ΙΔ. Ρ/Τ MME: Απάντηση του εργασιακού στην πλειοψηφία του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ

Ανοιχτή επιστολή προς συναδέλφους….

Μετά τα όσα κωμικο-τραγικά διαδραματίστηκαν στην διάρκεια της άτυπης συνέλευσης των εργασιακών εκπροσώπων την Τετάρτη 7 Ιουλίου και με αφορμή τα όσα συνεχίζουν να σχολιάζονται για την ημέρα αυτή, αισθάνομαι υποχρεωμένος να απευθυνθώ στους συναδέλφους για να αποκαταστήσω την αλήθεια.

Στην διάρκεια της συνέλευσης και ενώ είχαν συζητηθεί διάφορα σοβαρά θέματα όπως οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό, το θέμα των σχεδιαζόμενων περικοπών της “Μακεδονίας” και γενικότερα θέματα που αφορούσαν στις απεργίες, επιχείρησα να θέσω υπόψη των συναδέλφων τον προβληματισμό μου, όπως άλλωστε πολλοί έκαναν μέχρι εκείνη την ώρα, για σειρά άλυτων και πολύ σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τον χώρο των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Κατ` αρχήν, διάφοροι “καλοθελητές” με διέκοπταν συνεχώς πριν καλά-καλά αρχίσω να μιλάω. Στην συνέχεια κατέθεσα την απογοήτευση μου για το γεγονός ότι πριν 2 χρόνια στην αντίστοιχη συνέλευση εργασιακών εκπροσώπων μάς είχε ζητηθεί αναφορά για τα προβλήματα του χώρου και αφού επισήμανα ότι αν και είχα καταθέσει πολλές τέτοιες αναφορές από τότε δεν δρομολογήθηκε καμία λύση για οποιοδήποτε ζήτημα, άρχισα να δέχομαι επιθέσεις που αφορούσαν ακόμη και στο πρόσωπο μου. Κατηγορήθηκα ακόμη και ως υπαίτιος (;;;;;) για την μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων στα ηλεκτρονικά μέσα, γιατί δεν δέχτηκα προσωπικά εγώ να καταθέσω στην επιθεώρηση εργασίας εκ μέρους όλων των εργαζομένων, αρμοδιότητα και ευθύνη που ανήκει κατά κύριο λόγο στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ.

Αναγκάστηκα να πω για πρώτη φορά δημόσια ότι σε παλαιότερη εργασία μου, όταν μάλιστα επρόκειτο να εγγραφώ στην ΕΣΗΕΜΘ ως δόκιμο μέλος και δεν αμειβόμουν με βάση την συλλογική σύμβαση, μου ζητήθηκε από την ΕΣΗΕΜΘ να καταγγείλω τον εργοδότη μου στην επιθεώρηση εργασίας, όπως άλλωστε είχα σκοπό και ο ίδιος να κάνω και όταν τελικά το έπραξα και απολύθηκα αμέσως, είδα το “στήριγμα” της ένωσης όσο το είδαν και μερικοί απολυμένοι από το Ράδιο Θεσσαλονίκη… Αμέσως, μέλη της πλειοψηφίας του δ.σ. με κατηγόρησαν ως “λαϊκιστή” και “γραφικό”, επειδή τόλμησα να πω τα πράγματα με το όνομα τους και να ασκήσω κριτική.

Ο παραλογισμός της “κοινής λογικής” όμως δεν σταμάτησε εκεί. Με θράσος, κατηγορήθηκα ότι μιλώντας εκ μέρους των εργαζομένων του γραφείου του STAR, ζήτησα πράγματα από το προεδρείο,τα οποία ουδέποτε ζήτησαν οι εργαζόμενοι, θέλοντας υποτίθεται “να παρασύρω το προεδρείο” για εξυπηρέτηση δικών μου σκοπών. Επειδή μεγαλύτερη προσβολή δεν έχω ακούσει, επισημαίνω ότι με το προεδρείο μίλησα ενώ βρισκόμουν στο “κλειστό” γραφείο του STAR μπροστά στους 2 από τους 3 συναδέλφους που εργάζονταν σε αυτό (ο τρίτος συνάδελφος επέστρεφε εσπευσμένα) και μάλιστα, σε κάποια στιγμή της τηλεφωνικής μου επικοινωνίας με τον πρόεδρο έδωσα το τηλέφωνο μου να μιλήσει ένας από τους συναδέλφους. Για του λόγου το αληθές, οι συνάδελφοι μπορούν να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά μου ανά πάσα στιγμή.

Στο τέλος της συνέλευσης των εργασιακών εκπροσώπων, το “πέσιμο” συνεχίστηκε καθώς δέχτηκα σχόλια του τύπου “βρήκες κοινό για να μιλήσεις και δεν έχασες ευκαιρία”, μου έγινε επισήμανση ότι μιλάω ως τεχνικός (προφανώς εννοώντας ότι εξυπηρετώ τα συμφέροντα της ένωσης τεχνικών;;;;;) και άλλα τέτοια απίθανα πράγματα, τα οποία αν είναι δυνατόν να ακούγονται από μέλη δ.σ..

Και ερωτώ: Εγώ είμαι το πρόβλημα της ΕΣΗΕΜΘ; Εγώ δημιούργησα τα προβλήματα στους εργασιακούς χώρους; Εγώ “διαχειρίστηκα” απολύσεις; Μήπως έγινα και δημόσιος κίνδυνος; Η μήπως μια από τις μεγαλύτερες πλειοψηφίες δ.σ. στην ένωση μας έχει να φοβηθεί κάτι από εμένα, έναν απλό ρεπόρτερ που προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου και να την χαίρομαι όπως οι περισσότεροι συνάδελφοι και να αγωνίζομαι για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας;

Ας μην γελιόμαστε, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με Δον Κιχώτες που βλέπουν στην θέα ανεμόμυλων τρομερά τέρατα. Ο δημοσιογραφικός χώρος στην Θεσσαλονίκη είναι μικρός δυστυχώς και όσοι το επιθυμούν, πληροφορούνται για το τί γίνεται. Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι να πολεμάνε με φαντάσματα και ας “αγριέψουν” έστω στο ένα δέκατο από ότι “αγρίεψαν” με εμένα, στον επόμενο εργοδότη που θα προσπαθήσει να συνθλίψει ζωές, όνειρα και ελπίδες συναδέλφων.

Αλέξης Αλεξιάδης, εργασιακός εκπρόσωπος ιδιωτικών ραδιο-τηλεοπτικών μέσων, ΕΣΗΕΜΘ

Advertisements

7 Σχόλια to “ΙΔ. Ρ/Τ MME: Απάντηση του εργασιακού στην πλειοψηφία του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ”

 1. Ασύνταχτοι συνάδελφοι του Αλέξη Says:

  Συνάδελφε, μη μασάς, προσπαθούν να μας εκφοβίσουν και αυτό δεν θα τους περάσει. Ανάλογη είναι η συμπεριφορά της εκάστοτε πλειοψηφίας του Δ.Σ. προς μη αρεστές (σε αυτούς) δημοσιογραφικές παρατάξεις, μη αρεστές (μη συντεταγμένες) διαφορετικές απόψεις, μη αρεστούς (μαχητικούς και με άποψη) συναδέλφους.

  Η δε στοχοποίηση συγκεκριμένων σοβαρών συναδέλφων με συστηματικούς ψιθύρους σε βάρος τους στους διαδρόμους, με υπόσκαψη της αξιοπρέπειας και της εργασιακής επάρκειάς τους, με σχέδιο απαξίωσής τους στα μάτια των εργοδοτών τους, είναι ο κανόνας.

  Η γνωστή διαπαραταξιακή, άκρως συντηρητική προεδρευομένη πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, άνοιξε έναν επικίνδυνο δρόμο τόσο για τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες, όσο και για την επικράτηση της ηττοπάθειας στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Βλέπουν ότι, παρά την εξασφάλιση περίπου 360 ψήφων ως πρώτη παράταξη, δεν έχουν την πραγματική «νομιμοποίηση» να κάνουν ό,τι θέλουν. Τρανταχτό παράδειγμα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που ενώ είναι κυβέρνηση ως πρώτο κόμμα, είναι απαξιωμένη στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας, λίγους μόλις μήνες μετά τη «θριαμβευτική» της νίκη.

  Αυτοί εκτίθενται συνεχώς, ο χώρος μας είναι μικρός και τα μαθαίνουμε όλα, και κάθε φορά που θα ακούμε μία νέα συκοφαντία κατά συναδέλφου, θα το καταγγέλλουμε και θα το δημοσιοποιούμε άμεσα. Ένα είναι σίγουρο: Η στοχοποίηση συγκεκριμένων συναδέλφων, δεν θα περάσει.

  Ο εκλεκτός συνάδελφος Αλέξης, επιχείρησε να πει ως εργασιακός εκπρόσωπος στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, τα αυτονόητα. Αν δεν έγιναν κατανοητά από τους «γνωστούς» λίγους, έγιναν κατανοητά σε όλους εμάς τους υπόλοιπους και κυρίως στους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά. Άλλωστε, γι’ αυτό τον ψηφίσαμε και τον εκλέξαμε, για να μας εκπροσωπεί επάξια, και όχι να δέχεται επιθέσεις και να λοιδωρείται από την ίδια την «ηγεσία» της ΕΣΗΕΜ-Θ.

  Δεν μπορείτε, κύριοι της ΕΣΗΕΜ-Θ να θεωρείτε τους εργασιακούς εκπροσώπους υποχείριά σας. Εκπροσωπούν τους συναδέλφους στους εργασιακούς τους χώρους και οφείλετε να τους σέβεστε και να τους ακούτε.

  Ασύνταχτοι συνάδελφοι του Αλέξη

 2. Σερίφ Μεχμέτ Says:

  Τι λες Αλέξη , εδώ μερικοί του δ.σ και μη θέλουν να πάρουν πίσω την ψήφο τους (απ’ το ΠΑΣΟΚ) που ψήφισαν και «θα πάρουν τα όπλα» έλεγαν για τους συμβασιούχους συναδέλφους της ΕΡΤ-3 …τα τηλέφωνα πήραν τελικά και πήραν τα …μην το πω. Χέστηκαν για τους συναδέλφους στα ιδιωτικά ΜΜΕ.

  όπου το περιεχόμενο είναι κενό…πάντα ακούς φωνές.Απλούστατα για να καλύψουν την ανεπάρκεια τους !

  Μαζί σου αγαπητέ Αλέξη και δε μασάμε…

  Κάποιοι ανησυχούν …γιατί άραγε ;

 3. Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ:

  Μήπως ήρθε η ώρα να καταργήσετε και την ουσία της εργασιακής εκπροσώπησης;

  Δεν είναι προτιμότερο;

  Τι τους θέλετε όλους αυτούς να σας ταράζουν τον ήσυχο ύπνο σας;

  Στη θέση των εργασιακών θα πρότεινα να διορίσετε απευθείας τους ευνοούμενούς σας, αντί να σας «ξεφεύγουν» ορισμένα εκλογικά αποτελέσματα που δεν σας «εξυπηρετούν».

  Αλέξη, άστους να ωρύονται. Χάνουν το παιχνίδι. Και ας είναι -εκλογικά- κερδισμένοι. Φαίνονται πολλοί, αλλά είναι πολύ «λίγοι».

  Υ.Γ. Αλήθεια, αξιότιμοι συνάδελφοι του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ: Πότε ακριβώς σκοπεύετε να βγάλετε ανακοίνωση καταδίκης για την απόλυση 11 εργαζομένων από το τοπικό ένθετο των ΝΕΩΝ, «ΖΩ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»;

  Ή μήπως θεωρείτε ότι οι εργαζόμενοι «πέθαναν» μαζί με το ένθετο;!

  Όσο για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ-3 στους οποίους αναφέρθηκε παραπάνω ο σύντροφος Σερίφ, ακόμα περιμένουν στο ακουστικό τους…

  Και να ήταν μόνο αυτά;

  Και το εξωφρενικότερο όλων είναι ότι αντί να είναι ευχαριστημένοι οι διοικούντες την ΕΣΗΕΜ-Θ για την ενεργητικότητα, το πάθος και τη συναδελφική αλληλεγγύη που επιδεικνύουν ορισμένοι συνάδελφοι -είτε εργασιακοί είτε όχι- για άλλους συναδέλφους τους που απολύονται, απειλούνται, υποχρεώνονται να κάνουν δουλειά που δεν τους αντιστοιχεί, μειώνονται οι μισθοί τους κλπ., αυτοί έρχονται να ολοκληρώσουν το «έργο», επιτιθέμενοι σε όσους «δεν είναι δικοί τους» και σε όσους τολμούν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους.

  Όσο γι’ αυτό που ειπώθηκε παραπάνω για τον συστηματικό πόλεμο σε βάρος συγκεκριμένων ασύνταχτων συναδέλφων με τη μορφή των ψιθύρων κλπ. στους διαδρόμους, τους διαβεβαιώνουμε ότι αυτή η «επιχείρηση» θα αποβεί σε βάρος των εμπνευστών της. Όντως, τίποτα δεν μένει κρυφό.

  Γ. Γκ.

 4. Οι κουτσομπόλες των διαδρόμων και των διευθυντικών γραφείων είναι ένα νέο φρούτο ύπουλο και δίγλωσσο. Άλλο λέω μπροστά σου και άλλο λέω πίσω από την πλάτη σου. Τώρα σε ότι αφορά τη διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ, τουλάχιστον ο προηγούμενος πρόεδρος είχε το θάρρος να τα λέει χύμα και όσο και να διαφωνούσε κάποιος μαζί του, τουλάχιστον δεν μπορούσε να του χρεώσει πισώπλατα παιχνιδάκια και χαριτωμενιές.
  Τον Αλέξη Αλεξιάδη και τους λοιπούς ασύνταχτους δεν τους πάνε επειδή τους χαλάνε τη σούπα. Άμα δεν τους αρέσει λοιπόν η χαλασμένη τους σούπα, ας πάνε για… πατσά!

 5. ειμαι περίεργος να δω μεχρι που θα φτάσει η μικρότητα ορισμένων που παραμενουν αδιόρθωτοι. Αλλά σας το λέω και εδω θα είμσστε. Οι φάπες όταν θα πέσουν δεν θα είναι από εμάς. Από αυτούς στους οποίους τάζατε θα είναι…
  Όσο για τις προσωπικές επιθέσεις και τη στοχοποίηση ατόμων του ασυνταχτου τυπου αυτό που έχω να πω είναι ότι καλόπαιδα δε μασαμε…

 6. ΜΕΜΝΗΣΟ, ΑΠΙΣΤΕΙΝ Says:

  Για να καταλάβω κι εγώ βρέ παιδιάΕίναι διαφορετικά τα προβλήματα των τεχνικών απο τα δικά σας? Για να μήν τρελαθούμε εντελώς.

 7. Για τον αποπάνω: Τι ακριβώς ρωτάς και ποιον ρωτάς; Τα προβλήματα, φυσικά και είναι κοινά. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν ορισμένοι είναι ότι χρειάζεται ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ. Ένα ισχυρό ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ θα ήταν μια κάποια λύση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: