Ετοιμάζουν απεργοσπαστικό μηχανισμό!

Οταν οι ενώσεις αφήνουν ακάλυπτους κάποιους συναδέλφους (βλέπε portals), τότε είναι αναμενόμενο ότι αυτοί οι συνάδελφοι θα κληθούν να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Προς επίρρωσιν του άνωθι ισχυρισμού, ακολουθεί σχετική αναφορά μελών του Μικτού Συμβουλίου προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, την οποία αντιγράφουμε απ’ το μπλογκ Κατάληψης στην ΕΣΗΕΑ:

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010
Προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ Μετά από αναφορές συναδέλφων έγινε γνωστό ότι αύριο, Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010, ημέρα της μεγάλης κλαδικής απεργίας στο σύνολο των ΜΜΕ, διαδικτυακοί ειδησεογραφικοί τόποι (sites και portals) τόσο αυτόνομοι όσο και καθημερινών, κυριακάτικων εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών ετοιμάζονται να απασχολήσουν το προσωπικό τους και λειτουργήσουν κανονικά. Με δεδομένο ότι η αυριανή κινητοποίηση λαμβάνει σπουδαίο χαρακτήρα λόγω των πρώτων και ιδιαίτερα σοβαρών κρουσμάτων «ξηλώματος» των συλλογικών συμβάσεων του κλάδου, μια εξέλιξη προς την κατεύθυνση αυτή θα αποτελέσει ένα ακόμη χτύπημα σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων, απονευρώνοντας τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε άμεσα να διερευνήσετε και να επιληφτείτε του θέματος, έτσι ώστε αύριο, το σύνολο του κλάδου να δηλώσει «παρόν» στη μεγάλη κινητοποίηση. Σε περιπτώσεις δε κατά τις οποίες μέλη της ΕΣΗΕΑ – επικεφαλής και προϊστάμενοι διαδικτυακών ειδησεογραφικών τόπων δεν συνταχθούν με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, τότε θα πρέπει άμεσα να βρεθούν ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου της Ένωσης.

Με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση και τις συγκεκριμένες αναφορές για επικείμενη λειτουργία των διαδικτυακών ειδησεογραφικών τόπων κατά τη διάρκεια της απεργίας, επαναφέρουμε το θέμα της ένταξης των συναδέλφων στα sites στις τάξεις της ΕΣΗΕΑ και της άμεσης διευθέτησης των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Τάσος Αναστασιάδης (Βήμα), Βίκυ Σαμαρά (Απογευματινή), Γιάννης Ελαφρός (Καθημερινή), Ιωάννα Ηλιάδη (Έθνος), Γιώργος Παυλόπουλος (Ημερησία), Σωτήρης Τριανταφύλλου (Goal News), Νίκος Ζαμπάρας (Σέντρα FM), Κώστας Ράπτης (Αθήνα 984), Νάσος Χατζητσάκος (Ελεύθερος Τύπος), Γιάννης Ιωακειμίδης (Πράσινη), Δήμητρα Κουντή (Σκάι Ραδιόφωνο), Κωνσταντίνος Δαυλός (Σκάι Τηλεόραση), Παναγιώτης Σώκος (Ελευθεροτυπία).

Εδώ ολόκληρη η σχετική ανάρτηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: