ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλα τα ΜΜΕ 15, 17, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Στο «και πέντε» των δραματικών εξελίξεων στο ζοφερό εργασιακό τοπίο των ΜΜΕ και στο «πάρα πέντε» της ταφόπλακας που ετοιμάζουν για τις ΣΣΕ και αφού προηγήθηκαν εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων, «λουκέτα» σε εφημερίδες, περιοδικά και ένθετα, όξυνση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, των εκβιασμών, των απειλών και των τραμπουκισμών, αποφάσισαν οι «αξιότιμες συνδικαλιστικές ηγεσίες» να ξεκουνηθούν υπό την πίεση της βάσης των εργαζομένων και των πιο ριζοσπαστικών κομματιών της στα ΜΜΕ,  να κηρύξουν μια 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας και να απευθύνουν κάλεσμα και για συμμετοχή στην απεργία της 15ης Δεκέμβρη. (Δείτε και το: Απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα την ακύρωση των απολύσεων. Σήμερα, τώρα!!! ).

Το αίτημα για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, είναι περισσότερο από ποτέ ΕΠΙΚΑΙΡΟ.

Οι οθόνες των τηλεοράσεων στη διάρκεια της απεργίας σε όλα τα κανάλια θα πρέπει να δείχνουν «χιόνια» ή να έχουν μόνιμη καρτέλα που να γράφει «ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ». Η προβολή ταινιών με 5 όσκαρ δεν συνιστά απεργία. Να πάρουν αποφάσεις οι ΕΝΩΣΕΙΣ των συναδέλφων ΤΕΧΝΙΚΩΝ.

Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη απεργία, η  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε. κήρυξε 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλα τα ΜΜΕ την Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 με αιτήματα:

* Την άμεση υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

* Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και

* Την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των ανέργων.

Στην ίδια ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ καλούνται οι Ενώσεις του Κλάδου «να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 15 ης Δεκεμβρίου».

Για ολόκληρη την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, όσο και για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΜ-Θ, προχωρήστε στην

H ANAKOΙΝΩΣΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ 17 & 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

7 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ στα πλαίσια της κλιμακούμενης αντίδρασης για να αντιμετωπιστούν οι συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις σε βάρος εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων με απολύσεις, αύξηση της ανεργίας, εκ περιτροπής εργασία, αντικατάσταση των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις εργασίες και σε συνέχεια των κινητοποιήσεων καλεί τις Ενώσεις του Κλάδου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 15 ης Δεκεμβρίου και την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ για την Παρασκευή 17/12 και Σάββατο 18/12/2010.

Ζητάμε:

* Την άμεση υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

* Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και

* Την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των ανέργων.

Σήμερα, στο όνομα μιας οικονομικής κρίσης και με την απειλή της χρεοκοπίας, που προκάλεσαν η κακοδιαχείριση, η σπατάλη, η κερδοσκοπία με την ανοχή και την συνενοχή του πολιτικού συστήματος, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση. Σκοπός, η αφαίρεση ακόμα και των στοιχειωδών ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων για την επαναφορά εργατικού Μεσαίωνα.

Η δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας σε βάρος των συναδέλφων μας με απειλές η και κλείσιμο εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, η σφαγή της ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης στο βωμό της διαπλοκής, της εμπορευματοποίησης και μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας όργανο των μονοπωλίων, θα αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και μαζικά από όλους τους εργαζόμενους στον Κλάδο.

Η Συντονιστική Επιτροπή, τέλος, διακηρύσσει την απόφασή της να προχωρήσει συντεταγμένα με τους εργαζομένους όλης της χώρας, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Τριτοβάθμιων Εργατικών Οργανώσεων.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΜ-Θ

Απεργιακές κινητοποιήσεις (10/12/2010)

Θεσσαλονίκη, 10 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε η Πανελλήνια ΟμοσπονδίαΕνώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο, 17 και 18 Δεκεμβρίου.

Η πρώτη 24ωρη απεργία, σε συντονισμό με το σύνολο των εργαζομένων στην Ελλάδα, θα αρχίσει στις 6 π.μ. της Τετάρτης 15/12/2010 και θα λήξει στις 6 π.μ. της Πέμπτης 16/12/2010.

Η επόμενη  κινητοποίηση θα αρχίσει στις 6 π.μ. της Παρασκευής 17/12/2010 και θα λήξει στις 6 π.μ. της Κυριακής 19/12/2010.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος, ενωμένος, αντιδρά στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που επιχειρούν να επιβάλλουν οι εργοδότες με την ακύρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τους εκβιασμούς εργαζομένων για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και την απαξίωση του δημοσιογραφικού έργου.

Ενέργειες όπως αυτές που απειλούνται ή και εκδηλώνονται με ιδιαίτερη συχνότητα σε όλη τη χώρα, δεν στρέφονται απλώς εναντίον ενός επαγγελματικού κλάδου αλλά πλήττουν την ίδια την ενημέρωση, η οποία αποτελεί δημόσιο αγαθό.

Οι δημοσιογράφοι της Μακεδονίας-Θράκης, όπως και όλης της Ελλάδας, λέμε όχι στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, απεργούμε και διεκδικούμε:

·               Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους χώρους: εφημερίδες, δημόσια ραδιοτηλέοραση, ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.

·               Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Advertisements

4 Σχόλια to “ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλα τα ΜΜΕ 15, 17, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010”

 1. "Αλήτης" αλλά όχι ρουφιάνος δημοσιογράφος Says:

  Θα πρότεινα από την πλευρά μου, όλο το 48ωρο να λειτουργούν τα κανάλια και να προβάλλουν με ευθύνη απεργιακών επιτροπών περιφρούρησης τα αιτήματα όλων των εργαζομένων από ΟΛΟΥΣ τους κλάδους. Να αποκτήσει έστω για λίγο η TV, ανθρώπινο κοινωνικό και αγωνιστικό πρόσωπο.

  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

  • «Αλήτη» κανονικά σε ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων τα καταστατικά των Ενώσεων προβλέπουν και απεργιακά δελτία και έκδοση εφημερίδας. Όχι μόνο δεν είναι …πρωτοποριακό (με την έννοια του …ξεκάρφωτου) αυτό που λες, αλλά θεωρείται δεδομένο. Για την αθηναϊκή ένωση συντακτών, που γνωρίζω, υπάρχει η εφημερίδα «Αδέσμευτη Γνώμη», την οποία σε κάθε απεργία συνέτασσαν δημοσιογράφοι από όλες τις εφημερίδες.
   Μη ρωτήσεις όμως από πότε έχει να εκδοθεί…

   Πλέον αυτές οι συζητήσεις ανοίγουν ξανά.
   Ας ελπίσουμε να μην είναι (τελείως) αργά.
   Και για τις απεργίες. Και για να πάρουμε τα Μέσα στα χέρια μας οι εργαζόμενοι.

   Καλά που υπάρχουν και blog, όπως αυτό, και βγαίνουν κάποια πράγματα.
   Αλλιώς αν περιμέναμε από τα …Μέσα (στα οποία μάλιστα εργαζόμαστε) να μας στηρίξουν …άσ’τα.
   Με την ευκαιρία ρε παιδιά του Ασύνταχτου, δε ξέρω πως αλλιώς να το πω.
   Είστε ωραίοι-ες.
   Σ’ ένα κόσμο όπου κατάντησε να ονομάζει τα αυτονόητα «ουτοπίες» φωνές σαν και τη δική σας είναι απαραίτητες.

   ένας από τους απλήρωτους εργαζομένους στην απογευματινή

 2. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ενωση Φωτορεπόρτερ Says:

  Η επιστολή- καταγγελία της ΕΦΕ

  Προς:
  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
  κ. Χρήστο Παπουτσή

  Είμαστε υποχρεωμένοι για μια ακόμη φορά να καταγγείλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας που επιτέθηκαν αναίτια, κακοποίησαν και τραυμάτισαν συναδέλφους μας φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους κατά την διάρκεια του χθεσινού συλλαλητηρίου.

  Συγκεκριμένα ο συνάδελφος Maxime Cyselinck φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα για λογαριασμό του πρακτορείου «News Pictures» χλευάστηκε και προπηλακίστηκε άγρια από ομάδα των ΜΑΤ στην οδό Μπενάκη , παρ΄όλο που δήλωσε την ιδιότητά του , με αποτέλεσμα το σπάσιμο του χεριού του και την αρπαγή του κράνους και της μάσκας που φορούσε (απαραίτητα για την προστασία του από τα χημικά). Σε βοήθειά του προσέτρεξε ο συνάδελφος Βαγγέλης Πατσιάλος ο οποίος χτυπήθηκε και αυτός από την όμάδα των ΜΑΤ.
  Επειδή τα γεγονότα είναι γνωστά, η επαναλαμβανόμενη αυτή τακτική από την πλευρά ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, παρά τη πληθώρα των καταγγελιών και διαμαρτυριών της Ένωσής μας κατά το παρελθόν, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το επί πλέον γεγονός ότι η ιδιότητα των συναδέλφων μας φωτορεπόρτερ ήταν περισσότερο από προφανής και σε καμιά περίπτωση οι επιθέσεις αυτές δεν μπορεί να θεωρηθούν τυχαίες.
  Επειδή η συμπεριφορά αυτή των οργάνων της τάξης πλήττει βάναυσα την ελευθεροτυπία, σας καλούμε, για πολλοστή φορά, να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών στην ολόπλευρη ενημέρωση, που αποτελεί την ψυχή της Δημοκρατίας.

  Με τιμή
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ

 3. Καλά κάνουν οι φωτορεπόρτερ και καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά και πρέπει να συνεχισθεί η δημοσιοποίηση τους. Αλλά ο υπουργός ΠΡΟΠΟ ξύθηκε σοσιαληστρικά. Κρατούσε κάποτε και τη σημαία του Πολυτεχνείου. Σιγά τα ωά για την κυβέρνηση της τρόικας που σχεδιάζει 200.000 απολύσεις. Αυτή η κυβέρνηση της διάλυσης της χώρας πρέπει να φύγει και μαζί της και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που την στηρίζουν.
  Δεν θα κουραστούμε να το γράφουμε. Συνάδελφοι ψηφίσατε «ψυχραιμία» και στη ΕΣΗΕΜΘ και στην ΕΣΗΕΑ και στην ΠΟΕΣΥ.
  Τώρα θα λουστούμε όλοι με ψυχραιμία τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Έχουμε την ευκαιρία πάντως να στηρίξουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις και να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ηττοπαθείς και μοιρολάτρες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: