Η διαχειριστική απραξία των γραφειοκρατών συνδικαλιστών

ENHMEΡΩΣΗ από τη ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ, ΤΕΤΑΡΤΗ 3.11.2010

Στη σημερινή (3.11.2010) του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ συζήτησε για: τις περικοπές της ιδιοκτησίας του Ράδιο Θεσσαλονίκη στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τις απολύσεις στην Ωμέγα τηλεόραση, την ΕΡΤ3, τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, τις μη πληρωμές εργαζομένων σε γραφεία Τύπου, αλλά και (μόνο προς το τέλος της συνεδρίασης και μετά από πρόταση του εκπροσώπου του Ασύνταχτου) την αναγκαιότητα συντονισμού και αντίστασης στα επιδιωκόμενα κατά των εργαζομένων από εργοδότες και κυβέρνηση ΔΝΤ, καθώς και τις σχέσεις με τις άλλες Ενώσεις στο χώρο των ΜΜΕ.

Οι διαχειριστές συνδικαλιστές κάθε απόχρωσης (στον καλύτερο χαρακτηρισμό γι αυτούς) που έχουν τις τύχες των συνδικαλιστικών μας Ενώσεων, συνηθίζουν στην αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων… «να βάζουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί» ή «να χαϊδεύουν τα αφτιά των αφεντικών», ασκώντας μια συνδικαλιστική πρακτική «κομμένη και ραμμένη» στα επιτρεπτά από τις καθεστωτικές δυνάμεις όρια. Και τώρα που έχουν ξεχειλίσει τα προβλήματα, μένουν (πάλι στην καλύτερη γι αυτούς περίπτωση) άπραγες και θεατές… της σφαγής στην οποία μας σέρνουν εκδότες, καναλάρχες, κυβέρνηση, ΔΝΤ-ΕΕ.

Αντί, λοιπόν, το (όποιο) συνδικαλιστικό κίνημα (όπως άλλωστε και το γενικότερο, πέραν των δημοσιογράφων) να βρίσκεται σε έξαρση αγωνιστικών κινητοποιήσεων για να αποτρέψουν τις περικοπές, τις απολύσεις και τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, που έχουν επιβληθεί, οι Ενώσεις μας (με κύρια την ευθύνη των συνδικαλιστικών ηγεσιών)… «σφυρίζουν αδιάφορα» και «στρίβουν δια του αρραβώνος», δηλαδή «δια της διολισθήσεως» αφήνουν τα πράγματα να κυλάνε… Μέχρι που να πνιγούμε όλοι μαζί!

Ενώ το μέγα ζήτημα του τι κάνουμε μπροστά στη σημερινή κατάσταση, έπρεπε να είναι το πρώτο από τα προς συζήτηση θέματα, αυτό τέθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης και μετά από πρόταση του (και υπογράφοντα) εκπρόσωπο του Ασύνταχτου. Η (πρασινο-γαλαζο-ροζ) πλειοψηφία του δσ της ΕΣΗΕΜΘ, αλλά και ο εκπρόσωπος της καθαρόαιμης γαλάζιας παράταξης, κάθε άλλο παρά πρόθυμοι έδειξαν να συζητήσουν το θέμα. Μάλιστα, παρέπεμψαν τον καθορισμό των εξελίξεων στην Αθήνα και τις αποφάσεις που θα πάρει (;!) η ΕΣΗΕΑ (κατά τ’ άλλα κάποτε λέγανε ότι δεν συρόμαστε από την Αθήνα), η οποία σημειωτέον συνεδρίασε χθες (την επομένη του Διασωματειακού) χωρίς να πάρει κάποια απόφαση!.

Αντί δε, της ενημέρωσης την οποία θα έπρεπε να κάνει ο πρόεδρος ή ο γραμματέας, μεταφέρθηκε από μας η πρόταση που συζητάει το Διασωματειακό στην Αθήνα περί κήρυξης 48ωρης απεργίας σε όλα τα μέσα ανά την Ελλάδα, προτείνοντας παράλληλα η πρώτη μέρα της απεργιακής κινητοποίησης να συνδυαστεί με την (συζητούμενη) πανελλαδική σύσκεψη των Ενώσεων Συντακτών και της ΠΟΕΣΥ και η δεύτερη με διαμαρτυρία των δημοσιογράφων έξω από τη βουλή. Εκεί θα καταλήξουμε, μετά από εξορμήσεις στους εργασιακούς χώρους που θα τονώσουν μία αγωνιστική συσπείρωση και θα καταλήξουν στην επεξεργασία ενός συνολικού πακέτου αιτημάτων, τόσο προς την κατοχική κυβέρνηση (που έχει επιβάλει τις  περικοπές και ετοιμάζει κι άλλες) όσο προς τους εκδότες-καναλάρχες που το έχουν δεί… «μικροί ΔΝΤ» και έχουν πιάσει την «χατζάρα» κι όποιον «πάρει ο χάρος».

Τι ειπώθηκε για ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δσ της ΕΣΗΕΜΘ αποφασίστηκε να εκδοθεί ανακοίνωση κατά της συνεχιζόμενης πολιτικής περικοπών από την ιδιοκτησία του Ράδιο Θεσσαλονίκη (Διαμαντόπουλος, Μαρόγλου) και της φραστικής επίθεσης του πρώτου κατά του εργασιακού εκπροσώπου των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών Αλ. Αλεξιάδη. Όμως, μόλις χθες το προεδρείο της Ένωσης κυκλοφόρησε σχέδιο ανακοίνωσης, για την έγκριση η μη του οποίου θα έπρεπε να αναμένεται η απάντηση όλων των μελών. Αλλά σήμερα το πρωί η ανακοίνωση αναρτήθηκε, παρότι λίγες ώρες μετά ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του δσ.

Σ’ αυτό εκφράστηκε η έντονη αντίθεσή μας στο περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης, η οποία δεν ονοματίζει καν τον Διαμαντόπουλο ως υπαίτιο της επίθεσης κατά του εργασιακού εκπροσώπου, συνεχίζοντας την πρακτική του κανακέματός του (εκλεκτού της πράσινης παράταξης –να τον χαίρονται και την επόμενη φορά.. και υποψήφιο δήμαρχο!). Αλήθεια, δεν είναι από μόνο του ύποπτο το γεγονός αυτής της αντιμετώπισης της ιδιοκτησία¦ του Ράδιο Θεσσαλονίκη, από το οποίο σημειωτέον όχι μόνο έχουν βγάλει πολλά κέρδη αλλά και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία εξακολουθεί να καλύπτει όλον τον διαφημιστικό χρόνο.

ΩΜΕΓΑ ΤV

Στην τηλεόραση πώλησης χαλιών και κολιέ είχαμε μία προαναγγελθείσα απόλυση ενός δημοσιογράφου και ενός τεχνικού, για τις οποίες αποφασίστηκαν οι νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί το δσ.

ΔΕΠΘΕ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΜΕ

Συζητήθηκαν οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Προβόπουλου περί μη αναγκαιότητας τόσων κρατικών ή δημοτικών ΜΜΕ, ενώ σχολιάσθηκε και η ανυπαρξία κυβερνητικής αντίδρασης. Όλα παραπέμφθηκαν για μετά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών, οπότε θ’ αρχίσει να μπαίνει το μαχαίρι στα δημόσια, κεντρικά ή τοπικά ή περιφερειακά μέσα ενημέρωσης και τα συνδικαλιστικά μας όργανα απλά… «παίζουν καθυστερήσεις».

Αποφασίστηκε να εκδοθεί ανακοίνωση που θα απευθύνεται στους υποψήφιους τοπικούς άρχοντες, διατυπώνοντας την αναγκαιότητα να συνεχιστεί η λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ με αναβάθμισή της, τονίζοντας την παρεχόμενη ενημέρωση προς όφελος των δημοτών και της περιφέρειας. Εδώ ειπώθηκε από τον γράφοντα ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κάποιες άλλες μορφές κοινωνικής ιδιοκτησίας για τα δημόσια κεντρικά, τοπικά, περιφερειακά ΜΜΕ, αφού φαίνεται πλέον στον ορίζοντα το τσουνάμι που έρχεται γι αυτά!

ΕΡΤ3

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 14:30 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»-«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

Η ΕΚΔΟΤΡΙΑ Β. ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΜΠ

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Η διαχειριστική απραξία των γραφειοκρατών συνδικαλιστών”

  1. οτι υπογραφω συν το μπλιαχ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: