Απογραφή Δημοσιογράφων Διαδικτύου

Τεράστια είναι τα προβλήματα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε διαδικτυακά Μέσα. Απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, μη «αναγνωρισμένοι» από τις Ενώσεις, «τιμωρημένοι» από τους εκπροσώπους της παλιάς «εκδοτικής δημοσιογραφίας» που βλέπουν με καχυποψία ή και εχθρότητα τα νέα ταχύτατα Μέσα Ενημέρωσης. Η διαδικτυακή ενημέρωση, αν και κρύβει μεγάλη «κίτρινη» σαβούρα μέσα της, έχει προσπεράσει τη δυσκίνητη (και αυτολογοκριμένη σε μεγάλο βαθμό) «παλαιά φρουρά» και έχει προσφέρει πολύτιμο έργο στην ενημέρωση της κοινωνίας. Αυτό το έργο, αφορά κυρίως τα ανεξάρτητα διαδικτυακά Μέσα. Άλλωστε, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εκπρόσωποι αυτών των Μέσων, δηλώνουν ότι δεν έχουν την ανάγκη καμιάς επιβεβαίωσης του ρόλου τους από τα επίσημα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων. Αλλά, η ασφάλιση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων εργάζονται στα “portals”, περνάει –δυστυχώς ή και ευτυχώς κατ’ άλλους-, μέσα από την ένταξή τους στις Ενώσεις Συντακτών. Εξάλλου, χωρίς συνδικαλιστική εκπροσώπηση (έστω αυτήν την «κολοβή»), η θέση των εργαζομένων σε διαδικτυακά Μέσα που ανήκουν σε δημοσιογραφικούς οργανισμούς, υποβαθμίζεται περαιτέρω. Αλλά και οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι σε αυτόνομα blogs και portals που με τη δική τους «ιδιαίτερη» ματιά στα γεγονότα και με πρωτογενές ρεπορταζιακό υλικό συνεισφέρουν στην ενημέρωση της κοινωνίας, παραμένουν «ξεκρέμαστοι» στο πεδίο της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης. Αν δε, οι Ενώσεις Συντακτών δεν μπορέσουν (επειδή προφανώς δεν θα θέλουν) να βρουν μια φόρμουλα και να εντάξουν στις τάξεις τους (με όλα τα δικαιώματα που από αυτή την ένταξη, απορρέουν) τους συναδέλφους μας στα διαδικτυακά μέσα, τότε οι τελευταίοι θα έχουν κάθε δικαίωμα να ιδρύσουν ένα δικό τους ανεξάρτητο σωματείο. Ένα σωματείο που, σε βάθος χρόνου, ενδεχομένως να μεγαλώσει και να συμπεριλάβει και «άλλο κόσμο» που θα ψάχνει νέους αμεσοδημοκρατικούς τρόπους συνδικαλιστικής έκφρασης, προσπερνώντας την παλιά προεδρευομένη γραφειοκρατική φρουρά των Ενώσεων Συντακτών.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα –διαβλέποντας ενδεχομένως αυτόν τον «κίνδυνο»- , πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010 μια νέα συνάντηση με τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο Διαδίκτυο από τους οποίους ζητά να συμπληρώσουν σχετικά «απογραφικά δελτία».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ σκοπεύει να αναλάβει ανάλογη πρωτοβουλία; 

Για τη σχετική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

12 Ιουλίου 2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει ότι η νέα συνάντηση με τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο Διαδίκτυο, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010, στα γραφεία της Ενώσεως (Ακαδημίας 20, 3 ος όροφος), στις 10.30 π.μ., προκειμένου να γίνει περαιτέρω συζήτηση για τα εκκρεμή προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Οι συνάδελφοι, οι οποίοι εργάζονται σε «Portals», καλούνται να προσέλθουν στην ΕΣΗΕΑ και να συμπληρώσουν τα απογραφικά τους δελτία, προκειμένου να γίνει πλήρης καταγραφή.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Advertisements

3 Σχόλια to “Απογραφή Δημοσιογράφων Διαδικτύου”

  1. Να μη ξερεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις…Η διαλυμενη από διοικητικό συμβουλιο ΕΣΗΕΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και η ντεμεκ ισχυρή ΕΣΗΕΜΘ ακόμη ψάχνει και ψάχνεται…

  2. δικτυωμενος Says:

    για μας κυριο Μάκη δεν έχει τίποτις;

  3. Μολυβένιος Στρατιωτάκης Says:

    Στην Αθήνα τους δημοσιογράφους του ίντερνετ τους καταγράφουν.
    Εδώ απλά μας… γράφουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: