Μας ζητάνε υποχρεωτικά δανεικά, ενώ μας χρωστάνε ακόμα!

ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ (4Η ΣΕ 40 ΜΕΡΕΣ)

ΤΗΣ ΕΚΔΟΤΡΙΑΣ ΤΗΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”

Χθες γράφαμε ότι η εκδότρια του συγκροτήματος “Μακεδονίας”-“Θεσσαλονίκης” ανέβαλε τη συνάντηση που είχε ζητήσει η ίδια της Δευτέρα 9 Αυγούστου με τους προέδρους των τριών Ενώσεων (ΕΣΗΕΜΘ, ΕΤΤΘ, ΕΠΗΕΘ). Αλλά πριν αλέκτωρ… ξαναχτύπησε: Ζήτησε νέα συνάντηση για σήμερα Τρίτη, η οποία και τελικά πραγματοποιήθηκε. Μετά από αυτήν, ο πρόεδρος της Ένωσής μας ανέβηκε στον 3ο και 4ο όροφο της Μοναστηρίου 85 προς ενημέρωση των δημοσιογράφων των εφημερίδων, δηλ. όσων έχουν απομείνει εν μέσω των καλοκαιρινών αδειών.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την ενημέρωση, έχουμε μια νέα πρόταση της Β. Σουλοπούλου, η οποία επιδιώκει πάση θυσία να παρακρατήσει ένα ποσό από τους εργαζόμενους. (Αλήθεια… γιατί τόση βιασύνη; Τι τρέχει να προλάβει;). Σήμερα αναφέρθηκε σε δανεισμό της επιχείρησης από τους εργαζόμενους ύψους για τον καθένα μας 5.5% των ετήσιων αποδοχών παρακρατηθέντα σε 5 μήνες + το δώρο Χριστουγέννων και τα οποία θα επιστρέψει… τον Ιούνιο του 2012. Δηλαδή, στην ουσία και αναλυτικά θέλει την μείωση των μισθών μας κατά 12.5% μηνιαίως στο εξάμηνο που ακολουθεί. (Κάτι σαν την επιδίωξη Μπακατσέλου-Κυριακίδη στον “Αγγελιοφόρο” δεν ακούγεται; Ούτε… συνεννοημένοι να ‘τανε!).

Αυτό που είπε ο πρόεδρος είναι ότι της είπε φεύγοντας πως μία τέτοια πρόταση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αφού η εκδότρια δεν δεσμεύτηκε για δύο όρους απαραίτητους για να είναι ολοκληρωμένο το προτεινόμενο πλαίσιο: να μην προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές αποδοχών και να μην προβεί σε περικοπές θέσεων εργασίας-απολύσεις. Πέρα φυσικά απ’ το ότι δεν μιλάμε για εφαρμογή του νέου νόμου 3846 περί περικοπής των αποδοχών και μείωσης των ημερών εργασίας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε με τους παρόντες δημοσιογράφους της “Μακεδονίας”-“Θεσσαλονίκης”, δεν ακούστηκε από κανέναν ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή αυτή τη πρόταση αφαίμαξης των αποδοχών μας… με δανεικά κι αγύριστα. Αφού η κυρία στην τελευταία πενταετία διοίκησής της, το έχει πράξει δύο φορές μέσω εγγυήσεων της ΕΣΗΕΜΘ και μία με την καθυστερούμενη καταβολή της μισθοδοσίας μας κατά περίπου 25 μέρες την τρέχουσα διετία. Όμως, ούτε γι αυτό δεσμεύτηκε η εκδότρια της “Μ” και “θ”, δηλ. το πότε θα εξομαλυνθεί η καταβολή του μισθού μας, φθάνοντας σε πληρωμή την 31η του μήνα που έχουμε εργαστεί.

Σ’ αυτό που κατέληξε η ενημέρωση-συζήτηση με τον πρόεδρο της Ένωσης, είναι ότι την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και την μεθεπόμενη (που θα έχουν επιστρέψει όλοι οι αδειούχοι) θα πραγματοποιηθεί εργασιακή συνέλευση, όπου όλοι οι συνάδελφοι ανοιχτά θα εκφράσουν την άποψή τους. Πάντως, κανένας μέχρι τώρα δεν έχει αποδεχθεί την περίπτωση παρακράτησης οποιουδήποτε ποσού από τους μισθούς μας και με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, ενωμένοι και συντονισμένοι, μπορούμε να αντισταθούμε αποτελεσματικά.

NO PASSARAN – VENCEREMOS!

ΜΠ

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Μας ζητάνε υποχρεωτικά δανεικά, ενώ μας χρωστάνε ακόμα!”

  1. Εργαζόμενος στα πρόθυρα νευρικής κρίσης Says:

    ή αλλιώς: «Εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι»!

    Σοφές οι ελληνικές παροιμίες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: