ΜΕDIA – Αγοραπωλησίες, απολύσεις, περικοπές, αβεβαιότητα

 Αναστάτωση στο δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης προκάλεσε καλοκαιριάτικα η πληροφορία που δημοσίευσε η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» περί πώλησης της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος». Η πληροφορία αυτή που σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, βασίζεται «σε πολύ έγκυρες πηγές», αφορά, όπως αναφέρεται, σε αγορά της εφημερίδας «από τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τζων Ρήγας, ο οποίος ήδη από χρόνια έχει στα χέρια του το άλλοτε πανίσχυρο Συγκρότημα Βελλίδη, με τις ιστορικές εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη». Στο επίμαχο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε συμφωνία» και έτσι κατέστη δυνατή η πώληση του «Αγγελιοφόρου» που ανήκε στην Κοινοπραξία ΔΟΛ – Μπόμπολα – Μπακατσέλου.  

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, αναμένεται η αλλαγή του εκδοτικού χάρτη της Θεσσαλονίκης αλλά κυρίως, αναμένεται η εσωτερική «μετανάστευση» του δημοσιογραφικού κόσμου, με ορατό το ενδεχόμενο αρκετοί εργαζόμενοι του «Αγγελιοφόρου» να βρεθούν χωρίς δουλειά.

Να σημειωθεί ότι οι δυσμενείς εξελίξεις για τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων, το τελευταίο διάστημα, είναι ραγδαίες: Απολύσεις συμβασιούχων και περικοπές μισθών και επιδομάτων σε ΕΡΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ, λουκέτα στο ανταποκριτικό γραφείο του STAR CHANNEL στη Θεσσαλονίκη και στο τοπικό ένθετο ΖΩ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, απειλές για περικοπές στους μισθούς των συντακτών των εφημερίδων «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», κίνδυνος να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Ραδιοτηλεόραση.

Σε κανένα δημοσιογραφικό «μαγαζί» της Θεσσαλονίκης, δεν φαίνεται να υπάρχει πλέον, «ασφαλές λιμάνι».

Οι ίδιες συνθήκες έντονης εργασιακής ανασφάλειας και αβεβαιότητας επικρατούν και στην υπόλοιπη χώρα με επίκεντρο την Αττική. Μετά το λουκέτο στον «Ελεύθερο Τύπο» και σε άλλες εφημερίδες και περιοδικά, ήδη «ακούγονται» νέα σενάρια για απολύσεις 120(!) εργαζομένων στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» (με ενδεχόμενο λουκέτο και στο τοπικό γραφείο της εφημερίδας στη Θεσσαλονίκη), η πώληση(;) της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και ο μακρύς κατάλογος δεν έχει τέλος.

Οι Ενώσεις Συντακτών δείχνουν αμήχανες μπροστά σε αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις και ανίσχυρες στο να υψώσουν αποτελεσματικές φωνές διαμαρτυρίας απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία των τελευταίων μηνών που επιταχύνθηκε με την προσφυγή της κυβέρνησης στο ΔΝΤ και την επιβολή των σκληρών αντεργατικών μέτρων, του νέου ασφα-ληστρικού νομοσχεδίου και της ανατροπής των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο συνδικαλιστικός χώρος των δημοσιογράφων θα πρέπει να συντονιστεί υπό την ομπρέλα και της ΠΟΕΣΥ, γιατί όσο η κάθε περιφέρεια της χώρας θα αντιλαμβάνεται τα σοβαρότατα προβλήματα του κλάδου ως «τοπικά ζητήματα», τόσο θα χάνει την ουσία της κατάστασης που πλήττει πλέον τους πάντες.

Ως μία πρώτη οργανωμένη και συντονισμένη αντίδραση του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας, μπορεί να προωθηθεί και η ιδέα που διατυπώνεται ήδη από πολλούς συναδέλφους για ΑΠΟΧΗ από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ. Δείτε και το:  Πρόταση ΑΠΟΧΗΣ από τη συν. Τύπου του πρωθυπουργού τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ

Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα ήρθε, σήμερα τα ξημερώματα και η εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια από αγνώστους στην Αθήνα. Για τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι δημοσιογραφικές Ενώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΕΣΥ

Καταδίκη για την άνανδρη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.     

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει την οδύνη του για τη δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια. Ο τρόπος της δολοφονίας του, παραπέμπει στις πιο άγριες μεθόδους που έχει βιώσει η ελληνική κοινωνία και καθιστά επιτακτική την άμεση και δραστική παρέμβαση των αρχών, προς πάσα κατεύθυνση για την εξιχνίαση του εγκλήματος και την τιμωρία των υπευθύνων.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.ΣΥ. συλλυπείται την οικογένεια του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια και δηλώνει ότι είναι δίπλα της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚIΟΛΙΑ

  19 Ιουλίου 2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με αποτροπιασμό τη στυγερή δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια, ο οποίος «έφυγε» σήμερα τα ξημερώματα, χτυπημένος άνανδρα σε ενέδρα θανάτου.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας γεννήθηκε στο Κουξχάφεν της Γερμανίας το 1973. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από πολύ νεαρή ηλικία το 1993 στον τηλεοπτικό σταθμό « ALPHA », ως ελεύθερος ρεπόρτερ. Στη συνέχεια εργάστηκε στους Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ», « STAR », «ΣΚΑΪ», « NEW CHANNEL »και « ALTER », ως συντάκτης και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης στις εκπομπές «ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ» και «ΖΟΥΓΚΛΑ». Παράλληλα, από το 1995 εργάστηκε και στις αθλητικές εφημερίδες «ΝΟΚ ΑΟΥΤ», «ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ», «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», « SPORTIME », « GOAL NEWS » και «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ», καλύπτοντας το ρεπορτάζ του στίβου, ενώ από το 2009 ήταν Γενικός Διευθυντής του Ρ/Σ «ΘΕΜΑ 98,9».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του συναδέλφου και συλλυπείται βαθύτατα την οικογένειά του, καλεί δε την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι:

Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια.

Η κηδεία του Σωκράτη Γκιόλια θα γίνει αύριο στις 16.30 από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΜ-Θ

Η ΕΣΗΕΜ-Θ για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια (19/7/2010)

 Θεσσαλονίκη, 19 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταδικάζει απερίφραστα την πρωτοφανή δολοφονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

 Ο εντοπισμός των ενόχων και η παραδειγματική τιμωρία τους δεν αποτελεί απλώς καθήκον των Αρχών έναντι του κράτους Δικαίου που υπηρετούν, αλλά και στοιχειώδη υποχρέωσή τους έναντι του δημοσιογραφικού κόσμου.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΠΗΝ

Καταδίκη για την άνανδρη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

19 Ιουλίου 2010

Σοκ προκάλεσε στον δημοσιογραφικό κόσμο και την κοινή γνώμη  η άνανδρη δολοφονική επίθεση κατά του Σωκράτη Γκιόλια .

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, καταδικάζει την πρωτοφανή μαφιόζικη ενέργεια που στόχο είχε να σβήσει την φωνή του μαχητικού ερευνητή δημοσιογράφου και δηλώνει μαζί με τις άλλες αδελφές Ενώσεις Συντακτών και κάθε λειτουργό της ενημέρωσης θα συνεχίσουν να αγωνίζονται  και να παλεύουν για την αποκάλυψη κάθε ανομίας.

Οι κουμπουροφόροι του παρακράτους δεν θα  εκφοβίσουν κανένα ελεύθερα σκεπτόμενο πολίτη.

Οι διωκτικές αρχές έχουν χρέος να φέρουν άμεσα στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους δολοφόνους του συναδέλφου μας και η παραδειγματική τιμωρία τους θα είναι η τρανή απόδειξη πως το κράτος και οι θεσμοί λειτουργούν.

Τα μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ συλλυπούνται  τους οικείους του μαχητή-δημοσιογράφου  και δηλώνουν πως δεν θα υποστείλουν την σημαία του αγώνα για την ακηδεμόνευτη   πληροφόρηση  του λαού.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Advertisements

6 Σχόλια to “ΜΕDIA – Αγοραπωλησίες, απολύσεις, περικοπές, αβεβαιότητα”

 1. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε επάγγελμα; Ή να μεταναστεύσουμε; Δεν βλέπω να υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ.

 2. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από http://paratypos.blogspot.com/2010/07/o.html

  19 July 2010

  Με επιτυχία η στάση εργασίας και η συγκέντρωση στις Αττικές Εκδόσεις. O αγώνας ενάντια στις απολύσεις συνεχίζεται

  Με μεγάλη επιτυχία εξελίχθηκε σήμερα η στάση εργασίας που είχαν κηρύξει η ΕΣΠΗΤ, η ΕΠΠΗΤ και η Ενωση Λιθογράφων στις Αττικές Εκδόσεις, για το κύμα συνεχιζόμενων απολύσεων στο οποίο προχωρεί ο εκδότης Θ. Φιλιππόπουλος (τυγχάνει να είναι και πρόεδρος των εκδοτών του περιοδικού Τύπου). Συμπαράσταση στη στάση εργασίας είχαν δηλώσει και όλες οι Ενώσεις του Διασωματειακού.
  Στην αγωνιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο του Ομίλου συμμετείχαν πολλές δεκάδες εργαζόμενοι, αλλά και αρκετοί εργαζόμενοι σε άλλα μαγαζιά της ενημέρωσης, που έδειξαν με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη τους, το μοναδικό δρόμο που μπορεί και πρέπει να βαδίσει ο κόσμος της εργασίας για να μπλοκάρει όλους αυτούς που επιδιώκουν να του αχρηστέψουν το μέλλον και να τον καταδικάσουν στην ανεργία και τη φτώχεια. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ακόμη αντιπρόσωποι από την ΕΤΕΡ και την ΕΤΙΤΑ, αλλά και την ΠΟΣΠΕΡΤ.
  Οι συγκεντρωμένοι, αφού ανάρτησαν στην Κηφισίας πανό ενάντια στις απολύσεις, μαζεύτηκαν μπροστά στο κτίριο των Αττικών Εκδόσεων και αντιπροσωπεία των Ενώσεων συνάντησε τον εκπρόσωπο του εργοδότη ζητώντας να ανακληθούν οι απολύσεις και να μη γίνουν άλλες. Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων αύριο Τρίτη μεσημέρι στις 3.00 (βλ. και ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ), προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.
  Το ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ στάθηκε και σήμερα στο πλευρό των εργαζόμενων της εταιρείας, και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και σε όλα τα επόμενα βήματά τους. Ο αγώνας στις Αττικές Εκδόσεις είναι ζήτημα όλου του κλάδου, τα σωματεία του Τύπου οφείλουν λόγω και έργω να τον στηρίξουν ολόπλευρα. Αυτός είναι ο πραγματικός μονόδρομος για το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

 3. Σερίφ Μεχμέτ Says:

  Κατά την προσωπική μου άποψη βάζει τα πράγματα στη θέση τους !

  Από http://www.parapolitiki.com/2010/07/blog-post_8111.html

  Γράφει ο Παραπολιτικός

  Από την ώρα που έμαθα για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, είμαι πραγματικά συγκλονισμένος. Προσπαθώ να βάλω τις σκέψεις μου σε μια σειρά μα η οργή με νικά. Έχω πραγματικά τρομάξει από την κάλυψη του θέματος από ΜΜΕ και blogs, φοβάμαι τελικά ότι εμείς οι ίδιοι γεμίζουμε με σφαίρες τα όπλα των τρομοκρατών.

  Ο Γκιόλιας επιλέχθηκε από τη Σέχτα Επαναστατών επειδή ήταν ο μόνος μεγαλοδημοσιογράφος χωρίς φρουρά κι άρα ο πλέον προσιτός στόχος. Μην ξεχνάτε ότι αναφερόμαστε σε μια ομάδα θρασύδειλων τύπων που σκοτώνουν μονάχα ανυπεράσπιστους.

  Ο Γκιόλιας ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε το Troktiko, o άνθρωπος που το σύστησε στο δημοσιογραφικό κόσμο. Το Τroktiko μεταλλάχθηκε γρήγορα σε ένα χώρο που θα μπορούσες να διαβάσεις τα πάντα, χωρίς καμιά αξιοπιστία, χωρίς καμία αξιολογική κρίση από τους διαχειριστές του site. Θήτευσε δίπλα…

  …στον Τριανταφυλλόπουλο κι έφερε στο Ίντερνετ την κίτρινη δημοσιογραφία που πρώτος δίδαξε ο Μάκης. Όποιος τολομούσε να διαφωνήσει με το Troktiko, θα έβλεπε για τουλάχιστον 2-3 μέρες τη φωτογραφία του να φιγουράρει σε αναρτήσεις και σχόλια «αναγνωστών» που θα του καταλόγιζαν κάθε λογής σκάνδαλο.

  Το Τroktiko δημιουργήθηκε αρχικά για να υποστηρίξει τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στην εποχή της Ζαχοπουλιάδας ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσε και τον πρόδρομο της Zougla.gr που ήταν τότε στα σκαριά. Καθόλου τυχαία, οι πρώτες αναφορές στη σχέση Γκιόλια και Τρωκτικού έγιναν από το nonews-news.blogspot.com το οποίο τότε βρισκόταν υπό την απόλυτη επιρροή της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

  Η σύγκρουση του Γκιόλια με τον Μάκη οδήγησε το Τρωκτικό στην ανάγκη καθορισμού μιας διαφορετικής πορείας. Από τότε μέχρι σήμερα, το Τρωκτικό ουδέποτε κατάφερε να διατηρήσει μια σταθερή «γραμμή» στα θέματα της επικαιρότητας. Η ανέλιξη του σε Νο1 site στην Ελλάδα ανέβασε τρομακτικά τις μετοχές των συντελεστών του. Ο Γκιόλιας από την αρχισυνταξία της εκπομπής του Τριανταφυλλόπουλου βρέθηκε δίπλα στον Κοντομηνά αλλά και στη διεύθυνση του ραδιοφώνου του Πρώτου Θέματος χωρίς κάποια άλλη επίσημη δημοσιογραφική δραστηριότητα…

  Δεν υπήρχε δημοσιογράφος που να ξεκίνησε κάτι στο Διαδίκτυο και να μην πήρε τηλέφωνο τον Γκιόλια για να του βάλει κανα link στο Troktiko. Στη δημοσιογραφική πιάτσα, όλοι γνώριζαν ότι ο Γκιόλιας κινεί τα νήματα παρά τις αλεπάλλες διαψεύσεις του ίδιου.

  Το παιχνίδι μεταξύ Τρωκτικού-Γκιόλια-Τριανταφυλλόπουλου οδήγησε στη στοχοποίηση του δημοσιογράφου από τη Σέχτα Επαναστατών. Το ξεκατίνιασμα των διαφόρων παραγόντων των ΜΜΕ που με μεγάλη χαρά φιλοξένησε το Troktiko έδωσε λαβή στους ηλίθιους για να κάνουν την επαναστατική γυμναστική τους.

  Διαβάζω κάποια γελοία σχόλια του τύπου «Μα τον Γκιόλια; Τόσοι μεγαλοδημοσιογράφοι υπάρχουν…». Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε όλοι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κανενός όσο διεφθαρμένος κι αν είναι ο άλλος. Ας πάψουμε επιτέλους να γεμίζουμε τα μυαλά των ηλίθιων με την εντύπωση ότι «ο κόσμος θέλει αίμα δημοσιογράφων». Οι ανθρώπινες ζωές δεν κοστολογούνται ούτε συγκρίνονται.

  Ακούω επίσης δημοσιογράφους να ρωτούν άλλους δημοσιογράφους διάφορα χαζά του στυλ «με τέτοιους τρόπους μπορούν να φιμώσουν την ελευθερία του Τύπου;». Χαζομάρες…

  Για ποια ελευθερία του Τύπου μιλάμε; Στην Ελλάδα δεν χρειάζονται σφαίρες για να γράψει ένας δημοσιογράφος ψέμματα ή μισές αλήθειες. Μερικά ευρώ, μια θεσούλα στο Δημόσιο ή 2-3 απειλές και ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος μετατρέπεται σε παπαγαλάκι. Όποιος έχει τα αρχίδια να είναι ανεξάρτητος, δεν κάθεται καν να σχολιάσει αν μια δολοφονία μπορεί να του κλείσει το στόμα. Δεν καταλαβαίνουν ότι κι αυτοί με τη σειρά τους γεμίζουν τα όπλα των τρομοκρατών;

  Όσο για τους πολιτικούς που πενθούν στα παράθυρα και στα ραδιόφωνα για την άτυχη Δημοκρατία μας που πληγώνεται από τέτοιες ενέργειες, ας αναλογιστούν πρώτα τις δικές τους ευθύνες. Όταν δέχονται με ευχαρίστηση να διαπλέκονται με ΜΜΕ και καναλάρχες, όταν απειλούν δημοσιογράφους και ζητούν απολύσεις, δεν μπορούν τώρα να το παίζουν παρθένες.

  Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Με το να συζητάμε αν το παρακράτος πλήρωσε τη Σέχτα να σκοτώσει τον Γκιόλια, όσο συζητάμε γιατί δεν σκότωσαν έναν πιο γνωστό δημοσιογράφο κι όσο οραματίζομαστε τρομερές αποκαλύψεις που θα βγουν από το αρχείο του Γκιόλια, τόσο οι ηλίθιοι με τα καλάσνικοφ θα πανηγυρίζουν την επιτυχία τους και θα νιώθουν επαναστάτες.

  Ο Γκιόλιας χάθηκε γιατί πρώτος φόρεσε κουκούλα, πρώτος πυροβόλησε και σκότωσε μέσα από το άθλιο Troktiko τις συνειδήσεις και την αξιοπρέπεια πολλών ανθρώπων. Θρηνώ τον χαμό του όπως όλοι αλλά αρνούμαι να δεχθώ την μετατροπή του σε ήρωα.

  Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Όλα είναι όπως φαίνονται. Οι ηλίθιοι πυροβολούν και σκοτώνουν αυτούς που συμμετείχαν στη δημιουργία ενός διεφθαρμένου συστήματος διαπλοκής μεταξύ κράτους και ΜΜΕ πιστεύοντας ότι έτσι θα πετύχουν κάτι. Εμείς τι κάνουμε;

  http://www.parapolitiki.com/2010/07/blog-post_8111.html

 4. ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ "ΒΗΜΑ" Says:

  Σε σημερινό άρθρο στο «ΒΗΜΑ» με τίτλο «Ο ρεπόρτερ και αμφιλεγόμενος μπλόγκερ» αναφέρεται μεταξύ άλλων:

  «…Μεγάλωσε στην Αθήνα και εισήλθε στη δημοσιογραφία μόλις 19 ετών θητεύοντας στο πλάι του Μ.Τριανταφυλλόπουλου όταν αυτός διατηρούσε εκπομπή στο Νew Channel. Τότε σύνδεσμος μεταξύ του κ. Τριανταφυλλόπουλου και του δολοφονημένου δημοσιογράφου ήταν ο προπονητής του στίβου κ. Σπ. Ζαχαρόπουλος, ο οποίος είχε κάνει τις συστάσεις για τον νέο τότε ρεπόρτερ. Στην πορεία ο Γκιόλιας απεδείχθη «ψυχή» των εκπομπών «Κίτρινος Τύπος» και «Ζούγκλα» του κ. Τριανταφυλλόπουλου στις οποίες διετέλεσε αρχισυντάκτης.
  Οι επαγγελματικές σχέσεις τους έληξαν όμως το φθινόπωρο του 2008 και οι δρόμοι τους χώρισαν μετά την πώληση της συμμετοχής του κ. Τριανταφυλλόπουλου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» έπειτα από τη γνωστή περιπέτεια με τον τότε συνέταιρό του κ. Θέμο Αναστασιάδη. Από τότε ξεκίνησε μια πρωτοφανής κόντρα μεταξύ των δύο πρώην συνεργατών με εκατέρωθεν εκτόξευση πολλών κατηγοριών κυρίως στο Διαδίκτυο και μέσω του πόρταλ του κ. Τριανταφυλλόπουλου και του ιστολογίου troktiko. Ο Γκιόλιας εργάστηκε ως ελεύθερος ρεπόρτερ στους τηλεοπτικούς σταθμούς Αlpha, Αntenna, Star και Σκάι. Ακόμη έκανε ρεπορτάζ στίβου από το 1995 στις αθλητικές εφημερίδες «Νοκ Αουτ», «Ωρα για Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Sportime», «Goal Νews» και τα τελευταία χρόνια στην εφημερίδα «Πρωταθλητής». Από το 2009 ανέλαβε τη γενική διεύθυνση του ραδιοσταθμού Θέμα 989, ενώ ήταν σύμβουλος του επιχειρηματία κ. Δ. Κοντομηνά.
  . Ηταν τακτικός επισκέπτης της Αθωνικής Πολιτείας (…). Η θητεία του στο ρεπορτάζ του στίβου τον έφερε κοντά σε γνωστούς αθλητές και προπονητές, με αρκετούς εκ των οποίων τηρούσε ένθερμους δεσμούς φιλίας, όπως με τον κ. Κ. Κεντέρη , τον κ. Χρ. Τζέκο και την κυρία Κατερίνα Θάνου, τους οποίους μάλιστα υπερασπίστηκε με σθένος κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους για την υπόθεση μη εμφάνισης σε έλεγχο ντόπινγκ πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004».

  ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr/

 5. δημοσιογράφος στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ Says:

  Σχετικά με τη φερόμενη ως πώληση του ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ: Η διεύθυνση της εφημερίδας επιχείρησε να μας καθησυχάσει ότι δεν ισχύουν αυτές οι πληροφορίες που γράφτηκαν στο ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Άραγε τότε, πώς γράφτηκε αυτό; Μιλάνε για «σίγουρες πηγές». Δεν μπορεί. Κάτι πάει στραβά και εμείς οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα, μάλλον θα το μάθουμε τελευταίοι. Θυμίζω ότι όταν είχαμε απολυθεί παλιά από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (από το ένθετο της Θεσσαλονίκης) αυτό έγινε με… φαξ που είχε στείλει ο Αλαφούζος! Κάπως έτσι θα γίνει και τώρα. Πολύ περισσότερο τώρα που κυκλοφορεί και το σενάριο ότι ο διευθυντής μας Νούλης Χατζηδημητρίου, ενδέχεται να είναι ο νέος γενικός διευθυντής στην ΕΡΤ-3 στη θέση την νυν διευθύντριας της ΕΡΤ-3, Θάλειας Ιωαννίδου.

 6. ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΛΟΥΣΙΟΙ. ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
  ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΕ ΜΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΟ ΕΡΓΑΤΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: