ΜΜΕ: Μάχη χαρακωμάτων γραφειοκρατών-απεργοσπαστών και στη μέση οι εργαζόμενοι!

Με αφορμή τις τελευταίες κωμικοτραγικές εξελίξεις στον χώρο του Τύπου και τα χθεσινά γεγονότα που σημάδεψαν τους εργασιακούς χώρους σε ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟ, η ΕΣΗΕΑ με ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ αναφέρεται σε αυτά και στη 48ωρη απεργία, βρίσκοντας βεβαίως την ευκαιρία να κάνει συστάσεις για «πειθάρχηση» απέναντι στις αποφάσεις των εκλεγμένων οργάνων της…

Και ο εμφύλιος πόλεμος συνεχίζεται, με τα αφεντικά να παρακολουθούν χαιρέκακα το όλο αποκαρδιωτικό θέαμα. Μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να υπήρξαν τερατώδεις μεθοδεύσεις για την υπονόμευση της 48ωρης απεργίας σε ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟ, αλλά θα έπρεπε και το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, όπως και τα υπόλοιπα γνωστά καθεστωτικά πλειοψηφικά σχήματα των Δ.Σ. των ΕΝΩΣΕΩΝ, να κάνουν την αυτοκριτική τους για τις πάγιες γνωστές γραφειοκρατικές και διαχειριστικές τακτικές τους που οδήγησαν τη συνδικαλιστική μας εκπροσώπηση και τη διαπραγματευτική μας ισχύ στο χειρότερο σημείο όλων των εποχών.

Οι τελευταίες εξελίξεις προσφέρονται, αν μη τι άλλο, για σοβαρό προβληματισμό πάνω στα ζητήματα μιας ζητούμενης ανεξάρτητης-ακομμάτιστης αποτελεσματικής συνδικαλιστικής πάλης που θα βρίσκεται απέναντι σε κάθε εξουσία και δεν θα αποτελούν οι εκπρόσωποί της (εκλεγμένοι ή μη) συνδαιτημόνες των εργοδοτών στα «τραπέζια των διαπραγματεύσεων» και των πολιτικών στις κοσμικές εκδηλώσεις.

Σε αυτή τη μάχη χαρακωμάτων των γραφειοκρατών συνδικαλιστών και των λιγοστών απεργοσπαστών (εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι διευθυντικά στελέχη), οι μόνοι χαμένοι είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

ΑΣΥΝΤΑΧΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στο μεταξύ, παράνομες έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο τις 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις  στα εκδοτικά συγκροτήματα ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ. Την αναστολή της απεργίας ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ. Δείτε και αυτό: Παράνομες κήρυξε το δικαστήριο τις απεργίες σε ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ

Νωρίτερα, Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ της ΕΣΗΕΑ είχε ως εξής:

30 Σεπτεμβρίου 2010

Την ώρα που ο κλάδος πραγματοποιεί απεργιακές κινητοποιήσεις σε «ΔΟΛ» και «ΠΗΓΑΣΟΣ», διευθυντικά στελέχη αλλά και ορισμένοι «συνάδελφοι», με παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες, αλλά και τραμπουκισμούς σε βάρος των εκλεγμένων εκπροσώπων και εκφοβισμό των εργαζομένων, επιχειρούν να υπονομεύσουν τον συνδικαλιστικό αγώνα.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, καταδικάζει όλες αυτές τις πρωτοφανείς ενέργειες, οι οποίες και τίθενται υπόψη των Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Επισημαίνει ότι, η αρμοδιότητα και η ευθύνη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όπως προβλέπει το Καταστατικό, και όλοι οφείλουμε να πειθαρχούμε. Διάφορες κατ’ επίφαση δημοκρατικές διαδικασίες με κάλπες και άλλα ανάλογα δεν έχουν καμία νομιμοποίηση και ουσιαστικά αποτελούν μεθοδεύσεις με στόχο την ΕΣΗΕΑ και την γενικότερη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: