Ικανοποίηση στον «Αγγελιοφόρο»

Οι εργαζόμενοι του εκδοτικού συγκροτήματος τους “Αγγελιοφόρουείδαν σήμερα να ικανοποιείται η βασική θέση τους να μην μπορούν να δεχθούν την αφαίμαξη των αποδοχών τους, όπως επιδιώκει από την αρχή του καλοκαιριού η διοίκηση της εφημερίδας –όπως και η αντίστοιχη της “Μακεδονίας”.

Οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΜΘ μαζί με αυτούς των Ενώσεων Τεχνικών Τύπου, Προσωπικού φημερίδων, Λιθογράφων, πραγματοποίησαν την δεύτερη και τελευταία συνάντησή τους με τον γενικό διευθυντή Γ. Κυριακίδη, ο οποίος τους ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχθηκε την περίπτωση να εξεταστούν άλλες προτάσεις και αποσύρει την αρχική του πρόταση για αποδοχή από τους εργαζόμενους της εφαρμογής του νέου αντεργατικού νόμου 3847 για περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων με παράλληλα μείωση του ωραρίου τους.

Το αφήνουμε, είπε ο εκπρόσωπος του εκδότη, αφού εκτιμήσαμε ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να συναινέσουν και δεν θέλουμε μία σύγκρουση μαζί τους, και μάλιστα εν μέσω ΔΕΘ. Όπως είπε: εμείς επενδύουμε στο κεφάλαιο των καλών σχέσεων με τους εργαζόμενους και θέλουμε αυτό να αποτελέσει τη βάση για την αναπτυξιακή πορεία της εφημερίδας. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική (π.χ. δανεισμός και όχι 3846) απορρίφθηκε από τον εκ των συνιδιοκτητών Α. Μπακατσέλο, ο οποίος φέρεται να είπε: δεν ήταν αυτό που θέλαμε με τους εργαζόμενους. Επίσης, ανέφερε πως ούτως ή άλλως υπάρχει μία μείωση του προσωπικού, του οποίου ο αριθμός μειώθηκες κατά 4, μετά τις αποχωρήσεις κάποιων συναδέλφων για διάφορους προσωπικούς λόγους (συνταξιοδότηση, εύρεση αλλού εργασίας κ.α. –όπως άλλωστε έχει συμβεί αντίστοιχα και στην “Μακεδονία”).

Όπως ήταν επόμενο η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μία μεγάλη ανακούφιση στους εργαζόμενους, οι οποίοι διά των εκπροσώπων τους υποσχέθηκαν να συμβάλουν στα αναπτυξιακά σχέδια της διοίκησης του “Αγγελιοφόρου”. Το ίδιο συνέβη και με τους εργαζόμενους στο συγκρότημα της “Μακεδονίας”, θεωρώντας πως και η Β. Σουλοπούλου θα αναλογιστεί ότι δεν μπορεί να περιμένει κάτι από τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να δώσουν και ότι το βασικότερο κεφάλαιο σε μία επιχείρηση είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της. Ποιόν θα ωφελούσε μία αναταραχή; Και μάλιστα με τους εργαζόμενους και τα μέλη του δσ της ΕΣΗΕΜΘ να βρίσκονται σε πλήρη συμπόρευση, όπως συμβαίνει και με τις άλλες 4 αδελφές Ενώσεις στο χώρο του Τύπου.

Έτσι, όλοι χθες έλεγαν: ας αφεθούμε να δουλέψουμε, να περάσουν οι μέρες της ΔΕΘ και μετά να κοιτάξουμε τις προτάσεις μας για αναπτυξιακά σχέδια στην εφημερίδα και πως αυτά μπορούν να υλοποιηθούν (υπάρχει άλλωστε συγκεκριμένη πρόταση της αντιπροσωπείας της ΕΣΗΕΜΘ προς την εκδότρια).

ΜΠ

4 Σχόλια προς “Ικανοποίηση στον «Αγγελιοφόρο»”

 1. Ικανοποίηση θα επέλθει όταν καταργηθεί η μισθωτή σκλαβιά. ΌΛα τα άλλα είναι συντεχνιακά.

 2. H λογική των εργοδοτών είναι η εξής: Απειλούν ότι θα… σφάξουν τους εργαζόμενους, στη συνέχεια κάνουν πως υποχωρούν και στο τέλος οι εργαζόμενοι είναι από πάνω και ευχαριστημένοι που δεν τους έσφαξαν και υπομένουν πλέον με χαρά και ικανοποίηση την πάγια, συνήθη αυθαιρεσία… Ωραίες νίκες του συνδικαλιστικού κινήματος!!!

 3. Είναι ώρα να μαζέψει τα σενάρια περικοπών και η διοίκηση της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 4. Μόνο η ανυποχώρητη στάση φέρνει αποτελέσματα.

  Το μήνυμα αυτό απευθύνεται προς τα μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ.

  Γιατί;

  Γιατί όσοι στο παρελθοόν τηρούσαν και πρότειναν την ίδια στάση απέναντι στους εργοδότες, απαξιώνονταν ως… «Ταλιμπάν» και άλλες τέτοιες αστειότητες.

  Τώρα όμως που τα μισά μέλη του δ.σ. εργάζονται στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τα άλλα μισά στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ, τα πράγματα έγιναν λίγο πιο… «εξτρεμιστικά»!

  Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!

  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

  Τη συμπαράστασή μας στους τεχνικούς του ΑΝΤΕΝΝΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: