ΔΕΘ 2010 – Ο «χάρτης» των συγκεντρώσεων στις 11/9/2010

Τέσσερις τουλάχιστον συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010, στο πλαίσιο του φετινού συλλαλητηρίου ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του ΔΝΤ. Συνδικάτα, άνεργοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, συνδικαλιστικοί φορείς και σωματεία, αυτόνομες συλλογικότητες αλλά και διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο «χαράτσι» των διοδίων στις εθνικές οδούς της χώρας, θα συγκεντρωθούν στη Θεσσαλονίκη για ένα συλλαλητήριο, που λόγω και της συγκυρίας, θα επιχειρήσει να αναδείξει μία απαίτηση των καιρών: την ακύρωση των αντεργατικών-αντισυνταξιοδοτικών-αντιασφαλιστικών μέτρων και την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επέβαλλε η τρόικα. ΝΕΟ! Οι διαδηλωτές θα πρέπει να έχουν μαζί τους αδιάβροχα και ομπρέλες (η ΕΜΥ προβλέπει βροχές και καταιγίδες)

Οι συγκεντρώσεις (που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής)

1. 18.00 – άγαλμα Βενιζέλου (Αριστοτέλους με Εγνατία) – ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ-ΕΔΟΘ κ.ά. ΕΣΗΕΜ-Θ www.esiemth.gr καλεί δημοσιογράφους και εργαζόμενους στον Τύπο σε συγκέντρωση από την πλευρά της παναγίας Χαλκέων)

2. 18.00 – πλατεία Αριστοτέλους (παραλία) – Π.Α.ΜΕ. 

3. 17.30 –  Καμάρα – Ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση

4. 18.00 – πλατεία Συντριβανίου – Μπλοκ της Άμεσης Δημοκρατίας – Κάλεσμα από Αντιεξουσιαστική Κίνηση. (Θα προηγηθεί τριήμερο (8-10/9) Φεστιβάλ «Άμεσης Δημοκρατίας» FEST2010 of Direct Democracy . Δείτε το πλήρες πρόγραμμα στο http://www.ablocfest.gr/

(Στο σημείο 5 της φωτο το σημείο κατάληξης των πορειών στην πλατεία ΧΑΝΘ)

Νωρίς το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2010: Αυτοκινητοπομπή που θα ξεκινήσει από την Πάτρα και την Αθήνα θα κατευθυνθεί προς τη Θεσσαλονίκη σηκώνοντας στη διαδρομή της, όλες τις μπάρες των διοδίων της εθνικής οδού. Ακολούθως, το κονβόϊ θα κετευθυνθεί προς τη ΔΕΘ. (Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/  epitropes2010@gmail.com ).

Τα μέτρα που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. είναι δρακόντεια (3.500-4.000 αστυνομικοί ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, δεκάδες ομάδες με πολιτική περιβολή) προκειμένου να «προλάβει» το ενδεχόμενο εφόδου αγανακτισμένων διαδηλωτών στους χώρους της ΔΕΘ και πολύ περισσότερο στον χώρο του «Συνεδριακού Κέντρου Ι. Βελλίδης» όπου θα εκφωνεί τον λόγο του ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου. Για το Σάββατο αποφασίστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο κέντρο της πόλης! Δείτε και το: ΔΕΘ 2010 – Αναρχοφοβική αρθρογραφία και κινδυνολογία στον Τοπικό Τύπο ενόψει του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ

Διάφοροι φορείς και συνδικάτα δεν θα παραβρεθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Σχετικές ανακοινώσεις ΑΠΟΧΗΣ εξέδωσαν μεταξύ άλλων, το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (www.dsth.gr)  και το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ www.adedy.gr (σε αντίθεση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ).

Αντίστοιχη πρόταση δημοσιογράφων για ΑΠΟΧΗ από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, μπλοκαρίστηκε από το γραφειοκρατικό συνδικαλιστικό κατεστημένο στον χώρο του Τύπου. Δείτε την πρόταση: ΔΕΘ 2010 – Πρόταση για αποχή των δημοσιογράφων από τη συν. Τύπου του πρωθυπουργού και την κατάληξή της στο: Γελοιοποιούν το συνδικαλιστικό κίνημα

Ο χάρτης του «αποκλεισμού» (Κάντε «κλικ» επάνω στον χάρτη και τις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

Γαλάζια τετράγωνα = πύλες ΔΕΘ 1. Πύλη 1 (Εμπορευματική Βόρεια Πύλη) – 2. Πύλη 2 (Νότια Πύλη-σημείο κατάληξης του συλλαλητηρίου) – 3. Πύλη 3 (βόρεια πύλη επισκεπτών πλατείας Συντριβανίου) – 4.  Πύλη υπόγειου πάρκινγκ και για Συνεδριακό Κέντρο – 5. Πύλη πάρκινγκ (κλειστή τις ημέρες της ΔΕΘ)

Μπλε παραλληλόγραμμα με κόκκινο περίγραμμα = αστυνομικές δυνάμεις

Σε κίτρινους κύκλους: 1. Η πλατεία ΧΑΝΘ σημείο κατάληξης του συλλαλητηρίου και 2. Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης  

Για τα καλέσματα συλλογικοτήτων και οργανώσεων ενόψει της ΔΕΘ και τους τόπους των συγκεντρώσεων

Πρόγραμμα Κίνησης Εργ. Χειραφέτησης

Κίνηση Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης
http://federacion-salonica.blogspot.com/

30/8/10
Πρόγραμμα δράσεων-εξορμήσεων για ΔΕΘ

ΤΡΙΤΗ 31/8 11.00 ΔΕΗ-ΕΥΑΘ κέντρου ραντεβού στην Καμάρα
*μοιράζουμε κείμενο της Κίνησης για την ΕΥΑΘ & τη ΔΕΗ)

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/9 11.00 Βιβλιοπωλεία κέντρου ραντεβού Καμάρα
*μοιράζουμε κείμενο για τον κλάδο του βιβλίου

ΠΕΜΠΤΗ 2/9 19.00 ΚΑΜΑΡΑ εξόρμηση στα μαγαζιά του κέντρου
*μοιράζουμε το κάλεσμα για ΔΕΘ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/9 19.00 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ πεζόδρομος
*μοιράζουμε το κάλεσμα για ΔΕΘ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/9 19.00 ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ αιθουσα 301 πολυτεχνείο. “Η συγκρότηση του μπλοκ Εργατικών Σωματείων & Κινήσεων Βάσης στη ΔΕΘ και η προοπτική συντονισμού του επαναστατικού τρίτου πόλου στο εργατικό κίνημα.”

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/9 18.00 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ πολυτεχνείο
καθορισμός προγράμματος δράσης επόμενης βδομάδας.

27/8/10

Κείμενο-κάλεσμα για συγκρότηση Εργατικού μπλοκ Βάσης στη ΔΕΘ
ΚΑΛΕΣΜΑ της Κίνησης Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης για τη συγκρότηση του μπλοκ Εργατικών Σωματείων & Κινήσεων Βάσης στη διαδήλωση της ΔΕΘ

Μερικούς μήνες μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ με πρόσχημα την δήθεν διάσωση της ελληνικής οικονομίας και της ψευδεπίγραφης «εθνικής ενότητας» και τα νέα σκληρά μέτρα για εργαζόμενους, συνταξιούχους, νεολαία που επέβαλλαν ντόπιο (ΣΕΒ) και διεθνές κεφάλαιο (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) σε αγαστή συνεργασία, με τις πλάτες του αστικού πολιτικού προσωπικού, η χώρα βρίσκεται και επίσημα στα όρια της χρεοκοπίας. Κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της κοινωνίας, 100 και πλέον χρόνων, που πληρώθηκαν με τίμημα το αίμα του αγωνιζόμενου λαού, συντρίβονται μέσα σε μερικούς μήνες. Την ίδια στιγμή, οι υπαίτιοι της ελληνικής κρίσης, υπουργεία, τράπεζες, χρηματιστηριακό κεφάλαιο, οικονομικές και πολιτικές ελίτ, εργολάβοι, συνεχίζουν να απολαμβάνουν τον κλεμμένο πλούτο. Και το χειρότερο: στην προσπάθεια να διαιωνίσουν την ύπαρξή τους και να διασώσουν ένα χρεοκοπημένο σύστημα, οδηγούν στην εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Χιλιάδες εργαζομένων πετιούνται στο δρόμο, χάνουν βασικά ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παίρνουν το δρόμο της ανεργίας και της επισφάλειας, συνθέτοντας τις στρατιές των μελλοντικών εξαθλιωμένων. Ταυτόχρονα, η ελληνική κρίση αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας συστημικής κρίσης και σ’ αυτό το πλαίσιο, ενώ ο καπιταλισμός ανασυντάσσει τις δυνάμεις του και εντατικοποιεί την εκμετάλλευση, οι από τα κάτω οφείλουν να οξύνουν τον κοινωνικό πόλεμο και να μετατρέψουν αυτή την συγκυρία σε ευκαιρία για την ολική ανατροπή.

Στη χώρα μας από τις αρχές του έτους και με αποκορύφωμα την 5η Μάη, η αντίδραση του κόσμου εκφράστηκε με μαζικές απεργίες, δυναμικές κινητοποιήσεις, καταλήψεις και συγκρούσεις. Οι καταπιεσμένοι του ελληνικού νεοφιλελευθερισμού δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν, αλλά χιλιάδες λόγους για να αντιταχθούν τόσο στην σκληρή επίθεση κράτους-κεφαλαίου όσο και στην κυρίαρχη προπαγάνδα περί «εθνικής σωτηρίας» που έχει επιστρατευθεί σε όλους τους τόνους μέσω ΜΜΕ, κ.ά. με σκοπό να κάμψει και να παρακάμψει τον ταξικό ανταγωνισμό. Επιπλέον, πέρα από την ιερή συμμαχία κράτους και αφεντικών, το εργατικό κίνημα έχει να παλέψει κόντρα στις συνδικαλιστικές ελίτ της προδοτικής ΓΣΕΕ αφενός, ως «επίσημου διαπραγματευτή» των εργασιακών κεκτημένων με τον ΣΕΒ, και του ΠΑΜΕ αφετέρου, ως «αυτόβουλου διαχειριστή» των εργατικών αγώνων.

Η ιστορική συγκυρία δεν επιτρέπει πλέον στο συνδικαλιστικό/εργατικό κίνημα, που θέλει να λέγεται αγωνιστικό, ριζοσπαστικό ή αυτόνομο, να ενδίδει ούτε σε μικροπολιτικές ούτε σε συντεχνιακές λογικές. Αντιθέτως, καθιστά επιτακτικό το ζήτημα της αποδέσμευσης των πρωτοβάθμιων σωματείων και των εργατικών συσπειρώσεων από την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ και το γραφειοκρατικό ΠΑΜΕ, και θέτει την οριστική ανατροπή του καπιταλισμού ως βασικό στόχο του κινήματος. Μόνο έτσι, μπορεί κατά τη γνώμη μας, να αποκτήσει ο αγώνας από τα κάτω εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα τον φέρουν σε θέση ανοιχτής σύγκρουσης με κράτος και κεφάλαιο. Μόνο έτσι μπορεί η εργατική τάξη και η κοινωνία να πάρει τα πράγματα στα χέρια της: με εργατικά συμβούλια, καταλήψεις εργοστασίων και άμεσο έλεγχο της παραγωγής από τους προλετάριους και την αγωνιζόμενη κοινωνία.

Στη φετινή φιέστα της ΔΕΘ η πολιτική εξουσία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό του ΔΝΤ και ένα επιτελείο «διαχειριστών», δεν έρχεται να υποσχεθεί τίποτα αλλά να προκαλέσει για ακόμη μια φορά, κλέβοντας και τις τελευταίες των κατακτήσεων μας και συντρίβοντας την λαϊκή αξιοπρέπεια. Ένα χρόνο μετά την περσινή ΔΕΘ και την μαζική απόπειρα ταξικής ανεξάρτητης πορείας στη Θεσσαλονίκη, ο αυτόνομος, ακηδεμόνευτος συνδικαλιστικός αγώνας από τα κάτω, μαζί με τα σωματεία και τις κινήσεις βάσης αποτελεί πλέον ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ.

Εμείς σαν Κίνηση Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε ανοιχτά σε διάλογο όλα τα σωματεία Βάσης & τις Εργατικές Κινήσεις για την από κοινού συγκρότηση του μπλοκ Εργατικών Σωματείων & Κινήσεων Βάσης με σκοπό αφ’ ενός την κοινή διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ μακριά από τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ και το κομματικό μαγαζί του ΠΑΜΕ, και αφ’ ετέρου για να γίνει το πρώτο βήμα στη διαδικασία συγκρότησης του τρίτου πόλου στο εργατικό κίνημα, τον πόλο του αυτοοργανωμένου, επαναστατικού εργατικού κινήματος, που ζητάει τα πάντα για όλους τώρα και δεν αφήνει τίποτε σε κράτος και αφεντικά.

ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
Ή τώρα ή ποτέ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΛΑΕ
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Συζήτηση-εκδήλωση: «Η συγκρότηση του μπλοκ Εργατικών Σωματείων & Κινήσεων Βάσης, και η προοπτική συντονισμού του τρίτου πόλου στο εργατικό κίνημα»
Σάββατο 4/9 19.00 αίθουσα 301 Πολυτεχνείο (πτέρυγα αρχιτεκτόνων)

Ανεξάρτητη Συγκέντρωση & Ταξική Πορεία στη ΔΕΘ
Σάββατο 11/9 ΚΑΜΑΡΑ

Κίνηση Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης

E-mail: ergasia2010@hotmail.gr

Κάλεσμα ΕΕΚ για ΔΕΘ

 • ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
  Εργατικό Eπαναστατικό KόμμαΣτον ταξικό πόλεμο των καπιταλιστών
  απαντάμε με ταξικό πόλεμο των εργατώνΤο Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, καλεί τους εργαζόμενους και την νεολαία σε μαζική ανεξάρτητη κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη-ομιλία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός της τρόικας και του ΔΝΤ και το σύστημα που εκπροσωπούν, έχουν κηρύξει ταξικό πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό. Κλέβουν τον 13ο και 14ο μισθό από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Με νόμο επιβάλουν μηδενικές αυξήσεις στους εργαζόμενους, ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει. Επιβάλουν φορομπηχτική πολιτική. Απελευθερώνουν τις απολύσεις και περικόπτουν τις αποζημιώσεις. Μετατρέπουν την γενιά των 700 ευρώ σε γενιά των 500 ευρώ, αυξάνοντας την ελαστική εργασία. Καταργούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα επιβάλλοντας την δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα και μετατρέπουν την σύνταξη σε επίδομα βοήθειας. Όλα αυτά για να πληρώνουν τους διεθνείς τοκογλύφους και να αντιμετωπίσουν την χρεοκοπία του καπιταλισμού.
  H χρεοκοπία του καπιταλισμού και του καθεστώτος τους δεν μπορεί να λυθεί από εκείνους που την δημιούργησαν βάζοντας τους εργάτες να πληρώσουν για αυτήν. Την λύση θα την δώσει η εργατική τάξη με αποφασιστική δράση ενάντια στο σύστημα και τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα στηρίγματα του κεφαλαίου και του αστικού κράτους και εκείνους που αρνούνται την πάλη για την ανατροπή. • Την ΓΣΕΕ που αφού μαζί με την ΑΔΕΔΥ δεν πάλεψε για μια πραγματική απεργιακή δράση ενάντια στα μέτρα. Αντίθετα έκαναν ότι μπορούσαν για να εκτονώσουν το κίνημα. Τελικά η ΓΣΕΕ υπόγραψε την προδοτική τριετή εθνική σύμβαση, με μηδενικές αυξήσεις κάνοντας την βρώμικη δουλειά της κυβέρνησης
  • Το σταλινικό ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ που αδιαφορεί ή υπονομεύει για κάθε πραγματικό κοινωνικό αγώνα. Ό,τι δεν ελέγχεται από την σταλινική ηγεσία αντιμετωπίζεται ως εχθρικό. Κάθε κινητοποίηση, σε κάθε περίπτωση, προσπαθούν να την μετατρέψουν σε κομματική επιρροή και σε ψήφους
  • Το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να μετατραπούν σε καλούς συμβουλάτορες για την αντιμετώπιση της χρεοκοπίας στα πλαίσια του συστήματος.
  Είναι αναγκαίο όσο ποτέ ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο όλων των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος, ανεξάρτητο από το κράτος και την γραφειοκρατία για να διαμορφωθεί ένα σχέδιο δράσης για την αποτίναξη του Μνημόνιου και της τυραννίας της τρόικας ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ και όλων των ντόπιων στηριγμάτων τους, για διέξοδο από την κρίση με την ανατροπή του καπιταλισμού και των κυβερνήσεών του.Η διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ, πρέπει να είναι μια απάντηση στην κυβέρνηση και στους γραφειοκράτες: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑ.
  • Ενιαίο εργατικό μέτωπο μάχης για την ανατροπή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
  • Την χρεοκοπία να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες – Όλη η εξουσία στους εργάτες.Aθήνα 28/07/2010http://www.eek.gr
 • Κάλεσμα ΑΚ για ΔΕΘ ΚΑΙ ΤΡΙΗΜΕΡΟ Β-FEST
 • ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΠολιτικό πλαίσιο του Αντιεξουσιαστικού Φεστιβάλ για την Άμεση Δημοκρατία
  28 Ιουνίου 2010, Θεσσαλονίκη8-10 Σεπτεμβρίου 2010 ΘεσσαλονίκηΗ βαθιά κρίση μέσα στην οποία έχει εμβαπτισθεί ολόκληρη η κοινωνία δεν είναι απλώς οικονομική. Η οικονομική κρίση είναι η κορυφή ή μάλλον το ορατότερο σημείο του παγόβουνου. Στην βάση της κρίσης ανοίγονται ζητήματα που αφορούν στο σύνολο των κοινωνικών και πολιτικών θεσμίσεων.Οι παραδοσιακές συνιστώσες που εκφράζονταν μέσα από το πολιτικό σύστημα των κομμάτων και του συνδικαλισμού του ελέγχου αδυνατούν να δώσουν μια προοπτική διεξόδου. Δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση πάνω στην οποία στηριζόταν μέχρι τώρα ο παραδοσιακός ανταγωνισμός-πολιτικός ή συνδικαλιστικός.Το «δεν υπάρχει σάλιο» του Υπουργού εργασίας Λοβέρδου διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις πως η ποσόστωση της διαπραγμάτευσης δεν είναι απλώς μπλοκαρισμένη αλλά αρχίζει να μετράει ανάποδα και αρνητικά.Στο πηγάδι που μας έχουνε βυθίσει, η διέξοδος δεν είναι ποσοτική αλλά ποιοτική.Η κρίση άνοιξε όλα τα ζητήματα. Η μορφή λαίλαπας, που από τον Σεπτέμβριο και μετά προβλέπετε να πάρει η κρίση, συμπαρασύρει στην κατάρρευση και χρεοκοπία όλο το σύστημα κυριαρχίας όχι μόνο με τη στενή έννοια των οικονομικών όρων της χρηματοπιστωτικής του αντοχής, αλλά συμπαρασύρει και όλο το δομικό και ιδεολογικό οικοδόμημα επάνω στο οποίο έχει στηριχθεί η καπιταλιστική συναίνεση.Στην κοινωνία μπαίνει με βίαιο τρόπο όχι μόνο η ικανότητα της να δίνει μια απάντηση αλλά πρώτα και κύρια η διαύγαση του ίδιου του ερωτήματος που πρέπει να θέσει. Πρέπει να ξαναορίσουμε την ίδια μας την ύπαρξη σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής στην οποία συμμετέχουμε. Στην γη στο εργοστάσιο, στις υπηρεσίες, στην εκπαίδευση. Τα θεμελιώδη ερωτήματα που τίθενται κλονίζουν συθέμελα την ίδια τους την παραδοσιακή υπόσταση. Τι, πως και για ποιόν. Τρεις διαστάσεις του ποιοτικού άλματος μέσα στο οποίο συντελείτε η ριζική διέξοδος από την κρίση.Με αυτά τα ερωτήματα θα οδηγηθούμε στην φετινή Διεθνή Έκθεση στην Θεσσαλονίκη.Το πρόταγμα της οριζόντιας κοινωνικής οργάνωσης μέσα στην οποία κατοικοεδρεύει η άμεση δημοκρατία δεν έρχεται απλώς να προσθέσει μια κριτική στο υπάρχον αλλά για να το καταργήσει.Ποτέ άλλοτε η αμεσοδημοκρατική στόχευση δεν είχε τέτοια απόκριση όχι μόνο στο κίνημα αλλά και στις πρωτόλειες κοινωνικές δράσεις. Οι αμεσοδημοκρατικές δομές δεν είναι το ερώτημα και η λύση αλλά ο τρόπος που θα διαυγασθεί το ερώτημα και ο τρόπος που θα αναζητηθεί η λύση. Στο απαξιωμένο πολιτικό και κομματικό σύστημα η αμεσοδημοκρατική διέξοδος μπορεί να αποτελέσει το σύγχρονο ριζοσπαστικό πρόταγμα, αρκεί να αντιληφθούμε ότι η κρίση δεν είναι απλά οικονομική ή απλά πολιτική αλλά πολιτειακή, δηλαδή φτάνει στον βαθύ πυρήνα του ίδιου του συστήματοςΤο εγχείρημα για τη δημιουργία μπλοκ της Άμεσης Δημοκρατίας στην φετινή ΔΕΘ έρχεται για να συγκεραστεί όλες εκείνες τις κοινωνικές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται την χρεοκοπία του παραδοσιακού ως ένα άνοιγμα στον ορίζοντα της ελευθερίας με άμεσα πραγματοποιήσιμους στόχους.Η απεμπλοκή της δημόσιας σφαίρας από το κρατικό και ιδιωτικό συμφέρον, ως ένα νέο πλέγμα σχέσεων αδιαμεσολάβητων και κοινωνικά ελεύθερων δίνει στην άμεση δημοκρατία την εξεγερσιακή δυναμική που της αναλογεί. Η άμεση δημοκρατία δεν είναι ούτε άλλοθι ούτε πρόσχημα που να χωράει στην γειτονιά και να υποχωρεί στην κεντρική πολιτική σκηνή των δημοτικών και βουλευτικών εκλογών.Η πολιτική πρόταση της κοινωνικής χειραφέτησης δεν είναι ένα σύγγραμμα ιδεών. Είναι η πραγματικότητα της κοινωνικής αντιεξουσίας που βιώνετε με την άμεση δημοκρατία σε τοπικούς και κοινωνικούς αγώνες και κινήματα. Είναι η διεκδίκηση των ελεύθερων χώρων και στις γειτονιές, είναι η δημιουργία λαϊκών συνελεύσεων και ανοιχτών ελεύθερων διαδικασιών. Των καταλήψεων δημοσίων χώρων εγκαταλειμμένων από την κερδοφορία ή ιδιωτικών χώρων που μετατρέπονται σε ελεύθερους δημόσιους & κοινωνικούς. Αυτοί οι χώροι μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα αγώνα μέσα από την πολυσχιδή τους δραστηριότητα έτσι ώστε κάθε δράση να αποτελεί και μια άλλη σχέση με το παρόν και μια άλλη πρόταση στην κοινωνία.Άμεση δημοκρατία στην γεωργική παραγωγή είναι η οριζοντίωση των σχέσεων παραγωγών και καταναλωτή που εκτείνεται από το χωράφι ως την συσκευασία και την διανομή. Ποια καλλιέργεια με ποιον τρόπο για ποιους και ποιες ανάγκες είναι τα άμεσα ερωτήματα που ζητούν απάντηση στην αμεσοδημοκρατική οργάνωση της διατροφικής αλυσίδας.Η αλυσίδα αυτή περικλείει και ενώνει την εργασία με την κοινωνία. Από την γεωργία και από τον κοινωνικό έλεγχο στο εργοστάσιο, το τρόπο και το προϊόν της παραγωγής έτσι ώστε η εργασία και η παραγωγή να απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι στην συσσώρευση κέρδους.Μια αλυσίδα άμεσα συνδεδεμένη με την οργάνωση της κοινωνίας που αν και φαίνετε χαώδη στην έκταση της μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από αντιληπτούς και εγχειρηματικά πραγματοποιήσιμους στόχους που έχουν να κάνουν με μια γειτονιά ή με την δικτύωση γειτονιών που αφορούν ένα δήμο ή την δικτύωση δημοτικών συνελεύσεων που αφορούν μια πόλη.
 • Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της Άμεσης Δημοκρατίας
  26 Αυγούστου 2010, Φεστιβάλ της Άμεσης Δημοκρατίας
  στο δρόμο της ελευθερίας ενάντια στην κρίση των αφεντικώνμε την Άμεση Δημοκρατία
  για την Κοινωνική ΑντιεξουσίαΤετάρτη 8 Σεπτεμβρίου
  ΚΡΙΣΗ
  έξοδος από την κρίση18.00 : Κρίση στον χώρο της εργασίας. Από τον παραδοσιακό συνδικαλισμό στους αυτόνομους εργατικούς αγώνες.
  Lars Röhm (FAU, Γερμανία)
  Θοδωρής Θεοδωρόπουλος (Αντιεξουσιαστική Εφημερίδα Βαβυλωνία)
  Κώστας Χαριτάκης (Εφημερίδα Δράση)20.00 : Παγκόσμια Κρίση και οικονομική κρίση. Κρίση νοήματος του Καπιταλισμού.
  Επαμεινώντας Σκυφτούλης (Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας)
  Peter Bohmer (Οικονομολόγος, ZNet, Evergreen State College, ΗΠΑ)
  Jelle Bruinsma (Griekenland is overall, Ολλανδία)Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου
  ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
  αντιεξουσιαστική οικονομία18.00 : Γεωργία & ενέργεια της απελευθέρωσης. Οριζόντιες σχέσεις στην παραγωγή και στην κατανάλωση.
  Federico Demaria (Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης, Ισπανία)
  Γιώργος Φούφας (Ελευθεριακή Κίνηση Κορινθίας)
  Κ. Χατούπης (Αγρότης, Ζεμενό Κορινθίας)
  Claudio Cattaneo (Κατειλημμένο αγρόκτημα Can Masdeu, Βαρκελώνη)20.00 : Αποανάπτυξη, αντιεξουσιαστική οικονομία και έξοδος από τον καπιταλισμό.
  Δημήτρης Κωνσταντίνου (Εκδότης περιοδικού Νυκτεγερσία)
  Peter Bohmer (Οικονομολόγος, ZNet, Evergreen State College, ΗΠΑ)
  Μarisa de Fatima Luz (Γραμματέας του κινήματος των ακτημόνων της Βραζιλίας, MST)
  Σπύρος Μαρκέτος (Επίκ. Καθηγητής Ιστορίας, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ)Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου
  ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  τοπικές αυτοθεσμίσεις18.00 : Από τις τοπικές αυτοθεσμίσεις στη γενικευμένη αυτοδιεύθυνση.
  Νίκος Ιωάννου (Πανελλαδική κίνηση ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου)
  Eirik Eiglad (Εκδότης του περιοδικού Communalism, social ecologist, Nορβηγία)
  Marc Tomsin (Εκδόσεις Ludd και Rue des Cascades, Γαλλία)
  Juan Manuel Sanchez Gordillo (Δήμαρχος της Marinaleda, Ανδαλουσία)20.00 : Άμεση Δημοκρατία & Κοινωνική Ανατροπή.
  Sergio Ghirardi (Δοκιμιογράφος, εκδότης, Ιταλία)
  Berhouz Safdari (Κοινωνιολόγος, Ιράν)
  Γρηγόρης Τσιλιμαντός (Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης)
  Raoul Vaneigem (παρευρίσκεται και παρεμβαίνει με κείμενο)Οι εκδηλώσεις που ξεκινάνε στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο της νέας πτέρυγας της Φιλοσοφικής και οι εκδηλώσεις στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν στη Θεολογική σχολή.ΠΟΡΕΙΑ
  ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2010
  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
  18:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ
 •  

 • ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΟΔΙΑ STOP

  Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες…

  Από το http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

 • Όλοι στη μεγάλη αυτοκινητοπορεία διόδια Αφιδνών- Θεσσαλονίκη ΔΕΘ στις 11/9.Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων μέσα από τιςανοιχτές τους συνελεύσεις αποφάσισαν την οργάνωση μεγάληςαυτοκινητοπορείας στις 11-09-10.Η πορεία θα ξεκινάει από την Αθήνα και συγκεκριμένα τον σταθμό των διοδίων Αφιδνών και θα….
  καταλήξει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου νασυμμετέχουμε στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, την ημέρα ομιλίαςΠαπανδρέου στη ΔΕΘ.Κατά τη διάρκεια της πορείας θα ανοίγονται όλοι οι σταθμοί διοδίων πουθα συναντάμε και θα επιτρέπουμε την ελεύθερη διέλευση στους οδηγούς.
  Συμμετέχουν στην αυτοκινητοπορεία τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας,Λιβαδειάς, Θήβας, Βόρειας Εύβοιας, Καρπενησίου και Βόλου. Επίσης συμμετέχουν συναγωνιστές από Κινήματα από τα Κάτω όπως η ΑνοιχτήΠρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής και Ευβοϊκού , η Επιτροπή Αγώναενάντια στα ΧΥΤΑ Γραμματικού, το Stop Cartel, η Πρωτοβουλία ΕλεύθεροιΔρόμοι-Ελεύθεροι Χώροι Δυτικής Αττικής, η Κατάληψη της ΔημοτικήςΑγοράς Κυψέλης, η Κατάληψη του πάρκου Κύπρου-Πατησίων και αγωνιστέςαπό τα κινήματα πόλης.Το κίνημα κατά των διοδίων έχει αποκτήσει τεράστια δυναμική σεολόκληρη την Ελλάδα.
  Νέες περιοχές μπαίνουν στον αγώνα, είτε προληπτικά (Τρίκαλα), είτε εξαιτίας νέων διοδίων στον εθνικό οδικόάξονα (Λαμία, Μώλος).
  Το κίνημά μας αναπτύσσεται παράλληλα και εξαιτίας της οικονομικήςχρεοκοπίας του δημοσίου και της υπαγωγής της χώρας στην τρόικα, τησυσσώρευση ενός δυσθεώρητου χρέους πάνω από 310δις ευρώ (για το οποίοδεν ευθυνόμαστε εμείς), ενώ η παρούσα κυβέρνηση (όπως και ηπροηγούμενη) έχει αποφασίσει την εκχώρηση σε ιδιώτες όχι μόνο τωνεθνικών οδών αλλά της ΔΕΗ, των αστικών συγκοινωνιών, του ΟΣΕ, τουνερού, την επέκταση, στον τομέα της δημόσιας υγείας, των εισιτηρίωνστα νέα “ολοήμερα νοσοκομεία”Τα δε σχέδια ενοποίησης των δήμων μέσω του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”, σημαίνουν τημείωση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τις τοπικές κοινωνίες που θαοδηγήσουν σε νέες συμπράξεις του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα,ανάλογες με αυτές της εκχώρησης των εθνικών δρόμων, τη περαιτέρωαύξηση της έμμεσης φορολογίας σε βάρος των πολιτών, την επιβολήχαρατσιών στο όνομα της ανταποδοτικότητας σε ελεύθερους χώρους,δρόμους, κοινωνικές υπηρεσίες καθώς επίσης και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.Οι εταιρείες που σήμερα εκμεταλλεύονται ληστρικά τους εθνικούς δρόμους, θα βάλουν μπάρες σε παραλίες, σε βουνά, σε πάρκινγκ, σεπλατείες, σε παιδικές χαρές, σε όλες τις πτυχές της ζωής μας,καταστρέφοντας το λιγοστό πράσινο και ρίχνοντας παντού μπετόν, ενώ ταλαϊκά εισοδήματα λεηλατούνται κι ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίαςτίθεται στην ανεργία και το περιθώριο.Το κίνημα κατά των διοδίων έχει αγκαλιαστεί από τούς εργαζόμενουςγιατί δεν κάνει χαρτοπόλεμο και συνδιαλλαγές με υπουργεία, κυβερνήσειςκαι εταιρείες διοδίων.Το σύνθημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ” αποτελεί τη δική μας νομιμότητα ενάντιαστις ληστρικές πολιτικές του μεγάλου κεφαλαίου, ενάντια στη λεηλασίατης ζωής μας.Δεν ζητάμε να φύγουν τα διόδια από τη γειτονιά μας και να πάνεπαρακάτω, δεν ζητάμε καλύτερη τιμολογιακή πολιτική από τις εταιρείεςαλλά αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν οι χιλιοπληρωμένοι εθνικοί δρόμοιδημόσιο κοινωνικό αγαθό κι ελεύθεροι για όλους. Επεκτείνουμε το δίκαιοαγώνα μας σε όλο το μήκος των εθνικών δρόμων, σε πόλεις, χωριά,γειτονιές. Οι χιλιάδες πολίτες που δεν πληρώνουν να γίνουνεκατομμύρια!Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε εμείς, οιεργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοκινητιστές, οι μικροεπαγγελματίες καιτα φτωχά λαϊκά στρώματα, αλλά αυτοί που ευθύνονται για τη κρίση τουκαπιταλιστικού συστήματος και δεν είναι άλλοι από τους τραπεζίτες,τους μεγαλοκατασκευαστές, το διεφθαρμένο πολιτικό τους προσωπικό.-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ
  – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
  ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ -ΤΡΟΪΚΑ-ΑΝΕΡΓΙΑ
  ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΟΥ ΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!Ελάτε μαζί μας :“Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!!”Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/
  epitropes2010@gmail.comΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
 •  
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»

  Όλοι στη διαδήλωση της ΔΕΘ, το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη

  Ντόπιοι και Μετανάστες εργάτες ενωμένοι ενάντια στο Μνημόνιο της βαρβαρότητας, και το ρατσισμό

  Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, διαδηλώνουμε στη Θεσσαλονίκη. Την ώρα που από τα χείλη του Πρωθυπουργού θα ανακοινώνονται στη ΔΕΘ νέα «άδικα αλλά αναγκαία» μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι θα βρεθούμε μαζί στο δρόμο. Για την ανατροπή του Μνημονίου της βαρβαρότητας και τη διεκδίκηση μιας ζωής με αξιοπρέπεια. Για ικανοποιητικούς μισθούς και συντάξεις, σταμάτημα των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, αύξηση των κοινωνικών δαπανών, υιοθέτηση μέτρων ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία αντί για μέτρα εξόντωσης των φτωχών και των ανέργων.

  Οι μετανάστες εργάτες βιώνουν τη σκληρότητα της λιτότητας περισσότερο από κάθε άλλον εργαζόμενο. Με ευθύνη του κράτους εργάζονται σε μεγάλα ποσοστά για μεροκάματα πείνας, χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα ασφάλιση και δικαιώματα. Χιλιάδες μετανάστες όπως και ντόπιοι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας απολύονται χωρίς αποζημιώσεις, χάνουν δεδουλευμένα μηνών και επιδόματα του ΟΑΕΔ.

  Οι μετανάστες μικροπωλητές κυνηγιούνται από την ΕΛ.ΑΣ. και τη Δημοτική Αστυνομία, καθώς δεν έχουν δικαίωμα απόκτησης αδειών μικροπωλητή ούτε χώρους για να πουλούν τα εμπορεύματά τους. Κυβέρνηση και Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. αποδίδουν στους μετανάστες και τους τοξικοεξαρτημένους τη βασική ευθύνη υποβάθμισης του κέντρου της Αθήνας, επιχειρώντας να μετατρέψουν τα θύματα της κρίσης σε θύτες, να ξεγλιστρήσουν από τις δικές τους ευθύνες.

  Εξαπολύουν επιχειρήσεις σκούπα ταυτίζοντας τα κυκλώματα με τα θύματά τους. Αποθρασυνόμενοι από το θεσμικό ρατσισμό, φασίστες της Χρυσής Αυγής και του ΛΑΟΣ επιτίθενται σε μετανάστες και πρόσφυγες υποβαθμισμένων περιοχών. Επιχειρούν να διαχύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στην κοινωνία, να στοχοποιήσουν τους μετανάστες για όλα τα δεινά, να υποδαυλίσουν το μίσος του φτωχού για τον πιο φτωχό, να συκοφαντήσουν όποιον αντιστέκεται συλλογικά.

  Ο αποπροσανατολισμός και η διάσπαση του κόσμου της εργασίας δεν θα περάσει.

  Ο κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών εργαζόμενων για μια καλύτερη ζωή είναι η δύναμη που μπορεί να σταματήσει τις πολιτικές λιτότητας και τα στηρίγματά τους. Γι’ αυτό καλούμε ντόπιους και μετανάστες να δώσουμε μαζί τη μάχη ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και το ρατσισμό. Τις κοινότητες μεταναστών και τις αντιρατσιστικές οργανώσεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δυνάμεις των συνδικάτων που αντιστέκονται. Η επιτυχία της κινητοποίησης στη Θεσσαλονίκη στις 11 Σεπτέμβρη θα είναι ένα σημαντικό βήμα που θα δώσει ώθηση στο κίνημα αντίστασης. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε!

  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
  • ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
  • ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ & ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
  • ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
  • ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

  Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, 6.00 μ.μ., Εγνατίας και Βενιζέλου

  Kρατήσεις θέσεων σε πούλμαν από Αθήνα: τηλ. 210 3306286, 6976394520

  Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

  Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»

  tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, www.ksm.gr

   

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ – Πρόταση αποχής των δημοσιογράφων από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας του δημοσιογραφικού κλάδου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας και του ΔΝΤ

  Προς 

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (Π.Ο.Ε.ΣΥ)

  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (Ε.Σ.Η.Ε.Α.)

  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ.)

  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΥ & ΝΗΣΩΝ (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.)

  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ (Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Σ.Ε.)

  ΕΝ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ–ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  ΕΝΩΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

   ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Η.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Ε.Σ.Η.Ε.Π.)

  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

  ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ 

   Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ

   I.F.J (INTERNATIONAL FEDERATION OF JOURNALIST)

  Πρόταση αποχής των δημοσιογράφων από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας του δημοσιογραφικού κλάδου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας και του ΔΝΤ

  Δημοσιογράφοι από όλους τους κλάδους των ΜΜΕ και από κάθε γωνιά της χώρας με πλήρη συναίσθηση του ρόλου μας ως ελεγκτικού μηχανισμού της εκάστοτε εξουσίας, ως λειτουργοί της ενημέρωσης αλλά και ως κομμάτι της κοινωνίας που πλήττεται από τα βάρβαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα κυβέρνησης-τρόικας-ΔΝΤ, αποφασίσαμε να προσθέσουμε τη φωνή μας στην κοινωνική κραυγή διαμαρτυρίας.

  Προτείνουμε προς την ΠΟΕΣΥ και τις ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ της χώρας την υιοθέτηση της πρότασης για ΑΠΟΧΗ των δημοσιογράφων από την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη φετινή 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η ΠΟΕΣΥ και οι ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ να διερευνήσουν τους τρόπους συνδικαλιστικής «κάλυψης» της αποχής είτε με κήρυξη στάσης εργασίας κατά την ώρα της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού είτε με την κήρυξη 24ωρης απεργίας. Από την απεργία να εξαιρεθούν μόνο οι συντάκτες που καλύπτουν τις κινητοποιήσεις στους δρόμους.

  Το σκεπτικό αυτής της κίνησης διαμαρτυρίας του δημοσιογραφικού κλάδου βασίζεται στα εξής σημεία:

  – Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων δεν είναι αποκομμένη από τα προβλήματα που βιώνει η κοινωνία, αποτελούν κομμάτι της και πλήττονται εξίσου.

   – Έτσι, διερμηνεύοντας και το κοινό περί δικαίου αίσθημα, γυρίζουμε την πλάτη μας σε μία στημένη απόπειρα να δικαιολογηθεί η βάρβαρη αντιλαϊκή οικονομική πολιτική.

  –  Οι δημοσιογράφοι θεωρούμε ότι δεν έχουν απομείνει άλλα επιχειρήματα στην κυβέρνηση για να «δικαιολογήσει» οποιοδήποτε «παλιό» ή «νέο» μέτρο.

  –  Ζητάμε την απόσυρσή τους, απορρίπτουμε την κοροϊδία των υποσχέσεων, αρνούμαστε να μετατραπούμε σε ιμάντα μεταφοράς της κυβερνητικής προπαγάνδας.

   – Μπλοκάρουμε έτσι τη «νομιμοποίηση» του ανώτατου κυβερνητικού συνομιλητή και τη δυνατότητά του να μπορεί ακόμη να επιχειρηματολογεί σε βάρος της νοημοσύνης και της υπομονής της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.

  Η ΑΠΟΧΗ από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη φετινή ΔΕΘ θα αποτελέσει ένα ισχυρότατο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε αμέτοχοι τα γεγονότα και θα αναδειχθεί σε κορυφαία πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας των δημοσιογράφων που θα αρχίσουν να αποκτούν και πάλι την αξιοπιστία τους στα μάτια της κοινωνίας.

   Η υιοθέτηση της πρότασης ΑΠΟΧΗΣ από την ΠΟΕΣΥ και τις ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ της χώρας, πρέπει να συνοδεύεται από:

  –     Ανακοίνωση που θα μεταδίδεται από τα ΜΜΕ

  –          Ορισμό επιτροπής αυστηρής περιφρούρησης που θα διασφαλίσει την επιτυχία της διαμαρτυρίας

  –          Προειδοποίηση και διαγραφή από τις ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ όσων δημοσιογράφων σπάσουν την ΑΠΟΧΗ

  –          Επιστολή γνωστοποίησης της διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή και στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

   ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ  –  asyntaxtostypos.wordpress.com 

   

  ANAKOINΩΣΗ ΝΑΡ για ΔΕΘ

  Ταξική Συγκέντρωση το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 6.00 μ.μ. στην Καμάρα οργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία, επιτροπές αγώνα και συλλογικότητες της αριστεράς. Το Νέο Αριστερο Ρεύμα θα στηρίξει την κινητοποίηση με όλες του τις δυνάμεις.

  Οι εξελίξεις και τα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, τα νέα μέτρα που θα εμφανιστούν και το προχώρημα των λεγόμενων αντιδραστικών «διαρθρωτικών αλλαγών» απαιτεί τη δράση για ένα δεύτερο γύρο εργατικών αγώνων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στη ΔΕΘ μιλώντας για «κοινωνικό πακέτο» και εννοεί νέες ενισχύσεις για τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές.

  Στόχος του εργατικού και λαϊκού κινήματος πρέπει να είναι η συνολική ανατροπή της επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους, του μνημονίου κυβέρνησης – ΕΕ –ΔΝΤ (παλαιού και «επικαιροποιημένου») και των αντεργατικών νόμων που το συνοδεύουν.

  Την αντίσταση και ανάπτυξη της πάλης των εργαζόμενων, δεν μπορούν και δεν θέλουν να την οργανώσουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες και οι δυνάμεις που κυριαρχούν στη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αντίθετα, η ΓΣΕΕ υπέγραψε με το ΣΕΒ την προδοτική συμφωνία για τις ΣΣΕ, υπέγραψε ουσιαστικά το ίδιο το μνημόνιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Ο υποταγμένος συνδικαλισμός δρα για την αποκλιμάκωση και σχεδιασμένη διάσπαση των αγώνων.

  Για να αναπτυχθούν αποτελεσματικοί αγώνες πρέπει οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ώστε να έρθουν στην ημερήσια διάταξη τα εργατικά δικαιώματα που χτυπιούνται βάναυσα (μισθοί, ασφάλιση, σταθερή εργασία, δημόσια αγαθά, δημοκρατία στους χώρους δουλειάς), κόντρα στις απαιτήσεις της κερδοφορίας. Για να μην πληρώσει ο λαός την κρίση, τα ελλείμματα, το χρέος και τους καπιταλιστικούς ανταγωνισμούς.

  Η ΔΕΘ είναι μια πρώτη πολιτική και κινηματική μάχη στην αρχή ενός δεύτερου γύρου κινητοποιήσεων, και γι΄ αυτό αποκτά σημασία η μαζική και μαχητική εμφάνιση των ταξικών δυνάμεων και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

  Οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος πρέπει τώρα να προτείνουν και να οργανώσουν ταξική συγκέντρωση σωματείων, επιτροπών αγώνα, συνελεύσεων βάσης, φοιτητικών συλλόγων, με όρους μαζικού κινήματος, με περιεχόμενο σύγκρουσης και ανατροπής της επίθεσης και όχι μόνο διαμαρτυρίας ή επιμέρους αντιθέσεων. Ανεξάρτητα από τον κυβερνητικό, υποταγμένο, αλλά και τον κομματικό συνδικαλισμό, που δεν κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση και αποπροσανατολίζουν την εργατική πάλη.

  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 11/9 6:00 μ.μ. ΚΑΜΑΡΑ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΜ-Θ

  Θεσσαλονίκη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.

  Δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο συγκεντρωνόμαστε το Σάββατο στις 6 μ.μ., στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, από την πλευρά της Παναγίας Χαλκέων, κι ενώνουμε τη φωνή μας με τους άλλους εργαζόμενους για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο

  14 Σχόλια προς “ΔΕΘ 2010 – Ο «χάρτης» των συγκεντρώσεων στις 11/9/2010”

  1. όλοι στην αποχή απ τη Συνέντευξη.Μόνο οι ‘πιστοι’ εκει Ιωαννίδου,Φερέτης,Χυτάς,Κασσαρης,Τσίμπας άντε και Καραμαούνας μαζί με Οραήλογλου[αυτός θα καλύψει για το Αγροτικό κανάλι που δούλευε πλην του Κουβελοκάναλου…]

  2. Θα υπάρξει δημοσιογραφική συγκέντρωση στην ΈΚΘΕΣΗ; Η ΕΣΗΕΜ-Θ τι κάνει; Σκοπεύει να μας ενημερώσει ή επικρατεί, αν κατάλαβα καλά από τις τελευταίες ενημερώσεις του ασύνταχτου αντιπροσώπου σας στο δσ της ΕΣΗΕΜ-Θ, μια χαζοχαρούμενη ατμόσφαιρα ομοφωνίας για το θέμα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ, οπότε όλα μέλι γάλα;

  3. Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία συνέλαβε, με τη διαδικασία του αυτόφωρου, απολυμένο εργαζόμενο του Banquet με τη (ψεύτικη προφανώς) κατηγορία ότι παραβίασε τους όρους των ασφαλιστικών μέτρων της εργοδοσίας. (Έχει κάνει δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά των εργαζομένων και της επιτροπής αλληλεγγύης, οι οποίες βασίζονται σε ψέματα. Έχασε την πρώτη αίτηση, αν και «κέρδισε» το ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βρίζουν, να προκαλούν δολιοφθορές κλπ. Κατόπιν έκανε νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι έβριζαν (!) ότι προκάλεσαν δολιοφθορές (!) και ζητά να επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ στον καθένα και ένας χρόνος φυλάκισης, ενώ αυτοί και η επιτροπή αλληλεγγύης να μην πλησιάζουν πιο κοντά από 500 μέτρα από το κατάστημα!)Η τρομοκρατική σύλληψη έγινε μια μέρα πριν την εκδίκαση της δεύτερης αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων της εργοδοσίας.Αυτή την ώρα γίνεται συγκέντρωση έξω απο το Α.Τ. του Λευκού Πύργου, μέσα βρίσκονται συνδικαλιστές, που ζητούν να αφεθεί ελεύθερος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος αφού όμως κρατηθούν τα στοιχεία του και δακτυλικά αποτυπώματα.Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ BANQUET

   antigeitonies.blogspot.com

  4. από http://www.athens.indymedia.org

   BANQUET: Συγκέντρωση στα δικαστήρια
   Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010, 09:00
   στάλθηκε από Επιτροπή αλληλεγγύης

   Ακριβής τοποθεσία: Δικαστήρια
   Διοργάνωση: Επιτροπή αλληλεγγύης

   H εργοδοσία έχει κάνει δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά των εργαζομένων και της επιτροπής αλληλεγγύης, οι οποίες βασίζονται σε ψέματα. Έχασε την πρώτη αίτηση, αν και «κέρδισε» το ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βρίζουν, να προκαλούν δολιοφθορές κλπ. Κατόπιν έκανε νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι έβριζαν (!) ότι προκάλεσαν δολιοφθορές (!) και ζητά να επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ στον καθένα και ένας χρόνος φυλάκισης, ενώ αυτοί και η επιτροπή αλληλεγγύης να μην πλησιάζουν πιο κοντά από 500 μέτρα από το κατάστημα!

   Η αίτηση αυτή θα εκδικαστεί 1 Σεπτέμβρη.

   Όλοι την Τετάρτη 1/9 9πμ στα δικαστήρια

  5. «Ανοιχτό» θα είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστημιο Θεσσαλονίκης την μέρα της ΔΕΘ

   Πληροφορίες λένε ότι ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οργανώνει εκδήλωση για την κρίση στις 11 Σεπτέμβρη, την μέρα της μεγάλης διαδήλωσης συνδικάτων, φορέων, κομμάτων και συλλογικοτήτων, εν όψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.
   Ο κ. Μυλόπουλος θέλει να μας δείξει…
   ότι το ΑΠΘ που τα τελευταία χρόνια τη μερα της διαδήλωσης φρουρειται και περικυκλώνεται από δυνάμεις των ΜΑΤ είναι ένα «ανοιχτο» πανεπιστήμιο.
   Αυτό βέβαια θα ισχύσει μέχρι τις 5 το απόγευμα όπου τα ματ θα περικυκλώσουν κατά τον γνωστό τρόπο το ΑΠΘ εν γνώσει και σε συνεννοήση προφανώς με τον κ. Πρύτανη.

   Πηγή: http://alterthess.blogspot.com/2010/08/blog-post_3112.html#more

  6. 3.500 αστυνομικοί θα φρουρούν τα ντουβάρια της πόλης! Ούτε η G8 να συνεδρίαζε! Θα γίνονται, λέει και προληπτικές συλλήψεις σε όλο το κέντρο της πόλης…

  7. ΔΙΚΗ-ΕΦΕΤΕΙΟ για τους 4 της ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ 2003 στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΚΙΗ Says:

   Την 24-09-2010 δικάζονται σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης οι 4 διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2003.

   Την 24-09-2010 δικάζονται σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης οι 4 διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2003. Οι 4 διαδηλωτές καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε πολύχρονες ποινές κάθειρξης με αναστολή έως την εκδίκαση της έφεσης: Ο Βρετανός Simon Chapman, o Σύριος Κάστρο ( Dakduk Soleiman), o Ισπανός Perez-Corraiz Fernando και ο Έλληνας Μ. Τραικάπης καταδικάστηκαν αντίστοιχα σε 8,6 έτη, 7 έτη, 7 έτη και 5,6 έτη κάθειρξης με αναστολή και αφέθηκαν ελεύθεροι έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης από το Εφετείο.

   Αξίζει να υπενθυμίσουμε τα εξής:

   Δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν τις απογευματινές ώρες της 21-06-2003 κατά την πορεία ενάντια στη σύνοδο κορυφής και στερήθηκαν της συνδρομής δικηγόρων, καθώς κρατήθηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας χωρίς να επιτραπεί στους δικηγόρους του legal team να έχουν επικοινωνία μαζί τους.
   Πολλά «ορφανά» πεταμένα σακίδια, τα οποία συλλέγησαν από το δρόμο, «διανεμήθηκαν» στους συλληφθέντες και τους χρεώθηκαν, χωρίς ποτέ να διαπιστωθεί ότι (δεν) ανήκαν στους συλληφθέντες.
   Οι υπόδικοι-προφυλακισμένοι (7 αρχικά) παρέμειναν έγκλειστοι στη φυλακή για 6 μήνες και αποφυλακίστηκαν μετά από 2μηνη περίπου απεργία πείνας.
   Όλος ο κόσμος παρακολούθησε το video της σύλληψης του Βρετανού Simon Chapman, ο οποίος φορούσε κατά τη σύλληψή του ένα μπλε ανοιχτό σακίδιο, ενώ κατά το κατηγορητήριο φορούσε ένα μαύρο σακίδιο. Όπως ξεκάθαρα φαίνεται στο video, αστυνομικός μεταφέρει το μαύρο σακίδιο με τις μολότοφ και τα σφυριά και το εναποθέτει δίπλα στον Chapman. Μετά την παγκόσμια προβολή του video, 12 αστυνομικοί, μάρτυρες κατηγορίας, «θυμούνται» 14 μήνες μετά, ότι ο Chapman είχε 2 σακίδια (και όχι ένα μπλε όπως έδειχνε το video ή ένα μαύρο, όπως ισχυρίζονταν αρχικά 2 μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί), ώστε να δικαιολογηθεί έτσι η σύλληψη.

   Ο Κάστρο (Dakduk Soleiman) κατηγορήθηκε ότι έριχνε μολότοφ σε σημείο (Αριστοτέλους, άγαλμα Βενιζέλου) όπου δεν έγιναν συγκρούσεις, ούτε ρίψη μολότοφ, καθώς εκεί βρισκόταν η εξέδρα των επισήμων (επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό 5 εφημερίδες της επόμενης ημέρας).

   Εάν οι διαδηλωτές καταδικασθούν, θα οδηγηθούν στη φυλακή καθώς οι ποινές έχουν ανασταλεί έως την έκδοση απόφασης από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
   Είναι γνωστός ο ρόλος της αστυνομίας που κατασκευάζει ενόχους και σύρει στα δικαστήρια κοινωνικούς αγωνιστές. Είναι γνωστό, επίσης, ότι στις “επαγγελματικές” υποχρεώσεις των αστυνομικών συγκαταλέγεται η υποχρέωσή τους να «χρεώνονται» διαδηλωτές και να καταθέτουν ενόρκως ό,τι τους υποδειχθεί. Στη Θεσσαλονίκη, όμως, η αστυνομία δείχνει έναν ιδιαίτερο ζήλο και έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια έργο λαμπρό! Η υπόθεση του Παναγιωτάκη με τα πράσινα παπούτσια, η ζαρντινιέρα που «χτυπησε» στον Κύπριο φοιτητή, και πρόσφατα ο φοιτητής με τις πιτζάμες που συνελήφθη, κατηγορούμενος επίσης ότι έριχνε μολότοφ, είναι μερικές από αυτές που έχουν κατασκευασθεί. Κανένας διαδηλωτής, εργαζόμενος, κοινωνικός αγωνιστής δεν πρέπει να μείνει έρμαιο του κράτους και να γίνει εξιλαστήριο θύμα των κατασταλτικών μηχανισμών.
   Το Δίκτυο Κινήσεων για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα- κίνηση Θεσσαλονίκης, καλεί σε συνάντηση τη Δευτέρα, 06-09-2010, ώρα 9.00 μμ στο Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23) για τη συγκρότηση επιτροπής αλληλεγγύης στους κατηγορουμένους.

   Δίκτυο Κινήσεων για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα

  8. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΜΑΡΑΣ Says:

   από Κίνηση Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης (ergasia2010@hotmail.gr)

   Ανοιχτή Συνέλευση για ανεξάρτητη ταξική πορεία στη ΔΕΘ
   Θεσσαλονίκη, Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010, 19:00

   Ακριβής τοποθεσία: Πολυτεχνείο αίθ. 301
   Διοργάνωση: Κίνηση Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης

   Η Κίνηση Εργατικής Χειραφέτησης & Αυτοοργάνωσης καλεί εργαζόμενους, ανέργους, σωματεία, συλλογικότητες και εργατικές κινήσεις σε ανοιχτή συνέλευση για την συγκρότηση του μπλοκ εργατικών σωματείων και κινήσεων βάσης στην πορεία της ΔΕΘ με στόχο:
   ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση και πορεία από την Καμάρα στη ΔΕΘ στις 11/9 και τον συντονισμό ενός επαναστατικού ‘τρίτου πόλου’ στην εργασία, ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο

   ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
   ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

   http://federacion-salonica.blogspot.com

  9. 8-10 Σεπτέμβρη ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Says:

   ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ
   ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 8-10/9/2010

   Το φεστιβάλ της άμεσης δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί στο τριήμερο 8-10 Σεπτεμβρίου στον υπαίθριο χώρο και αίθουσες της Νομικής & Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

   Στο φεστιβάλ θα έχουμε διεθνείς συμμετοχές από Ελλάδα-Νορβηγία-Ιραν-ΗΠΑ-Βραζιλία-Ισπανία-Βέλγιο-Ιταλία-Γαλλία-Ολλάνδία-Γερμανία.

   Ομιλητές με την ιδιότητα του Εκδότη-Κοινωνιολόγου-Οικονομολόγου-Δημάρχου-Εκπαιδευτικού-Βιοκαλλιεργητή-Συγγραφέα-Συνδικαλιστή.

   Άνθρωποι από κοινωνικούς αγώνες στην λατινική αμερική, σε καταλήψεις γης, σε αυτόνομους δήμους, στην Chiapas των Ζαπατίστας, σε αγώνες αλλληλεγγύης στην ελλάδα, σε εργατικούς αγώνες, συγγραφείς διεθνούς κύρους, επιστήμονες με θέση για μια ρεαλιστική πρόταση αποανάπτυξης & αντιεξουσιαστικής οικονομίας.

   Με συναυλίες και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ. Με παιδότοπο και θεατρικά μορφωτικά παιχνίδια για παιδιά. Με θεατρικές παραστάσεις. Με εργαστήρια μουσικής και συζητήσεων.
   Με περίπτερα από εφημερίδες, από βιολογικά προιόντα και συνεταιρισμούς δίκαιου και αλληλέγυου εμπορίου.

   Το φεστιβάλ είναι μια αυτοοργανωμένη διαδικασία από ανθρώπους που θέλουμε να βρούμε μια ρεαλιστική πολιτική πρόταση πολιτικής αυτονομίας-οικονομικής ισότητας-κοινωνικής δικαιοσύνης & ελευθεριακής κουλτούρας.
   Η άμεση δημοκρατία είναι μια δυνατότητα κοινωνικής οργάνωσης που μπορεί να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για τα παραπάνω.

   Στο φεστιβάλ τα έξοδα, τις εργασίες και την ευθύνη της επιτυχίας του ή όχι την αναλαμβάνουμε όλοι εμέις εθελοντές-συμμετέχοντες-και επισκέπτες.
   Σας καλούμε και σας περιμένουμε να συνδράμετε σε αυτή την νησίδα διαλόγου & πολιτισμού άμεσης δημοκρατίας με την παρουσία σας ή και με όποιο αλλο τρόπο θέλετε και μπορέιτε.

   http://www.ablocfest.gr/

   http://babylonia.gr/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=401&lang=el

  10. πρόγραμμα επισκέψεων πολιτικών Says:

   Πρόγραμμα επισκέψεων πολιτικών αρχηγών στην 75η ΔΕΘ

   Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

   Με την παρουσία του στην τελετή του αγιασμού της 75ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Helexpo, θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στη φετινή έκθεση ο πρωθυπουργός, Γεώργιος Παπανδρέου. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψή του στη ΔΕΘ με την ιδιότητα του πρωθυπουργού. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τις διοικήσεις των Helexpo και ΔΕΘ (10.00), ενώ στις 10.45 ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τους χώρους της ΔΕΘ και στις στις 20:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία («Ι.Βελλίδης»), όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Κωνσταντίνου, πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, η οποία έχει την οργανωτική ευθύνη της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Στις 12/9, ο κ. Παπανδρέου θα δώσει συνέντευξη Τύπου (12:00, στο «Ι.Βελλίδης»).

   Με βάση το πρόγραμμα που διένειμε η ΔΕΘ, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στη ΔΕΘ στις 18/9 (20.00,»Ι.Βελλίδης»), ενώ στις 19/9 θα δώσει συνέντευξη Τύπου (12.00, «Ι.Βελλίδης»).

   Κατά χρονική σειρά, το πρόγραμμα των υπόλοιπων αρχηγών κομμάτων έχει ως εξής: ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γεώργιος Καρατζαφέρης, θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ στις 14/9 (συνάντηση με προεδρεία HELEXPO-ΔΕΘ στις 17.30, συνέντευξη Τύπου στις 19.00), ενώ στις 15/9 θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα (συνάντηση με τα προεδρεία των δύο εταιριών στις 09.30, συνέντευξη Τύπου στις 11.00). Στις 16/9, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, θα δώσει συνέντευξη Τύπου (12.00).

  11. Άποψη εν όψει ΔΕΘ Says:

   Λίγες ημέρες προτού ο «καταπράσινος» Παπανδρέου περάσει την «πράσινη» πύλη της ΔΕΘ, όπου με μεγαλοπρέπεια θα διαβεί ανάμεσα σε 20.000 φυτά, οι κάθε είδους χρώματος κατασταλτικές δυνάμεις έχουν κατακλύσει το κέντρο της πόλης, εντατικοποιώντας τους ελέγχους και την αστυνόμευση, προετοιμάζοντας το σκηνικό που θα ήθελαν οι φύλακες του νόμου και τις τάξης (αλλά και του μνημονίου…) να «στολίσει» τις επίμαχες ήμερες της έναρξης της ΔΕΘ και των διαδηλώσεων. Φαίνεται «στριμωγμένο» το επόμενο διάστημα για τους εξουσιαστές (ανασχηματισμός, επίσκεψη της Τρόικας στις 13 Σεπτέμβρη, εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές) και μια επίδειξη δύναμης φαίνεται απαραίτητη για την δύσκολη συνέχεια…

   ANADHMOSIEYSIS από http://www.anarchypress.gr

  12. Παπανδρέου σήμερα στο ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ Says:

   Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο πρωθυπουργός

   Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, ενόψει της ΔΕΘ.
   Συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων θα έχει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της ΔΕΘ.

   Η συνάντηση θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο Ι.Βελλίδης.

   Την Παρασκευή στις 12:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο στον ΟΛΘ.

   Τα εγκαίνια της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα γίνουν στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου από τον πρωθυπουργό, ο οποίος στη συνέχεια θα έχει σειρά συναντήσεων με τις διοικήσεις και τους εκπροσώπους των εργαζομένων των εταιρειών της ΔΕΘ ΑΕ και της HELEXPO.

   Στις 8:00 το βράδυ θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».

   Το μεσημέρι της Κυριακής στη 1:00 ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

   Συνεδρίαση συντονιστικού οργάνου- ΔΕΘ

   Συνεδριάζει για δεύτερη φορά, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, στο υπουργείο Εσωτερικών, το νέο συντονιστικό όργανο υπό τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση.

   Στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τη ΔΕΘ.

   http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

  13. Δεν πάνε στην ομιλία Says:

   Δεν θα παραβρεθεί στην ομιλία του πρωθυπουργού, εν όψει της 75ης ΔΕΘ, το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα της κυβέρνησης που «πλήττουν τον δικηγορικό κλάδο» καθώς επίσης και για το κτιριακό πρόβλημα των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης.
   «Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και γ. γραμματέας δε θα παραβρεθούμε, παρά την πρόσκληση που λάβαμε » επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΣΘ Μανόλης Λαμτζίδης, στη μεσημεριανή συνέντευξη τύπου.
   Οι δικηγόροι, μεταξύ άλλων, διαμαρτύρονται για την υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ , για τη στασιμότητα στην ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου και για την επικείμενη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

   Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε τη μη συμμετοχή της στην ομιλία των εγκαινίων της ΔΕΘ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:

   «Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. αποφάσισαν και εφαρμόζουν το αντεργατικό και αντιλαϊκό μνημόνιο.
   Στα πλαίσια των πολιτικών του μνημονίου και των επιλογών της Κυβέρνησης το εισόδημα των εργαζομένων μειώνεται κατακόρυφα, τα ασφαλιστικά δικαιώματα καταργούνται, οι εργασιακές σχέσεις οδηγούνται στη βαρβαρότητα του προηγούμενου αιώνα, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά εμπορευματοποιούνται.
   Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι δραματικά για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αφού η ανεργία μεγαλώνει, η φτώχεια και η εξαθλίωση πλήττουν όλο και περισσότερα τμήματα του πληθυσμού, ενώ τα κέρδη των οικονομικά ισχυρών αυξάνονται και η οικονομία οδηγείται στην ύφεση».
   Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, η Εκτελεστική Επιτροπή επισημαίνει ότι: «Οι συναντήσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ για την οικονομική και κοινωνική πολιτική έχουν αντικειμενικά (εξαιτίας της κοινής μορφής με όλους τους φορείς) προσλάβει ένα γενικό, επικοινωνιακό χαρακτήρα. Σε μια συγκυρία, χωρίς μεταπολεμικό προηγούμενο, που απαιτείται συγκεκριμένη εξέταση και τοποθέτηση των προβλημάτων βασικών τομέων της οικονομίας και κοινωνίας, και κύρια να υπάρχουν σαφείς απαντήσεις από την Κυβέρνηση.

   Με δεδομένο ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι νέοι, πλήττονται από τη μαζική έφοδο αφαίρεσης μισθών και συντάξεων, δικαιωμάτων, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά για τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης, των μισθωτών και συνταξιούχων συνάντηση όπως για δεκαετίες συνέβαινε.

   Η συνάντηση αυτή ως αίτημα εκκρεμεί εδώ και καιρό και με αυτά τα δεδομένα η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί ότι δεν έχει νόημα η συμμετοχή της στην ομιλία των εγκαινίων της ΔΕΘ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010».

  14. […] ΔΕΘ 2010 – Ο «χάρτης» των συγκεντρώσεων στις 11/9/2010 Τέσσερις τουλάχιστον συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη […] […]

  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Google

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Σύνδεση με %s

  Αρέσει σε %d bloggers: