Πλήρωσαν τους εργαζόμενους στη «Μακεδονία», σε σύγκρουση στον «Αγγελιοφόρο»

Μπροστά στην απειλή πραγματοποίησης 24ωρης απεργίας αύριο Τετάρτη στο συγκρότημα της “Μακεδονίας” και μάλιστα από το κοινό μέτωπο των τριών Ενώσεων Συντακτών, Τεχνικών, Προσωπικού, τελικά η διοίκηση και η εκδότρια Β. Σουλοπούλου εδέησαν να πληρώσουν σήμερα τον μισθό του Ιουλίου (!) στους εργαζόμενους.

Η απεργία ανεστάλη!

Αυτό γίνεται κάθε φορά στη “Μακεδονία” από την κυρία του συγκροτήματος, που σαδιστικά αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους αποφασίζει να καταβάλλει τους μισθούς τους μόνο μετά από την απειλή μιάς απεργίας και αφού έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση στους πάντες. Αυτή που επιδιώκει να περικόψει τους μισθούς (κατά 12.5% για έξι μήνες) και ζητάει την απάντηση-συναίνεση των εργαζομένων.

Η εργασιακή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα και όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουν οι εργαζόμενοι, αλλά το κλίμα μετά τη νέα καθυστέρηση στις πληρωμές έχει οξύνει τα πνεύματα σε βαθμό που κανένας δεν θέλει καν να συζητήσει την όποια πρόταση της εκδότριας.

Στον “Αγγελιοφόρο” τα πράγματα οδηγούνται στα άκρα με αποκλειστική ευθύνη της οικονομικής διεύθυνσης της εφημερίδας, με την οποία συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα οι αντιπροσωπείες των τριών Ενώσεων (ΕΣΗΕΜΘ, ΕΤΤΘ, ΕΠΗΕΘ). Η διοίκηση επιμένει στην παρακράτηση του 12.5% τους επόμενους έξι μήνες, σε εφαρμογή του νέου αντεργατικού νόμου 3846, λέγοντας γενικά κι αόριστα ότι μπορούν να επιστραφούν με την πρώτη κερδοφόρα χρονιά που υπολογίζει να είναι το 2013 (!).

Η απάντηση των εκπροσώπων και των τριών Ενώσεων ήταν ένα ηχηρό ΌΧΙ, που επιβεβαιώθηκε και στην ενημέρωση των εργαζομένων που ακολούθησε στο χώρο της εφημερίδας. Αύριο συνέρχεται το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ (όπως και των άλλων δύο Ενώσεων) για να καθοριστούν τα βήματα και οι ενέργειες που θα γίνουν για να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο να εφαρμοστούν τα επιδιωκόμενα μονομερώς. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από μέλη των δσ: καλύτερα οι εργαζόμενοι να χάσουν τα μεροκάματά τους με απεργίες, παρά με την συναίνεσή τους στα κελεύσματα των διοικήσεων των εκδοτικών συγκροτημάτων της πόλης.

Η ΑΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

ΜΠ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: