«Αιολικά Νέα» – Νέα πρόκληση του εκδότη: λουκέτο, απολύσεις και… νέα εφημερίδα!

Στον καιρό του σοσιαλισμού του Παγκάλου και του μέγα κωπηλάτη GAP συμβαίνουν κι αυτά: εκδότης κλείνει την εφημερίδα που εκδίδει, απολύει όλους τους εργαζόμενους χωρίς να καταβάλει αποζημιώσεις, ανοίγει σε 6 μήνες άλλη εφημερίδα και κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος. Σοσιαληστρικά πράγματα μνημειώδη και μνημονιακά.  Οι πληροφορίες από την καλή ιστοσελίδα συναδέλφων της Αθήνας «http://financialcrimesnews.blogspot.com». Και είναι ένα θέμα  που δεν αφορά μόνο το χώρο του Τύπου…

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

Βαλαωρίτου & Δαβάκη Μυτιλήνη Λέσβου 81100

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλες είναι οι ανακατατάξεις στο χώρο των ΜΜΕ στη Λέσβο τις τελευταίες ημέρες, όπως μεγάλη είναι και η ανάγκη επαγρύπνησης για τους εργαζομένους. Είναι γνωστή σε όλους μας η υπόθεση της πάλαι ποτέ ημερήσιας εφημερίδας Λέσβου «Αιολικά Νέα», την οποία έπαυσε εν μιά νυκτί τον περασμένο Φεβρουάριο ο ιδιοκτήτης της Γιώργος Κονδυλούδης, αφήνοντας εν ψυχρώ στο δρόμο τους είκοσι εργαζόμενους της εφημερίδας. Ο κ. Κονδυλούδης παρά τις συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων αρνήθηκε πεισματικά την επαναλειτουργία της εφημερίδας, επιμένοντας να καταδικάσει στην ανεργία τους υπαλλήλους. Αξίζει, μάλιστα να σημειωθεί ότι μεταξύ τους συγκαταλέγονταν αρκετοί γονείς, μία έγκυος, μία υπερήλικη, άνθρωποι με πλήθος ανειλημμένων δανειακών υποχρεώσεων και απαιτητικές τρέχουσες ανάγκες.Είναι επίσης γνωστό ότι επικαλούμενος προφάσεις, ο κ. Κονδυλούδης κατά την επίδοση των απολύσεων δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ από την αποζημίωση που ο νόμος του επιβάλλει να αποδώσει, αφ’ ής στιγμής προβαίνει σε απόλυση τόσων ανθρώπων. Και συνεχίζει να αρνείται αδιαπραγμάτευτα την καταβολή αυτή ακόμη και σήμερα, έξι μήνες μετά το λουκέτο, εξαναγκάζοντας τους εργαζομένους σε δικαστικές διαμάχες.Και μετά από την συνολικά προκλητική αυτή στάση, την περασμένη Παρασκευή κυκλοφόρησε στη Λέσβο και όλο το Βόρειο Αιγαίο νέα εφημερίδα με εκδότη τον κ. Κονδυλούδη! Είναι προφανές ότι η πραγματοποίηση νέων επενδύσεων σε συνδυασμό με τη στέρηση από τους απολυμένους, του στοιχειώδους δικαιώματός τους σε αποζημίωση για την απόλυσή τους, αποτελεί καθαρή πρόκληση και επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας.Συνάδελφοι-ισσες από όλα τα Mέσα Eνημέρωσης της Λέσβου, σήμερα και δεδομένων των παραπάνω εξελίξεων, είναι μεγαλύτερη ανάγκη παρά ποτέ να υπερασπιστούμε όσο πιο σθεναρά μπορούμε τα δικαιώματά μας: απαιτούμε να λαμβάνουμε τις αποδοχές και την ασφάλιση που αντιστοιχούν στην κλαδική μας εργασία. Δεν υποχωρούμε ούτε βήμα όσον αφορά στην εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, εγγραφόμαστε και δραστηριοποιούμαστε στο Σωματείο, απευθυνόμαστε σε αυτό και απαντάμε συλλογικά σε οποιαδήποτε απόπειρα παραβιάσεων ή καταστρατηγήσεων των δικαιωμάτων μας.

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ «ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΑΛΕΙΑ ΒΟΥΓΔΗ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΣΚΑΡΑΣ

2)ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δαβάκη & Βαλαωρίτου

Τηλ: 22510-28861/22734 81100

ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΦΑΞ: 22510-27856

Αριθ.Πρωτ: 286

Μυτιλήνη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι πραγματικά πρόκληση απέναντι στην κοινωνία του νησιού μας και του Β.Α. Αιγαίου, η κίνηση του κυρίου Κονδυλούδη να εκδώσει νέα εφημερίδα.Είναι πρόκληση, γιατί από την εφημερίδα «Αιολικά Νέα», της οποίας ήταν εκδότης, πριν λίγους μήνες πέταξε κυριολεκτικά στο δρόμο όλους τους εργαζόμενους.Είναι πρόκληση, γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει πληρώσει τις νόμιμες αποδοχές απόλυσης και τους σέρνει στα δικαστήρια, εξαναγκάζοντας τους σε δικαστικές περιπέτειες. Επιπλέον, δεν καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις, στερώντας τους το δικαίωμα, να πάρουν ακόμα και το ευτελές επίδομα του ανέργου, που δικαιούνται.Παρά τις εκκλήσεις επανειλημμένα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλ-ληλικού Κέντρου στον Υπουργό Εργασίας και στην Επιθεώρηση Εργασίας κεντρικά, οι εργαζόμενοι πληρώνουν το κλείσιμο της εφημερίδας, ενώ ο κ.Κονδυλούδης συνεχίζει τις εκδοτικές του δραστηριότητες!Δυστυχώς αυτοί είναι οι νόμοι που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Αυτή είναι η δημοκρατία και η ισονομία που σήμερα διακηρύττουν, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Αφήνουν έρμαια στις ορέξεις κάθε επιχειρηματία τους εργαζόμενους, ακόμα κι αν είναι καθαρό ό,τι κάποιος επιχειρηματίας, επιδιώκει την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, με ότι συνεπάγεται αυτό γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους. Ζητάμε, άμεση εξόφληση των οφειλών της εταιρείας «Αιολικές Εκδόσεις», στους απολυμένους εργαζόμενους. Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο θα είναι συμπαραστάτης και αλληλέγγυο προς τους απολυμένους εργαζόμενους, σε κάθε δικαστική περιπέτεια.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: