ΔΟΛ – Εκτός ελέγχου η κατάσταση με νέες απολύσεις, απαγορεύσεις και… απωθήσεις!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από http://financialcrimesnews.blogspot.com/

Η εργοδοσία στον ΔΟΛ έχει χάσει πλέον τον έλεγχο στην αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες με τους εργαζόμενους του οργανισμού.

Σήμερα το μεσημέρι προχώρησε σε άλλες 16 απολύσεις υποαλλήλων. Αμέσως, στις 2μμ η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ κάλεσε συνέλευση στην είσοδο του κτιρίου αφού η διοίκηση για άλλη μια φορά αρνήθηκε να παραχωρήσει την αίθουσα του υπογείου για να γίνει συνέλευση.
Τελικά η συνέλευση πραγματοποιήθηκε και αποφάσισε σαν πρώτη απάντηση, στά

σεις εργασίας Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Νοέμβρη. Την Τρίτη παράσταση των εργαζόμενων του ΔΟΛ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να ζητήσουν απο την Ενωση να σταθεί στο πλάι τους σε αυτήν την νέα αντιπαράθεση με την εργοδοσία και την Τετάρτη συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 2μμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.Σε αυτό το κλίμα η εργοδοσία συνέχισε τις προκλήσεις της. Τα «στελέχη» Καψής, Πεφάνης και Μεμής κάλεσαν τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων του βήματος συνάδελφο Τάσο Αναστασιάδη στο γραφείο της διεύθυνσης και τον απειλούσαν βρίζοντας, γιατί «τόλμησε» να περάσει απο τα ΝΕΑ και να ενημερώσει τους συναδέλφους για τις απολύσεις και την συνέλευση που είχε προγραματιστεί. Του ανακοίνωσαν ότι του απαγορεύουν την είσοδο στον χώρο των Νέων. Στο τέλος της «συνάντησης» με τα στελέχη έφεραν «φουσκωτούς» για να τον πετάξουν έξω απο το γραφείο του Ψυχάρη. Αντίστοιχες απειλές δέχθηκε και το μέλος του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και εργαζόμενος στον ΔΟΛ Παναγιώτης Σκουτέρης.
Καταγγέλουμε την νέα προσπάθεια τρομακράτησης των εργαζόμενων και των εκπροσώπων τους απο την διοίκηση του ΔΟΛ. 37 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, το σύνθημα ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι το ζήτημα της αντιπαράθεσης, στην κυριολεξία (και όχι μεταφορικά) στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.
Καλούμε τις Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ) και όλα τα συνδικάτα να δώσουν απάντηση στις εργοδοτικές προκλήσεις. Οσο και αν προσπαθούν ο ΔΟΛ δεν θα γίνει κάτεργο αλλά κέντρο αγώνα για να μην φορτωθούν τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι

Ακολουθεί ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από την «Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ»

Καταγγελία τρομοκρατίας, έως και φυσικής, στον ΔΟΛ

Ανακοίνωση

Η τρομοκρατία της εργοδοσίας του ΔΟΛ κατά των εργαζομένων έφτασε σήμερα έως και τη χρήση φυσικής βίας, στην προσπάθειά της να απαγορεύσει ακόμα και την παρουσία των εκπροσώπων στους χώρους εργασίας.

Οι πρωτοφανείς αυθαιρεσίες καταπάτησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως προβλέπονται από τις συμβάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και από το σύνταγμα της χώρας, συμβαδίζουν σε ποιότητα και σε χρόνο με τις σφαγές εργαζομένων τις οποίες συνέχισε η εργοδοσία, με μερικές δεκάδες απολυμένους σήμερα.

Η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης που επιχειρείται από τη διοίκηση του ΔΟΛ έφτασε σε σημείο να χρησιμοποιηθούν απόστρατοι αξιωματικοί της αστυνομίας, που αμείβονται για την «ασφάλεια» του κτιρίου ή του ιδιοκτήτη, για να σπρώξουν με φυσική βία έξω από το κτίριο τον εκπρόσωπο του Βήματος, κατ’εντολή του επικεφαλής της εταιρείας. Αλλά επίσης κατ’εντολή του επικεφαλής του οργανισμού εκδιώχτηκε από το χώρο εργασίας του Βήματος και μέλος του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ, ο οποίος εν συνεχεία μάλιστα απειλήθηκε και από τον Γενικό Διευθυντή HR.

Η «δικαιολογία» της εργοδοσίας, τόσο του επικεφαλής του οργανισμού όσο και των διευθυντών του Βήματος και των Νέων, ήταν ότι οι εκπρόσωποι «τόλμησαν» να μπουν νωρίτερα στα γραφεία των Νέων για να ενημερώσουν για την έκτακτη γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων του ΔΟΛ.

Η προσπάθεια της εργοδοσίας να αποτρέψει την κοινή δράση διοικητικών, δημοσιογράφων και τεχνικών και να περιορίσει τους εκπροσώπους, με απειλή διωγμού (έως και φυσικού), δεν θα περάσει.

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ

12/11/2010

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: