24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 14/12 σε Mega, Antenna και TV Μακεδονία – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στη Θεσσαλονίκη

Σκίτσο συναδέλφου που συμμετείχε στη σημερινή κινητοποίηση (κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

24ωρη απεργία στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, Antenna και TV Μακεδονία από τις 6 π.μ. της Τρίτης 14/12/2010 έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 15/12/010 κηρύσσουνη ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΤΙΤΒΕ  ζητώντας:

– Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις συναδέλφων από το ανταποκριτικά γραφεία των σταθμών στη Θεσσαλονίκη.

– Να ενισχυθεί με κάθε τρόπο ο ενημερωτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων τους.

Νωρίτερα, την Τρίτη το πρωί, δεκάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ETITBE για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται ο ΑΝΤ1 και το TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με αφορμή τις απολύσεις της Δευτέρας. Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο της 6ωρης στάσης εργασίας που έγινε σε συνεννόηση με την ένωση τεχνικών της Αθήνας (ΕΤΙΤΑ) . Στο σημείο και σε ένδειξη συμπαράστασης, βρέθηκαν μέλη της διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ένωσης τεχνικών ραδιοφώνων (ΕΤΕΡΘ), του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του ΠΑΜΕ και φυσικά πολλά μέλη του Ασύνταχτου Τύπου που σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συναδέλφους άνοιξαν πανό που έγραφε «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ».

Τα πανό που αναρτήθηκαν στην συγκέντρωση

Αντιπροσωπεία των ενώσεων μετέφερε το αίτημα για άμεση ανάκληση των απολύσεων σε στέλεχος του ΑΝΤ1, το οποίο ωστόσο δήλωσε «αναρμόδιο» να απαντήσει και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα όσα του επισημάνθηκαν στην Αθήνα από την οποία και θα περιμένει επίσημη θέση. Πρόθεση των σωματείων πάντως, είναι το θέμα να μην περάσει έτσι «αναίμακτα» και οι κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν, με στόχο και να ξεμπροστιαστεί η διοίκηση του ΑΝΤ1 για την «αγάπη» που έδειξε στους εργαζόμενούς της, όπως επισημάνθηκε και στο πανό που αναρτήθηκε.

Για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΤΙΤΒΕ, της ΕΤΙΤΑ και την κοινή ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  (ΕΣΗΕΜ-Θ και ΕΤΙΤΒΕ) για την ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΜ-Θ και ΕΤΙΤΒΕ

Εικοσιτετράωρη απεργία σε Mega, Antenna και TV Μακεδονία (7/12/2010)

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Θεσσαλονίκη, 7 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην ακύρωση του ρόλου τους ως ενημερωτικών Μέσων οδηγούνται οι ιδιωτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί Mega, Antenna και TV Μακεδονία απολύοντας δημοσιογράφους και τεχνικούς με το γενικόλογο πρόσχημα της οικονομικής κρίσης.

Με τον τρόπο αυτόν οι εργοδοσίες των εν λόγω Μέσων δείχνουν πώς πραγματικά αντιλαμβάνονται αυτό που επαίρονται ότι προασπίζουν, την αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωση.

Η συρρίκνωση των ανταποκριτικών γραφείων τους αυτόματα περιορίζει τον ενημερωτικό χαρακτήρα που από την αδειοδότησή τους οι σταθμοί υποχρεούνται να διατηρούν. Ταυτόχρονα, ενισχύει την αντίληψη που περιορίζει ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων σε ασφυκτικά γεωγραφικά όρια και από καιρού εξαντλημένη θεματική εμβέλεια.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΤΙΤΒΕ παγίως υποστηρίζουν ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας οφείλουν, αν θέλουν να δικαιώνουν τον τίτλο τους, να διατηρούν πλήρως στελεχωμένα ανταποκριτικά γραφεία ανά την Ελλάδα. Η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει μάλιστα προετοιμάσει και σχετική νομοθετική πρόταση, για προώθηση διά της ΠΟΕΣΥ στα αρμόδια υπουργεία.

Δημοσιογράφοι και τεχνικοί δεν είναι διατεθειμένοι να συναινέσουν στην απαξίωση της ενημέρωσης που προωθούν οι συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Για τον λόγο αυτόν η ΕΣΗΕΜ-Θ και η ΕΤΙΤΒΕ κηρύσσουν 24ωρη απεργία στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, Antenna και TV Μακεδονία από τις 6 π.μ. της Τρίτης 14/12/2010 έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 15/12/010 ζητώντας:

– Να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις συναδέλφων από το ανταποκριτικά γραφεία των σταθμών στη Θεσσαλονίκη.

– Να ενισχυθεί με κάθε τρόπο ο ενημερωτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων τους.

Σε κάθε διαφορετική περίπτωση οι Ενώσεις θα εξαντλήσουν όλα τα νομικά και συνδικαλιστικά μέσα για να προστατεύσουν τα δικαιώματα των μελών τους, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών στην Ενημέρωση, κλιμακώνοντας τις κινήσεις και κινητοποιήσεις τους τόσο σ’ αυτά όσο και σε οποιαδήποτε άλλα ΜΜΕ προχωρήσουν σε απολύσεις.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

ΕΣΗΕΜ-Θ                       ΕΤΙΤΒΕ

Το ΚΑΛΕΣΜΑ της ΕΤΙΤΒΕ

Θεσσαλονίκη, 6 Δεκεμβρίου 2010            Αριθ. Πρωτ. 1361

Α   Ν   Α   Κ   Ο   Ι   Ν   Ω   Σ   Η
Το Δ.Σ. της ‘Ενωσης
Καταδικάζουμε την επιχειρησιακή πολιτική του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 που έχει ως αρνητική συνέπεια την αφαίρεση του εργασιακού αντικειμένου των τεχνικών μελών μας που εργάζονται σ’ αυτόν και την απειλή των θέσεων εργασίας τους.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων
Καλούμε Όλους τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης και μη, σε συγκέντρωση  την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου .ώρα 11 το πρωί έξω από το παράρτημα Θεσσαλονίκης του ANT1.
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕ …. ΑΓΑΠΗ……….
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΙΤΒΕ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΤΙΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει 8ωρη στάση εργασίας για την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 από ώρα 05.00π.μ. της Τρίτης μέχρι και ώρα 13.00μ.μ. της ίδιας μέρας (Τρίτης 7 Δεκεμβρίου 2010) στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την προσπάθεια της Διοίκησης του ΑΝΤ1 να μειώσει το προσωπικό της επιχείρησης του Σταθμού με απολύσεις. «Με αγάπη» ακόμα και οι απολύσεις ! Φροντίζοντας και μεριμνώντας για τα πάντα όπως αναφέρεται στην εκπομπή της κυρίας Κυριακού, φρόντισε για 13 οικογένειες συναδέλφων μας να περάσουν χαρούμενες γιορτές στο δρόμο. Έτσι δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο ο ΑΝΤ1! Για άλλη μια φορά, η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν θα επιτρέψουμε απολύσεις εργατικού δυναμικού στον βωμό του κέρδους. Να μην υπάρξει καμία δυσμενής αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Διοίκηση του ΑΝΤ1 να δεσμευθεί ότι δεν θα χαθεί ούτε μία θέση εργασίας. Δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος!

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους τεχνικούς στον ΑΝΤ1, μέλη μας και μη, να μετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη στάση εργασίας.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Advertisements

Ένα Σχόλιο to “24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τρίτη 14/12 σε Mega, Antenna και TV Μακεδονία – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στη Θεσσαλονίκη”

  1. […] Συνάδελφοι , σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχουν διλλήματα ή ενδοιασμοί. Στο αίτημα των καναλαρχών να μην χρησιμοποιούμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας όταν μας απολύουν άδικα, απαντάμε με αγώνες . Μαχόμαστε ενωμένοι ενάντια στις απολύσεις και δεν φοβόμαστε. […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: