ΕΡΤ-3: Διευθυντική εμμονή με τη βάρδια-καψόνι στον «102FM»!

Με την απειλή ότι θα θεωρηθεί «άρνηση εργασίας», ότι θα γίνουν «αναφορές» και θα επιβληθούν «κυρώσεις» σε βάρος των εργαζομένων που δεν θα συναινέσουν στην επιβολή της βάρδιας-καψόνι (με ώρα έναρξης στις 7 το πρωί!) στον 102FM της ΕΡΤ-3, ο διευθυντής Ραδιοφωνίας του Ρ.Σ.Μ. της ΕΡΤ-3, Ξάνθος Χύτας επέβαλλε το «μέτρο» από την 1η Ιουλίου 2010, παρά τις συνεχιζόμενες έντονες διαμαρτυρίες. Υπενθυμίζουμε ότι και η περυσινή απόπειρα επιβολής της βάρδιας-καψόνι είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των εξωτερικών συντακτών του τμήματος ειδήσεων οι οποίοι δεν υποχρεούνται σε εκτέλεση συγκεκριμένου ωραρίου εντός του κτιρίου που να συνοδεύεται από υπογραφές κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης (όπως συμβαίνει στην περίπτωση των εσωτερικών συντακτών που αμείβονται με 150 ευρώ παραπάνω).

Η αυθαίρετη διευθυντική ερμηνεία περί της «ανάγκης κάλυψης των αναγκών της υπηρεσίας» (μετά και την εκδίωξη των συμβασιούχων) και η καταχρηστική άσκηση του περίφημου «διευθυντικού δικαιώματος», επιχειρείται να νομιμοποιηθούν με πρόσχημα την ύπαρξη «κενού ενημέρωσης» μεταξύ 7-9 το πρωί. Μόνο που εκείνη την ώρα (7-9), εκπομπή στον 102FM κάνει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης. Το ερώτημα είναι: Οι εξωτερικοί συντάκτες (π.χ. πολιτικοί και συνδικαλιστικοί ρεπόρτερς, ρεπόρτερς της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ.) καλούνται στις 6 το πρωί να σηκωθούν να πάνε στη δουλειά για να καλύψουν τις ρεπορταζιακές ανάγκες ενός προσώπου και να ασχολούνται με τα τροχαία, τα εγκλήματα και την κίνηση στους δρόμους για λογαριασμό του τμήματος ειδήσεων;! Το δόγμα «οι δημοσιογράφοι πρέπει να κάνουν τα πάντα» που σιγοντάρεται –δυστυχώς- και από μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, παραπέμπει σε… «άλλα» επαγγέλματα. Το «κενό ενημέρωσης» υφίσταται σε κάθε περίπτωση, μόνο στη φαντασία της προϊσταμένης αρχής!

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μάκης Βοϊτσίδης, ως συνάδελφος (και) στη ραδιοφωνία της ΕΡΤ-3 θα έπρεπε, θεσμικά και προσωπικά, να βάλει έναν φραγμό τόσο σε αυτή τη διευθυντική αυθαιρεσία όσο και στους διαδρομιστές-ψιθυριστές που κυκλοφορούν τις αστειότητες περί «τεμπέληδων», επειδή κάποιοι επιμένουν να υπερασπίζονται την εργασιακή τους αξιοπρέπεια και να μη θέλουν να γίνουν υπάλληλοι γραφείου της κρατικοδίαιτης ΕΡΤ, αλλά πραγματικοί ρεπόρτερς των δρόμων μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, εκεί που γεννιούνται οι ειδήσεις. Η απάντηση σε αυτούς τους ψιθυριστές είναι ότι η «εργατικότητα» δεν μετριέται με «χρονοχρέωση» παραμονής πάνω από την οθόνη ενός υπολογιστή μέσα σε ένα γραφείο, αλλά από την επάρκεια κάλυψης του ειδησεογραφικού αντικειμένου που έχει χρεωθεί ο κάθε συναδέλφος, από όπου και αν βρίσκεται, πολύ περισσότερο δε στην περίπτωση των εξωτερικών συντακτών. (Οι δε εξωτερικοί συντάκτες, υποχρεώνονται σε ρόλο «συντονιστή» των Ραδιοεφημερίδων εκτελώντας ουσιαστικά, υπηρεσία γραμματειακής υποστήριξης!)

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την ανάλογη συνολική νοοτροπία που χαρακτηρίζει τη διοίκηση της ΕΡΤ-3, το τελευταίο διάστημα έχει επιβληθεί να βγαίνει το πρόγραμμα του “9.58FM” (Β΄ Πρόγραμμα ΕΡΤ-3) από τα στούντιο του 102FM (σε άλλο κτίριο) με τον κίνδυνο να παγιωθεί αυτή η κατάσταση και να οδηγήσει σε απαξίωση-συρρίκνωση και, τελικώς, κλείσιμο του σταθμού. Επίσης, ανέγγιχτο από αυτή τη νοοτροπία δεν έχει μείνει ούτε το πρόγραμμα των Βραχέων (Γ΄ Πρόγραμμα ΕΡΤ-3).

Η ΕΣΗΕΜ-Θ οφείλει να πάρει τη θέση των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους και όχι τη θέση των διευθυντών.

Ξαναλέμε (όπως και πέρυσι):  Τα καψόνια-”βάρδιες” στον 102FM της ΕΡΤ-3 ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Δημοσιογράφοι (Εξωτερικοί Συντάκτες) στη Ραδιοφωνία της ΕΡΤ-3

Θυμηθείτε και τα: Οι εργαζόμενοι του 102FM συνεχίζουν να υφίστανται τη «βάρδια»-καψόνι μετά την… κατανόηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ για το «διευθυντικό δικαίωμα»!  Όλοι/όλες την Τρίτη στην εργασιακή συνέλευση Ρ.Σ.Μ. ΕΡΤ-3  Βλαπτική μεταβολή και “διευθυντικό δικαίωμα”  Ποινή πεντάμηνης διαγραφής για τον διευθυντή ειδήσεων της Ραδιοφωνίας ΕΡΤ-3, Ξάνθου Χύτα από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ

Advertisements

36 Σχόλια to “ΕΡΤ-3: Διευθυντική εμμονή με τη βάρδια-καψόνι στον «102FM»!”

 1. Ο εργασιακός σας εκπρόσωπος Τάσος Παντολέων, τι λέει για όλα αυτά;

 2. Καλύτερα να απαντήσει ο ίδιος ο εργασιακός εκπρόσωπος αν δει το δημοσίσευμα. Από ότι γνωρίζω πάντως, επιβλήθηκε και στον ίδιο να κάνει εκπομπή με το ζόρι σε «τρύπα» που άφησαν πίσω οι συμβασιούχοι…

 3. βρείτε τρόπο να ‘σουτάρετε’ τέτοιους Διευθυντές,οι οποίοι μάλιστα ‘δανείζονται’ χρηματικά ποσά από υπαλλήλους που βρίσκουν, αφελείς και φοβισμένους, ….’δανείζονται’ για να κυκλοφορούν με τζιπ ΜΠΕΜΒΕ και να το ‘παίζουν’ Δημόσια πρόσωπα…τρομάρα τους….

 4. Βανάσης Θέγγος Says:

  H παραπάνω «ευγενής» δραστηριότητα, είναι γνωστή στους χώρους του ραδιοφώνου… Κάτι τέτοιοι είναι που είχε διορίσει ο Ρουσσόπουλος της ΝΔ στις θέσεις τους χωρίς κανέναν διαγωνισμό, και μας ξέμειναν σε διευθυντικές θέσεις στην ΕΡΤ-3 για να τους τρώμε στη μάπα και να τους στηρίζουν και κάποιοι -δήθεν- νομομαθείς από την Ένωση. Αλλά γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος… Αυτό για τη βάρδια στις εφτά το πρωί δεν το γνώριζα. Μάλλον πρόκειται για πανελλαδική «πατέντα» ραδιοφωνικής «στρατιωτικής» πειθαρχίας! Χάιλ!

 5. Φουλ του (χ)άσσου Says:

  Το πιο τρελό από όλα είναι ότι τα δανεικά -και αγύριστα- τα έχουν πάρει κάποιοι υψηλά ιστάμενοι ακόμα και από συναδέλφους συμβασιούχους. Τώρα, τα φράγκα, στο καζίνο πάνε, στις π… πάνε, θα σας γελάσω, κι εγώ δεν θέλω να κάνω αστεία.

 6. Αληθεύει ότι κατά περιόδους και για ασήμαντες αφορμές, ο Χύτας ζητάει τη σύνταξη ΓΡΑΠΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ από τους αρχισυντάκτες του ραδιοφώνου σε βάρος συναδέλφων μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ;
  Αν ναι, οι δύο εκ των υποτιθέμενων «αριστερών» αρχισυντακτών (ΚΚΕ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ) γιατί δέχονται να τους υπαγορεύουν τα άσχετα πασοκο-δεξιά παιδαρέλια που το παίζουν διευθυντές, το τι θα κάνουν;
  Ποιος προστατεύει, τέλος πάντων, έναν διευθυντή ραδιοφωνίας που φέρεται με απαράδεκτο τρόπο στους εργαζόμενους και με κάθε ευκαιρία τους εξευτελίζει με βρισιές και απειλές στους διαδρόμους; Αυτή την ΕΡΤ-3 ονειρεύεται ο κ. Γερουλάνος και η κυβέρνηση; Αυτούς που κάναν τεμενάδες στους Ρουσσόπουλους και γλείφανε όποιον έβρισκαν μπροστά τους; Γι’ αυτό είναι διευθυντές παντός καιρού;

  • Θανάσης Βικόπουλος Says:

   Δεν αγαπώ την ανωνυμία. Πάντα προσπαθώ να στέκομαι απέναντι στα γεγονότα κατάφατσα. Σέβομαι αυτούς που κρίνω, αυτούς με τους οποίους διαφωνώ και πάνω απ’ολα είμαι έτοιμος να προασπιστώ με κάθε τρόπο το δικαίωμα να με κρίνουν ελεύθερα. Όχι όμως πίσω από τη μάσκα ενός ψευδώνυμου. Απ’οσο κατάλαβα, εδώ δεν γίνεται πλάκα,΄(οπότε ας πάει και το παλιάμπελο για ‘ο,τι ακουστεί). ΕΔώ γράφοναι σοβαρά πράγματα κι ως εκ τούτου ας μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο. Αναφέρομαι στο σχόλιο του ΥΕΝΕΔ (αλήθεια γιατί τόση λατρεία στα αρχικά που συνέδεσαν το όνομά τους με τη Χούντα?) αναφορικά με 2 από τους 3 αρχισυντάκτες του 102 ΦΜ. Τους «υποτιθέμενους» αριστερούς. Επειδή είμαστε μετρημένα κουκιά σε αυτόν τον χώρο, εγώ είμαι ένας από αυτούς. Ο Κουκουές, ο Θανάσης Βικόπουλος. Από πού πήρες το δικαίωμα να κρίνεις το πόσο αριστερός είμαι, ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Είμασταν από χθες μαζί στα σούτια με ΜΑΚΙΤΕΣ, ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ή Χρυσαυγήτες στα αναθεματισμένα τέλη της δεκαετίας του ’80 και δεν το ξέρω? Ξαπλώσαμε σε διπλανά κρεβάτια στο ΑΧΕΠΑ μετά από αφισοκόληση με σκισμένα φρύδια? Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω από πότε η αριστερότητα μου μπαίνει σε εισαγωγικά. Είναι εύκολο πραγματικά να εκτοξεύεις πληροφορίες σχετικά με τη «δράση» των αρχισυντακτών αλλά καλό είναι να υπογραμμίσεις τις όποιες αναφορές έγιναν από εμάς, (αν έγιναν) για να δούμε αν ήταν άδικες ή όχι και κυρίως αν επιβλήθηκαν όπως λες από κάποιον από ψηλά ή όχι. Κι αν σου αρέσει να ασχολείσαι με τα των αρχισυντακτών στον 102, γιατί δεν ανέφερες ότι φέτος το καλοκαίρι, με όλη την καλή καρδιά, και με αφετηρία την αγάπη προς τους ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο εδώ και χρόνια, δεχτήκαμε να συντάξουμε δελτία ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να μπορέσει κάποιος συνάδελφος να πάρει μια ανάσα και να ρίξει λίγη θάλασσα στο κορμί του? Γιατί δε λες ότι σχεδόν καθημερινά σηκώνουμε το τηλέφωνο για μπατσογύρα ή για να κλείσουμε συνεντεύξεις θέλοντας να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας στον κάθε συντάκτη ή ρεπόρτερ που εκείνη τη στιγμή πνίγεται στη δουλειά? Τόσο εγώ, και είμαι σίγουρος και οι υπόλοιποι δεν ξεχάσαμε ποτέ ότι πριν από μερικά χρόνια καθόμασταν στα διπλανά γραφεία.
   Το λοιπόν!!! Αν είσαι άνθρωπος από το ραδιόφωνο και σου έχω δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα ή σε έχω θίξει, σου ζητώ να μου το πεις χωρίς μάσκες, κι εγώ αντρίκεια και σταράτα να ζητήσω 1000 φορές συγνώμη. Αν πιστεύεις πάλι ότι ο τρόπος με τον οποίο ασκώ τα καθήκοντά μου δεν είναι ο ενδεδειγμένος και πάλι είμαι πρόθυμος να το συζητήσω και να γίνω καλύτερος. Αν είσαι όμως άνθρωπος εκτός ΕΡΤ, πες σε αυτούς που σου είπαν τα χαμπέρια να σε ενημερώνουν καλύτερα γιατί δεν τα ξέρεις καλά. Όσο για την αριστερότητά μου, άσε να την κρίνει ο Λένιν όταν κάποια στιγμή, (εύχομαι αργά) τον συναντήσω στον άλλο κόσμο.

   Θανάσης Βικόπουλος.

 7. Δημοσιογράφος στην ΕΡΑ Says:

  Οι συνάδελφοι πρώην συμβασιούχοι που έχουν τοποθετηθεί σε οργανικές θέσεις στην ΕΡΤ με βάση τον νόμο Παυλόπουλου και οι συμβάσεις τους έχουν γίνει αορίστου χρόνου και είναι συμβάσεις «εξωτερικού συντάκτη», ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ Α.Ε.. Το δε ανώτατο ωράριο που πρέπει να απασχολούνται για τις ανάγκες του προγράμματος καθημερινώς, είναι 6 ώρες ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ και ΟΧΙ ΔΙΑΚΟΠΤΟΜΕΝΟΥ. Πέραν των 6 ωρών, είναι υπερωρίες και πρέπει να πληρώνονται.
  Ό,τι άλλο σας πούνε οι προϊστάμενοί σας στην ΕΡΤ-3, είναι ψέμματα που σας καλούν να τα χάψετε για να κάνουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι κι ενάντια στον ίδιο τον κανονισμό της ΕΡΤ Α.Ε.
  Το δε «ωράριο» από τις 7 το πρωί για «εξωτερικούς συντάκτες» στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ-3, αν δεν το διάβαζα στο πολύ ενδιαφέρων μπλογκ σας και το άκουγα από τρίτους, θα πίστευα σίγουρα ότι είναι ένα κακό αστείο.
  Η επιβολή αυτή, πιστέψτε με, δεν πατάει πουθενά. Μπορείτε, μάλιστα, πολύ άνετα, να παραπέμψετε στο πειθαρχικό της Ένωσής σας, τον προϊστάμενό σας που το αποφάσισε και να ζητήσετε να του γίνουν συστάσεις «συμμαζέματος» από τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. στην Αθήνα. Γιατί, αν δεν κάνω λάθος, νέα διοίκηση-διεύθυνση στην ΕΡΤ-3 δεν έχετε ακόμα.

  Φιλικά, ένας παλιός συνάδελφός σας από την ΕΡΑ.

 8. Βαφειάδου Αντιγόνη Says:

  Όσο είμαι υποχρεωμένη να δηλώνω το όνομά μου και την ηλ. διεύθυνσή μου άλλο τόσο νοιώθω υποχρεωμένη να δηλώσω και τις σκέψεις και απόψεις μου για τους δυο σταθμούς τις ερτ3. Με την επάνοδό μου στην γενέθλια πόλη το 1991 το ραδιόφωνο ήταν η παρέα που έχασα και ξαναβρήκα. Η δημιουργία του 958 ήταν μια όαση στα ερτζιανά. Από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δυστυχώς με το σταμάτημα διάφορων εκπομπών άρχισα να ακούω όλο και λιγότερο, μέχρι σήμερα που δεν ακούω σχεδόν καθόλου. Άποψή μου είναι ότι σ’ ένα δημόσιο ραδιόφωνο, όσο και να μην αρέσει στους κατέχοντες την εξουσία, να δίνεται φωνή και στους αντί. Εμείς είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε με ποιούς θα είμαστε. Με δημοσιογράφους διαφόρων απόψεων αυξάνεις την ακροαματικότητα των σταθμών για την οποία όλοι κόπτονται ότι τους ενδιαφέρει. Λυπάμαι πολύ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και προσπαθώ να κατανοήσω, σαν άσχετη που είμαι με το χώρο σας. Δυστυχως μέχρι να επανέρθουν φωνές που άκουγα τόσα χρόνια, το ραδιόφωνό μου θα είναι κλειστό. Θα παρακολουθώ το ιστολόγιό σας για να ενημερώνομαι για τα τεκτενόμενα στο χώρο. Θα μπορούσα να γράψω και άλλα,αλλά θα έκανα κατάχρηση της ευκαιρίας που μου δώσατε να εκφραστώ. Καλή επιτυχία στους αγώνες σας.

 9. Κηφήνες και τεμπέληδες διευθυντές Says:

  Αυτοί που σαδιστικά φχαριστιούνται το ότι κάποιοι σηκώνονται πεντέμισι με έξι το πρωί για να εκτελέσουν τη βάρδια-καψόνι στις εφτά, θα έπρεπε να κάνουν «καριέρα» στον στρατό ως καραβανάδες, και όχι στην ΕΡΤ ως διευθυντές. Αν έχουν «κενά» στο πρόγραμμα, να τα συμπληρώσουν οι ίδιοι. Δεν παίρνουν τους παχυλούς μισθούς τους για να διατάζουν και να εξευτελίζουν τους δημοσιογράφους, ούτε για να κάθονται στις δερμάτινες διευθυντικές πολυθρόνες τους. Να πάνε να κάνουν εκπομπές και ρεπορτάζ! Αυτοί είναι οι κηφήνες και οι πραγματικοί τεμπέληδες της «εύφορης κοιλάδας» της εξουσίας. Οι διευθυντές – ΟΧΙ οι διευθυνόμενοι.

 10. Το φάντασμα του παλιού 9.58 Says:

  Με αφορμή ένα σχόλιο παραπάνω από μία (παλαιή) ακροάτρια των δύο (εκ των τριών) ραδιοφώνων της ΕΡΤ-3.

  To πολιτιστικό ραδιόφωνο «9.58 FM», ήταν κάποτε ένα διαμάντι των ερτζιανών. Ζούσαμε ακόμα στην εποχή που οι αντιφάσεις ενός δημοκρατικού συστήματος, «επέτρεπαν» μικρές ανάσες-εκπομπές. Εκδόσεις, απομαγνητοφωνημένες εκπομπές στο χαρτί, άνθρωποι του πνευματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης με το λόγο και τα τραγούδια τους, δημοσιογράφοι ευθείς με λόγο σπάνιο στις ημέρες μας… Κι ύστερα ήρθε ο παρατεταμένος χειμώνας. Κάποιων «ακροβατών» οι εκπομπές κόπηκαν, οι συνεργάτες-διανοούμενοι θεωρήθηκαν «πολυτέλεια», άλλοι έφυγαν και ξαναγύρισαν στον 102FM και όχι στον 9.58FM. Τους φίμωσαν. Ή επιχείρησαν να το κάνουν για ορισμένους. Προσφάτως, έδιωξαν και κάποιους συμβασιούχους που πάσχιζαν να κρατήσουν ένα επίπεδο στις εκπομπές. Δεν είχαν όμως «πλάτες». Τόσο οι «αντιστάσεις» της πρώην προϊσταμένης προγράμματος του 9.58FM, Βάνας Χαραλαμπίδου, όσο και αυτές της νυν προϊσταμένης, Εύας Μέρτζου, δεν στάθηκαν ικανές να μεταπείσουν τις προηγούμενες και της νυν διευθύνσεις του ραδιοφώνου της ΕΡΤ-3, να μην αποψιλώσουν και απαξιώσουν το μοναδικό πολιτιστικό ραδιόφωνο στη Βόρεια Ελλάδα.
  Σήμερα, τα απογεύματα, ο 9.58FM στριμώχνεται στα αφιλόξενα στούντιο του 102FM από όπου αναμεταδίδεται το πρόγραμμά του, εξουθενωμένος, απονευρωμένος, έξω από τα νερά του, στο στόμα των δεικτών της ακροαματικότητας μιας αγοραίας αγοράς. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν σπασμωδικά. Ο φόβος κύλησε στο αυλάκι. Εποχή ανασφάλειας διανύουμε… Λϊγοι, και πάλι, σήκωσαν το βάρος του αναστήματος της αξιοπρέπειας.
  Να το κρατήσουμε αυτό, συνάδελφοι. Αυτό το «λίγοι» να το κρατήσουμε. «Λίγοι» από εδώ. «Λίγοι» από εκεί. Δεν είναι δα και λίγο το «πείσμωμα» του πολιτισμού… στον άξονα της γης!

 11. Τα καψόνια στον «102» έχουν τη στήριξη της ΕΣΗΕΜ-Θ; Είναι δυνατόν; Δεν ντρέπονται καθόλου;

 12. Η ΕΡΤ-3 έχει βαρέσει διάλυση. Είναι στην καρακοσμάρα της. Τους συμβασιούχους τους ξέχασαν όλοι, εκτός από αυτό το μπλογκ που βλέπω να επιμένει σταθερά για την επιστροφή τους. Πράγμα που μάλλον δεν πιστεύουν και πολύ οι ίδιοι οι συμβασιούχοι… Τα κενά στο πρόγραμμα και οι τρελές βάρδιες από τα ξημερώματα που αναφέρθηκαν, οφείλονται στο δυσαναπλήρωτο κενό που άφησαν πίσω τους οι συμβασιούχοι. Η δε ¨ενωσή μας παίζει με τα κουβαδάκια στην άμμο της αναισθησίας. Ωραία εικόνα. ¨εχουμε γίνει ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων).

 13. Διαμαντής Γεωργιάδης Says:

  Θα με συγχωρήσετε αλλά έπαψα προ πολλού να είμαι τακτικός ακροατής των ραδιοφώνων της ΕΡΤ3. Όποτε πέφτω με το ραδιοζάπινγκ κυρίως στο αυτοκίνητο στον «102», νομίζω ότι βρίσκομαι πρώτο τραπέζι πίστα σε σκυλάδικο της Εθνικής. Κάτι καρακάξες δε που κάνουν εκπομπές, δεν ακούγονται. Μία την άκουσα να μας λέει «μωρά μου»! Τι λες κυρά μου; Πού δουλεύεις; Σε κωμμωτήριο ή σε μασαζάδικο; Τι ήμαστε οι ακροατές; «Πελάτες» σου; Πρωί πρωί δε είναι σαν να ακούω διάγγελμα του κόμματος του Καρατζαφέρη με έναν τύπο που συνέχεια μαλώνει τους απεργούς για το κακό που κάνουν στη κοινωνία. Βέβαια αγαπημένο μου ραδιόφωνο ήταν ο 958 στα fm. Και αυτό μετά βίας ακούγεται. Τίποτα καινούργιο, μοιράζουν προσκλήσεις σε κάτι εκπομπές όπου κάνουν κάτι αστεία που αν τα άκουγαν οι παγετώνες που λιώνουν στον Βόρειο Πόλο, θα λυνόταν το περιβαλλοντικό πρόβλημα. Θα ξαναπάγωναν αμέσως. Τα ίδια και τα ίδια τραγούδια, καμιά εναλλακτική φωνή. Το πολιτιστικό ραδιόφωνο απλά δεν υπάρχει. Είναι ένα πράγμα λίγο απ’ όλα και λειτουργεί σαν δωρεάν διαφημιστικό γραφείο για καλλιτέχνες και για εκδηλώσεις χαμηλής στάθμης. Λίγες εκπομπές έχουν μείνει αλώβητες και υποψιάζομαι ότι έχουν δοθεί μάχες για να μην αλλάξουν από αυτούς που τις κπανουν. Αυτές οι εκπομπές είναι δυο-τρεις. Αν και με αυτές νομίζω ότι καμιά φορά θα με πάρει ο ύπνος πάνω στο τιμόνι. Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί ο πολιτισμός πρέπει να είναι πεθαμενατζίδικος; Πολιτισμός είναι το νέο, το ανατρεπτικό, αυτό που «τσούζει». Δυστυχώς πρόσωπα που άκουγα δεν υπάρχουν πλέον στον 958 fm. Αυτά τα πρόσωπα έχουν ακόμα περισσότερο την εκτίμησή μου. Ψυλιάζομαι ότι τους φάγανε λάχανο γιατί στην εποχή μας ότι τσούζει, δεν το προτιμούν. Ίσως είναι σημείο των καιρών. Να κυριαρχεί το απόλυτο τίποτα, οι μέτριοι, οι άσχετοι και οι διαπλεκόμενοι. Και μιλάμε τώρα για το κρατικό ραδιόφωνο που το πληρώνουμε όλοι από την τσέπη μας. Σε αυτή την ιστοσελίδα έπεσα πρόσφατα τυχαία από μηχανάκι αναζήτησης. Μου έδωσε όμως μια εικόνα για τις αιτίες της κατάντιας των ραδιοφώνων της ΕΡΤ3. Με την πολιτική που ακουλουθούν οι διάφοροι διευθυντάδες σας τα πράγματα έπιασαν πάτο. Η βασική μου έκπληξη είναι ότι αυτοί που βουλιάξαν τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ-3 είναι οι ίδιοι μέχρι σήμερα. Κάποιος θα πρέπει να βρεθεί να τους πει ότι δεν έχει πιο κάτω από τον πάτο. Εκτός κι αν σκάψουν το πάτο του βυθού. Φτιάξτε τα ραδιόφωνά σας. Τα πληρώνουμε εμείς. Αλλιώς θα ζητήσω να μη τους πληρώνων με τη ΔΕΗ.

  Διαμαντής Γεωργιάδης
  Ένας επαγγελματίας οδηγός και λάτρης του ραδιοφώνου

 14. Αγαπητέ κύριε Γεωργιάδη. Κάντε λιγάκι υπομονή. Έχουμε την αίσθηση ότι κάτι θ’ αλλάξει σύντομα. Και αυτό δεν είναι άλλο από τις θέσεις αυτών που έχουν βουλιάξει τα ραδιόφωνα.

  Γνώστης

 15. Ναι, θ’ αλλάξει ο Μανωλιός…

  Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κατηγορίες εργαζομένων: Οι μισοί εξασκούν το επάγγελμα του διευθυντή-προέδρου και όλοι οι υπόλοιποι το επάγγελμα του μαζοχιστή!

 16. Ο ΧΥΤΑ είναι ακόμα διευθυντής;;; ΕΛΕΟΣ!

 17. Μια φορά διευθυντής – Για πάντα διευθυντής!

  Δεν το ξέρεις;

 18. ΕΝΑ σχόλιο για ΔΥΟ σχόλια Says:

  Μερικές παρατηρήσεις σχετικά με το σχόλιο ενός (ή μιας) υπογράφοντος ως… «ΥΕΝΕΔ» και το σχόλιο του συναδέλφου Θ. Βικόπουλου στο μπλογκ του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

  Προς τον (ή την «ΥΕΝΕΔ»):

  Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου να κρίνεις πρόσωπα και γεγονότα στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου. Το αν υπογράφεις με το όνομά σου ή όχι είναι δικό σου θέμα. Μπορεί να διαφωνεί κανείς με όσα λες αλλά θα υπερασπίζεται κανείς το δικαίωμά σου να το λες. Εξάλλου, δεν αναφέρεσαι σε ονόματα στην κριτική που ασκείς και στα ερωτήματα που θέτεις. Το θέμα, άλλωστε, της ανωνυμίας στα μπλογκς και της δυνατότητας που έχει κανείς να σχολιάσει ελεύθερα χωρίς τον φόβο των κυρώσεων από διάφορες «αρχές», εκκρεμεί, είναι τεράστιο και δεν μπορεί να εξαντληθεί σε μερικές παρατηρήσεις.

  Προς τον αγαπητό συνάδελφο Θ. Βικόπουλο

  1. Χαιρόμαστε που αναγνωρίζεις το δικαίωμα κάποιων, κάποιου ή κάποιας να κρίνει κάποιους άλλους ελεύθερα.

  2. Δεν γνωρίζουμε γιατί θεώρησες ότι το σχόλιο του (ή της «ΥΕΝΕΔ») αναφερόταν στο πρόσωπό σου.

  3. Στην περίπτωση που, όντως, αυτός που ανήρτησε το σχόλιο εννοούσε και το πρόσωπό σου θα μας επιτρέψεις να συμφωνήσουμε μαζί σου ότι διαφωνούμε με τους «μετρητές αριστεροσύνης» αλλά φανταζόμαστε ότι θα συμφωνείς μαζί μας επίσης ότι η ελευθερία της κριτικής είναι μία κατάκτηση για την οποία και εσύ αγωνίστηκες (με οδυνηρά αποτελέσματα σε ορισμένες περιπτώσεις όπως, πολύ χαρακτηριστικά κι εσύ περιγράφεις στο δικό σου σχόλιο)

  4. Όσο για το καταληκτικό σχόλιό σου, ελπίζουμε όλοι μας (αν υπάρχει περίπτωση να κριθούμε στον «άλλο κόσμο»), αυτός ο κριτής να μην είναι ούτε ο Λένιν αλλά κυρίως ούτε ο… Στάλιν, αλλιώς τη βάψαμε!

  5. Κανένας δεν θέλει να είναι «ανώνυμος», σύντροφε Βικόπουλε. Απλώς, οφείλουμε να επισημάνουμε (και είμαστε σίγουροι ότι συμφωνείς) ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν έγιναν από «ανώνυμους» αλλά από… «επώνυμους»!

  6. Πέρα από το γεγονός ότι δεν είμαστε σίγουροι εάν το σχόλιο του «ΥΕΝΕΔ» αναφερόταν στο πρόσωπό σου, με την ευκαιρία της παρέμβασής σου αλλά και της ιδιότητάς σου ως ενός εκ των αρχισυντακτών της ΕΡΤ-3 θα θέλαμε να ρωτήσουμε τα εξής:

  – Ισχύουν, αλήθεια, τα ζητήματα που τίθενται από τον (ή την) συγκεκριμένο σχολιογράφο περί «υπαγόρευσης» από τον διευθυντή σας του «τι θα κάνετε» κάθε φορά οι αρχισυντάκτες; Ισχύει (όπως αναφέρει ο «ΥΕΝΕΔ» ) ότι «κατά περιόδους και για ασήμαντες αφορμές, ο Χύτας ζητάει τη σύνταξη ΓΡΑΠΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ από τους αρχισυντάκτες του ραδιοφώνου σε βάρος συναδέλφων μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ»; Και, ισχύει ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής φέρεται «με απαράδεκτο τρόπο στους εργαζόμενους και με κάθε ευκαιρία τους εξευτελίζει με βρισιές και απειλές στους διαδρόμους»; Έχει υποπέσει στην αντίληψή σου τέτοια συμπεριφορά; Την έχεις βιώσει εσύ ο ίδιος; Και αν ναι ποια ήταν η αντίδρασή σου; Είναι ενήμερη η ΕΣΗΕΜ-Θ; Είμαστε βέβαιοι ότι λόγω και των αριστερών σου καταβολών, θα έχεις αρνηθεί να συντάξεις αναφορά σε βάρος συναδέλφου και θα έχεις αρνηθεί να εκφωνήσεις είδηση την οποία σου υπαγόρευσε ο διευθυντής ειδήσεων ή ραδιοφωνίας και θα έχεις αντιδράσει σε κάθε κρούσμα προσβολής της εργασιακής σου αξιοπρέπειας από τα αφεντικά σου…

  – Και για να μην παρεξηγηθούμε: Αυτά τα ερωτήματα αφορούν όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση 3 και δεν αφορούν εσένα προσωπικά. Είναι σε τρίτο πρόσωπο. Δεν «οφείλεις» λοιπόν να «απαντήσεις». Απλώς, φανταζόμαστε θα συμφωνείς, ότι όσοι (αριστεροί, δεξιοί ή κεντρώοι) κατέχετε θέση ανώτερη σε σχέση με τους απλούς συντάκτες συναδέλφους σας, οφείλετε να λογοδοτείτε στη… λαϊκή βάση των εργαζομένων! Φανταζόμαστε ότι δεν διαφωνείς με αυτό το… λαϊκό αίτημα!

  Φιλικά

  Ασύνταχτοι συνάδελφοί σου, μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ

  • Αγαπητοί σνάδελφοι. Θέλω να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας πως πολλά από αυτά που λέτε δεν είναι αλήθεια. Ας κοιτάξουμε πρώτα ο καθένας τη δουλειά του, αν την κάνουμε σωστά, τι κάνανε οι προηγούμενοι για εμάς, που μας πετούσαν έξω από το STUDIO των ραδιοφώνων της ΕΡΤ3, (όπως στον 95,8 παλιά επί Βάνας) ή όπως έμαθα και στον 102 με άλλον προϊστάμμενο και μετά να αναλύσουμε πολλά για την εργασία στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3. Σ’ αυτο΄΄υς που δούλεψαν παλιά, σ’ αυτούς που δουλεύουν τώρα και όχι στους ταχα μου δήθεν που πλασάρουν την τεμπελιά ως ιδεολογία.

   Νικος…πρωην εργαζόμενος στην ΕΡΤ3
   (σημ: έφυγα με ψηλά το κεφάλι)

 19. Εργαζόμενος στην ΕΡΤ-3 Says:

  Κύριε Νίκο…, ποια είναι αυτά «τα πολλά που δεν είναι αλήθεια»;! Μπορείτε να μας πείτε έστω και ένα από τα ερωτήματα και θέματα που θέτουν οι συνάδελφοι; Θα έλεγα μάλιστα, ότι είναι και πολύ λίγα αυτά που λένε. Διαφωνείτε με τα ερωτήματά τους; Και εσείς αλήθεια, προτιμάτε τους εργαζόμενους που υπακούουν σαν τα σκυλάκια στις εντολές των αφεντικών τους από τους «ιδεολόγους τεμπέληδες» όπως χαρακτηρίζετε τους υπόλοιπους εργαζόμενους;

  Μήπως υπηρετήσατε τη δημοσιογραφία από… διευθυντική θέση; Γιατί η θεωρία περί τεμπέληδων που τελευταία ευδοκιμεί -όχι τυχαία- στους διαδρόμους της ΕΡΤ-3, προετοιμάζει το έδαφος για την «εκκαθάριση» των αντιφρονούντων…

  Όσο για το αν φύγατε με ψηλά το κεφάλι, με γεια σας με χαρά σας! Δεν σημαίνει όμως ότι ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ έμειναν πίσω, έχουν σκύψει το κεφάλι. Πιστεύω ότι τους αναγνωρίζετε το δικαίωμα να υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια τους και αυτός ο αγώνας τους να μην ονομάζεται… «τεμπελιά».

  Δυστυχώς, κάποιοι, (φανταζόμαστε όχι εσείς) πλασάρουν τους… «κυρτομεσίτες» της ΕΡΤ-3, ως το πρότυπο του ιδανικού, φιλότιμου, εργατικού παιδιού τύπου… Ξανθόπουλου που τα κάνει όλα «για τη φουκαριάρα τη μάνα του». Τάτσι μίτσι κότσι με τ’ αφεντικά.

  Καλύτερα «τεμπέλης», κυρ-Νίκο μας. Καλύτερα «τεμπέλης»…

  Υ.Γ. Σας συστήνουμε το βιβλίο «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ», του Πωλ Λαφάργκ. Για μία ανάγνωση της… «άλλης» άποψης.

  • Νομίζω πρωην συνάδελφε (αν μπορώ να σε αποκαλέσω έτσι επειδή παλιά ήμουν στον 95,8) πρέπει να είσαι τα τελευταίΑ χρόνια στην ΕΡΤ. Εκτός κι αν ποτέ δεν ήσουν στην πρώτη γραμμή της ΕΡΤ και ήσουν – είσαι από τους ευνοούμενους, που λειτουργούν στην ανοχή των ανύπαρκτων διευθυντών ή πρώην διευθυντών που φρόντισαν να αφήσουν το ονοματάκι τους δημιουργώντας κλήκες από κοντά. Το ίδιο κάνουν οι «αφανείς ήρωες» που κρύβονται όπως μαθαίνω και πίσω από την ανωνυμία τους στα blogs. Αυτοί που μιλούν για διαφάνεια, αξιοκρατία, ας βάλουν τη γλώσσα τους μέσα γιατί αυτά που έκαναν στο παρελθόν στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, θα τα ζήλεβαν πολλοί «χαιλ». Όσο αφορά αυτά που σχολίασες για την τεμπελιά, πιστεύω πως δεν είσαι ένας από αυτούς, διότι τότε είμαι βέβαιος πως πλασάρεις κι εσυ την τεμπελιά ως ιδεολογία με τους ανύπαρκοτυς εκεί. Κάποιοι δεν θα έπρεπε με τίποτα να λέγονται υπάλληλοι της ΕΡΤ, να λέγονται δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, και να λένε πως αγαπάνε το μέσο. Κάποτε όλοι εμείς που αγαπήσαμε την ΕΡΤ και τον 95,8, μια κυρία μας δούλευε και μας ξεφτέλιζε, μας προσβαλε και κανένας δεν έκανε τίποτα, γιατί είμασταν συμβασιούχοι. Ποια Δημοκρατία, αξιοκρατία, τότε που λέει και κάποιος φίλος στον 95,8. Σταματήστε τις ακρότητες, σοβαρευτείτε και πιάστε δουλειά. Μακάρι η κυβέρνηση τώρα να δώσει τέλος στην μονιμότητα και στους τάχα μου δήθεν ιδεολόγους που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους. Αξιοκρατία τώρα στους νέους συμβασιούχους που έχουμε δικαίωμα στην απασχόληση στα ραδι’οφωνα που αγαπήσαμε και αγαπάμε. Ειδικά σήμερα δεν θα ρπέπει να μιλάτε κάποιοι εκεί μέσα που χωρίς την μονιμότητά σας δεν θα βρίσκατε δουλειά πουθενά. Τεμπέληδες τάχα μου δήθεν. Όσον αφορά τις ευθύνες, αναζητείστε της από τους εαυτούς σας και από αυτούς που επιμένουν να μην σας αγγίζουν, όπως οι διευθυντές σας – αρχισυντάκτες σας ή όπως αλλιώς τους λέτε.

   Αντς γεια προς το παρόν…και χαμηλά την μπάλα όπως μου λέει και μια φίλη σας εργαζόμενη εκεί, που ευτυχώς λέει τα πράγματα με το όνομά τους και…
   Νίκος… πρώην εργαζόμενος στην ΕΡΤ.

 20. Δεν αφήνουν κάποιοι κάποιοι τις πονηριές με τους χαρακτηρισμούς περί «τεμπέληδων»; Όλοι γνωρίζουν στη δημοσιογραφική πιάτσα της ΕΡΤ-3 ποιοι κωλοβαράνε και ποιοι έχουν εξοριστεί μέσα στο ίδιο το μαγαζί και ΟΧΙ πάντως με τη δική τους συναίνεση. Όσοι εξαπολύουν ισοπεδωτικά κατηγορίες περί τεμπέληδων ανήκουν σε εκείνη τη σιχαμερή φάρα που μόλις γυρίσεις την πλάτη σου σε θάβουν, κάνουν συνεχώς γλυκανάλατα αστειάκια με τους προϊσταμένους τους, γκρινιάζουν που «άλλοι» παίρνουν πέντε δεκάρες περισσότερρες τον μήνα, έχουν «ιδρυματοποιηθεί» και έχουν γίνει ΕΝΑ με τα ντουβάρια της ΕΡΤ, «κατανοούν» συνεχώς την αδυναμία των διευθυντών τους να καταρτίσουν πρόγραμμα λόγω των αδειών και της περικοπής των συμβασιούχων και έτσι… «βάζουν ένα χεράκι» για να βοηθήσουν στο πρόβλημα δουλεύοντας αγόγγυστα μέρα νύχτα, σαββατοκύριακα κλπ. (με το αζημίωτο βεβαίως…). Ανήκουν σε εκείνη τη σιχαμερή φάρα που αν δεν κινδύνευαν με διαγραφή από την ΕΣΗΕΜ-Θ, σε κάθε ΑΠΕΡΓΙΑ θα ήταν οι πρώτοι που θα έσπευδαν να εργαστούν ως ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ…

  Ας τα αφήσουν αυτά, και ας επιδοθούν στην εξάσκηση των εργασιακών τους καθηκόντων. Αν και μαμιά φορά, καλό είναι λίγο πριν κοιμηθούν να κοιτάζονται στον καθρέπτη! Ύστερα, δικαιούνται να μιλήσουν και για τους άλλους!

  Στα ερωτήματα που έθεσαν παραπάνω άλλοι συνάδελφοι, οι απαντήσεις είναι πεντακάθαρες. Και τις γνωρίζουν όλοι. Άλλο αν κάποιοι εθελοτυφλούν και έχουν και τη θρασύτητα να βγαίνουν και να λένε ότι «δεν είναι αλήθεια». Ήμαρτον, δηλαδή!

  Τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ-3 έχουν πατώσει με τη συνενοχή αυτής της σιχαμερής φάρας. Η εικόνα αυτή δεν θα αλλάξει ποτέ για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση αν αυτοί (οι αρκετοί πλην εξαιρέσεων) συνεχίσουν να αποτελούν όργανα της εκάστοτε κρατικής ειδησεογραφικής προπαγάνδας και όχι ευσυνείδητοι δημοσιογράφοι στην υπηρεσία της ενημέρωσης της κοινωνίας από ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΜΕ.

  Η ζωή είναι μικρή, συνάδελφοι. «Τούτο, τουλάχιστον, προσπαθείστε. Μην την εξευτελίζετε».

  • Υποθέτω πως είσαι ένας από αυτούς που πλασάρουν την τεμπελιά ως ιδεολογία. τέτοιος μπουρδολόγος…μπάβο στην ΕΡΤ που σε κρατάει γιατί μάλλον από εκεί μέσα είσαι.

   Δώστε ΄χώρο στους συμβασιούχους να σας δείξουμε τι σημαίνει δουλειά και αγάπη για τα ραδιόφωνα. Παλιοτεμπέληδες τάχα μου δήθεν.

 21. Μη μαλώνετε μεταξύ σας! Says:

  Τα Έντονα φαινόμενα κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας, παράνομων αναθέσεων και αλόγιστης σπατάλης δημοσίου χρήματος στην ΕΡΤ δεν οφείλονται σε αποφάσεις των εργαζομένων (αριστερών, δεξιών, «τεμπέληδων», η «δουλευταράδων»). Οφείλονται σε ορισμένους που διοίκησαν (ή διοικούν;) την ΕΡΤ! Η ευθύνη των εργαζομένων ξεκινάει όταν οι παραπάνω εργαζόμενοι κάνουν «μόκο» στα παραπάνω φαινόμενα.

  Πάρτε μια γεύση: ΠΗΓΗ http://media-industry.blogspot.com/

  Στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, για την «διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών» εστάλησαν με εντολή του υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου τα δύο πορίσματα- εκθέσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης , για την ΕΡΤ. Παράλληλα, ύστερα αίτημα του , συγκαλείται εκτάκτως το ΔΣ της ΕΡΤ «για την απόδοση ευθυνών και την αποκατάσταση της νομιμότητας» ενώ οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ζητούν από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον 2 υπαλλήλων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης , σε βάρος των οποίων προέκυψαν πειθαρχικές ευθύνες. Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρονται 7 υποθέσεις της τελευταίας 4ετίας από το 2006-2010 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν « προέκυψαν έντονα φαινόμενα κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας, παράνομων αναθέσεων και αλόγιστης σπατάλης δημοσίου χρήματος»

  Δείτε τη συνέχεια στο http://media-industry.blogspot.com/

 22. Να ξηλωθούν ΤΩΡΑ όλοι οι προϊστάμενοι της ΕΡΤ-3, να γίνει ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, να πάνε κάποιοι να δώσουν εξετάσεις σε θέματα οργάνωσης της ειδησεογραφίας και γνώσεων πάνω στη ραδιοφωνική παραγωγή, να γίνει ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ με ηχογραφημένες εκπομπές και να γίνει ακρόσασή τους από γλωσσολόγους, μουσικοσυνθέτες εγνωσμένου κύρους, φιλολόγους και συναδέλφους ραδιοφωνατζήδες κυρίως του Γ΄. Προγράμματος της Αθήνας, από καθηγητές ΜΜΕ ελληνικών και διεθνών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, από ψυχολόγους και από κοινωνιολόγους…

  Μετά να αποφασιστεί ποιοι είναι οι ικανότεροι, να εξεταστούν οι προτάσεις των ίδιων των συναδέλφων για το πού νομίζουν ότι είναι ικανότεροι να προσφέρουν και σε ποιο αντικείμενο (διαγωνιζόμενοι στις γνώσεις που διαθέτουν γι’ αυτό που προτείνουν), και κατόπιν αυτή η επιτροπή αξιολόγησης να ΔΙΑΤΑΞΕΙ τους διευθυντές να καταρτίσουν το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΤ-3.

  Μόνο έτσι θα υπάρξει ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Μόνο τότε θα υπηρετηθούν οι αξίες του πολιτισμού.

  Σε διαφορετική περίπτωση οι «μέτριοι» και οι «ανίκανοι» θα διοικούν την ΕΡΤ με τις όποιες «εμμονές» τους, τις «κλίκες» τους και την ασχετοσύνη τους…

  Ευχαριστώ για την φιλοξενία

  Μ.Θ.

 23. Πάνος Πόμολος Says:

  Ωχ! Αν γίνει ο παραπάνω διαγωνισμός, φοβάμαι ότι θα μείνουν 5-6 άνθρωποι στην ΕΡΤ-3. Δεν την κλέινουμε καλύτερα, από τώρα;!

 24. Αλβέρτος Αϊνστανίδης Says:

  Με έναν διαγωνισμό για να διαπιστωθούν οι γνώσεις, η δεινότητα της γλώσσας και η επάρκεια ορισμένων διευθυντών στην ΕΡΤ-3 είναι σαν να παίρνεις ένα βρέφος που δεν μιλάει και να το βάζεις να διαγωνιστεί προφορικά σε ζητήματα κβαντικής μηχανικής! Ουγκ!

 25. Ο τύπος παραπάνω που υπογράφει ως NIKOS, έχει μπερδέψει τη βούρτσα με τη… Ο φθόνος για τους άλλους που εργάζονται σε αντίθεση με τον ίδιον που «αγαπάει» το ραδιόφωνο αλλά δεν εργάζεται γιατί τον πέταξαν έξω, συμπληρώνει τον οργισμένο του εαυτό που αν ήξερε και λίγη ορθογραφία θα ήταν καλύτερα στην περίπτωση που ισχυρίζεται ότι ασκεί το δημοσιογραφικό επάγγελμα.
  Αλήθεια, πού ήσουν εσύ κρυμένος στον 9.58fm και δεν ύψωσες ποτέ τη φωνή σου στους προϊσταμένους σου όταν ισχυρίζεσαι ότι συνέβαιναν πράματα και θάματα μπροστά σου; Γιατί τόση μούγγα; Και τώρα; Γιατί τόση οργή; Για τον κώλο μας; Όταν σε ξαναπάρουν στην ΕΡΤ και σε κάνουν μόνιμο, δεν θα παρακαλάς την κυβέρνηση να άρει τη μονιμότητα, φιλαράκο.
  Όσο για το ότι ως πρώην συμβασιούχος ξεσκίστηκες στη δουλειά, μπράβο σου, να σου δώσουμε και βραβείο εργατικότητας και πριμ παραγωγικότητας και να σε έχουμε αύριο μεθαύριο ανάμεσά μας να μας σπας τα «ούμπαλα» με την μούγκα και τη μαύρη σου την τύφλα μπροστά στις νέες αυθαιρεσίες των νέων σου αφεντικών. Μέχρι την επόμενη απόλυσή σου…

  Σοβαρέψου λίγο και καλοδεχούμενος στην ΕΡΤ-3.

  LEON

  • Αν σου σπανε τωρα τα ούμπαλα οπως λες, παρε και δεστα. Και δεν εχω μπερδέψει την βουρτσα με την…, όπως λες. Από την πολύ τεμπελιά σου μάλον κι εσύ δεν έχεις τι να κάνεις και λες αερολογίες. Πριν χρόνια στον 95,8 αρκετοί μιλήσαμε, τότε αδιαφόρησαν όλοι και στο τέλος μας έδιωξαν. Ποιος δεν ξεχνά τη Βάνα και τους υπόλοιπους της παρέας του τότε Διευθυντή που σήμερα κουνάνε την ουρά τους όπως μαθαίνω και έχουν αξιώσεις.
   Αν θα΄ ρθω φιλαράκι στην ΕΡΤ ξανά, θα΄ρθω να σε γνωρίσω από κοντά κι εσένα και τους άλλους που ισχυρίζεσται τα παραπάνω.

   Φιλικά…
   Μαθε να δέχεσαι κριτική εσύ και οι υπόλοιποι που κρύβεστε πίσω από τα blogs

 26. Σιγά μην ήσουν στον 9.58FM... Says:

  Αν δεν υπήρχαν αυτά τα blogs, ποιος θα φιλοξενούσε τη φωνή σου, κύριε Νίκο;

  Στο κάτω κάτω η ανωνυμία είναι αυτή που εκτόξευσε την ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης… Συμμαζέψου λοιπόν, γιατί τα παιδιά που έχουν στήσει αυτό το μπλογκ, είναι γνωστοί και ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ και τα σχόλια των αναγνωστών δημοσιεύονται ελεύθερα, ανεξαρτήτως του αν διαφωνεί κανείς με ορισμένα από αυτά.

  Αν και πολύ αμφιβάλλω το ότι υπήρξες ποτέ εργαζόμενος στον 9.58FM… περιμένω κι εγώ να σε γνωρίσω «από κοντά» αν κάποιοι δεήσουν να σε ξαναπάρουν στην ΕΡΤ-3.

  Υ.Γ. Νίκος και δημοσιογράφος δεν υπήρξε ποτέ στον 9.58… Άρα, ή είσαι τεχνικός συμβασιούχος ή δίνεις λάθος όνομα. Μάλλον εσύ είσαι που κρύβεσαι πίσω από τα μπλογκς… Έχει δίκιο να αγανακτεί ο LEON στο σχόλιό του με τα όσα λες.

 27. «Νικολάκη», δεν παίρνεις τα κουβαδάκια σου να παίξεις πουθενά αλλού, αγόρι μου; Αυτά περί παλιού εργαζόμενου και τα τοιαύτα, το ότι θολώνεις τα νερά επιτιθέμενος σε πρώην διευθυντές, οι κατηγορίες σου περί τεμπέληδων κλπ. οδηγούν στην αποκάλυψη της πραγματικής σου ταυτότητας. Άστο, σε καταλάβαμε. Άντε, νανάκια τώρα, γιατί έχεις να ξυπνήσεις και πρωί για τη δουλειά…

 28. Αστειολάγνος Says:

  KOYIZ:

  Τι ιδιότητα έχει αυτός που συνηθίζει να καταγγέλλει τους άλλους για τεμπέληδες;

  1. Συνάδελφος των τεμπέληδων;

  2. Η θειά μου η χορεύτρια;

  3. Ένας περαστικός από τον δρόμο;

  4. Το αφεντικό τους;

  Όποιος το βρει κερδίζει μια θέση στην ΕΡΤ-4.

 29. Tempelhanas ksistarxidias Says:

  Το ωραιότερο όλων είναι ότι -όπως γράφτηκε στην εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- τις αξιολογήσεις για το ποιοι συμβασιούχοι θα επιστρέψουν στην ΕΡΤ-3, θα τις κάνουν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Φερέτης και Πάνος Κάσσαρης (εργαζόμενοι και οι δύο στην τηλεόραση της ΕΤ-3), ένας εκπρόσωπος από το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ και ένας από την ΠΟΣΠΕΡΤ.

  Αν θελήσει λοιπόν να τον πάρουν στα σίγουρα πίσω τον… «πρώην εργαζόμενο» «Νίκο» στην ΕΡΤ-3, μπορεί να πάει ενώπιον της επιτροπής αυτής και να φωνάξει δυνατά: «ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΩΛΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ της ΕΡΤ-3 είναι ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ!!! Πάρτε με εμένα για να σας δείξω τι σημαίνει δουλειά παστρικιά, χωρίς διαμαρτυρίες και βρωμο-συνδικαλιστικά αιτήματα και τεμπελο-απεργίες, δώστε μου μισό μισθό, χωρίς ασφάλιση και επιδόματα, κάντε μου καψόνια, βάλτε με να δουλεύω μέρα-νύχτα σαν ρομπότ, ξεφτιλίστε με, δείτε «η μέση μου γέρνει ως το πάτωμα» κτλ. κτλ. και τότε ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΣΩ ΛΕΒΕΝΤΗ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑ!

  Βρε άει στο διάολο. Μας τα ‘πρηξες!

 30. Πρώην Συμβασιούχος στην ΕΡΤ-3 Says:

  Ποιοι θα κάνουν τις αξιολογήσεις;;;;

  Και ποιος θα αξιολογήσει αυτούς που θα αξιολογήσουν εμάς;;;

  Πάνε καλά;;;

  Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιος θετική εισήγηση για επιστροφή συμβασιούχου που στο παρελθόν έχει εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του με τον έναν εκ των δύο «αξιολογητών», που επιπλέον είναι και προϊστάμενος;

  Αχ κατακαημένη ΕΡΤ-3…

  Και επιπλέον, ο εκπρόσωπος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ σε αυτή την επιτροπή, ποιος θα είναι; Μήπως ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ, Μάκης Βοϊτσίδης, επειδή είναι ο μοναδικός που δουλεύει και στην ΕΡΤ-3 με το σκεπτικό που μπορούν να εφράσουν κάποιοι «ότι γνωρίζει καλύτερα πρόσωπα και πράγματα»;

  Και ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΕΡΤ ποιος θα είναι; Και πώς θα συνενοηθούν με τον Χ εκπρόσωπο της ΕΣΗΕΜΘ;

  Ό,τι νάναι.

 31. […] Και τι θα γίνει με τους διευθυντές ειδήσεων-προγραμμάτων και αρχισυντακτών;  Στην τηλεόραση και στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ-3, ακούγεται ότι θα γίνει αξιολόγηση προσώπων από άλλα… «αιώνια» πρόσωπα που παραμένουν στις θέσεις τους παρά την εναλλαγή των κυβερνήσεων, σαν να τους προστατεύει ένα… «αόρατο» χέρι! Ειδικότερα για τα ραδιόφωνα, ενώ οι αντίστοιχοι προϊστάμενοι των προγραμμάτων του 9.58FM και των ΒΡΑΧΕΩΝ επιχειρούν -παρά τις αντιξοότητες- να κρατήσουν σε ένα ποιοτικό επίπεδο τη δημόσια ραδιοφωνία, στον 102FM τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Ενδεικτικά, διαβάστε το: ΕΡΤ-3: Διευθυντική εμμονή με τη βάρδια-καψόνι στον “102FM… […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: