Αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την αυριανή απεργία σε Mega, Ant1 και TV Μακεδονία-

Συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης (Εργατικών Διαφορών) η αγωγή που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, Αντένα και TV Μακεδονία, σε βάρος της Ένωσης Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), της Ένωσης Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης (ΕΠΗΕΘ) και της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος (ΕΤΙΤΒΕ), ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η εξαγγελθείσα για αύριο 24ωρη απεργία, στα ραδιοτηλεοπτικά ανταποκριτικά γραφεία Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δύο πλευρές κατέθεσαν τις θέσεις τους στο δικαστήριο. Οι ιδιοκτήτες ζητούν να κριθεί καταχρηστική και παράνομη η εξαγγελθείσα απεργία, υποστηρίζοντας ότι λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν το δικαίωμα να προβούν σε απολύσεις εργαζομένων, καθώς και κάθε μελλοντική απεργία με τα ίδια αιτήματα.
Παράλληλα, ζητούν, την καταβολή περίπου 15.000 ευρώ από τις Ενώσεις και την προσωποκράτηση για έξι μήνες των προέδρων και αντιπροέδρων τους, σε περίπτωση που παραβιαστεί ενδεχόμενη απόφαση του δικαστηρίου κατά της απεργίας και κάθε φορά που παραβιάζεται.
Από την πλευρά τους οι εναγόμενοι υποστήριξαν ότι οι απολύσεις δημοσιογράφων, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού, όχι μόνο πλήττει το δικαίωμα στην ενημέρωση, αλλά επιβαρύνει την εργασία των υπόλοιπων συναδέλφων, που καλούνται να καλύψουν κάτω από αντίξοες συνθήκες τα κενά από τις απολύσεις (υπερωρίες, διακοπή ρεπό κ.ά.) και ζητούν να εφαρμοστούν τα νόμιμα δικαιώματά τους. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να γνωστοποιηθεί το απόγευμα. Από το πρωί, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό από όλα τα γραφεία της Θεσσαλονίκης, έσπευσαν στην αίθουσα εκδίκασης της υπόθεσης, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εναγόμενους και στους απολυμένους συναδέλφους τους.
(Πηγή ΑΠΕ).

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία. Τρομάρα τους…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: