Καθημερινό «Βήμα» τέλος

Με συνοπτικές διαδικασίες ανακοινώθηκε σήμερα ότι κλείνει η καθημερινή έκδοση του «Βήματος» ( Τελευταία έκδοση το Σάββατο).

 Ένα μεγάλο βήμα προς το θαύμα», λέει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας πλην όμως το θαύμα δεν έγινε, δηλαδή η εργοδοσία να κρατήσει-υποστηρίξει το φύλλο και με το έτσι θέλω και χωρίς πολλά- πολλά σταματάει την έκδοση. Το «Βήμα», επιστρέφει στην παλαιότερη λογική, δηλαδή θα εκδίδεται κάθε Κυριακή.

 Την ίδια ώρα, από τον όμιλο λένε, πως δεν θα απολυθούν εργαζόμενοι, αλλά θα απορροφηθούν στο νέο φύλλο και στο portal . Πλην όμως αυτά ισχύουν για τώρα, διότι η τακτική τους, είναι γνωστή. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα θα διαπιστώσουν πως «περισσεύουν», εργαζόμενοι και θα ξεκινήσουν τις απολύσεις. Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και βαρεθήκαμε να το βλέπουμε.

Το ζήτημα ήταν και είναι τι κάνουμε εμείς. Η κρίση στα μέσα ενημέρωσης είναι πολύ μεγάλη και καθημερινά οι απολύσεις στο κλάδο πέφτουν βροχή. Με αντιδράσεις του στυλ συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου δε γίνεται δουλειά.

Είναι τουλάχιστον περίεργη, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο, η συνολική αντίδραση των συνδικαλιστών ενώσεων. Χωρίς πρωτοβουλίες, δίχως ουσιαστικές παρεμβάσεις, περιορίζονται και μαζί περιορίζουν τον ρόλο μας, σε αυτό του ιατροδικαστή. Πιστοποιούμε το θάνατο και εξετάζουμε τα αίτια του… Και άντε ο Σόμπολος μετά από τόσα χρόνια στο αστυνομικό ρεπορτάζ έχει» αρπάξει» από εκεί. Οι υπόλοιποι τι παριστάνουν, τους άξιους μαθητές του;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: