Έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΜ-Θ τώρα- Να βάλουμε εμείς τις κόκκινες γραμμές

Πριν από μερικές ημέρες  ο «Ασύνταχτος Τύπος», ζήτησε τη διενέργεια έκτακτης γενικής συνέλευσης. Η πρόταση αυτή κατατέθηκε κατά τη διάρκεια την «εγκλωβισμένης» στα τέσσερα ντουβάρια της ΕΣΗΕΜ-Θ απεργίας στις 29-11-2010.  Αιτία, φυσικά οι εξελίξεις στον κλάδο. Το αίτημα επανήλθε και επίσημα την προηγούμενη εβδομάδα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Η διοίκηση όμως το απέρριψε.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο οι συνδικαλιστικοί μας ηγέτες αρνούνται τη συνάντηση με τους συναδέλφους τους. Ντρέπονται για τα όσα γίνονται στον κλάδο; Θεωρούν ότι οι χειρισμοί τους είναι οι κατάλληλοι, άρα δε χρειάζεται  η συνέλευση;; Πιστεύουν  ότι έχουν το αλάθητο;

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ισχύει και τι υπάρχει στο μυαλό τους. Ξέρουμε όμως πως ο κλάδος βιώνει τη χειρότερη κρίση του. Η διάθεση των συναδέλφων για ενημέρωση και προτάσεις για να αντιμετωπίσουμε την κρίση φάνηκε και κατά τη διάρκεια της «εγκλωβισμένης απεργίας». Εκεί που οι συνάδελφοι προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη μέσα από μια αποσπασματική ενημέρωση. Το ότι παρέμειναν στο χώρο για περισσότερες από δύο ώρες κάτι δείχνει. Όπως όμως φαίνεται άλλοι δεν πιάνουν τα μηνύματα.

 Στο σημείο αυτό που βρισκόμαστε χρειάζεται διάλογος και προτάσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την κρίση. Αλλά αυτό φαίνεται δεν αφορά τη σημερινή διοίκηση. Της αρκούν οι ενημερώσεις στο πόδι και θεωρεί αρκετή την πληροφόρηση που γίνεται από στόμα σε στόμα.  

Οι  κραυγές αγωνίας των συναδέλφων που ειτε απολύονται, είτε χάνουν χρήματα από το μισθό τους, δεν τους συγκινούν. Προφανώς ούτε οι συνθήκες εργασίας που γίνονται καθημερινά χειρότερες.

Αν όλα αυτά δεν αρκούν για να πάμε σε έκτακτη γενική συνέλευση, όπου θα αποφασίσουμε μεταξύ άλλων, που μπαίνουν οι κόκκινες γραμμές στην αυθαιρεσία των εργοδοτών τότε τι πρέπει να γίνει;

Ο Ασύνταχτος Τύπος θα επανεξετάσει τη στάση του στην επόμενη συνέλευση του και θα καταθέσει την πρόταση του το προσεχές χρονικό διάστημα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: