Μέτωπο Ενώσεων Τύπου κατά περικοπών σε «Αγγελιοφόρο»-«Μακεδονία»

Σε επιβεβαίωση του σθεναρού ΌΧΙ στις επιχειρούμενες περικοπές αποδοχών στα συγκροτήματα του “Αγγελιοφόρου” και της “Μακεδονίας”, προχώρησαν οι εκπρόσωποι των διοικητικών συμβουλίων πέντε Ενώσεων: Συντακτών Μ-Θ, Περιοδικού Τύπου, Τεχνικών Τύπου, Προσωπικού Εφημερίδων και Λιθογράφων.

Νέα συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της πρώτης (ΕΣΗΕΜΘ), ενόψει της αυριανής συνάντησης των αντιπροσωπειών με τον γενικό διευθυντή Γ. Κυριακίδη του “Αγγελιοφόρου”, στο πλαίσιο της διαβούλευσης πάνω στην τελευταία πρότασή του, η οποία απορρίφθηκε ομόφωνα από τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους.

Οι 5 Ενώσεις προσέρχονται στην αυριανή συνάντηση με τους εκπροσώπους της εργοδοσίας της Εκδοτικής Β.Ε. με την ίδια σταθερή θέση να αποκρούσουν τα σχέδια για επιβολή περικοπών. “Θα συγκρουστούμε και θα πάμε στα άκρα αν χρειαστεί για να υπερασπιστούμε απλά τους μισθούς μας”, είπε κάποιος εκ των παρευρισκομένων… “και παρά τις αποτυχημένες προσπάθειες διάσπασης των εργαζομένων”, συμπλήρωσε ένας άλλος. Ενώ ένας τρίτος είπε ότι “εμείς δεν είμαστε αυτοί που αρχίσαμε αυτόν τον χορό των προτάσεων και επομένως εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα προτείνουν κάτι…”.

Όπως και να ‘χει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για οτιδήποτε καινούργιο έρθει από τους εκδότες των δύο μεγάλων εφημερίδων της πόλης. Ούτε της Β. Σουλοπούλου της “Μακεδονίας”, ούτε του Α. Μπακατσέλου του “Αγγελιοφόρου”, μπορούν να γίνουν αποδεκτά αυτά τα σχέδια. Το ΌΧΙ είναι δεδομένο. Οπότε στο χέρι τους είναι αν θέλουν οι μέρες της ΔΕΘ να βρούν τις εφημερίδες σε πλήρη αναταραχή και κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να αποτρέψουν την αφαίμαξη των αποδοχών τους.

ΜΠ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: