάδο για πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Δ.Σ. !!!

  Δεν το κλείνετε καλύτερα το μαγαζί; Τι το κρατάτε και ξοδεύετε τζάμπα πετρέλαιο και ρεύμα για ένα τριόροφο κτίριο που το πληρώνουμε όλοι μας;

 12. Τεχνικός στα ΜΜΕ Says:

  Φανταστείτε και τα μικρότερα Σωματεία στα ΜΜΕ, όταν το μεγαλύτερο από αυτά στην πόλη, παραδίνεται χαλαρά στις όποιες εργοδοτικές αυθαιρεσίες, εναντίον εργαζομένων…

  Ένας απλός Τεχνικός στα ΜΜΕ είμαι, που, πελαγωμένος, διαβάζει το άρθρο…

 13. Τεχνικός στα ΜΜΕ Says:

  Και ναι, συμφωνώ, με αυτά που λέτε, αυτός που δε μπορεί να μπει μπροστά ή εξυπηρετεί συμφέροντα εγοδοτών, καλύτερα να αποχωρήσει, γιατί η μπάλα παίρνει όλους τους εργαζομένους στα ΜΜΕ και αν γίνει αυτό με τον Αγγελιοφόρο (το μαγαζί του Προέδρου), τότε, ζήτω που καήκαμε, όλοι εμείς που δουλεύουμε σε Τηλεοράσεις-Εφημερίδες-Ραδιόφωνα.

 14. Πού βρίσκεται αυτό το έρμο το κείμενο που υπογράφουμε;

  Εγώ και άλλοι δύο συνάδελφοι θέλουμε να υπογράψουμε.

  Αν δεν κάνουμε έκτακτη συνέλευση στις τωρινές συνθήκες, πότε θα κάνουμε; Μόλις κάνουν περικοπές KAI στον Αγγελιοφόρο και μας πάρει όλους ο κατήφορος;

  Ήδη εμείς στην ΕΡΤ το ΖΟΥΜΕ. Πρέπει να το ζήσουν και άλλοι;!

 15. Οσονούπω γίνονται εκλογές στον δικηγορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης. Ο Ασύνταχτος να προτείνει για πρόεδρο τον ΔΣΘ τον Βοϊτσίδη.

 16. Αν κάποιοι «φοράνε παντελόνια», όπως συνήθιζε να λέει και ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, κ. Δ. Γουσίδης, θα πρέπει να παραιτηθούν αφού το έχουν δηλώσει ότι θα το κάνουν σε περίπτωση που προκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση με τη συγκέντρωση των απαραίτητων υπογραφών, όπως προβλέπει το καταστατικό. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι «τζάμπα λόγια». Εξάλλου, οι ίδιοι το έθεσαν έτσι και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: