Εγκρίθηκε η πρόσληψη 700 συμβασιούχων στην ΕΡΤ

Εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίνεται η πρόσληψη 700 συμβασιούχων από την ΕΡΤ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου!  

Υπενθυμίζεται ότι οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ http://ertjournalists.wordpress.com/ είχαν στείλει εγκαίρως επιστολή στην ΕΣΗΕΑ με την οποία ζητούσαν ενεργοποίηση του ταμείου αλληλοβοήθειας, διασφάλιση του αδιάβλητου του διαγωνισμού και τον ορισμό δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για την όλη διαδικασία. Μέσα στο καλοκαίρι, αντίθετα με όλες τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις, το Δ.Σ. της ΕΡΤ, όχι μόνο δεν προκήρυξε τον διαγωνισμό, αλλά εντελώς αυθαίρετα και αδικαιολόγητα μείωσε κατά 104 τον αριθμό των θέσεων που θα προκηρυχθούν.

Αντιστοίχως στην ΕΡΤ-3, αναμένεται να υπογραφούν 31 (και όχι 44 όπως είχε προβλεφθεί αρχικά) συμβάσεις για δημοσιογράφους και 55 συμβάσεις για τεχνικούς και διοικητικό υπαλληλικό προσωπικό κατόπιν αξιολόγησης. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με τους συμβασιούχους που απασχολούνταν τον Δεκέμβρη του 2009 για τα προγράμματα της ΕΡΤ-3. Δείτε και τα παλαιότερα δημοσιεύματα του «ασύνταχτου» blog: Στον 3ο μήνα ανεργίας οι πρώην συμβασιούχοι της ΕΡΤ   ΕΡΤ – Κόντρα διοίκησης με Παναγόπουλο για κακοδιαχείριση – «Κλείδωσε» η διευθυντική θέση στην ΕΡΤ-3;

Η ΠΟΣΠΕΡΤ με ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Με την απόφαση 2/58755/0020/20-09-2010 του Υπουργείου Οικονομικών – Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής εγκρίθηκε η πρόσληψη 700 (επτακοσίων) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων στην ΕΡΤ Α.Ε. με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση υπηρεσιακών αναγκών και η δαπάνη μισθοδοσίας τους θα βαρύνει την ΕΡΤ Α.Ε. Μετά την παραπάνω απόφαση περιμένουμε άμεσα την διοίκηση της ΕΡΤ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε το συντομότερο δυνατό να στελεχωθούν οι υπηρεσίες και να εξομαλυνθεί η λειτουργία της ΕΡΤ».

Δημοσίευμα στην εφ. «ΝΕΑ» (Κάντε «κλικ» για μεγέθυνση)

9 Σχόλια to “Εγκρίθηκε η πρόσληψη 700 συμβασιούχων στην ΕΡΤ”

  1. να δούμε ποιες ‘επιτροπές’ θα κρίνουν τους 700,γιατί δεν πιστεύω οι Ενώσεις να δεχθούν αυτές που όρισαν οι υπό αίρεση Γενικές Διευθύνσεις….έτσι….

  2. θελω να γινω συμβασιουχος Says:

    ζήτω ο Φερετης, ζήτω ο Κάσαρης, ζήτω για τον ορισθέντα από την ΕΣΗΕΜΘ

  3. kleiste tin tin palio ert!!!de ti theloume!!!!!

  4. κλείδωσε δεν κλείδωσε η θέση του γ.διευθυντή ή της Διοικούσας,αφήνει πλέον παγερά αδιάφορους τους εργαζόμενους στην ερτ3…το μαγαζί σάπισε,οι αρουραίοι κάνουν πάρτι,τα ραδιόφωνα μουχλιάζουν και στο τέλος θα πεταχτούνε στους Χυτάδες του πολιτισμού και της ενημέρωσης..

  5. Σιγά μην περισσέψει συμβασιούχος για το ραδιόφωνο

  6. Εδώ συντελείται μία κατάφωρη αδικία. Κανείς δεν θέλει να βρεθεί κόσμος στο δρόμο χωρίς δουλειά με οικογένειες αλλά από πού και ως πού οι δημοσιογράφοι να προσλαμβάνονται εκτός ασεπ ρε παιδιά; Γιατί δεν υπάρχουν κρατικές σχολές δημ/φιας με αποφοίτους που είναι άνεργοι και προσπαθούν να βρουν δουλειά εδώ και τόσα χρόνια;Πάλι οι συντεχνιακές ενώσεις έκαναν το θαύμα τους! Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν καθώς γνωρίζουμε ότι ούτως ή άλλως δεν ασχολούνται στην πράξη με τα μη μέλη τους συνήθως τους αποφοίτους των κρατικών σχολών μμε που απειλούν τις καρέκλες τους.Ειδικά η ερτ θα έπρεπε να απορροφάει μόνο αποφοίτους των σχολών αυτών.

  7. αποφοιτος γενικως Says:

    η απόφοιτη μμε θέλει να της δώσουμε μήπως την καρεκλίτσα στο χέρι τωρα που πήρε το πτυχιάκι? παρεπιμπτόντως αυτή η προκήρυξη μήπως έχασε τον δρόμο για την ερτ? γιατί πολύ αργεί και ανησυχώ για αυτά που θα γίνουν πάλι για ‘μας χωρίς εμάς…

    • ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ? ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΕΚ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ.. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΛΛΗΜΑ Η ΑΠΛΩΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΕΥΡΩΝ?

  8. απόφοιτη μμε Says:

    προς τον απόφοιτο γενικώς:
    η απόφοιτη το πτυχιάκι της το πήρε πριν από 6 χρόνια! όπως και πολλοί άλλοι που μέχρι τώρα δεν έκατσαν σε καμία καρεκλίτσα επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις έκατσαν κάποιοι άλλοι χωρίς κανένα πτυχιάκι και χάρη στα «βυσματάκια» τους.

Σχολιάστε