α-ΔΟΛ-ες απολύσεις

Όπως φαίνεται η βαλίτσα στον ΔΟΛ θα πάει μακριά. Η εργοδοσία είναι αποφασισμένη να πετσοκόψει προσωπικό και μισθούς μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ποιο είναι αυτό; Έλα ντε.

Η κατάσταση έχει ως εξής: Έγιναν απολύσεις (γύρω στις 40). Η κινητοποίηση των εργαζομένων συνεχίστηκε μέχρι και την Τρίτη, που για μία ακόμη φορά και οι 5 μέρες της απεργίας, χαρακτηρίστηκαν παράνομες! ( περί τυφλότητας, ουδεμία αμφιβολία)

Δεν έχουν υποστεί ακόμα απολύσεις όλα τα τμήματα του διοικητικού προσωπικού, όμως είναι πλέον σε όλους σίγουρο, πως θα συνεχιστούν με βάση το νόμιμο ποσοστό που μπορεί να απολύει ο εργοδότης το μήνα, το 4% ( τιμή και δόξα στα καλόπαιδα, που άλλαξαν το νόμο, για να ξεμπερδεύουν οι εργοδοσίες πιο γρήγορα).  

Για τις απολύσεις δεν υπήρχε απολύτως κανένα κριτήριο. Σε ένα τμήμα  7 ατόμων, απολύσανε 2 χωρίς κανείς να καταλάβει το γιατί.

Από συζητήσεις που έγιναν στα «πάνω γραφεία», με τον νέο πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ, ειπώθηκε πως: « Έγιναν απολύσεις σε άτομα που δεν είχαν αντικείμενο». Αυτό φυσικά δεν ισχύει. Απορία: Μετά από πόσο καιρό διαπιστώσατε ότι δεν είχαν αντικείμενο; Προφανώς τα «πάνω γραφεία», έχουν και κοντά ποδάρια.

Στους διοικητικούς υπαλλήλους εντάσσονται οι εργαζόμενοι στο marketing, το ανθρώπινο δυναμικό, οι τεχνικοί, οι προγραμματιστές των δικτυακών τόπων του οργανισμού, οι εργαζόμενοι στο in.gr (εκτός τους συντάκτες), οι εργαζόμενοι στο ανθρώπινο δυναμικό, η υποδοχή διαφήμισης, οι διαφημιστές του in.gr, το διαφημιστικό ατελιέ, οι λογιστές, οι εργαζόμενοι στις Αγγελίες και άλλοι.

Αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που δεν είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο σωματείο, ή ανήκουν σε κάποιο αδύναμο σωματείο και με την «προδοσία» της ΕΣΗΕΑ, φοβούνται την απόλυση και κατά συνέπεια τον αφανισμό τους.

Το γεγονός, ότι οι απεργίες, χαρακτηρίστηκαν παράνομες και καταχρηστικές, αυτό συνέβαινε κάθε μέρα, αποθάρρυνε πολλούς εργαζόμενους που δεν ανήκαν σε σωματεία να ανέβουν και να εργαστούν.

Εκείνοι, που θέλανε να απεργήσουν, δίνανε στόχο με το να βρίσκονται κάτω.

Εκ των πραγμάτων το διασπαστικό κλίμα, συντέλεσε ώστε όσοι ήθελαν να απεργήσουν, να ανέβουν κι εκείνοι στα γραφεία τους. Και τώρα όλοι περιμένουν τα χειρότερα, που δεν έρχονται, γιατί είναι ήδη εδώ…

 

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “α-ΔΟΛ-ες απολύσεις”

 1. Maximilien Marie Isidore de Robespierre Says:

  Θυμηθείτε τους εργαζόμενους στο εστιατόριο Banquet. Γιατί υποχρεώθηκαν σε καθημερινές διαδηλώσεις;
  Μήπως επειδή κράτος και κεφάλαιο πάνε χέρι – χέρι; (δηλαδή αφεντικά, δικαστές, κόμματα εξουσίας και ΜΜΕ).
  Μήπως επειδή η ξεπουλημένη ΓΣΕΕ και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες τους αγνόησαν;
  Επειδή όπου νάναι το τσουνάμι ξεσπά και οι ξεπουλημένες πρασινογάλαζες πλειοψηφίες – ηγεσίες της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ (κι ας κάποιοι το παίζουν ροζ πουά) δεν φαίνεται να ξεκουνιούνται πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες τώρα.
  Να γίνουν άμεσα έκτακτες γενικές συνελεύσεις των Ενώσεων, αφού προηγηθούν εργασιακές συνελεύσεις και ενημέρωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους, με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλαίσιο: Καμία απόλυση, καμία περικοπή, καμία παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο.
  Να απαιτηθεί από όλους τους διευθυντές μέλη των Ενώσεων να μην εγκρίνουν και να μη υπογράψουν καμία απόλυση.
  Να απαιτήσουμε από την πολιτική ηγεσία να απαγορεύσει τις απολύσεις. Διαφορετικά όπου τους βρίσκουμε τους φτύνουμε. Κυριολεκτικά τους φτύνουμε. Τις πράσινες λέρες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: