Απολύσεις σε «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» – «ΣΚΑΪ»

Με τα κύματα της… θάλασσας, αυγουστιάτικα, έφτασε η είδηση της απόλυσής του από τη θέση του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Με απόφαση της εκδότριας  Μάνιας Τεγοπούλου, ο Σήφης Πολυμίλης, αντικαθίσταται στο τιμόνι της διεύθυνσης σύνταξης της ιστορικής εφημερίδας που αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα το τελευταίο διάστημα με καταργήσεις περιοδικών, απολύσεις εργαζομένων και καθεστώς ανασφάλειας. Ο διευθυντής της εφημερίδας Βαγγέλης Παναγόπουλος φέρεται να ήταν σε άδεια… Θυμίζουμε την πρόσφατη, ομοίως αιφνιδιαστική κατατόμηση του διευθυντή σύνταξης της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», Γιάννη Βλαστάρη. Ορισμένοι μιλούν ακόμη και για το ενδεχόμενο λουκέτου! Θυμηθείτε και το παλαιότερο «Λογιστικό λάθος» οι απολύσεις στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»

Την ίδια ώρα στο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, οι πρόσφατες απολύσεις τεσσάρων δημοσιογράφων με το πρόσχημα «αναγκαίων περικοπών λόγω της πτώσης της διαφήμισης εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης», έρχονται να προστεθούν στη μακρά λίστα των δυσμενέστατων εξελίξεων στον χώρο του ελληνικού έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου. Για τις απολύσεις στον ΣΚΑΪ και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΑ

 ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΤΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΝ «ΣΚΑΙ»

  5 Αυγούστου 2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη Διοίκηση του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ για τις απολύσεις τεσσάρων συναδέλφων με το πρόσχημα «αναγκαίων περικοπών λόγω της πτώσης της διαφήμισης εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης».

Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί σκληρή και άδικη πράξη. Πολύ δε περισσότερο, όταν στην περίπτωση των συγκεκριμένων συναδέλφων δεν ελήφθη υπόψη η προσφορά τους στους δυο σταθμούς, ενώ τα «κοινωνικά κριτήρια» που επικαλείται η εργοδοσία, λειτούργησαν επιλεκτικά έως και άδικα στην περίπτωση μητέρας βρέφους που απολύθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό λίγο μετά τον τερματισμό της προστασίας της μητρότητας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τη Διοίκηση του ΣΚΑΙ να επαναπροσδιορίσει τη στάση του, γενικότερα στο θέμα των απολύσεων και ειδικότερα των τεσσάρων συναδέλφων, χάριν της διατήρησης της εργασιακής ειρήνης στον Όμιλο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: