«Εξαντλείται το Ταμείο Αλληλοβοήθειας» και η… υπομονή μας

Διάλεξαν τη στιγμή στην ΕΣΗΕΜ-Θ να ζητήσουν πίσω τα χρωστούμενα! Σε μια εποχή βαθιάς κρίσης, την ώρα που οι απολύσεις πέφτουν σαν το χαλάζι και οι άνεργοι αυξάνουν δραματικά και στον χώρο του Τύπου, παγώνουν ή μειώνονται μισθοί, τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα «επιστρέφουν» στον Μεσαίωνα, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία οργιάζει, η ΕΣΗΕΜ-Θ αντί να επικεντρώνει την προσοχή της στην απόκρουση αυτής της πολυμέτωπης επίθεσης υπερασπιζόμενη τα μέλη της και προσπαθώντας να κάνει τη στριμωγμένη τους ζωή ευκολότερη και όχι δυσκολότερη, επιλέγει να υπενθυμίσει ότι κάποιοι θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που δανείστηκαν από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας!

Το «τάιμινγκ» τσακίζει κόκκαλα! (Φανταζόμαστε ότι όσοι διαθέτουν τα ποσά, θα τα επέστρεφαν ήδη…).  Η πονηριά στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ έχει να κάνει με το ότι προσπαθεί να δημιουργήσει «εμφυλιοπολεμικό» κλίμα μεταξύ των μελών της Ένωσης: υποστηρίζει ότι «φταίνε» οι παλιοί «οφειλέτες» που στερούν από τους νεότερους τη δυνατότητα δανεισμού! Το «κόλπο » των… «χρωστούμενων», όμως, το είχαν χρησιμοποιήσει -θυμίζουμε- και στη διάρκεια της αποτυχημένης καταστατικής συνέλευσης, επιχειρώντας να θέσουν εκτός ψηφοφορίας τους «τρία Ταυ»! Δηλαδή τα «Ταμειακώς ΜΗ Τακτοποιημένα Τακτικά μέλη»… Και μπορεί, σύμφωνα με το καταστατικό να μην «δικαιούνταν» να ψηφίσουν όσοι δεν είχαν «πληρώσει» αλλά κάποιοι προχώρησαν ακόμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι όσοι δεν πλήρωσαν, σχεδόν «έπρεπε να πεταχτούν έξω από την αίθουσα » της συνέλευσης και να τους απαγορευτεί να τοποθετηθούν! Από τότε, ήδη, κάποιοι από το Δ.Σ. φρόντιζαν να φτιάχνουν «κλίμα» κυκλοφορώντας τους διαδρόμους της συνέλευσης-Βατερλώ την πληροφορία ότι «κάποιοι όχι μόνο δεν έχουν πληρώσει την ετήσια συνδρομή τους αλλά χρωστάνε και λεφτά από… παλιά στην Ένωση»!

Οι αιχμές στη συγκεκριμένη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι πολλές. Μία προσεκτική ανάγνωση για το τι «εννοεί ο ποιητής» ίσως να μας οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι κάποιοι, πολύ σύντομα, θα επικαλεστούν άρθρα του καταστατικού για τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ από την ΕΣΗΕΜ-Θ με πρόσχημα τα… «χρωστούμενα»!

Το λάβαμε το μήνυμα. Αλλά μαζί με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, εξαντλείται και η υπομονή μας…

ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΕΗ

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Η ΕΣΗΕΜ-Θ

ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΣΗΕΜ-Θ ΤΙ ΠΟΣΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ

Για την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΜ-Θ 

Εξαντλείται το Ταμείο Αλληλοβοήθειας (14/7/2010)

Θεσσαλονίκη, 14 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ενημερώνει τους συναδέλφους ότι το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι σχεδόν εξαντλημένο.

Αποκλειστική αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι η απροθυμία μελών να επιστρέψουν στο Ταμείο χρήματα που έχουν δανειστεί στο παρελθόν.

Παρά τις προσωπικές επιστολές που έχουν πάρει οι οφειλέτες, παρά την επισήμανση ότι σε πολλές περιπτώσεις το χρέος τους υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια, παρά την προειδοποίηση ότι αν δεν αρχίσουν να εξοφλούν τα δάνειά τους στερούν τη δυνατότητα από άλλους συναδέλφους να χρησιμοποιήσουν το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, και βεβαίως καταργώντας στην πράξη κάθε συμφωνία με την ΕΣΗΕΜ-Θ και αγνοώντας αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων, περίπου 100 μέλη δεν κάνουν το παραμικρό για να περιορίσουν έστω το ύψος της οφειλής τους.

Υπό τις συνθήκες αυτές, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει ότι είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ελάχιστες (μονοψήφιος αριθμός) μόνο αιτήσεις δανείων, πάντα τηρώντας το όριο των 1.000 ευρώ ανά δανεισμό. Μόλις το ισχνότατο υπόλοιπο του Ταμείου εξαντληθεί, κανένα δάνειο δεν θα είναι εφικτό να δοθεί, παρά μόνο αν προηγηθούν εξοφλήσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ζητάει από τους συναδέλφους που έχουν κάνει χρήση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να εξοφλήσουν τα δάνεια που πήραν και να μη στερήσουν από άλλα μέλη της Ένωσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το ίδιο Ταμείο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Advertisements

5 Σχόλια to “«Εξαντλείται το Ταμείο Αλληλοβοήθειας» και η… υπομονή μας”

 1. Τι πράγμα;;; Εξαντλήθηκε το Ταμείο Αλληλοβοήθειας;;; Χα-χα-χα-χα-χα μπου – χου – χου, κλαψ-λυγμ, χα-χα-χα!!! Τι λέτε ρε; Μας δουλεύετε;;;
  Το ταμείο της ΕΣΗΕΜ-Θ έχει μέσα 2 δις! Να πάρετε από κει και να βοηθήσετε όλους τους συναδέλφους που ζουν σε συνθήκες φτώχειας!
  Άκου λέει φταίνε όσοι χρωστάνε… Μας περνάτε όλους για ηλίθιους;

 2. Μηδενικές αυξήσεις Says:

  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΜ-Θ που θέλει πίσω τα «χρωστούμενα», Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΣΕΕ-ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ για τη νέα ΕΓΣΣΕ στην οποία κατέληξαν πριν από λίγο:

  Παγώνουν και στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί για φέτος μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν πριν από λίγο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Μικρές αυξήσεις με κριτήριο τον πληθωρισμό της ευρωζώνης προβλέπονται για το 2011 και το 2012.

  Βάσει του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων οι κατώτερες μηνιαίες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα δεν μεταβάλλονται για φέτος και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Ιούλιο του 2011 για να δουν αυξήσεις στους μισθούς τους. Υπολογίζεται πως ο βασικός μισθός των 740 ευρώ σήμερα θα ανέρχεται τον επόμενο Ιούλιο στα 750 ευρώ, ενώ το καλοκαίρι του 2012 θα υπάρξει άλλη μια μικρή αναπροσαρμογή που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του μισθού στο επίπεδο των 760 ευρώ.

  Στο κείμενο της συμφωνίας προβλέπεται επίσης ρητή αναφορά για το επίδομα αδείας και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, τα οποία χαρακτηρίζονται πλέον ως τακτικές αποδοχές. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της διαδικασίας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις «έχουν περάσει από 40 κύματα», προσθέτοντας πως οι δυσμενέστεροι όροι είναι η «υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και η εισαγωγή της στη μέγγενη της τρόικας και του μημονίου που προέβλεπε ρητά πάγωμα των μισθών».

  Πηγή: http://www.enet.gr

 3. Γραμματείς Φαρισαίοι Υποκριτές Says:

  Ας δώσουν πρώτα οι τραπεζίτες και το κράτος πίσω τα κλεμένα από τα ταμεία μας, και μετά ας ψάξουμε και τα ψίχουλα του ταμείου βοήθειας της Ένωσης από τα μέλη μας.

 4. Προληπτικός Συνδικαλισμός στην ΕΣΗΕΜ-Θ! Says:

  Αντί να βγάλει καμιά ανακοίνωση για το λουκέτο στο ΖΩ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ των ΝΕΩΝ ή να στηρίξει εργαζόμενους στην ΕΡΤ-3 στους οποίους επιβάλλονται καψόνια, η ΕΣΗΕΜ-Θ, μετά την ανακοίνωση για τα… ταμεία που στερεύουν, άρχισε να καταπιάνεται με κάτι που… «σιχαίνεται»: Άρχισε να ασκεί… «προληπτικό συνδικαλισμό»!!! Έβγαλε ανακοίνωση για τους εργαζόμενους στα δημοτικά ΜΜΕ λέγοντας ότι «…οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε αυτά κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι».

  «Κινδυνεύουν;» Και βγάλατε ανακοίνωση; Προληπτικά; Τι μας λέτε;
  Εδώ ΜΜΕ κλέινουν και δεκάδες απολύονται και δεν λέτε κουβέντα! Και βγάζετε ανακοίνωση για έναν… «κίνδυνο»;;; Μήπως την ανακοίνωση την έβγαλε από μόνος του, εργαζόμενος σε δημοτικό ΜΜΕ που… «έτυχε» να είναι μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ;…

  Σαν πολύ επιλεκτική και υποκριτική δεν είναι η πολιτική σας κύριοι και κυρίες της γνωστής συμμαχικής πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ;

  Ιδού και η ανακοίνωση τού… εεεεε… της ΕΣΗΕΜ-Θ, που δημοσιεύτηκε στο http://www.esiemth.gr

  Το πάγωμα λογαριασμών απειλεί τα δημοτικά ΜΜΕ (16/7/2010)

  Θεσσαλονίκη, 16 Ιουλίου 2010

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη (TV100, FM100) προκαλεί η δέσμευση λογαριασμών του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε αυτά κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι.

  Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης δεν υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης και των ενεργειών του υπουργείου Οικονομικών, θεωρεί όμως σοβαρή παράλειψη να μην εξαιρεθούν από τη δέσμευση λογαριασμοί από τους οποίους αντλείται η μισθοδοσία των εργαζομένων της ΔΕΠΘΕ, όπως ορθά έγινε για όσους αφορούν στη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων, καθώς και χρήματα για τις λειτουργικές ανάγκες των Μέσων.

  Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί το υπουργείο Οικονομικών να ενεργήσει άμεσα ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα επηρεαστεί στο ελάχιστο η λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ και δεν θα θιγεί το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο

 5. Πάνω που ετοιμαζόμουν να ζητήσω δάνειο γιατί τα οικονομικά μου είναι πολύ άσχημα, διάβασα την ανακοίνωση της Ένωσης και μου κόπηκαν τα πόδια. Μπα; Τόση ανέχεια; Να κάνουμε κανέναν έρανο να σας ενισχύσουμε. Τα μέλη του ΔΣ που βγάζουν αυτές τις ανακοινώσεις, πόσες δουλειές έχουν και βγάζουν τόσο άνετες υπεράνω ανακοινώσεις; Δεν απελευθερώνουν και καμιά δεύτερη και τρίτη θέση εργασίας για κανέναν άνεργο συνάδελφο για να μην ζητάμε δάνεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: