Κάλεσμα Πρωτοβάθμιων Σωματείων

Πορεία Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων στη Θεσσαλονίκη syntonismos.blogspot.com/ .(Κάντε κλικ στη φωτο για μεγέθυνση).

H ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ καλεί σήμερα Τετάρτη 22/12, σε συγκέντρωση-πορεία στις 17:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοίνωσή της, τονίζει:

Στη συνάντηση των σωματείων έγινε διεξοδική συζήτηση και εκτίμηση για την περίοδο που βρισκόμαστε και τους παρατεταμένους εργατικούς αγώνες που απαιτούνται. Χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους-άνεργους-νεολαίους που από την Αθήνα τη Θεσ/νίκη και όλες τις μεγάλες πόλεις, με τις μαχητικές τους συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έστειλαν μήνυμα αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της «πτώχευσης» των εργαζομένων και όλης της βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης-ΣΕΒ-Ε.Ε.-ΔΝΤ. Ταυτόχρονα καταδικάζει την άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής σ’ όλη την Ελλάδα και στη Θες/νίκη, που δείχνει πως η κυβέρνηση στηρίζεται για να περάσει την πολιτική της αποκλειστικά πια, στις ορδές των ειδικών δυνάμεων, στον χημικό πόλεμο και στην τηλεοπτική δικτατορία

Συγκεκριμένα κατέληξε στις παρακάτω δράσεις-παρεμβάσεις.

  • Να καλέσει την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 του Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού απογευματινό συλλαλητήριο για τη Θεσσαλονίκη ώρα 5 στο άγαλμα ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Με πολύμορφο μαχητικό τρόπο τη μέρα αυτή που η κυβέρνηση θα ψηφίζει τον πιο αντιλαϊκό προϋπολογισμό και θα καταδικάζει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση όλο τον κόσμο της δουλειάς, εμείς δε μπορεί παρά να είμαστε στους δρόμους. Την ώρα που οι εργαζόμενοι της Αθήνας θα πολιορκούν τη Βουλή και θα απαιτούν να μην ψηφιστεί ο ληστρικός αυτός προϋπολογισμός κι εμείς στη Θεσσαλονίκη να διαδηλώνουμε και να παρεμβαίνουμε σε χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που είναι στο κέντρο της επίθεσης ή λειτουργούν ως εργασιακά «κάτεργα», με απολύσεις, ελαστικές εργασιακές σχέσεις «μαύρη εργασία» κ.λ.π.
  • Να οργανώσει συνέλευση των πρωτοβάθμιων σωματείων την ΚΥΡΙΑΚΗ 16-1-2011 ώρα 11π.μ. στον 4ο όροφο της ΕΔΟΘ. Στόχος της συνέλευσης πρέπει και μπορεί να είναι μέσα από τη μαζικοποίηση του συντονισμού και τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων σωματείων να προχωρήσουμε σ’ ένα ποιοτικό μετασχηματισμό στην κατεύθυνση δημιουργίας και συγκρότησης ενός αυθεντικού εργατικού κέντρου αγώνα, μακριά από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και με προοπτική τη συμβολή του στην κλιμάκωση του αγώνα μετά τις γιορτές. Στην προσπάθεια αυτή αποφασίστηκε να γίνει συγκεκριμένη δουλειά από κλιμάκια συνδικαλιστών όλη την περίοδο με το σύνολο των σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
  • Να υπάρχει ανακοίνωση για τα ζητήματα της περιόδου και να παρέμβει μαζί με άλλες συλλογικότητες για ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους της πόλης π.χ. απολύσεις , αυξήσεις εισιτηρίων κ.λ.π.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-12 ΩΡΑ 5 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: