Προς νέα απεργία στη «Μακεδονία»

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Η εκδότρια του συγκροτήματος της “Μακεδονίας” Βίκυ Σουλοπούλου έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο ανεκδιήγητης και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς προς τους εργαζόμενους και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση. Την στιγμή που επιδιώκει να πάρει τη συναίνεσή των εργαζομένων στην επιδίωξή της για περικοπές των αποδοχών τους, έχοντας ζητήσει την απάντησή μας (και που θα δοθεί μέσα από εργασιακή συνέλευση), δεν έχει πληρώσει ακόμη τον μισθό του Ιουλίου, καθυστερώντας τον προκλητικά.

Αντιπρόσωποι από τις τρείς Ενώσεις (Συντακτών, Τεχνικών και Προσωπικού) συναντώνται το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να συντονίσουν την αντίδρασή τους. Δεν αποκλείεται η κήρυξη απεργίας, αύριο Τρίτη. Για λεπτομέρειες

Η καταβολή της μηνιαίας μισθοδοσίας γίνεται με καθυστέρηση 20-25 μερών, όπως αυτή επέβαλε προ διετίας και με την υπόσχεση της εξομάλυνσης μέσα σε έξι μήνες. Αλλά έχουν περάσει πλέον δύο χρόνια και όχι μόνο δεν πλησιάζουμε προς την πληρωμή την 1η του μήνα, αλλά συνεχώς “τραβάει” τις ημερομηνίες καταβολής προς το τέλος του μήνα.

Μάλιστα, μπροστά στην ανακολουθία της η ΕΣΗΜΕΘ αποστέλλει του τελευταίους μήνες εξώδικα προς τη διοίκηση της εφημερίδας, γνωστοποιώντας πως αν δεν πληρώσει στις 20 του μήνα σύμφωνα με όσα η ίδιο η εκδότρια διακήρυττε προ μηνών, θα γίνει απεργία. Και ω του θαύματος, πάντα πληρωνόμαστε την επομένη της αποστολής του εξώδικου και πριν την υλοποίηση της πραγματοποίησης απεργίας. Τον προηγούμενο μήνα οι δημοσιογράφοι προχωρήσαμε σε απεργία την 22α Ιουλίου και τελικά πληρωθήκαμε την 26η.

ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΤΡΙΑΣ ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ενώ δε η κυρία αυτή (που αμφιβάλλουμε ότι η συμπεριφορά της είναι εν γνώσει του ιδιοκτήτη Γ. Ρήγα) επιδιώκει να εκμαιεύσει τη συγκατάθεσή μας για… “τα δανεικά” που ζητάει τώρα από τους εργαζόμενους (έτσι βάφτισε τις περικοπές των αποδοχών) και λογικά ανέμεναν οι εργαζόμενοι ότι θα ανταποκρινόταν σε αυτά που δεσμεύτηκε για καταβολή του μισθού μας το αργότερο την 20η κάθε μήνα, προέβη σε μία ακόμη απρέπεια: σήμερα Παρασκευή 20 Αυγούστου τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜΘ για να του πεί ότι τα χρήματα υπάρχουν και έρχονται αλλά θα μπορέσει να μας πληρώσει… την άλλη Παρασκευή 27.8.

Έτσι, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη ενημερωτική συνέλευση στο χώρο της εφημερίδας, με την παρουσία του προέδρου Μ. Βοϊτσίδη, του γεν. γραμ. Τ. Φωκιανίδη, του μέλους του δσ Γ. Αδάμ και φυσικά των εργαζομένων στο συγκρότημα μελών του δσ Χ. Χαλεπλίδου και Μπ. Μπίκα. Ο πρόεδρος μετέφερε την πρόταση της Σουλοπούλου για πληρωμή την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε τέθηκε το ζήτημα αν θα κινηθούμε στο πλαίσιο που ομόφωνα ψήφισε το διοικητικό περί αποστολής εξωδίκου και πραγματοποίηση απεργίας την ερχόμενη Τρίτη 24 Αυγούστου.

Πλην κάποιων… σκεπτικιστών Λακεδαιμονίων, η συντριπτική πλειοψηφία δεν το δέχθηκε. Κάποιοι μάλιστα πρότειναν απεργία την Κυριακή ώστε να μην βγεί η δευτεριάτικη “Θεσσαλονίκη” ή ακόμη και διήμερη απεργία μέσα στη βδομάδα για να μη βγεί η κυριακάτικη “Μακεδονία”. Το κυριότερο που ξεχειλίζει είναι η οργή και αγανάκτηση των δημοσιογράφων για τη συνεχιζόμενη κοροϊδία της εκδότριας, την οποία δεν πιστεύουν και δεν θεωρούν αξιόπιστο συνομιλητή. Γι αυτό και προτάθηκε η διακοπή κάθε διαβούλευσης μαζί της (για… τα “δανεικά” που ζητάει) και η αναζήτηση του ιδιοκτήτη.

Όπως διαπίστωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος στη συνέχεια, δεν υπήρξε αντίθεση στην αρχική απόφαση του δσ της ΕΣΗΕΜΘ -κάθε άλλο μάλιστα, οπότε τα 5 παρόντα μέλη του δσ απλώς επιβεβαίωσαν την αρχική απόφαση για απεργία την Τρίτη.

Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι οι τρείς Ενώσεις (Συντακτών, Τεχνικών και Προσωπικού) ήδη προχώρησαν σε συνεννόηση για συντονισμό των βημάτων τους και από κοινού ενέργειες, ενώ κλείστηκε συνάντηση αντιπροσωπειών των τριών δσ για το πρωί της Δευτέρας.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

NO PASSARAN! – VENCEREMOS!

ΜΠ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: