Διαμαρτυρία Τεχνικών Ραδιοφωνίας

Διαμαρτυρία ενάντια στην « αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης» και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν  στις 12 σήμερα (14.10.2010) το μεσημέρι οι τεχνικοί της ελληνικής ραδιοφωνίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ)

«Την 1η Ιουλίου βγήκε Διαιτητική απόφαση από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας για την ΣΣΕ των τεχνικών της ραδιοφωνίας που έδινε 1,5% από 1ης 1ου του 2010 και 1,5% από 1ης 9ου του 2010 και κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας. Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά έδειξε το αντεργατικό της πρόσωπο. Στις 17 Αυγούστου, ενάμιση μήνα μετά δηλαδή, ψήφισε τον Ν 3871/2010 άρθρο 51 και με διαδικασίες στρατοδικείου κατάργησε την Διαιτητική απόφαση αντικαθιστώντας την με νέα της αρεσκείας της, η οποία μηδενίζει τις όποιες αυξήσεις. Ό,τι δηλαδή δεν ακούμπησαν οι εργοδότες, το περιποιήθηκε η κυβέρνηση».

Οι εργαζόμενοι ζητούν: «Tην άμεση κατάργηση του αντισυνταγματικού Νόμου Λοβέρδου (Ν 3871/2010 άρθρο 51) που βάζει σε προκρούστια κλίνη τις ΣΣΕ».  Επίσης ζητούν από το υπουργείο να σέβεται τις Μεσολαβητικές και Διαιτητικές αποφάσεις του ΟΜΕΔ.»Όχι στην αποδόμηση του ΟΜΕΔ. Όχι στην κατάργηση των ΣΣΕ».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: