ΜΜΕ: ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ!

Απεργιακό ξέσπασμα στα ΜΜΕ! 48ωρη σε «ΠΗΓΑΣΟ» – «ΔΟΛ» και 24ωρες σε «Χ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟ», «ΕΡΤ» και «ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ»

Προσοχή! Δείτε παρακάτω νεότερη ενημέρωση για απεργίες σε ΠΗΓΑΣΟ-ΔΟΛ στο: ΝΕΟ! Στον αέρα οι απεργίες!

ΜΜΕ: ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ!

– Πέμπτη 30/9 – Σάββατο 2/10 – 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ σε «ΠΗΓΑΣΟ» και «ΔΟΛ» – 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ

– Παρασκευή 1/10 – 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ σε «Χ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» και ««ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.»

ΝΕΟ! Ανεστάλη η απεργία στην «Ελευθεροτυπία». Όπως ανακοινώθηκε, έπειτα από την ανάκληση των απολύσεων στον Όμιλο Τεγόπουλου, η ΕΤΗΠΤΑ ανέστειλε την 24ωρη απεργία των μελών της που είχε κηρύξει για αύριο Παρασκευή 1η Οκτωβρίου. Κατόπιν αυτού, η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την απεργία συμπαράστασης των μελών της.

–  Δευτέρα 4/10 – 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στην ΕΡΤ Α.Ε.

Αποφάσισαν να «ξεκουνηθούν» τα Σωματεία στον κλάδο των ΜΜΕ έπειτα από τις συντονισμένες εργοδοτικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν το τελευταίο διάστημα τα μεγάλα και «μικρά» αφεντικά σε βάρος των εργαζομένων. Μετά και από πιεστική απαίτηση της εργασιακής βάσης που εκφράστηκε σε πολλές περιπτώσεις μέσα από γενικές συνελεύσεις, τα Σωματεία αποφάσισαν άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις, επιχειρώντας να βάλουν έναν φραγμό στη συνέχιση των εργοδοτικών αυθαιρεσιών, των απολύσεων, των απειλών και των περικοπών, ανθρώπων και μισθών.

Οι τελευταίες εξελίξεις που επιτάχυναν τη λήψη των αποφάσεων για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων είναι:

Στον «Πήγασο» 13 απολύσεις τεχνικών και ενός δημοσιογράφου (είχαν προηγηθεί άλλες 4 απολύσεις δημοσιογράφων το καλοκαίρι), στον «Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη» (ΔΟΛ) άλλες 10 τουλάχιστον απολύσεις (με έντονη φημολογία για επικείμενες «μαζικές εκκαθαρίσεις») με 17 απολύσεις μόνο τις τελευταίες ημέρες (13 διοικητικοί-4 τεχνικοί), το λουκέτο στα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» (95 απολύσεις!), οι 18 νέες απολύσεις προσωπικού στην «Χ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» (συνολικά: απολύσεις 43 τεχνικών στην «Ελευθεροτυπία» εκ των οποίων 25 τον Αύγουστο), 2 απολύσεις στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ, ενώ στην περίπτωση της ΕΡΤ (πέρα από τα χρόνια προβλήματα και το θέμα των συμβασιούχων) υφίσταται η μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης εδώ και δύο χρόνια!

Έτσι, η ΕΠΗΕΑ και ακολούθως οι ΕΣΗΕΑ- ΕΣΠΗΤ – ΕΤΗΠΤΑ κήρυξαν 48ωρη απεργία για την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και Παρασκευή 1η Οκτωβρίου.
Οι Ενώσεις καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και ζητούν «την ανάκληση των απολύσεων και το σταμάτημά τους και το κλίμα τρομοκρατίας». Αντιστοίχως, 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 1/10 έλαβαν ΕΣΗΕΑ – ΕΠΗΕΑ- ΕΤΗΠΤΑ – Σωματείο Λιθογράφων και για την Χ. Τεγόπουλος.
Οι εργαζόμενοι τόσο σε Πήγασο όσο και στον ΔΟΛ έχουν εκφράσει από την αρχή αυτών των δυσμενών εξελίξεων, την έντονη αντίδρασή τους στη διάρκεια των αγωνιστικών γενικών τους συνελεύσεων και έχουν διαμηνύσει πως «δεν θα δεχθούν με πρόσχημα μια κρίση που οι εργαζόμενοι δεν προκάλεσαν, την απεμπόληση δικαιωμάτων, την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας με αποδέκτες μόνον τους ίδιους, την στιγμή που οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ θησαυρίζουν εις βάρος τους.
Οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ δηλώνουν πως δεν θα δεχθούν την επιχειρούμενη από την εργοδοσία «σαλαμοποίησή» τους και αντιστέκονται σθεναρά στην προσπάθεια φίμωσής τους –δεν τους δίνεται καν αίθουσα για τις γενικές συνελεύσεις- καλώντας όλο τον κλάδο σε συστράτευση.

Όπως αναφέρεται και στο http://paratypos.blogspot.com/ : «Στις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που βιώνει ο κόσμος της εργασίας στα ΜΜΕ η απάντηση είναι μονόδρομος: σύσσωμη, καθολική, δυναμική αντίδραση, αγωνιστική ετοιμότητα και αλληλεγγύη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι αναγκαίο να βρεθούν έξω από τον Πήγασο και τον ΔΟΛ όσο περισσότεροι συνάδελφοι μπορούν στην αυριανή και μεθαυριανή κινητοποίηση, για να βοηθήσουν στην περιφρούρηση της απεργίας και να διατρανώσουν την συναδελφική αλληλεγγύη –τόσο απαραιτητη σε τούτες τις στιγμές. Σημειώνεται ότι απολύσεις έχουν ανακοινώσει επίσης η ΙΜΑΚΟ και οι Αττικές Εκδόσεις. Αναμένουμε και γι’ αυτές τις περιπτώσεις την απάντηση των σωματείων, που έχουν βρεθεί ουκ ολίγες φορές και στις δυο εταιρείες το τελευταίο διάστημα. Να περάσουμε επιτέλους από τα λόγια στην πράξη».

ΝΕΟ! Στον αέρα οι απεργίες!

Το (ζητούμενο) «πέρασμα από τα λόγια στην πράξη» έγινε με παράδοξο τρόπο στη συνέχεια της χθεσινής (Τετάρτη) ημέρας: Ενώ στην περίπτωση των εργαζομένων της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ είχαμε την ομόφωνη αποδοχή της απόφασης της ΕΣΗΕΑ για ΑΠΕΡΓΙΑ, στην περίπτωση του ΔΟΛ και του ΠΗΓΑΣΟΥ σημειώθηκε «ανταρσία» των εργαζομένων κατά των συνδικαλιστικών «ηγεσιών» που αποφασίζουν «γι’ αυτούς χωρίς αυτούς»,  όπως ειπώθηκε. Μάλιστα, υπό το βάρος των εργοδοτικών εκβιαστικών διλλημάτων «ή δουλεύετε ή το κλείνουμε το μαγαζί», το γλυκό ήρθε κι έδεσε! (Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προειδοποίηση του διευθυντή της εφημερίδας «Το Βήμα», Παντελή Καψή προς τους δημοσιογράφους πως το ημερήσιο φύλλο θα «κατεβάσει ρολά» αν αυτοί «τολμήσουν» και απεργήσουν!  Εξάλλου, ήταν σχεδόν βέβαιη η από κοινού προσφυγή των διοικήσεων ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟΥ (αυτό θα πει εργοδοτικός συντονισμός!)  στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθούν οι απεργίες «παράνομες και καταχρηστικές»… Τελικώς, έγινε ψηφοφορία μεταξύ των εργαζομένων! Αποτέλεσμα; 112 υπέρ της κήρυξης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ (22 κατά) αν και ΚΑΤΑτης συγκεκριμένης απεργίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ τάχθηκαν 95 και μόνο 40 ΥΠΕΡ. Έτσι η 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ είναι στον αέρα! Πέρα από τη ματαίωση της απεργίας, η «ανταρσία» αυτή των συντακτών του «ΒΗΜΑΤΟΣ» στρέφεται κατά του «δικαιώματος»της ΕΣΗΕΑ να παίρνει αποφάσεις για κινητοποιήσεις χωρίς να έχουν προηγηθεί «νομιμοποιητικές» αποφάσεις από τη βάση των εργαζομένων μέσω των γενικών τους συνελεύσεων και ακυρώνει και τη δυνατότητά της να διαπραγματεύεται τις ΣΣΕ. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η συγκεκριμένη απόφαση στη συγκεκριμένη στιγμή, εξυπηρετεί τον αγώνα των εργαζομένων στα συγκεκριμένα «μαγαζιά» και αν τελικώς οι τελευταίες εξελίξεις εκληφθούν από τη συγκεκριμένη εργοδοσία αλλά και από άλλους μεγαλο-εκδότες ως ένδειξη αδυναμίας του συνδικαλιστικού κινήματος να απαντήσει στις αυθαιρεσίες, τις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία που παρουσιάζουν έξαρση με την επίκληση και μόνο της «κρίσης», γενικώς!

Αντιστοίχως, στην αντίστοιχη χθεσινή συνέλευση εργαζομένων στον ΠΗΓΑΣΟ στην οποία ήταν παρόντες/παρούσες οι: πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Π. Σόμπολος, γ.γ. Αντ. Νταβανέλλος, αντιπρόεδρος Ν. Νταουντάκη και τα μέλη του ΔΣ Χρ. Κυρίτσης, Π. Ράμμος, διεξήχθη ψηφοφορία. Και εκεί το αποτέλεσμα βρήκε τους περισσότερους να έχουν θετική γνώμη για την κήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ αλλά αρνητική γνώμη για την κήρυξη της συγκεκριμένης απεργίας της ΕΣΗΕΑ! Ειδικότερα, στην εφημ. «ΕΘΝΟΣ»,  ΥΠΕΡ της απεργίας ψήφισαν 16, υπέρ της απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ 70 και να μη γίνει καθόλου απεργία 32. Στην εφημ. «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» 21 υπέρ της 48ωρης, 31 κατά, 40 υπέρ απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ και 13 κατά.  Στην εφημ. «Goal News» 48 ψήφισαν κατά της 48ωρης και 5 υπέρ.

Δείτε και μία Ανταπόκριση από τη χθεσινή γενική συνέλευση των εργαζομένων στον όμιλο του Μπόμπολα («Πήγασος») στο: Τα τσιράκια της εργοδοσίας βγήκαν παγανιά σε ΠΗΓΑΣΟ και ΔΟΛ ΠΗΓΗ: http://katalipsiesiea.blogspot.com/2010/09/blog-post_30.html

NEO! Στον ΔΟΛ (Λαμπράκης) και στον Πήγασο (Μπόμπολας) παραμένουν συγκεντρωμένοι απεργοί, εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου (αναμένεται γύρω στις 15.00) για το αν θα κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για να λάβει απόφαση για συνέχιση ή μη της απεργίας, σε περίπτωση που αυτή κριθεί παράνομη και καταχρηστική. Τελικά η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε ότι η απεργία αναστέλλεται καθώς το δικαστήριο έκρινε την απεργία «παράνομη»…

Η ΑΠΕΡΓΙΑ στην ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΕΣΥ

Μπροστά στην αυθαίρετη στάση της διοίκησης της ΕΡΤ, να μην προχωρήσει στην υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το 2009 (!), το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. μαζί με τις Ενώσεις μέλη της και την ΠΟΣΠΕΡΤ, αποφάσισε  να κηρύξει 24ωρη απεργία την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. τονίζει ότι σε συνεργασία με όλες τις Ενώσεις  θα υπερασπιστεί αγωνιστικά, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα  όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

24ωρη απεργία στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με δύο απολύσεις δημοσιογράφων απάντησε η ιδιοκτησία του ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ στην προσπάθεια της ΕΣΗΕΠΗΝ για διάλογο με στόχο την εργασιακή ειρήνη στο σταθμό. Η «επίδειξη δύναμης» απέναντι στους συναδέλφους Κορίνα Καφετζοπούλου (μητέρα δύο παιδιών) και Κατερίνα Παντινάκη για… απείθεια  προκαλούν οργή και αγανάκτηση. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) ζητά την ανάκληση των απολύσεων και στηρίζει την 24ωρη προειδοποιητική απεργία της ΕΣΗΕΠΗΝ στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ. Σε περίπτωση μη επαναπρόσληψης των δύο συναδέλφων η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος.

Για τις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ για το ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ, της ΕΣΗΕΑ για ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟ, ΤΕΓΟΠΟΥΛΟ και την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Εργασιακής επιτροπής των εργαζομένων του ομίλου ΔΟΛ,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΠΗΝ για ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΠΗΝ για τις απολύσεις της Κορίνας Καφετζοπούλου και της Κατερίνας Παντινάκη από το Ράδιο Κρήτη, αναφέρει:»Λίγα 24ωρα μετά την παρέμβαση της ΕΣΗΕΠΗΝ στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ, ώστε να βρεθεί συμβιβαστική λύση και οι συνάδελφοι να μην χάσουν τη δουλειά τους, ο ιδιοκτήτης του Ρ/Σ όχι μόνο δεν έδειξε διάθεση να βρεθεί ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης, αλλά προχώρησε άμεσα στην απόλυση δύο συναδέλφων! Του μέλους της ΕΣΗΕΠΗΝ Κορίνας Καφετζοπούλου, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, που απασχολούνταν αποκλειστικά στο ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ εδώ και επτά χρόνια, δείχνοντας συνέπεια, εργατικότητα και ήθος και της νέας συναδέλφου Κατερίνας Παντινάκη, που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη απελύθη επειδή έδειξε απείθια. Εκείνο όμως που προκαλεί εύλογη απορία είναι η απαξίωση του δημοσιογραφικού τμήματος του σταθμού (και ειδικά των ρεπόρτερ που έχουν καθημερινά το δυσκολότερο έργο), από τον κ. Βασίλη Σκουταρά, που θεωρεί ότι δεν εργάζονται όσο πρέπει και αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι β’ κατηγορίας, πληρώνοντας, αποκλειστικά το ‘’μάρμαρο’’ της κρίσης.Το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ αφού εξήντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου και συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη του σταθμού, μετά και την κοινοποίηση των πρώτων απολύσεων, είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε 24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου ως και τις 6 το πρωί της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου, απαιτώντας την ανάκληση των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των δύο συναδέλφων.Σε διαφορετική περίπτωση, ή στο ενδεχόμενο νέων απολύσεων, είμαστε αναγκασμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΣΗΕΑ για ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟ, ΤΕΓΟΠΟΥΛΟ

1η: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποφάσισε τη συμμετοχή των συντακτών στη 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΠΗΕΑ στις εταιρείες των ομίλων «ΠΗΓΑΣΟΣ» και «ΔΟΛ», από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 30 Σεπτεμβρίου, έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 2 Οκτωβρίου 2010, ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων, την ακύρωση των σχεδίων για δραματική για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού και την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Μπροστά στην αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία θεωρεί τους εργαζόμενους ως αναλώσιμο είδος στις κερδοσκοπικές επιδιώξεις της, οι εργαζόμενοι απαντούν ενωμένοι με δυναμικές κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία και στην αμοιβή της, αλλά και του δικαιώματος στην ενημέρωση, η οποία απαξιώνεται από τις συνεχιζόμενες απολύσεις των εργαζομένων σε αυτήν. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους, που εργάζονται στα έντυπα και στα site του «ΠΗΓΑΣΟΥ» και του «ΔΟΛ», να δώσουν δυναμικό «παρών», συμμετέχοντας ομαδικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις».

2η: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποφάσισε τη συμμετοχή των συντακτών στην 24ωρη απεργία, που κήρυξε η ΕΤΗΠΤΑ στις εταιρείες «Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» και «ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.», από τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου 2010, έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 2 Οκτωβρίου 2010, ζητώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων, την ακύρωση των σχεδίων για δραματική συρρίκνωση του συνόλου του προσωπικού και την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους, που εργάζονται στα έντυπα της «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», να δώσουν δυναμικό «παρών», συμμετέχοντας ομαδικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Εργασιακής επιτροπής των εργαζομένων του ομίλου ΔΟΛ

Συνάδελφοι (-σες),
Αύριο Πέμπτη, 30/9/2010, όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο απαντούν με 48ωρη απεργία στο ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ (Πέμπτη 30/9-Παρασκευή 1/10), που κηρύσσουν οι Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ,ΕΠΗΕΑ,ΕΣΠΗΤ,ΕΠΗΤ κ.α.) στη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας που εκδηλώνεται με κυνισμό μέσα από μπαράζ μαζικών απολύσεων.
Σ’ αυτήν την κρίσιμη μάχη για το δικαίωμα στη δουλειά όλων των εργαζομένων, χρειάζεται ο καθένας να είναι ξεκάθαρος και αποφασιστικός. Καμία αυταπάτη ότι οι απολύσεις θα σταματήσουν στους διοικητικούς και δε θα αγγίξουν τους δημοσιογράφους. Αν περάσουν οι μαζικές απολύσεις στους διοικητικούς θα ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Αν καταφέρει η εργοδοσία να κερδίσει αυτή τη μάχη ,θα ισοπεδώσει το επόμενο διάστημα το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.
Τώρα που είμαστε όλοι εδώ, είναι η στιγμή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να φράξουμε το δρόμο της εργοδοσίας. Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε τη μεγαλύτερη αλληλεγγύη, τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
Οι διοικητικοί έχουν ανάγκη τους δημοσιογράφους αυτή την ώρα και οι δημοσιογράφοι με την αλληλεγγύη τους όχι μόνο συμπαραστέκονται στους συναδέλφους τους ,αλλά προστατεύουν και τις δικές τους θέσεις. Και για το επόμενο κρίσιμο διάστημα, μέσα στην καταιγίδα των κυβερνητικών και επιχειρηματικών μνημονίων, χτίζουμε τους πιο αγωνιστικούς δεσμούς για να ακυρώσουμε οποιαδήποτε νέα απόπειρα να μας ξαναπετάξουν στο δρόμο.
Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη. Το έδειξε η μαζική μας παρουσία και αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε άμεσα σε κινητοποιήσεις στις Γενικές Συνελεύσεις των προηγούμενων ημερών. Το έδειξε η μαζική παρουσία των συναδέλφων στη σημερινή κινητοποίηση το πρωί, στην είσοδο του συγκροτήματος, που οδήγησε και στην απόφαση για 48ωρη απεργία από τις Ενώσεις μας. Ο αγώνας πλέον διαρκείας σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ενάντια στις επιθέσεις είναι μονόδρομος. Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες με όλα τα μέσα εάν η εργοδοσία επιμείνει στο σφαγιασμό των εργαζομένων.

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ.
ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ

Advertisements

2 Σχόλια to “ΜΜΕ: ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ!”

 1. Ένας ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ Says:

  Η απόλυτη σχιζοφρένεια! Οι «υποταγμένες ηγεσίες» να κηρύτουν απεργίες και οι εργαζόμενοι να τις απορρίπτουν!

  Έτσι μοιάζει εκ πρώτης όψεως.

  Η πραγματικότητα είναι ότι οι ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ λειτουργούν εντελώς ανεξέλεγκτα και αποφασίζουν γράφοντας όλα τα μέλη τους στα παλιά τους τα παπούτσια.

  Αν το να κάνεις πορείες και απεργίες είναι αυτοσκοπός για να παίζουν τα παιχνίδια τους οι ηγετίσκοι των ΕΝΩΣΕΩΝ, τότε έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι να αντιδρούν. Στην ουσία, απορρίπτουν τις «ηγεσίες» τους και ΟΧΙ τις απεργίες.

 2. ΜΕΜΝΗΣΟ, ΑΠΙΣΤΕΙΝ Says:

  H ανοησία καί απο τους μέν και απο τους δέ πάει σύνεφο
  Το διαίρει και βασίλευε, σε όλη του τη δόξα
  Χρόνια τώρα παρακαλάμε για την δημιουργία του Συνδικάτου Τύπου. Μάλιστα υπάρχει και ειλημμένη απόφαση της ΠΟΕΣΥ, η οποία ουδέποτε υλοποιήθηκε.
  Εν πάσει περιπτώσει όμως επι του πρακτέου…
  Εδώ και τώρα Διασωματειακή γενική συνέλευση όλων των ενώσεων Αθήνας -Θεσσαλονίκης (τουλάχιστον) και ενοώ μέσα στην εβδομάδα, ή το Σαββατοκύριακο, και κήρυξη γενικής απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας.
  Και όταν λέω γενική απεργία, ενοώ αποκλεισμό των κτιρίων, τόσο των εφημερίδων όσο και του ηλεκτρονικού τύπου, ωστε οι τηλεοράσεις να μήν έχουν κάν σήμα.
  Πάρτε το χαμπάρι η επίθεση είναι καλά οργανωμένη και θα πετύχει τον στόχο της. Η εργοδοσία έχει υπολογίσει όλα τα ενδεχόμενα με βάση μιά και μόνη πρακτική ΤΗΝ ΔΙΑΙΡΕΣΗ.
  Αυτό που περιέγραψα δέν μπορεί να διανοηθεί οτι μπορεί να συμβεί.
  Λοιπόν χτυπάμε εκεί που πονάει?, ή περιμένουμε την σταδιακή σφαγή μας με την ελπίδα οτι δέν θα είμαστε το επόμενο σφάγιο.
  Αντε γειά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: