ΕΡΤ – Κόντρα διοίκησης με Παναγόπουλο για κακοδιαχείριση – «Κλείδωσε» η διευθυντική θέση στην ΕΡΤ-3;

Όταν στις 14 Ιανουαρίου 2010 η Πρωτοβουλία Ασύνταχτων Εργαζομένων ΕΡΤ-3 αναρτούσε στο blog του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ το κείμενο με τίτλο Δημόσια και όχι κρατική ΕΡΤ, κύριε Γερουλάνε… (κάντε «κλικ» για να το διαβάσετε), το έκανε με πρόθεση, μεταξύ άλλων, να θέσει σε δημόσια συζήτηση ορισμένα ζητήματα που ταλανίζουν ακόμη την πολύπαθη ΕΡΤ αλλά ειδικότερα και την ΕΡΤ-3. Τι είχε επισημανθεί τότε; Θυμίζουμε ένα απόσπασμα: Θα «αξιολογηθεί», είπε, (ο κ. Γερουλάνος) από μηδενική βάση όλο το προσωπικό της ΕΡΤ Α.Ε. έως το τέλος Ιουνίου αλλά αναρωτιόμαστε, με τι κριτήρια, ποιοι θα διασφαλίσουν την αξιοκρατία, τι θα κάνουν με τους «αριστερούς», «πασόκους» και δεξιούς διευθυντές ειδήσεων και τους αρχισυντάκτες που έπαιζαν μέχρι χθες με υπερβάλλοντα ζήλο το παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας και τώρα συνεχίζουν το ίδιο έργο με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ;»…

Πέρασαν από τότε 7 μήνες, διορίστηκε πρόεδρος στην ΕΡΤ ο κ. Γαμπρίτσος, αλλά ακολούθως, προσφάτως, αποχώρησε! (Δείτε και το: Βροχή τα εκατομμύρια στην ΕΡΤ). Στην ΕΡΤ-3 αντιθέτως, δεν υπήρξαν τέτοιες διοικητικές «περιπέτειες», γιατί απλούστατα δεν μπήκε κανείς στον κόπο να αλλάξει απολύτως τίποτα! Το μόνο που έγινε ήταν να απολυθούν οι συμβασιούχοι, να περικοπούν μισθοί, επιδόματα και «δώρα» των εργαζομένων και να μειωθεί ο σκανδαλώδης μισθός της γενικής διευθύντριας της ΕΡΤ-3, Θάλειας Ιωαννίδου από τα (περίπου) 22.000 ευρώ το μήνα(!) στα (περίπου) 5.500 ευρώ το μήνα. Τις τελευταίες ώρες ακούγεται ότι «κλείδωσε» συγκεκριμένο όνομα δημοσιογράφου για την αλλαγή σκυτάλης στη διευθυντική θέση της ΕΡΤ-3. Η κυβέρνηση φέρεται να επέλεξε για τη θέση αυτή, πρόσωπο που είχε στηρίξει ως υποψήφιο με το κυβερνών κόμμα σε βουλευτικές εκλογές μεγάλης πόλης της Μακεδονίας (χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί), παρά τους ψιθύρους και τα σενάρια που ήθελαν την κατάληψη της διευθυντικής θέσης είτε από τον σημερινό διευθυντή της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μιχάλη Αλεξανδρίδη, είτε από τον σημερινό διευθυντή της εφημερίδας ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, Τραϊανό Χατζηδημητρίου. Για τη θέση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ-3, ακούγεται το όνομα γνωστού δημοσιογράφου-συγγραφέα.

Μένει να διαψευστεί ή να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες η πληροφορία αλλά, όπως έχει δείξει και το παρελθόν, η εναλλαγή στις θέσεις εξουσίας στην ΕΡΤ-3 δεν εγγυάται από μόνη της ότι θα υπάρξει άνεμος δημιουργικής ανανέωσης, ενίσχυση της ανεξαρτησίας στον τομέα των ειδήσεων, απαγκίστρωση από το «σπορ» της κυβερνητικής-κρατικής προπαγάνδας, καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας, ίση αντιμετώπιση και ανάλογη με τα προσόντα του καθενός/καθεμιάς εργαζόμενου/εργαζόμενης αξιοποίηση του εργασιακού δυναμικού, ακύρωση των φαινομένων αυταρχισμού και λογοκρισίας.

Και τι θα γίνει με τους διευθυντές ειδήσεων-προγραμμάτων και αρχισυντακτών;  Στην τηλεόραση και στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ-3, ακούγεται ότι θα γίνει αξιολόγηση προσώπων από άλλα… «αιώνια» πρόσωπα που παραμένουν στις θέσεις τους παρά την εναλλαγή των κυβερνήσεων, σαν να τους προστατεύει ένα… «αόρατο» χέρι! Ειδικότερα για τα ραδιόφωνα, ενώ οι αντίστοιχοι προϊστάμενοι των προγραμμάτων του 9.58FM και των ΒΡΑΧΕΩΝ επιχειρούν -παρά τις αντιξοότητες- να κρατήσουν σε ένα ποιοτικό επίπεδο τη δημόσια ραδιοφωνία, στον 102FM τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Ενδεικτικά, διαβάστε το: ΕΡΤ-3: Διευθυντική εμμονή με τη βάρδια-καψόνι στον “102FM”!

Τελικά, τα όσα έγραφαν οι συνάδελφοι πριν 7 μήνες και η έκκλησή τους για Δημόσια και όχι κρατική ΕΡΤ, κύριε Γερουλάνε… ισχύει μέχρι και σήμερα στο ακέραιο. Το θέμα βεβαίως, είναι ποιος θα τολμήσει να συγκρουστεί με την κρατικιστική δημοσιοϋπαλληλίστικη νοοτροπία της ηθικής της εργασίας στην ΕΡΤ-3 και θα αναλάβει το κόστος απαγκίστρωσης από το κομματικό άρμα μιας κυβέρνησης που μας έριξε στην αγκαλιά του Δ.Ν.Τ., της φτώχειας, της απαξίωσης και της μιζέριας…

Η ΕΡΤ-3 πρέπει να γίνει βήμα θαρραλέων φωνών, φορέας πολιτισμού και όχι φωλιά υποταγμένων συνειδήσεων!

Εργαζόμενοι ΕΡΤ-3

Στο μεταξύ η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε τη διερεύνηση μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών της εταιρείας των αναφερόμενων στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης περιπτώσεων κακής διαχείρισης. Με ανακοίνωσή της απαντά και σε επιστολή του πρώην προέδρου της ΕΡΤ Α.Ε. Χρήστου Παναγόπουλου. Και για τις δύο ανακοινώσεις, 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από www.ert.gr

Ανακοίνωση της Διοίκησης της ΕΡΤ

Παρασκευη, 13 08 2010

Σε απάντηση σχετικής δήλωσης του πρώην προέδρου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου, η διοίκηση της ΕΡΤ ανακοινώνει τα ακόλουθα: Οι διοικήσεις των εταιρειών του δημοσίου, ιδίως όταν αυτές χρηματοδοτούνται ευθέως από τους Έλληνες πολίτες, όπως στην περίπτωση της ΕΡΤ, υποχρεούνται να λειτουργούν με διαφάνεια, λογοδοσία και με γνώμονα την εξασφάλιση και διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, στη συστηματική προσπάθειά της, κατόπιν και της εντολής του εποπτεύοντος την εταιρεία Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού να αποφύγει στο παρόν και το μέλλον φαινόμενα σπατάλης και κακής διαχείρισης, αλλά και για να θέσει τέλος στις φήμες οι οποίες στοχεύουν στην απαξίωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, κάλεσε το αρμόδιο προς τούτο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης να ερευνήσει τα πεπραγμένα της παρελθούσας διοίκησης της εταιρείας. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και την παράδοση του πορίσματος, η διοίκηση της ΕΡΤ σε εφαρμογή των προτάσεων των Επιθεωρητών:

1        Αποφάσισε τη διερεύνηση μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών της εταιρείας των αναφερόμενων στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης περιπτώσεων κακής διαχείρισης.

2               Προέβη στη γνωστοποίηση των πρόσθετων αμοιβών (bonus) σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ.5 του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΕΡΤ, συμμορφούμενη προς τις προτάσεις του πορίσματος και αποκαθιστώντας παράλειψη της προηγούμενης διοίκησης της εταιρείας. Η ΕΡΤ ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι η χορήγηση πρόσθετων αμοιβών είναι μη νόμιμη- μολονότι το νόμιμο δεν είναι πάντοτε και ηθικό- ούτε προέβη σε οποιοδήποτε σχολιασμό της σκοπιμότητας ή της ορθότητας της πολιτικής για τη χορήγηση προκαταβολών από την προηγούμενη διοίκηση.

3               Αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων για τη θεσμική θωράκιση της εταιρείας, καθώς και την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου που τη διέπει.

Το γεγονός ότι η προβλεπόμενη από τον Γ.Κ.Π. γνωστοποίηση των bonus έγινε τώρα και όχι τότε που δόθηκαν, αλλά και το γεγονός ότι στον ισολογισμό της ΕΡΤ για το έτος 2009 οι συσσωρευμένες ζημίες της εταιρείας υπερβαίνουν τα 110 εκατομμύρια ευρώ, οι δε ζημίες μόνον του 2009 ανέρχονται σε 18,5 εκατομμύρια ευρώ, αποδεικνύουν την αδυναμία αλλά και την ανακολουθία των όσων αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παναγόπουλος περί διαφάνειας, καλής διοίκησης και θετικών προσήμων στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χρήστου Παναγόπουλου έχει ως εξής:

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μία συστηματική προσπάθεια απαξίωσης του έργου που συντελέστηκε την πενταετία 2004-2009 στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η απαξίωση που υποκρύπτει σαφώς πολιτικές σκοπιμότητες, έφτασε στην χυδαιότερη μορφή της. Με απόφαση του Δ.Σ .της ΕΡΤ αναρτήθηκαν στο Ραδιομέγαρο πίνακες με καθ’ όλα νόμιμες πρόσθετες αμοιβές 170 εργαζομένων της ΕΡΤ, δημοσιογράφων, τεχνικών, στελεχών διοίκησης, μάρκετινγκ, κτλ.

Η ενέργεια αυτή πέραν του ότι παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα επαγγελματιών, όσων έχουν εργαστεί ή συνεχίζουν να εργάζονται στην ΕΡΤ, παραποιεί την αλήθεια και καλλιεργεί καθεστώς προγραφών, προσβάλλει προσωπικότητες και τον επαγγελματισμό ανθρώπων υπονομεύοντας την δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Επί της ουσίας των δημοσιοποιηθέντων, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

α) η δυνατότητα χορήγησης πρόσθετων αμοιβών έχει ερευνηθεί και κριθεί το 2007 από την εισαγγελική αρχή -κατόπιν καταγγελιών και πάλι τότε- ως απολύτως νόμιμη διαδικασία. Εξεδόθη μάλιστα απαλλακτικό βούλευμα αποδεικνύοντας περίτρανα το ανυπόστατο των σχετικώς καταγγελλομένων.

β) ορισμένες από τις πρόσθετες αμοιβές που δόθηκαν στην προαναφερθείσα περίοδο προβλέπονταν σε συμβάσεις στελεχών της ΕΡΤ επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ το 2002.

γ) Είναι πεποίθηση μου ότι αν το Δημόσιο θέλει στελέχη ισάξια με αυτά του ιδιωτικού τομέα, θα πρέπει να τα ανταμείβει τουλάχιστον αντιστοίχως.

Επί πολλούς μήνες παρέμεινα σιωπηλός όχι επειδή δεν είχα επιχειρήματα, αλλά διότι ανέμενα ότι οι επιθέσεις εντάσσονταν στο πλαίσιο των εντυπώσεων μιας κυβερνητικής αλλαγής. Ξεπεράστηκαν όμως όλα τα όρια. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη.

Την πενταετία που είχα την τιμή να υπηρετήσω ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν νόμιμα και με απόλυτη διαφάνεια.

Η στρατηγική που χαράχτηκε και ακολουθήθηκε αυτά τα 5 χρόνια βοήθησε δραστικά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να γίνει ανταγωνιστική και αξιόπιστη σε επιδόσεις και έσοδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα εμπορικά έσοδα από 23 εκατ. ευρώ που ήταν ως τότε, ανήλθαν σε 50 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, ενώ οι ισολογισμοί ήταν θετικοί ως προς τη λειτουργική τους χρήση, που σημαίνει ότι δεν σωρεύτηκε εκ νέου ζημία για την εταιρία. Και μόνον αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η ΕΡΤ, κατά την διάρκεια της θητείας μου, πέτυχε αυτούς τους στόχους.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι μας κατηγόρησαν για τις συμβάσεις και τις εκπομπές που έγιναν την 5ετια αυτή στην ΕΡΤ τις οποίες όμως ανανέωσαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Τους τελευταίους μήνες εκτός της άθλιας πολιτικής προγραφών παρατηρείται μια διαρκής υποβάθμιση όλων των μεγεθών της ΕΡΤ με αποκορύφωμα την αποχώρηση πολλών σημαντικών στελεχών. Οι σημερινές πρακτικές είναι εκείνες που πασιφανώς αποβαίνουν εις βάρος της δημοσίας Ραδιοτηλεόρασης και του Έλληνα πολίτη.

Χρήστος Παναγόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΣΚΑΪ

ΠΗΓΗ: www.ert.gr

Advertisements

8 Σχόλια to “ΕΡΤ – Κόντρα διοίκησης με Παναγόπουλο για κακοδιαχείριση – «Κλείδωσε» η διευθυντική θέση στην ΕΡΤ-3;”

 1. Για την ΕΡΤ-3 ετοιμάζονται:

  – για τη θέση του γενικού διευθυντή, ο Παναγιώτης Νεστορίδης

  – για τη θέση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής, ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης

  Αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν οι αντικαταστάσεις του διευθυντή Ραδιοφωνίας και των διευθυντών Ειδήσεων σε Ραδιόφωνο και Τηλεόραση.

  Οι προϊστάμενοι των τριών ραδιοφωνικών προγραμμάτων Α΄Πρόγραμμα-102FM, Β΄Πρόγραμμα-9.58FM, και Γ’ Πρόγραμμα-Βραχέα αναμένεται να αξιολογηθούν το επόμενο διάστημα. Το πιθανότερο σενάριο είναι η μη αντικατάστασή τους, εκτός κι αν υπάρξουν άλλοι σχεδιασμοί και πιέσεις για τουλάχιστον έναν εξ’ αυτών που φέρεται να υπηρέτησε πιστά την Καραμανλική γραμμή υπεράσπισης του προηγούμενου κυβερνητικού «έργου» καταποντισμού της ελληνικής οικονομίας…

 2. Ρούντολφ (το ελαφάκι) Says:

  Η «είδηση» είναι άλλη και είναι η εξής:

  Αν ο Παναγιώτης Νεστορίδης γίνει διευθυντής στην ΕΡΤ-3, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του στον ΕΔΟΕΑΠ. Έτσι, αναμένεται να τον αντικαταστήσει, όχι ο Κλέαρχος Τσαουσίδης που είχε έρθει δεύτερος σε ψήφους (αφού είχε επιλέξει να παραιτηθεί του δικαιώματός του να…»αναπληρώνει» τον Νεστορίδη) αλλά ο αμέσως επόμενος, δηλαδή ο Αδόλφος-Γεώργιος Τζιτζιάρης !

  Θυμίζουμε τα αποτελέσματα για τον ΕΔΟΕΑΠ

  Αποτελέσματα εκλογών για τον ΕΔΟΕΑΠ (27/5/2009)
  Θεσσαλονίκη, 27 Μαΐου 2009

  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

  Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για την εκλογή αντιπροσώπων της ΕΣΗΕΜ-Θ στον ΕΔΟΕΑΠ. Ψήφισαν τριακόσιοι τέσσερις (304). Βρέθηκαν διακόσια ογδόντα οκτώ (288) έγκυρα ψηφοδέλτια, εννέα (9) λευκά και επτά (7) άκυρα.

  Έλαβαν:

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  1. Νεστορίδης Παναγιώτης 136 Εκλέγεται

  2. Τσαουσίδης Κλέαρχος 109 Αναπληρωματικό μέλος

  3. Τζιτζιάρης Αδόλφος-Γεώργιος 25

  4. Ανδρικοπούλου Ελένη 14

  Για την Εξελεγκτική Επιτροπή

  1. Κάργας Βασίλειος 151 Εκλέγεται

  2. Τριανταφύλλου Αλέξανδρος 67 Αναπληρωματικό μέλος

  3. Λουκάς Δημήτριος 18

  Η Εφορευτική Επιτροπή

  Φωτεινή Στεφανοπούλου Όλγα Γκάλη Ευδοξία Δένη

  Τα οριστικά αποτελέσματα γιά τις αρχαιρεσίες του νέου ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

  Εκλέγονται:

  από την ΕΣΗΕΑ
  Ελένη Σπανοπούλου 1299 – 36.06 % (1110 ψήφοι στο προηγούμενο ΔΣ – ήτοι αύξηση 25%)
  Παναγιώτης Τσούτσιας 850 – 23.60 % (820 ψήφοι στο προηγούμενο ΔΣ)
  Αργύρης Δεμερτζής 656 – 18.21 % (675 ψήφοι στο προηγούμενο ΔΣ)
  Τζώρτζια Κοντράρου 630 – 16.00 % (825 ψήφοι πριν – δηλαδή μείωση κατά 25%)
  Μέμος Φαράκος 600 – 15.26 %

  από την ΕΠΗΕΑ
  Αγαθή Κυρίτση 593
  Δημήτρης Μυλωνάς 410

  από την ΕΣΗΕΜΘ
  Νεστορίδης Παναγιώτης 136

  από την ΕΠΗΕΘ
  Σίμος Καταϊφτσής 142

 3. Άδικο! Αφήστε τον Νεστορίδη στον ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να μην αφήσει… πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό(!), και τοποθετήστε ως νέο γενικό διευθυντή στην ΕΡΤ-3 τον Αδόλφο!

  Μόνο έτσι θα γίνει πραγματική «ΚΑΘΑΡΣΗ» στην ΕΡΤ… Μπρρρρ!

 4. Και ένα άλλο άρθρο:

  «Έκπληξη (;) στην ΕΤ3. Ο Παναγιώτης Νεστορίδης νέος γενικός διευθυντής!»

  Δείτε το:
  http://taxalia.blogspot.com/2010/08/3_100.html

 5. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει στην ΕΡΤ-3 και βλέπουμε… Όσο για το «βιογραφικό» του που δημοσιεύεται στο taxalia δεν μας λέει τίποτα το ότι παλιά ήταν… «αριστερόστροφος»! Είναι γνωστό εξάλλου ότι τα αριστερά αφεντικά είναι τα χειρότερα!

  Σημασία δεν έχει σήμερα τι δηλώνεις αλλά τι κάνεις ή τι ΔΕΝ κάνεις.

  Γεγονός πάντως είναι ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, τον πολιτικαντισμό, τον καριερισμό και το δημοσιοσχεσιλίκι τα έχει στο αίμα του. Αλλιώς, τη θέση του γενικού θα΄την έβλεπε μόνο με τα κυάλια.

  Από το ΚΚΕ και τον Αγγελιοφόρο, στον παραγοντικό συνδικαλισμό της ΕΣΗΕΜ-Θ, μετά αποτυχημένος βουλευτής Καβάλας με το ΠΑΣΟΚ, έπειτα αντιπρόεδρος στον ΕΔΟΕΑΠ και τώρα διευθυντής στην ΕΡΤ-3!

  Μια «καθώς πρέπει» «φυσιολογική» εξέλιξη δηλαδή! Άντε και πρωθυπουργός!

 6. Ροζίτα Μώκου Says:

  Τις τελευταίες ώρες ακούγεται ότι το πρόσωπο που προοριζόταν για τη θέση του προέδρου της διοικούσας της ΕΡΤ-3, τελικώς δεν παίζει, καθώς κάποιοι από την αριστερή αντι-εθνικιστική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασαν ενστάσεις…

  Δεν βαριέσαι. «Όλα είναι δρόμος» (και έχει και λακούβες)…

 7. Αύριο Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς αναμένεται να κάνουν την βόλτα τους τα νέα αφεντικά από τηλεόραση και ραδιόφωνα προκειμένου να μάθουν τα κατατόπια και να τους δείξουν κατά πού πέφτει το γραφείο με τη δερμάτινη περιστρεφόμενη καρέκλα…

  Όλοι στις θέσεις σας! Αρχίζει η επιθεώρησις!

 8. […] Αντιστοίχως στην ΕΡΤ-3, αναμένεται να υπογραφούν 31 (και όχι 44 όπως είχε προβλεφθεί αρχικά) συμβάσεις για δημοσιογράφους και 55 συμβάσεις για τεχνικούς και διοικητικό υπαλληλικό προσωπικό κατόπιν αξιολόγησης. Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με τους συμβασιούχους που απασχολούνταν τον Δεκέμβρη του 2009 για τα προγράμματα της ΕΡΤ-3. Δείτε και τα παλαιότερα δημοσιεύματα του “ασύνταχτου” blog: Στον 3ο μήνα ανεργίας οι πρώην συμβασιούχοι της ΕΡΤ   ΕΡΤ – Κόντρα διοίκησης με Παναγόπουλο για κακοδιαχείρ… […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: