ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς ΟΛΟΥΣ στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ το Σάββατο 4/12, στις 6 μ.μ. στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Ανοιχτή πρόσκληση για την ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/12/2010 στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρ. Καλλάρη 5) στις 6 μ.μ.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ (και) στον εργασιακό χώρο των ΜΜΕ, είναι ραγδαίες. Οι εργοδότες έχουν αφηνιάσει! Υπό το πρόσχημα της «κρίσης», του Μνημονίου, του ΔΝΤ και της οικονομικής «στενότητας» απολύουν, απειλούν, περικόπτουν, τραμπουκίζουν, μειώνουν μισθούς, εκβιάζουν. Η κυβέρνηση θέλει να βάλει ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Σε λίγο η ύπαρξη των συνδικάτων δεν θα έχει κανένα νόημα. Οι συνδικαλιστικές «ηγεσίες» είναι πολύ «λίγες» για να αντιδράσουν αποφασιστικά.  Πάρε θέση, πρότεινε τη δική σου λύση για να μπει ένα φρένο σε αυτόν τον κατήφορο! Μην αδρανείς! Αύριο θα έρθει και η δική σου σειρά, η δική μας σειρά, αν δεν αντιδράσουμε ΤΩΡΑ! Ποιος τρόπος αντίδρασης μπορεί να είναι αποτελεσματικός; Ελάτε να συνδιαμορφώσουμε την πρόταση των εργαζομένων στα ΜΜΕ, δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών, μπλόγκερς, ελεύθερων ρεπόρτερς, φοιτητών δημοσιογραφίας, μελών και μη μελών των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου -και όχι μόνο.

Υπάρχει τρόπος να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ή έχουμε ηττηθεί οριστικά;

Ελάτε να διερευνήσουμε από κοινού, τι είδους απάντηση πρέπει να δοθεί στα αφεντικά για να είναι αποτελεσματική, στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ που διοργανώνει ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρ. Καλλάρη 5) με εισηγητές τον συγγραφέα-ιστορικό, καθ. τμ. Πολ. Επιστημών ΑΠΘ, Σπύρο Μαρκέτο, τον καθ. Εργατικού Δικαίου ΑΠΘ,. Άρι Καζάκο και με παρεμβάσεις-προτάσεις από όσες/όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν.

Παράκληση: ΕΚΤΥΠΩΣΕ την ΑΦΙΣΑ και ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΤΗΝ στους χώρους εργασίας ή όπου αλλού νομίζεις ότι είναι χρήσιμο. ΣΤΕΙΛΕ με e-mail σε φίλους και συναδέλφους, την αφίσα και την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

Ευχαριστούμε. Τα λέμε από κοντά.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ  –  asyntaxtostypos.wordpress.com

Διαβάστε και την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ που μοιράστηκε στη συνέλευση της 30ης Νοέμβρη. Κάντε «κλικ» στο: Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

8 Σχόλια προς “ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς ΟΛΟΥΣ στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ το Σάββατο 4/12, στις 6 μ.μ. στην ΕΣΗΕΜ-Θ”

 1. Το πείραμα πέτυχε… όλοι οι συμβασιούχοι των κρατικών μέσων ενημέρωσης (τεχνικοί, δημοσιογράφοι, διοικητικοί) πετάχτηκαν στο δρόμο και δεν άνοιξε ρουθούνι. Η απάντηση των περισσότερων ήταν (αρχικά τουλάχιστον): δεν πειράζει, βίσματα ήταν… γαλάζια, πράσινα παιδιά… επιτέλους λίγη αξιοκρατία… (;;;!!!)
  Δεν είμασταν όμως ούτε γαλάζια, ούτε πράσινα, ούτε τιρκουάζ παιδιά. Είμασταν σχεδόν μαύρα. Αν και ασφαλισμένοι, μαύροι εφόσον είχαμε όλες τις υποχρεώσεις των μονίμων συναδέλφων μας και κανένα απο τα δικαιώματά τους. Άδειες, επιδόματα, δώρα, υπερωρίες και αποζημιώσεις ήταν για μας όνειρα που τα βλέπαμε απο μακριά, με το κυάλι που λένε… Ούτε και ταμείο ανεργείας…
  Όλοι αυτοί οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ που πετάχτηκαν στο δρόμο, ήταν εργαζόμενοι. Η περισσότεροι μάλιστα είμασταν εργαζόμενοι με μισθούς που κυμαίνονταν από 750 έως 1000€. Όσο για τα golden boys, ήταν μια μειοψηφία την οποία κι εμείς οι ίδιοι καταγγέλαμε (βλέπε κείμενα Πρωτοβουλίας Συμβασιούχων κ Μονίμων Εργαζομένων στην ΕΡΤ)
  Ο αγώνας που δώσαμε μπορεί να πέτυχε να ανατρέψει την γνώμη πολλών για το ποιοι είμασταν, πώς, πόσο και για πόσα εργαζόμασταν, αλλά δεν πέτυχε να ανατρέψει τα σχέδια των αφεντικών για την εξόντωσή μας. Μαζί μ’ αυτό νιώσαμε και την προδοσία από τον εργοδοτικό συνδικάλισμό του Σωματείου Συμβασιούχων και γενικότερα τον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. Λόγια μόνο χόρτάσαμε και τότε και τώρα στην ανεργεία…
  Το πείραμα πέτυχε λοιπόν!!! Οι συμβασιούχοι των Κρατικών media (Μύδεια) στο δρόμο χωρίς σχεδόν ν’ ανοίξει ρουθούνι και οι τάξεις μας (των εργαζομένων) διασπασμένες να αλληλοκατηγορούνται για το ποιός φταίει για την κρίση. Εφόσον πέτυχε στο «δημόσιο» θα πετύχει και στον ιδιωτικό τομέα… Δεδομένο.
  Το μόνο σίγουρο είναι οτι την κρίση την δημιούργησε ο ίδιος ο καπιταλισμός και προσπαθεί να την ξεπεράσει τρώγοντας τις ίδιες του τις σάρκες, τις παραγωγικές τάξεις.
  Η μόνη αντίδραση που μας μένει είναι η οργάνωση των δικών μας δυνάμεων. Η οργάνωση της εργατικής τάξης με στόχο να μετατρέψουμε την έξοδο απ’ την κρίση, σε έξοδο – γκρέμισμα του καπιταλισμού.

  Υ.γ: Περισσότερα για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ και τον αγώνα τους μπορείτε να βρείτε στα τελευταία φύλλα της μηνιάτικης Αναρχοσυνδικαλιστικής Εφημερίδας Ροσιναντε.

 2. Δεν μπορούσε να υπάρξει πιο επίκαιρη εκδήλωση από αυτή. Να δούμε τι λέει και ο εργατολόγος Καζάκος. Πάντως για να μην παρατηρηθεί και σε αυτή την εκδήλωση αυτό που γίνεται στις συνελεύσεις που καλεί το δ.σ. της εσηεμθ, καλό θα είναι όσοι πάμε να έχουμε λίγο-πολύ, διαμορφώσει στο κεφάλι μας δυο τρεις προτάσεις συγκεκριμένες για το πώς μπορούμε να κινητοποιηθούμε από εδώ και στο εξής. Έτσι θα διευκολύνουμε και τη ροή της κουβέντας.

  Η δική μου πρόταση είναι πρόταση ρεαλιστική: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!

  Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

  Στο ΔΟΛ, π.χ., μόλις ακούσανε για 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για να μην βγει το κυριακάτικο φύλλο του ΒΗΜΑΤΟΣ, πήραν αμέσως πίσω τις απολύσεις 28 συναδέλφων μας.

  Όπλο τους η αυθαιρεσία
  Όπλο μας η απεργία.

 3. Απεργίες και καταλήψεις Says:

  ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ 2 ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ στο ανταποκριτικό γραφείο του MEGA στη Θεσσαλονίκη.

  Να κηρυχθεί ΑΜΕΣΑ πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ μόνο στο MEGA και να ακολουθήσουν επαναλαμβανόμενες ΑΠΕΡΓΙΕΣ και στα άλλα ΜΕΣΑ, μέχρι και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας για να μη βγουν ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ σε ολόκληρη τη χώρα.

  Μόνο έτσι θα μας ακούσουν. Να εξετάσουμε και το ενδεχόμενο ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ των ΜΜΕ που θα θέτουν το αίτημα της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ τους από τους εργαζόμενους.

  Αν καταργήσουν τις ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, θα επιστρέψουμε στον Μεσαίωνα. Θα το επιτρέψουμε;

 4. ΨΗΦΙΣΜΑ Συνέλευσης συντακτών στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ 2.12.2010

  «Η φωτιά των απολύσεων δεν είναι πλέον στην αυλή του γείτονα, καίει το ίδιο μας το σπίτι. Οι απολύσεις συναδέλφων μας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. 200 περίπου συνάδελφοι στο συγκρότημα ΠΗΓΑΣΟΣ έχασαν την εργασία τους τελευταίους μήνες. Εμείς οι εργαζόμενοι στο ΕΘΝΟΣ και το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ αντιστεκόμαστε και δηλώνουμε:

  Λέμε όχι στις απολύσεις, ζητάμε την άμεση ανάκλησή τους. Αγωνιζόμαστε για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασία μας, αλλά και το δικαίωμα του ελληνικού λαού να έχει ουσιαστική ενημέρωση.

  Απαιτούμε από την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες ενώσεις να αρθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις που έχουν λάβει από τις 26 Οκτωβρίου 2010 και όπως φαίνεται φυλάσσονται στο συρτάρι χωρίς να υλοποιούνται. Να προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης για 48ωρη απεργία, Η απόφαση αυτή να στοχεύει στην έκδοση των Κυριακάτικων φύλλων της 12ης Δεκεμβρίου. Θα κάνουμε πλήρη περιφρούρηση της απεργίας, ώστε να μην εξαναγκασθούν οι συντάκτες να παραδώσουν κείμενα νωρίτερα. Η ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να συντονιστεί με τις άλλες ενώσεις Τύπου ώστε ακόμα κι αν οι εργοδότες επιχειρήσουν να τυπωθεί το φύλλο, να μην μπορέσει αυτό να κυκλοφορήσει.

  Τα εκλεγμένα σωματεία Τύπου θα πρέπει να αντιδρούν με όλα τα όπλα που διαθέτουν, όπως απεργιακές κινητοποιήσεις στο σύνολο του Τύπου ή και στοχευμένες απεργίες όπου και όποτε χρειαστεί, για να προασπίσουν το δικαίωμά μας στην εργασία.

  Διεκδικούμε την υπογραφή της γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, δεν δεχόμαστε προτάσεις ή “παραινέσεις” για μείωση του μισθού μας, ειδικά αυτού που ορίζεται μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Καλούμε την εργοδοσία να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της για το μέλλον της επιχείρησης.

  Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους συναδέλφους που ήδη βρίσκονται στην ανεργία, στους συναδέλφους που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες όπως στα συγκροτήματα Αλαφούζου και Ψυχάρη, αλλά και στους συναδέλφους στην “Απογευματινή” που δίνουν ηρωική μάχη επιβίωσης.

  Ενώνουμε τις φωνές μας και αγωνιζόμαστε με όλους τους Έλληνες που δοκιμάζονται από τη βαρβαρότητα των μέτρων κυβέρνησης και τρόικας. Δεν θυσιάζουμε την αξιοπρέπειά μας. Ο αγώνας για τη δουλειά μας είναι αγώνας για την Ενημέρωση και τη Δημοκρατία».

 5. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ.
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ.

 6. Μια παρέα άνεργων δημοσιογράφων Says:

  » Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε μέρες κοσκινίζει »

  Αυτή η σοφή παροιμία, ταιριάζει μια χαρά για 1-2 συναδέλφους που ακούσαμε να λένε ότι το Σάββατο είναι «μια δύσκολη μέρα» για να μπορέσουν να έρθουν στην εκδήλωση. Δηλαδή, συνάδελφοι, η «εύκολη ημέρα» ποια είναι; Οι καθημερινές εργάσιμες ημέρες; Και εκλαμβάνετε την επίκαιρη συζήτηση για τα τεράστια προβλήματα του κλάδου μας, ως δουλειά; Είναι το ίδιο να αφιερώσετε δυο ώρες από τη ζωή σας για να συνεισφέρετε τον προβληματισμό σας για τη λαίλαπα που βιώνουμε, με το να πάτε ένα σινεμά, να μείνετε στο σπίτι σας, ή να πιείτε ένα ποτό κλεισμένοι στο καβούκι σας, μόνοι σας, όλοι αλλού και στην καρακοσμάρα μας; Τότε, όταν σας απολύουν, γιατί τρέχετε έντρομοι στα σωματεία σας κατόπιν εορτής και σχεδόν κλαίγοντας;
  Αυτή είναι η κοινωνία των «ενεργών πολιτών» που ονειρεύεστε; Αυτό είναι οι «ενεργοί πολίτες»; Βγάζουν δήμαρχο τον Μπουτάρη και… καθαρίσανε;!
  Κρίμα, κρίμα!

  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ. Γίνεται σε μια στιγμή που οι απουσίες οι δικές μας, ενισχύουν τη συσπείρωση και τη συντονισμένη επίθεση των αφεντικών. Δεν ζητάμε κομπάρσους σε αυτό το έργο. Γίνε πρωταγωνιστής στη ζωή σου. Πάρε την τύχη σου στα χέρια σου.

 7. Μέγας Ανατολικός Says:

  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ. Κρίμα που είμαστε μακριά και δεν μπορούμε να έρθουμε. Γερά σύντροφοι και συντρόφισσες. Μιλάτε γιατί μας έχουν σκίσει. Πείτε μια κουβέντα και για μας σε Καβάλα-Ξάνθη-Κομοτηνή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: