«Δεν αγοράζουμε το ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ»

Το παρακάτω μήνυμα δημοσιεύεται  τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και διαδίδεται με νέες αναρτήσεις, sms και e-mail.

Διέδωσε το!!!
Αυτή την Κυριακή το ΒΗΜΑ που κυκλοφορεί διαφέρει.
21 εργαζόμενοι, αφού συντέλεσαν στην έκδοσή του ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ!
Οι λόγοι και το παιχνίδι γνωστά. Μετά από το μεγάλο φαγοπότι χρόνων με το «πάρε δώσε» ΜΜΕ-Κυβερνήσεων, τώρα στέλνουν τον λογαριασμό στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ χρειάζονται την αλληλεγγύη μας.

Μπορούμε να σταθούμε στο πλάι τους. Αυτή την Κυριακή δεν αγοράζουμε το ΒΗΜΑ και ενημερώνουμε με mail και SMS φίλους και γνωστούς να μην το πάρουν κι αυτοί. Μια απλή κίνηση αλληλεγγύης και καταδίκης της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Διαβάστε:

Πηγή αφίσας: http://diakladikimme.wordpress.com/

Για την Επειγουσα επιστολή του εργασιακού εκπροσώπου του Βήματος προς τα σωματεία τύπου, (11/12/2010 πρωϊ) όσο και για την  Απόφαση – Ψήφισμα, Γ.Σ. του Βήματος, 10/12/2010, προχωρήστε στην

 

Επειγουσα επιστολή εκπροσώπου του Βήματος προς τα σωματεία τύπου, 11/12/2010 πρωϊ

Επειγουσα επιστολή εκπροσώπου του Βήματος προς τα σωματεία μας.

ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝ

Προς ΕΣΗΕΑ και τα άλλα σωματεία του τύπου

Από Τάσο Αναστασιάδη, εκπρόσωπο εργαζομένων Βήματος

Θέμα: Ανάγκη να κηρυχτεί επειγόντως απεργία στο Βήμα

Ημερομηνία: 11/12/2010, πρωί

Συνάδελφοι,

Είναι εξαιρετικά κρίσιμες οι στιγμές για όλο τον κλάδο, και ίσως και ακόμα πιο πέρα, και σε εμάς έλαχε ο κλήρος να αποτελέσουμε το τεστ των εργοδοτών από τον Πρόεδρό τους.

Σας έχουμε κοινοποιήσει το ψήφισμα της χθεσινής μας συνέλευσης, που υιοθετήθηκε ομόφωνα (χωρίς κανένα κατά, κανένα λευκό, καμία αποχή). Κάτω από τις αντίξοες για τους εργαζομένους συνθήκες που φρόντισε ο αρχηγός των εκδοτών να δημιουργήσει (με εξαπάτηση των εργαζομένων του, της ΕΣΗΕΑ και της κοινωνίας), για να πετάξει στο δρόμο εργαζόμενους, οι αποφάσεις των εργαζομένων στο Βήμα πρέπει να βρουν επειγόντως τη στήριξη των σωματείων μας.

Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες εν μέσω Σαββατοκύριακου να χαραχτεί ολοκληρωμένη αγωνιστική γραμμή απέναντι στα αφεντικά (απολύσεις, συμβάσεις, μειώσεις, επιχειρησιακά σωματεία), αλλά το ελάχιστο και υπερεπείγον είναι να καλύψετε την αποφασιστικότητα των εργαζομένων στο Βήμα που λένε ότι δεν μπορούν να δουλέψουν με πεθαμένους ανθρώπους στα διπλανά τους γραφεία. Δεν μπορεί αυτό να είναι απλώς μια παραξενιά δική μας. Πρέπει να είναι η έκφραση όλου του κλάδου και, άρα, χρειάζεται την επικύρωση των σωματείων μας.

Σας ζητάμε άρα επειγόντως να κηρύξετε αμέσως απεργία στο Βήμα και, ακόμα και αν δεν μπορείτε να συζητήσετε ολοκληρωμένα τις προτάσεις όλων των εργαζομένων στο Βήμα, θα πρέπει τουλάχιστον να καλύψετε την απεργία μας έως ότου οργανώσετε ολοκληρωμένες συνεδριάσεις των οργάνων σας. Μη μας αφήσετε μόνους μας στο έλεος του αρχηγού των αφεντικών. Οι έκτακτες συνθήκες που φρόντισε ο τελευταίος να μας επιβάλει, για να μας αδυνατίσει, απαντιούνται με επίσης έκτακτα μέτρα από τη μεριά των εργαζομένων και των σωματείων μας, ήδη από σήμερα.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τη γραμμή Αλαφούζου να περάσει και στον ΔΟΛ -όπου άλλωστε δεν έχει καμία απολύτως οικονομική δικαιολογία: είναι απλώς πολεμική διακήρυξη ισχύος από τον αρχηγό των εκδοτών ενάντια στους εργαζόμενους. Δεν χρειαζόμαστε άλλους πεθαμένους ήρωες, αλά Sky. Πρέπει να κρατήσουμε τουλάχιστον την αξιοπρέπειά μας. Οι εργαζόμενοι στο Βήμα το δηλώνουν ευθέως.

Είμαστε σίγουροι ότι τα σωματεία μας θα σταθούν στο ύψος τους

Συναδελφικά, Τάσος Αναστασιάδης – Εκπρόσωπος εργαζομένων στο Βήμα

 

Απόφαση – Ψήφισμα, Γ.Σ. του Βήματος, 10/12/2010

Γενική Συνέλευση του Βήματος, 10/12/2010

Απόφαση – Ψήφισμα

Η Γενική Συνέλευση του Βήματος, που συνεκλήθη επειγόντος όταν ξεκίνησαν πάλι ξαφνικές απολύσεις, παραβιάζοντας τις συμφωνίες της εργοδοσίας με τα σωματεία μας και πετώντας στα σκουπίδια την επίσης ομόφωνη απόφασή μας της Γενικής Συνέλευσης της 27/11/2010, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1) Κηρύσσεται διαρκής γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο και αδυνατούμε να δουλέψουμε σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος και του ιντερνέτ, ένθετα, κλπ.

2) Ζητάμε από τα σωματεία μας να κηρύξουν αμέσως απεργία διαρκείας στο Βήμα και σε όλα τα τμήματά του (ένθετα, ιντερνέτ, pdf, κλπ.), έως ότου η εργοδοσία πάρει πίσω όλες τις απολύσεις και καταβάλει και όλους τους μισθούς για τις ημέρες που θα χρειαστεί με υπαιτιότητα της εργοδοσίας να απεργήσουμε.

Επίσης ζητάμε από τα σωματεία μας να προωθήσουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων σε όλο τον όμιλο (Νέα, Εξέδρα, in.gr, ΒήμαFM, κλπ.), το οποίο στην πράξη δεν μπορεί να σημαίνει παρά απεργία σε όλο τον ΔΟΛ.

3) Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κυκλοφορήσει το Βήμα της Κυριακής μεθαύριο, ιδιαίτερα κάνοντας έκκληση στα αδελφά σωματεία της παραγωγής μετά το δικό μας στάδιο να κόψουμε την κυκλοφορία του τωρινού Κυριακάτικου που με εξαπάτηση μας έβαλαν να ετοιμάσουμε πολύ νωρίτερα απ’ό,τι συνηθίζεται ακριβώς για να μας απολύσουν χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε.

4) Ζητάμε από τα σωματεία μας να ακολουθήσουν τον ίδιο αγωνιστικό δρόμο σε όλα τα μαγαζιά που παραβιάζουν συμβάσεις και απολύουν ομαδικά.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε ομόφωνα (με κανένα κατά, κανένα άκυρο, κανένα λευκό)

Advertisements

3 Σχόλια to “«Δεν αγοράζουμε το ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ»”

 1. πριν απολυθούν
  δεν είχαν πρόβλημα
  με τα Δόλια Μέσα,
  ok?

 2. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΟΛ Says:

  Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους απολυμένους συναδέλφους από το ΔΟΛ – δημοσιογράφους και διοικητικούς – έμπρακτα. Ολες και όλοι βρισκόμαστε αύριο Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου έξω από το κτίριο του ΔΟΛ – Μιχαλακοπούλου 80 από τις 10 το πρωί. Στόχος μας να ενισχύσουμε τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που θα πραγματοποιείται στο δρόμο. Κανένας να μην ανέβει στα γραφεία του χωρίς τους απολυμένους συναδέλφους. Η αλληλεγγύη δεν είναι αγώνας ταχύτητας. Είναι μαραθώνιος. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα. Κανένας συνάδελφος μόνος στην κρίση. Στην ψευδο-ενημέρωση των υμνητών του Μνημονίου, ας είμαστε η Δυσαρμονία που τους χαλάει το μονόλογο. Η ιστορία δεν γράφεται από τις σειρήνες της υποταγής, αλλά με συλλογικές πράξεις ανυπακοής

  Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων / Ανέργων στα ΜΜΕ

 3. "Εξαπάτησαν τους συντάκτες" Says:

  Δήλωση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ, Τάσου Αναστασιάδη, στο enimerosi24:

  «Οι απολύσεις που έκανε το Βήμα την Παρασκευή, εξαπατώντας τους συντάκτες του, τα σωματεία (κυρίως την ΕΣΗΕΑ) αλλά και την κοινωνία (παρουσιάζοντας τον ΔΟΛ να «ανοίγει τα φτερά του στη νέα εποχή»), δεν έχουν καμία απολύτως δικαιολογία. Γίνονται αποκλειστικά και μόνο επειδή ανέλαβε την Τετάρτη Πρόεδρος των αφεντικών των εφημερίδων (ΕΙΗΕΑ) ο επικεφαλής του ΔΟΛ, Στ.Ψυχάρης, και ως τέτοιος αποφάσισαν ομαδικά να το γιορτάσουν εφαρμόζοντας το αξίωμα ότι οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμο είδος κατά την κρίση τους. Εδώ είναι Βαλκάνια ή Ουγκάντα -σου λέει-, όπως το προβλέπει και η ελληνική πολιτεία, που είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να απολύονται χωρίς ο επιχειρηματίας να δώσει κάποιο λόγο!
  Για αυτό και ο αγώνας των συντακτών του Βήματος δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους που πετιούνται στο δρόμο. Είναι και για την αξιοπρέπεια όλων μας, χωρίς την οποία καμία «ενημέρωση» δεν μπορεί να υπάρχει. Σημαντικό άλλωστε κομμάτι όσων απολύθηκαν είναι συνάδελφοι που βρέθηκαν σε «δυσαρμονία» -κατά τον διευθυντή μας- με το πνεύμα της ενιαίας σκέψης που υλοποιεί η εφημερίδα μας. Της σκέψης δηλαδή που θέλει να υπάρχουν μόνο «μνημόνια» για τους εργαζόμενους και κανένας αντίλογος»!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: