ΑΝΤ1- Απεργίες κατά απολύσεων – Διαμαρτυρία στις 7 μ.μ. έξω από το κτίριο της TV στο Μαρούσι

Εάν εντός της ημέρας, οι εργοδότες του ΑΝΤ-1 δεν επαναπροσλάβουν τους τεχνικούς που απέλυσαν προσφάτως, θα αρχίσουν 24ωρες απεργίες, με πρώτη ημέρα απεργίας τη Δευτέρα 6/9/2010. Η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) προειδοποιεί ότι οι απεργίες θα συνεχίζονται μέχρι να αλλάξει στάση ο ΑΝΤ-1 και καλεί σήμερα (Τετάρτη) στις 7 το απόγευμα τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού. Επίσης, ζητούν την «έμπρακτη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στον ΑΝΤ1 (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), όλων των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς Σταθμούς καθώς και των συνδικαλιστικών Ενώσεων του χώρου». Να πάρει θέση τώρα η ΕΣΗΕΜ-Θ! Για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΤΙΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΙΤΑ

 «Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας κοινωνικής προσφοράς του ΑΝΤ1 αυτή την φορά προς τους εργαζόμενους του σταθμού. Ο ΑΝΤ1 εντελώς ξαφνικά ανακοίνωσε μειώσεις προσωπικού στον τεχνικό τομέα. Ο χορός των απολύσεων ξεκίνησε από την  Θεσσαλονίκη με την «απομάκρυνση» δύο τεχνικών από τους ελάχιστους που έχει ο ΑΝΤ1 στην πόλη και μετά ήρθε η σειρά των τεχνικών της Αθήνας να «απομακρυνθούν», μιας και οι μισθοί τους ήταν τεράστιο βάρος για τον προϋπολογισμό του καναλιού.  Η αυτοκρατορία του ομίλου ΑΝΤ1 έχει εξαπλωθεί σε όλα τα Βαλκάνια αγοράζοντας και πουλώντας κανάλια σε χώρες των Βαλκανίων αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, τα οποία ποτέ δεν μοιράστηκαν στους εργαζόμενους του ΑΝΤ1. Τώρα η Διοίκηση του σταθμού προσπαθεί  να απαξιώσει το κανάλι ώστε να μην χάσει κάποια από τα τεράστια κέρδη του,  ο ΑΝΤ1 και όχι μόνο το τελευταίο διάστημα καρπώνεται  και παρουσιάζει ως δικό του υλικό και ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης γλυτώνοντας έτσι χρήματα από τον προϋπολογισμό του,  εκμεταλλευόμενος έτσι  τους εργαζόμενους της ΕΡΤ σε βάρος των δικών του  εργαζομένων που με αυτόν τον τρόπο «περισσεύουν».   Επίσης είναι απαράδεκτο εταιρείες που θέλουν να λέγονται κοινής ωφέλειας να απολύουν εργαζόμενους  και ταυτόχρονα να νοικιάζουν εργαζόμενους με μεροκάματα πείνας, ανασφάλιστους και με συνθήκες γαλέρας, όπου 5 ή 6 τεχνικοί κάνουν την δουλειά 20, υποβαθμίζοντας το τηλεοπτικό προϊόν. Έχουμε γίνει μάρτυρες στο όνομα της οικονομίας  και της μείωσης των εξόδων να περικόπτονται δραματικά τα ειδησεογραφικά θέματα που καλύπτονται και να γίνεται  φιλτράρισμα ειδήσεων ώστε να δοθεί στο κοινό μόνο ό,τι (πουλάει) και όχι ό,τι πραγματικά  συμβαίνει στην χώρα μας. Την ώρα που στον ΑΝΤ 1 κάνουν  απολύσεις, η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. δίνει στην κυβέρνηση έτοιμα ραβασάκια (νομοσχέδια) προς ψήφιση  σε επερχόμενο νόμο για τα ΜΜΕ ζητώντας ούτε λίγο ούτε  πολύ την διάλυση κάθε εργασιακού  δικαιώματος  και την  κατάργηση όλων των νόμων που τους εμποδίζουν να συνεργάζονται και να εξαλείψουν τον ανταγωνισμό  με μόνο σκοπό το οικονομικό όφελος. Τέτοιες εταιρείες δεν νομίζουμε ότι πρέπει να έχουν χαρακτήρα κοινής  ωφέλειας αλλά εταιρείας με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος.    Ζητούμε από την Διοίκηση του ΑΝΤ 1 να ανακαλέσει  τις απολύσεις των συναδέλφων μας τεχνικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αν αυτό δεν γίνει στην διάρκεια της σημερινής μέρας, τότε θα προχωρήσουμε σε συνεχόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι την επαναπρόσληψή τους, αρχίζοντας με 24ωρη απεργία στον τηλεοπτικό Σταθμό ΑΝΤ1 την Δευτέρα 6-09-2010 από 05:00 της Δευτέρας έως τις 05:00 το πρωί της Τρίτης. Ζητάμε την έμπρακτη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στον ΑΝΤ1 (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), όλων των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς Σταθμούς καθώς και των συνδικαλιστικών Ενώσεων του χώρου.

*Τετάρτη 01/09/2010 και ώρα 19:00  συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέλευση εργαζομένων έξω από τον ΑΝΤ1 (Λ. Κηφισίας 10-12, Μαρούσι)».

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “ΑΝΤ1- Απεργίες κατά απολύσεων – Διαμαρτυρία στις 7 μ.μ. έξω από το κτίριο της TV στο Μαρούσι”

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΠΗΤ Says:

    24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1

    3 Σεπτεμβρίου 2010 — Γραμματεία ΕΣΠΗΤ

    Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2010

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ νόμιμα εξουσιοδοτημένο από την ετήσια Γενική Συνέλευση έτους 2010, μετά από σχετική συνεδρίασή του της Τετάρτης 1/9/2010 κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) από την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 05.00 έως και την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 05.00 στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ TV.
    Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, μεταξύ άλλων, ζητά:
    – την ανάκληση των απολύσεων εργαζομένων στον σταθμό
    – τη μη μείωση των θέσεων εργασίας και
    – την παύση των διαδικασιών συρρίκνωσης των ζωνών επικαιρότητας που έχουν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των θέσεων εργασίας συναδέλφων απαραιτήτων για την ενημέρωση.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καλεί τα μέλη της που εργάζονται στον στον ΑΝΤΕΝΝΑ TV να συμμετάσχουν στην πιο πάνω 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

    Για το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ
    Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
    Γιάννης Πλαχούρης Σπύρος Κρίκος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: