Άλλες 28 απολύσεις στο ΔΟΛ! 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο «ΒΗΜΑ»

NEO! ΑΝΕΣΤΑΛΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! Εικοσιοκτώ (28) νέες απολύσεις δημοσιογράφων από το καθημερινό «Βήμα» που ανέστειλε πρόσφατα την έκδοσή του, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, η διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) δια στόματος του Διευθυντή της εφημερίδας, Παντελή Καψή.

«Προτεραιότητα προς αποχώρηση έχουν όσοι είναι κοντά στη συνταξιοδότηση και όσοι λαμβάνουν δεύτερο κανονικό μισθό από άλλο Μέσο» ήταν μια «εξήγηση» που ψέλλισε ο πρόεδρος του ΔΟΛ Στ.Ψυχάρης σε συνάντηση που είχε με τέσσερα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ (Σόμπολος, Κυρίτσης, Νταβανέλλος, Νταουντάκη). (Δείτε και το: 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ για το ΒΗΜΑ.). Στο μεταξύ, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφασίστηκε ομόφωνα η κήρυξη 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ από τις 9.00 π.μ. της Πέμπτης, 2 Δεκεμβρίου, έως τις 9.00 π.μ. του Σαββάτου, 4 Δεκεμβρίου 2010, με κεντρικό αίτημα την «άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων των συναδέλφων και την ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού του Δ.Ο.Λ». Για ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, προχωρήστε στην

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΒΗΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην εφημερίδα ΒΗΜΑ, στο ΒΗΜΑ INTERNET, στο IN.GR και ΒΗΜΑ FM του «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟY ΟΡΓΑΝΙΣΜΟY ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.» από τις 9.00 π.μ. της Πέμπτης, 2 Δεκεμβρίου, έως τις 9.00 π.μ. του Σαββάτου, 4 Δεκεμβρίου 2010, ζητώντας την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων των συναδέλφων και την ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού του Δ.Ο.Λ.

Η έκτακτη συνεδρίαση έγινε μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση από τον Διευθυντή της εφημερίδας κ. Παντελή Καψή 28 απολύσεων συναδέλφων, συντακτών του Βήματος.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους, που εργάζονται στην εφημερίδα ΒΗΜΑ, στο ΒΗΜΑ INTERNET, στο IN.GR και ΒΗΜΑ FM να δώσουν δυναμικό παρών, συμμετέχοντας ομαδικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και ζητεί την αλληλεγγύη όλων των συναδέλφων που εργάζονται στον Δ.Ο.Λ. ενάντια στις απολύσεις.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: