«Παιχνίδια» στις πλάτες εργασιακού εκπροσώπου από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συνάδελφοι,

με αφορμή την χθεσινή συνάντηση του διασωματειακού στην ΕΣΗΕΜ-Θ και την απουσία της ΕΤΙΤΒΕ (Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος) από την διαδικασία, πρέπει να γίνει γνωστό ότι:

Ως εργασιακός εκπρόσωπος, δέχτηκα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ την Κυριακή , για να ενημερωθώ ότι επίκειται συνάντηση του Δ.Σ με τους εργαζόμενους του MEGA, παρουσία των εργασιακών εκπροσώπων, την ημέρα της απεργίας και ότι λίγο αργότερα το Δ.Σ θα συναντούσε στον χώρο της ένωσης, τα προεδρεία των άλλων ενώσεων του τύπου.

Το μόνο για το οποίο ρωτήθηκα, ήταν το αν θα βόλευε η προγραμματισμένη ώρα για την συνάντηση με τους εργαζόμενους του MEGA και το αν θα μπορούσα να έρθω σε επικοινωνία μαζί τους για να τους ενημερώσω.

Χθες, πληροφορήθηκα με έκπληξη συνομιλία συναδέλφου με τον πρόεδρο της Ένωσης, ο οποίος υποστήριξε ότι ανέθεσε σε εμένα την ευθύνη για να καλέσω το προεδρείο της ΕΤΙΤΒΕ στην χθεσινή συνάντηση και ότι αγνοούσε αν τελικά θα παραβρεθεί .

Με αφορμή λοιπόν τα όσα παραπλανητικά υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, θέλω να επισημάνω κατηγορηματικά, όπως προκύπτει και από τα παραπάνω, ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ μου ζητήθηκε να ενημερώσω το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΙΤΒΕ για την χθεσινή συνεδρίαση του διασωματειακού.

Είναι κρίμα, στην παρούσα τραγική συγκυρία που είναι απαραίτητη η συστράτευση όλων των εργαζομένων του τύπου, να γίνονται  τέτοια «παιχνίδια» και να μην αναλαμβάνουν αυτοί που πρέπει την ευθύνη των πράξεων και των παραλείψεων τους.

Αγνοώ τους λόγους για τους οποίους δεν κλήθηκε η ΕΤΙΤΒΕ, όπως επίσης αγνοώ το ποιος κάλεσε τα μέλη των υπολοίπων ενώσεων. Αυτό που ενδιαφέρει αυτήν την στιγμή, είναι η δημιουργία κοινού μετώπου, απέναντι στην λαίλαπα των συντριπτικών αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις και η εύρεση τρόπων ώστε οι δημοσιογράφοι και οι λοιποί συνάδελφοι τους στον Τύπο, να επιβιώσουν και να αντισταθούν, χωρίς να χάσουν την αξιοπρέπεια τους και το δικαίωμα στην εργασία.

Αλέξης Αλεξιάδης

Εργασιακός Εκπρόσωπος.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “«Παιχνίδια» στις πλάτες εργασιακού εκπροσώπου από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ”

  1. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜ-Θ Says:

    Τα «παιχνίδια» αυτά, συνάδελφε Αλέξη, από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ, και η συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος συναδέλφων κατά τη συνήθη πρακτική του, εμφανίστηκαν χθες και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στην περίπτωση συναδέλφισσας από ιδιωτικό κανάλι η οποία κάλεσε δημοσίως τον πρόεδρο να ανατρέξει στα καταγεγραμμένα πρακτικά για να υποστηρίξει τα γεγονότα τα οποία αμφισβήτησε ο κ. Μάκης. Επίσης, σε άλλη περίπτωση, και πάλι με έωλους ισχυρισμούς, επιτέθηκε στον εκπρόσωππο του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, συνάδελφο Μπάμπη Μπίκα, με αποτέλεσμα να εκνευρίσει τόσο τον ίδιο όσο και άλλους συναδέλφους, ορισμένοι εκ των οποίων αποχώρησαν προσωρινά, καταγγέλλοντάς τον, από την αίθουσα της συνέλευσης.

    Από ότι φαίνεται και από ότι μαθαίνουμε και από την Αθήνα, ο κ. Πάνος και ο κ. Μάκης, δηλαδή οι «ηγεσίες» της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΗΕΜ-Θ, κάνουν τα πάντα για να «θάψουν» τις διεκδικήσεις του κλάδου. Θα έπρεπε να παραιτηθούν άμεσα. Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν ενωτική και αποφασιστική συνδικαλιστική δράση. Όχι «παρακαλετά», κωλυσιεργία και ηττοπάθεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: