Ο Γερουλάνος διαβάζει «ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ»!

Ο υπουργός πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος διαβάζει το μπλογκ  asyntaxtostypos.wordpress.com των δημοσιογράφων του «ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ»! Δεν εξηγείται αλλιώς η πλήρης υιοθέτηση σχεδόν του συνόλου των προτάσεων και των επισημάνσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν μέσα από τις δημοσιεύσεις μας αναφορικά με το μέλλον της ζητούμενης ΔΗΜΟΣΙΑΣ –ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΙΚΗΣ- ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ της ΕΡΤ και ειδικότερα της ΕΡΤ-3. Εκεί που μας τα χαλάει ο κ. Γερουλάνος είναι στην υπαναχώρηση σχετικά με το πλαφόν των αμοιβών των γενικών διευθυντών της ΕΡΤ που θα καθορίζονται «χωρίς οροφή»(!) από τα μέλη του 11μελούς διοικητικού συμβουλίου. Και βεβαίως, η εφαρμογή στην πράξη της φιλοσοφίας για τη λειτουργία της ΕΡΤ που ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξής του στο «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ».

Κύριε Γερουλάνε!  H ποιοτική και αντιεμπορευματική δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν χτίζεται με ελλειμματικό προσωπικό, με άθλιες συνθήκες εργασίας, με κολαούζους της εκάστοτε εξουσίας, με κομμένους μισθούς και επιδόματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων της ΕΡΤ. Ειδικότερα η ΕΡΤ-3 έχει πνιγεί από την ανακύκλωση των ίδιων προσώπων που εναλλάσσονται στις θέσεις εξουσίας σαν να επρόκειτο για φεουδαρχικό κληρονομικό δικαίωμα. Οι δε διώξεις σε βάρος των «μη πολιτικώς ορθών» και «απείθαρχων» με γραμμές κομμάτων, συναδέλφων στις οποίες αναφέρεστε, είναι μια πραγματικότητα που χρειάζεται νυστέρι, όχι βαμβάκι. Και μία άλλη επισήμανση: Η ελευθερία της έκφρασης και η αλογόκριτη δημοσιογραφική δουλειά δεν πρέπει να σταματάει εκεί που αρχίζει να ενοχλεί τη δική σας εξουσία… Δύσκολο, έτσι; Για τα υπόλοιπα, επιφυλασσόμαστε να τα δούμε να υλοποιούνται… αν και οι νεότερες πληροφορίες για τον αριθμό των συμβασιούχων που θα επιστρέψουν στην ΕΡΤ γίνονται όλο και χειρότερες.

Πώς καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο Παύλος Γερουλάνος διαβάζει ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ;! Δείτε τα παλαιότερα δημοσιευμένα κείμενά μας Δημόσια και όχι κρατική ΕΡΤ, κύριε Γερουλάνε… και “Όσοι ράβουν κοστούμια…” στην ΕΡΤ-3 και συγκρίνετέ τα με τις δηλώσεις Γερουλάνου στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ Κουβέντα για την ταμπακέρα (πηγή: www.mediablog.gr)

Πρωτοβουλία Ασύνταχτων Εργαζομένων ΕΡΤ-3

2 Σχόλια προς “Ο Γερουλάνος διαβάζει «ΑΣΥΝΤΑΧΤΟ ΤΥΠΟ»!”

 1. αφού ο Υπουργός διαβάζει ‘αΣΎΝΤΑΧΤΟ’ ενημερώστε τον πως ο μισθός του ‘ειδικού Σύμβουλου’ Φερέτη-μετά τις περικοπές-είναι 5.750 ευρό και ας κάνει τις αλλαγές της ερτ3,του χρόνου…

 2. Ειδική ρύθμιση για τους μισθούς στην ΕΡΤ

  Εξαιρούνται από το μισθολογικό πλαφόν του Δημοσίου, τα στελέχη της ΕΡΤ, με νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού.

  Σε ειδική ρύθμιση καταφεύγει η κυβέρνηση προκείμενου να λειτουργήσει η Κρατική Τηλεόραση, μετά την παραίτηση πριν απο ένα μήνα του προέδρου και Διευθύνοντος σύμβουλου Γιώργου Γαμπρίτσου και την απροθυμία ανθρώπων της αγοράς να στελεχώσουν την ΕΡΤ

  Έτσι, με νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού εξαιρούνται από το μισθολογικό πλαφόν του Δημόσιου, τα στελέχη της ΕΡΤ.

  Οι όροι της παροχής των υπηρεσιών, της αμοιβής του διευθύνοντος σύμβουλου και των γενικών διευθυντών της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης ορίζονται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.

  ΠΗΓΗ: http://www.kathimerini.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: