ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από φοιτητές Δημοσιογραφίας για «απαγόρευση εισόδου τους στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, 102fm»

Σύμφωνα με ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ φοιτητών Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ., η προσπάθειά τους «να μοιράσουν φυλλάδια και να ενημερώσουν» για τα αιτήματά τους, «τους εργαζομένους στο σταθμό» (σ.σ. στον «102FM» της ΕΡΤ-3, στην οδό Αγγελάκη 14),  προσέκρουσε στην απαγόρευση της εισόδου τους στο κτίριο! Η καταγγελία φιλοξενείται στο blog των φοιτητών: http://paramme.wordpress.com/ Διαβάστε τη στο: Απαγόρευση εισόδου στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 102fm .

Η φωτο είναι από το κατειλλημένο κτίριο της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ κατά τα γεγονότα του Δεκέμβρη 2008

Σε νεότερη ανακοίνωσή τους στο ίδιο blog, οι συνάδελφοι φοιτητές δημοσιογραφίας περιγράφουν την ενημερωτική τους εξόρμηση και σε άλλα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 3.12.2010, μεταξύ αυτών στο κτίριο της τηλεόρασης της ΕΡΤ3, στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ3 «9.58FM», και στο δημοτικό ραδιόφωνο «FM100», όπου μοίρασαν το ενημερωτικό τους υλικό, εισπράτοντας από τους συναδέλφους την κατανόηση και τη συμπαράστασή τους και κλείνοντας ραντεβού για εκπομπές όπου θα κληθούν να αναπτύξουν τις απόψεις τους. Μοναδική εξαίρεση (πέρα από την απαγόρευση εισόδου των φοιτητών στον «102FM» της ΕΡΤ3) τα γραφεία της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» στην οδό Αγγελάκη που, επίσης, δεν άνοιξαν την πόρτα τους…

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ την ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ της Εξόρμησης των φοιτητών Δημοσιογραφίας και ένα ΚΕΙΜΕΝΟ της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ Σ.Φ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ

Εξόρμηση Φοιτητών Δημοσιογραφίας σε ΜΜΕ

Σήμερα  το μεσημέρι, ομάδα φοιτητών του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, του Αριστοτελείου, εξόρμησε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, για να μιλήσει με τους εργαζομένους στους χώρους αυτούς.

Αρχικά μπήκαν στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης (100fm), όπου μοίρασαν φυλλάδια στους εργαζομένους και συζήτησαν με τον προιστάμενο τους κ.Αδαμ, ο οποίος έδειξε διάθεση για συζήτηση και δέχτηκε αμέσως την πρόταση των φοιτητών για παραχώρηση χρόνου, ώστε να διαδώσουν τα αιτήματα τους. Έτσι την Κυριακή 5/12 στις 10:30 ή 11:00 θα έχουν 1 ώρα στη διάθεσή τους, να μιλήσουν από τον ραδιοφωνικό αέρα.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το σταθμό της ΕΡΤ3 (102fm) όπου, όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση, τους απαγορεύτηκε φασιστικά η είσοδος στο κτίριο του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ.

Αμέσως μετά, οι φοιτητές πήγαν στο πολιτιστικό τμήμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ(95,8), όπου σε αντίθεση με το ενημερωτικό τμήμα, οι εργαζόμενοι τους υποδέχτηκαν με θετική διάθεση, και τους επετράπη να συζητήσουν μαζί τους, και να τους μοιράσουν τα φυλλάδια. Οι δημοσιογράφοι, τους στήριξαν στα αιτήματά τους και έδωσαν ραντεβού για την πορεία της 15ης Δεκέμβρη.

Σείρα μετά, είχε η τηλεόραση της ΕΡΤ3, στην οποία οι φοιτητές κάθισαν πάνω από 1 ώρα. Εκεί συζήτησαν με πολλούς δημοσιογράφους, αλλά και τεχνικούς του σταθμού σε πάρα πολύ θετικό κλίμα. Αυτό που κυριάρχησε ήταν η ανάγκη που εξέφρασαν οι εργαζόμενοι, για απεργία διαρκείας στο χώρο των ΜΜΕ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις(απολύσεις,λουκέτα). Επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο να δοθεί τηλεοπτικός χρόνος στους φοιτητές σε πρωινή εκπομπή του σταθμού, κάτι που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Τέλος, πήγαν στην “Ελευθεροτυπία” όπου επίσης δεν τους επετράπει η είσοδος.

Γενικά σε όλα τα μέσα, συζητήθηκε το χθεσινό περιστατικό, με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφώνων Μακεδονίας Θράκης, Κωνσταντίνο Χατζηγεωργίου και τον γραμματέα του σωματείου Κοσμά Στεφανίδη,οι οποίοι δέχθηκαν βίαιη επίθεση κατά τη διάρκεια της 4ωρης στάσης εργασίας που είχε κυρήξει το σωματείο,από τον υπεύθυνο του σταθμού “Αθλητικά Νέα” Λάμπρο Σκόρδα, και τον υπεύθυνο της εφημερίδας “Αθλητικά Νέα” Δημήτρη Τάτσικα, οι οποίοι διαφωνούσαν με την απόφαση του σωματείου. Η απαράδεκτη συμπεριφορά των τελευταίων, καταδικάστηκε όπως ήταν φυσιολογικό από όλους τους εργαζόμενους, καθώς η απρόσκοπτη είσοδος των συνδικαλιστών στους χώρους εργασίας είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ Σ.Φ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ

Αυτή τη ΜΑΧΗ ή θα τη χάσει ο καθένας μόνος του……Ή θα την κερδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Εδώ και 7 μήνες, με την υπογραφή του μνημονίου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την τρόικα, έχει επιβάλλει μια κατάσταση συνεχούς κατάργησης δικαιωμάτων και κατακτήσεων του ελληνικού λαού. Γίναμε μάρτυρες της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, του παγώματος και της μείωσης μισθών, καθώς και της κατάργησης συλλογικών συμβάσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ραγδαίων αναδιαρθρώσεων του ασφαλιστικού σε κατεύθυνση άρσης κεκτημένων και δικαιωμάτων δεκαετιών του εργατικού κινήματος, των πολλαπλών αυξήσεων ΦΠΑ, των μαζικών απολύσεων και πολλών άλλων “νέων μέτρων”.

Έκφραση αυτής της πολιτικής αποτελεί και η σαρωτική αντιμεταρρυθμιση στην εκπαίδευση που έρχεται να αλλάξει πλήρως το τοπίο από το Νηπιαγωγίο μέχρι το Πανεπιστήμιο ώστε να αντιστοιχηθεί στις συνθήκες της άγριας επίθεσης και κοινωνικής υποβάθμισης των εργαζομένων και ευρύτερων λαικών στρωμάτων, που επιβάλλει το Μνημόνιο. Θέλουν να διαλύσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο, επιβάλλοντας δίδακτρα και ιδιώτες μάνατζερ μέσα στις σχολές. Εντατικοποιούν τους ρυθμούς σπουδων και διαλύουν τα πτυχία μας, καταργώντας τα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες, μαζί με όλα τα κομμάτια που αγωνίζονται στο χώρο της εργασίας για να κατοχυρώσουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να απαγορευτούν με νόμο οι απολύσεις.

Η κυβέρνηση είναι απονομιμοποιημένη και αδύναμη στο να περάσει όλα αυτά τα αντιδραστικά μέτρα σε μια σειρά από μέτωπα, τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στην εργασία. Ήδη οι εργαζόμενοι απαντούν καθημερινά και πανελλαδικά με απεργίες και κινητοποιήσεις, με σταθμό την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 15/12. Χρειάζεται να δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο με εργαζόμενους και μαθητές για να τσακίσουμε τις μεταρρυθμίσεις στην πράξη. Ήδη στο χώρο των ΜΜΕ, μετά το κλείσιμο της “Απογευματινής” και του “Βήματος”, οι εργαζόμενοι απάντησαν στις 30/11 με 24ωρη απεργία και μια μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα, βάζοντας τον στόχο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους,  κόντρα στα κλεισίματα, τις απολύσεις και τους εκβιασμούς για διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ατομικές επιχειρησιακές συμβάσεις που καταργούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Συντονιζόμαστε μαζί τους ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.

Σε αυτή τη συγκυρία, καλούμαστε να δώσουμε την μάχη της γενιάς μας. Καλούμαστε να γράψουμε την δική μας ιστορία. Η συνέχιση των κινητοποιήσεων και των καταλήψεων, η πανελλαδική και κοινωνική διεύρυνση του αγώνα είναι η μόνη διέξοδος. Αυτός ο αγώνας είναι ταξικός όπως και η επίθεση που διεξάγεται. Καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα, με καταλήψεις και απεργίες ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15/12

Στην κατάληψη Σ.Φ.ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 4/12    21:00(εγνατίας 46-ιων.Δραγούμη) ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ “Η κρατική καταστολή, ο ρόλος των ΜΜΕ και η απάντηση του κινήματος”.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ Σ.Φ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ

Πηγή: http://paramme.wordpress.com/

Advertisements

2 Σχόλια to “ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από φοιτητές Δημοσιογραφίας για «απαγόρευση εισόδου τους στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, 102fm»”

 1. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ Σάββατο 4/12

  Ωρα 18:00 “Υπάρχει τρόπος να αντιδράσουμε ή έχουμε ηττηθεί οριστικά;”

  ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Αρις Καζάκος, εργατολόγος,καθ.Εργ.Δικαίου /Σπύρος Μαρκέτος, ιστορικός,καθ. Πολ.Επιστ. /θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και κατάθεση προτάσεων από συμμετέχοντες.

  Διοργάνωση: “Ασύνταχτος Τύπος” (http://www.asyntaxtostypos.wordpress.com)

  Διεύθυνση: Στρ.Καλλάρη 5 ,στην ΕΣΗΕΜ-Θ

  Ώρα 21:00 “Κρατική Καταστολή-Ο ρόλος των ΜΜΕ και η απάντηση του κινήματος”

  ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Μέλος-η “Ασύνταχτου Τύπου” /Μέλος-η του αυτοοργανωμένου ραδιοφώνου 1431 am (http://www.1431am.org) / αυτοοργανομένος δικηγόρος από την εναλλακτική πρωτοβουλία.

  Διοργάνωση: Κατάληψη Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ

  Διεύθυνση: Εγνατίας 46(με Ιων.Δραγούμη), Σχολή Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ

 2. Τι φοβήθηκαν στον 102FM; Μην τους… δαγκώσουν; Έλεος πια. Γι’ αυτό, τον σταθμό αυτόν δεν τον ακούει κανένας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: