“Σικάγο” στον “Αγγελιοφόρο”

Αμέσως μετά από τη συνάντηση αντιπροσώπων από πέντε σωματεία εργαζομένων στην “Εκδοτική Βορείου Ελλάδος” που εκδίδει την εφημερίδα “Αγγελιοφόρος” με την εργοδοσία χτες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Μάκης Βοϊτσίδης ενημέρωσε ότι έγινε μια αόριστη πρόταση από την εργοδοσία περί παρακράτησης μισθού κατά 12,5% για έξι μήνες με αντάλλαγμα μείωση ωραρίου εργασίας από 8 σε 7 ώρες, αν και οι ώρες απασχόλησης των εργαζόμενων είναι περισσότερες από όσες η εργοδοσία εκτιμά. Στην πρόταση δεν ξεκαθαρίστηκε πόσα χρήματα συνολικά θα παρακρατήσουνε, για πόσο διάστημα και αν θα τα επιστρέψουν πίσω. Αντί επιστροφής χρημάτων, η εργοδοσία μίλησε περί bonus σε εργαζόμενους αν και εφόσον υπάρξει κερδοφορία στην επιχείρηση.

Συνάδελφοι μίλησαν για “Σικάγο” μόλις άκουσαν την πρόταση, θυμίζοντάς μας τον Αλ Καπόνε και χαρακτηρίζοντας “κοροϊδία” τα περί bonus. Υπενθύμισαν ότι όταν υπήρχε κερδοφορία στην επιχείρηση τα προηγούμενα χρόνια, δεν δόθηκαν bonus παρά τις περί αντιθέτου εξαγγελίες από την εργοδοσία.

Η πρόταση απορρίφθηκε, η εργοδοσία απείλησε με κλείσιμο της εφημερίδας ή με εφαρμογή του νόμου 3846 περί μείωσης αποδοχών και απασχόλησης και τελικά αποφασίστηκε νέα συνάντηση εκπροσώπων σωματείων εργαζομένων με την εργοδοσία στις 10:00 την επόμενη Δευτέρα. Οι εκπρόσωποι περιμένουν μια πιο σαφή πρόταση από την εργοδοσία με σκοπό, όπως είπαν, να γίνει αντικείμενο συζήτησης.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι μετά από την περικοπή του μισθού τους με τον τερματισμό της κυκλοφορίας του Δευτεριάτικου φύλλου και άλλες μειώσεις, αυτές συνολικά φτάνουν μέχρι και 25% του μισθού τους ανά μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εργοδοσία, σύμφωνα με τους αντιπροσώπους των εργαζόμενων, αναγνώρισε στη χτεσινή συνάντηση ότι η επιχείρηση βρίσκεται οριακά σε προσωπικό.

Δημ. Ουζουνίδης, Εργασιακός εκπρόσωπος στον “Αγγελιοφόρο”

Ένα Σχόλιο προς ““Σικάγο” στον “Αγγελιοφόρο””

  1. Αν μπείτε στη διαδικασία να διαπραγματευτείτε τους όρους της σφαγής σας, την πατήσατε! Καμμία συνδιαλλαγή! ΑΠΕΡΓΙΑ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: