ΕΡΤ3 – Σαν σήμερα… Θυμηθείτε και γελάστε αβίαστα!

«Αλλαγή σκυτάλης» στη Διεύθυνση Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΤ3.   ΕRΤ3.GR

Λίγα χρόνια πριν…

«Αλλαγή φρουράς» στη Διεύθυνση Ραδιοφωνίας του Ρ.Σ.Μ. της ΕΡΤ3, καθώς οδεύει προς συνταξιοδότηση ο Νίκος Δημαράς. (Αμ δε!) «Διάδοχός» του ο Ξάνθος Χύτας, στέλεχος (γενικώς…) του 102 FM από το 1993 και προϊστάμενος του Τμήματος Ειδήσεων του σταθμού από το Νοέμβριο του 2006.  «Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί ένα τέλος για τον απερχόμενο Διευθυντή, μια αρχή για το νέο και μια συνέχεια για το ραδιόφωνο, γιατί για την επιτυχία απαραίτητη είναι η βοήθεια όλων», τόνισε στη διάρκεια της σημερινής επίσημης παράδοσης της «σκυτάλης», η Γενική Διευθύντρια της ΕΡΤ3, Θάλεια Ιωαννίδου-Καραθανάση. (Βαρυσήμαντος ο λόγος της! Όπως ο μισθός των 22 χιλιάδων ευρώ που εισέπραττε τότε!). Για την σπαρταριστή συνέχεια…

Εμφανώς συγκινημένος ο Νίκος Δημαράς (ώπα μας πήραν τα ζουμιά που του ‘φαγαν τη θέση) ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνεργάστηκαν (ποιοι ακριβώς;!) μαζί του στη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής, χαρακτηρίζοντας τον Ξάνθο Χύτα «ένα από τα πολλά πνευματικά μου παιδιά σ΄ αυτό το σταθμό, για τα οποία αισθάνομαι υπερηφάνεια». (Δίκιο έχει να αισθάνεται υπερηφάνεια. Όντως. Δεν άλλαξε καθόλου από τότε ο Χύτας. Έμεινε ο ίδιος… Δεν βελτιώθηκε σε τίποτα! Τα δε υπόλοιπα… «πνευματικά παιδιά» του Δημαρά συνεχίζουν το… «πνευματικό» τους έργο με τη συνοδεία της «σκυλάδικης» μουσικής στροφής του «πνευματικού» ραδιοφωνικού σταθμού). Από την πλευρά του, ο νέος Διευθυντής Ραδιοφωνίας (απίστευτο δεν ακούγεται μέχρι σήμερα;!), χαρακτήρισε τον προκάτοχό του «μεγάλο δάσκαλο και φίλο» (παρότι έκατσε στην καρέκλα του), ενώ ζήτησε τη συνδρομή όλων των δυνάμεων (μάλλον σκεφτόταν των «ενόπλων δυνάμεων» της ΥΕΝΕΔ αλλά δεν το είπε) του σταθμού για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.

Ο Νίκος Δημαράς εργάστηκε για πρώτη φορά στο Ρ.Σ.Μ. το 1989. Διετέλεσε Διευθυντής Ραδιοφωνίας από το 1996 έως το 2002 και από το 2005 μέχρι τον Ιούνιο του 2007. Είχε για μια δεκαπενταετία την αρχισυνταξία και παρουσίαση της μεσημβρινής ραδιοεφημερίδας του 102 FM, ενώ συνέδεσε το όνομά του με την αναμόρφωση και τον εμπλουτισμό των τριών ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΤ3, την αποσαφήνιση(!!!) της φυσιογνωμίας τους και, τελικά, τη μεταφορά τους, την περίοδο 1997-98, στις σημερινές υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της οδού Αγγελάκη (Καλά, αυτό είναι πολύ υπερσύγχρονο ανέκδοτο!!!). Επί των ημερών του ο Ρ.Σ.Μ. συνέβαλε ουσιαστικά στην καθιέρωση νέων θεσμών που αφορούν το ραδιόφωνο, όπως οι «Ημέρες Ραδιοφώνου» (ετήσιος φόρος τιμής στους πρωτοπόρους· των ερτζιανών). (Μεγάλη προσφορά! Μέσα στη φρεσκάδα και στον ρυθμό της σύγχρονης πόλης ο… θεσμός!). Ο Ξάνθος Χύτας είχε στο παρελθόν την επιμέλεια και παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών, όπως η μεσημβρινή ραδιοεφημερίδα, ενημερωτικά  μαγκαζίνο ποικίλης ύλης κ.ά. Το 2003 ανέλαβε την πρωινή ραδιοεφημερίδα του σταθμού, ενώ, από το Σεπτέμβριο του 2004 μέχρι τον Ιούνιο του 2005, υπήρξε συμπαρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής της ΕΤ3 «Πρωινό Πανόραμα». Από το Σεπτέμβριο του 2005 έως σήμερα είναι ανταποκριτής στη Θεσσαλονίκη της εκπομπής «Πρώτη Γραμμή» της ΝΕΤ. (Παραλείψατε το διδακτορικό στο Χάρβαρντ!).

Οι υπογραμμίσεις, τα σχόλια και τα θαυμαστικά στις έντονες παρενθέσεις, δικά μας.

Θυμίζουμε ότι την 1η Ιουλίου 2010, το http://tvxs.gr/news υπενθύμιζε: «ΕΡΤ3: Οι συμβασιούχοι έφυγαν, τα χρυσά Ρουσοπουλάκια παραμένουν». Φρεσκάρισέ το: Περίπου 110, από τους 1050 συμβασιούχους της ΕΡΤ, εργάζονταν μέχρι σήμερα στην ΕΡΤ3, στη Θεσσαλονίκη. Εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, τεχνικοί, δημοσιογράφοι, γραφίστες, μακιγιέζ, κομμώτριες, ανταποκριτές στο εξωτερικό, είπαν «άντε γεια»… Οι περισσότεροι πικραμένοι και δακρυσμένοι, ελάχιστοι με την αισιοδοξία ότι θα επιστρέψουν στη δουλειά τους. Σε αυτή που επένδυσαν χρόνο και μεράκι, ελπίδα, αλλά εισέπραξαν ελάχιστα. Τα 800 ευρώ ήταν μια κάποια λύση στη Θεσσαλονίκη, όπου η πιάτσα είναι πολύ μικρότερη από αυτή της Αθήνας. Άρθρο του Τύπος και ΥπογραμμόςΧρυσά αγόρια και κορίτσια δεν είχε η ΕΡΤ3. Με εξαίρεση τα στελέχη που επελέγησαν από την εποχή Ρουσόπουλου στα κεντρικά πόστα και παραμένουν σε αυτά, 9 μήνες μετά την αλλαγή της κυβέρνησης: Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής(Αναστάσιος Σπηλιόπουλος), Γενική Διευθύντρια(Θάλεια Ιωαννίδου), Διευθυντής Ραδιοφωνίας(Ξάνθος Χύτας), Διευθύντρια πολιτιστικού ραδιοφώνου 9,58(Εύα Μέρτζου), κλπ. Πολλοί από τους απλούς εργαζόμενους στην ΕΡΤ3 έβαζαν στοίχημα ότι η ελάχιστη τσίπα θα επέβαλε στον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να είχαν στείλει στον αγύριστο τα ακριβοπληρωμένα τσιράκια του συστήματος Ρουσόπουλου-Παναγόπουλου, πριν πάρουν την απόφαση να «ξεμπερδεύουν» με τους συμβασιούχους. Το στοίχημα, όμως, χάθηκε. Και δεν υπήρχε κανένα περιθώριο να κερδηθεί από τη στιγμή που ο υπουργός και η κυβέρνησή του έχασαν την μπάλα, και όπως φαίνεται και κάθε ίχνος τσίπας. Οι ξεχασμένοι διευθυντές της ΝΔ πιέζουν πια το εναπομείναν προσωπικό να επωμιστεί τις δουλειές των απολυμένων συναδέλφων του, για να έχουν να λένε για τις καλές υπηρεσίες που παρέχουν στα νέα αφεντικά. Δεν έχουν λόγο να μην τα υπηρετούν, αφού εξακολουθούν να αμείβονται πάρα πολύ καλά. Εξάλλου, το χρώμα του χρήματος παραμένει το ίδιο… Εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 μην βάλετε στοίχημα ότι στην επόμενη ΔΕΘ δεν θα δείτε τον πρόεδρο της ΕΡΤ3 Σπηλιόπουλο (υφυπουργό επί ΝΔ) και την Γενική Διευθύντρια, Θάλεια Ιωαννίδου να είναι στην πρώτη σειρά στην ομιλία του Παπανδρέου και να χτυπάνε παλαμάκια. Φοβάμαι ότι θα το χάσετε.

Τελικά, το «έργο» το είδαμε! Μάλλον στην ΕΡΤ3 θα το βλέπουμε για πάντα!

Δείτε και τα: http://news.pathfinder.gr/greece/politics/408606.html

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=94746

4 Σχόλια προς “ΕΡΤ3 – Σαν σήμερα… Θυμηθείτε και γελάστε αβίαστα!”

 1. Απορώ πώς τόσα χρόνια ανεχόταν ο Δημαράς και όλοι οι άλλοι διευθυντές κάτι τύπους σαν εσάς, που αράξατε στις καρέκλες σας, ξεχάσατε πώς μπήκατε στην ΕΡΤ με περισσή αχαριστία και… ιδρύσατε το γνωστο σωματείο «κηφηναριό», αγνοώντας τι σημαίνει ρεπορτάζ και αφήνοντας το κρατικό ραδιόφωνο στο τέλμα. Μάλλον σας βολεύει το δημοσιοϋπαλληλίκι πίσω από το οποίο κρύβεστε έχοντας την κύρια ευθύνη για την καταστροφική πορεία των κρατικών μέσων ενημέρωσης.

 2. Για το ποιος «φέρει την κύρια ευθύνη για την καταστροφική πορεία των κρατικών μέσων ενημέρωσης», η απάντηση είναι αυτονόητη, φίλτατε «mortis»: Οι εκάστοτε κυβερνήσεις με τις ατυχέστατες επιλογές των προϊσταμένων τους που κατάφεραν να απαξιώσουν τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και να διαιωνίσουν την ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΡΤ. Ακριβώς όπως την χαρακτηρίζεις. ΚΡΑΤΙΚΗ.

  Το ψάρι των κρατικών καναλιών δεν βρωμάει από την ουρά, αλλά από το κεφάλι (ή τα κεφάλια) φίλτατε «mortis».

  ΌΛα τα άλλα είναι εκ του πονηρού. Όχι ότι δεν υπάρχει και το «κηφηναριό» Αλλά συνήθως αυτό αφορά τα διορισμένα από το κράτος διευθυντικά στελέχη και τους ρουφιάνους-κολαούζους τους.

  Αυτά τα λίγα… «mortika».

 3. Με αφορμή μια φωτογραφία Says:

  Σε αυτόν τον κόσμο υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι:
  Αυτοί που έχουν χαρούμενες ελεύθερες καρδιές και αυτοί που έχουν, απλώς, λαμπερές οδοντοστοιχίες

 4. για να ξέρετε την αλήθεια,ο Δημαράς πήρε παραμάσχαλα τον Χυτά και τον πήγε στην Ιωαννίδου για Διευθυντή.Εκείνη μένοντας έκπληκτη απ το ανύπαρκτο βιογραφικό του είπε ‘ναι’ μετά ο τύπος άρχισε τα ‘δανεικά’ απ τους υφισταμένους του…καθώς και τις αποδείξεις καφέδων κτλ.Ο Χυτάς ουδέποτε υπήρξε προιστάμενος ειδήσεων παρά τριτης κατηγορίας ρεπόρτερ σφαλιαριζόμενος επί Ζλατάνου…Οσο για τον Δημαρά η κατάντια της εκπομπής του με την Αντζελά στο ‘πανόραμα τιβι’ τα λέει όλα.Α ξέχασα,επίσης ο Χυτάς είναι ο μοναδικός διευθυντής που η επαγγελματικη σας Ενωση τον διέγραψε 6 μηνάκια ενώ το ρεκόρ διαγραφής κατέχει ως Γ.Διευθύντρια η κυρά-Θάλεια.Ο δε Καραμαούνας επαλήθευσε το πρώτο συνθετικό του επιθέτου του…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: