Τα αφεντικά στοχοποιούν τους συνδικαλιστές στα ΜΜΕ

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι στοχευμένες επιθέσεις κατά συνδικαλιστών και οι δικτατορικού τύπου απαγορεύσεις του «συνδικαλίζεσθαι» από εργοδότες, καναλάρχες, εκδότες. Θυμηθείτε και το: ΔΟΛ – Εκτός ελέγχου η κατάσταση με νέες απολύσεις, απαγορεύσεις και… απωθήσεις!

Τα τελευταία κρούσματα:

Στη Θεσσαλονίκη, απολύουν εργασιακό εκπρόσωπο από το MEGA. Δες και αυτό:  MEGA TV: Επιμένει κυνικά στη «νομιμότητα» των 2 απολύσεων. Στην Αθήνα, η «ασφάλεια» του κτιρίου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μετά από οδηγίες των διευθυντικών στελεχών, επιχείρησε να εμποδίσει την είσοδο των συνδικαλιστών για να μην συμμετάσχουν στη συνέλευση των εργαζομένων! Οι ΕΝΩΣΕΙΣ συντακτών, προσωπικού και τεχνικών εξέδωσαν κοινή ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στην οποία ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ «ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ«. Για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, προχωρήστε στην

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

26 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΤΙΤΑ καταγγέλλουν την παρεμπόδιση του συνδικαλιστικού δικαιώματος στον ΣΚΑΙ, του Ομίλου Αλαφούζου.

Σήμερα, Παρασκευή 26/11, στις 3 το απόγευμα, αντιπροσωπεία των Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και της ΕΤΙΤΑ επισκέφθηκε το συγκρότημα για να συμμετάσχει στη συνέλευση των εργαζομένων στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Μετά από οδηγίες των διευθυντικών στελεχών, η ασφάλεια του κτηρίου επιχείρησε να εμποδίσει την είσοδο των συνδικαλιστών. Πρόκειται για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και για καινοφανείς αντιδημοκρατικές πρακτικές στο χώρο του Τύπου.

Τα Δ.Σ. των συνεργαζομένων Ενώσεων επίσης παρακολουθούν με ανησυχία τις απόπειρες τρομοκράτησης συναδέλφων, που δεν αποδέχονται την απαράδεκτη προσπάθεια της εργοδοσίας του ΣΚΑΙ, για καταστρατήγηση των ΣΣΕ και μείωση μισθών.

Παρακολουθούμε τη στροφή σε αυταρχικές πρακτικές, που αποδεικνύει ότι η Διοίκηση του εν λόγω Ομίλου, έχει πλήρη επίγνωση του αντεργατικού περιεχομένου των προτάσεων και των παρεμβάσεών της.

Προειδοποιούμε, ότι οι προσπάθειες αυτές είναι καταδικασμένες σε αποτυχία και καλούμε τη Διοίκηση του ΣΚΑΙ να επανέλθει στο δρόμο του σεβασμού των ΣΣΕ και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: