Κάλεσμα σε «ετοιμότητα» από Συμβασιούχους στην ΕΡΤ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ της ΕΡΤ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Όλοι εμείς, συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εκείνους που με το λόγο τους και τις ενέργειες τους μας στήριξαν στην συμβολική κατάληψη του Κρατικού Ραδιοτηλεοπτικού Μεγάρου, την οποία πραγματοποιήσαμε στις 30/6/2010.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μόνιμους συναδέλφους της ΕΡΤ που μας συμπαραστάθηκαν.

Είναι φανερό ότι σήμερα 2/7/2010 οι περισσότεροι συνάδελφοι συμβασιούχοι έχουν απολυθεί και στο τέλος Ιουλίου θα φύγουν και οι τελευταίοι. Ήδη με την αποχή των συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων, όλο αυτό το διάστημα, εντάθηκαν τα προβλήματα του μόνιμου προσωπικού. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η διοίκηση της ΕΡΤ έχουν επαναλάβει τη θέση τους ότι οι συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι στην ΕΡΤ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα παρακολουθεί τα γεγονότα και ειδικά τον τρόπο εφαρμογής των όσων ψηφιστούν. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Θα πρέπει όλοι μας να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, γιατί η πιθανότητα να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις μας παραμένει.

Έχει σημασία να διατηρήσουμε την ενότητα και τη συνοχή μας

Advertisements

2 Σχόλια to “Κάλεσμα σε «ετοιμότητα» από Συμβασιούχους στην ΕΡΤ”

 1. /7
  Aγαπητοί συνάδελφοι, όπως είναι γνωστό σε όσους στην Αθήνα, βρίσκονται κοντά στις διεργασίες, το σωματείο συμβασιούχων εξέφραζε συνεχόμενες αρνήσεις για συμμετοχές (όχι απεργιακές διότι απεργούσε, αλλά στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων), με λογικές να κρατήσει το πρόβλημα μέσα στην ΕΡΤ, διότι δήθεν ο κόσμος θα έκραζε τους συμβασιούχους σαν βολεμένους και διότι αν άνοιγε συνολικά το ζήτημα θα έβαζε θέμα ανατροπής των κυβερνητικών επιλογών για τους συμβασιούχους παντού. Ευελπιστούσε να βρεθεί μια χαραμάδα στη ζούλα, μόνο για την ΕΡΤ. Αυτό ήταν και το αγαπημένο μοτίβο που εξέφραζε ο πρόεδρος του σωματείου στις συνελεύσεις. Αρνήθηκε κατά τη λήξη της κατάληψης (την οποία με αλλεπάλληλες ψηφοφορίες κατά τη διάρκειά της επιχειρούσε να τερματίσει) να ορίσει άμεσα γενική συνέλευση και τώρα βγάζει μια ανακοίνωση που μόνο καλό καλοκαίρι δεν εύχεται, χωρίς να βάζει ΤΙΠΟΤΑ συγκεκριμένο, ούτε συνέλευση, ούτε συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης.
  Σας στέλνω την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας συμβασιούχων και μονίμων εργαζομένων της ΕΡΤ.

  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Κόντρα στην απαξίωση, στο ξεπούλημα του αγώνα, στις επιθυμίες των «από τα πάνω»,
  οι «από τα κάτω» αντιδρούν και οργανώνονται μακριά από εργατοπατέρες και σκοπιμότητες. 1/7/2010

  Οι περισσότερες συμβάσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έληξαν. Σήμερα, οι φύλακες της ΕΡΤ με τις εντολές της διοίκησης, ζητούσαν ταυτότητες από τους εργαζομένους απαγορεύοντας την είσοδο στους απολυμένους συνάδελφους. Αν αυτή είναι η… κατανόηση της διοίκησης, τότε τι μας περιμένει, όταν θα περάσει κάποιο χρονικό διάστημα… Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη οι κινητοποιήσεις μας να μη σταματήσουν. Να εντείνουμε την προσπάθεια για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

  Δεν έχουμε αυταπάτες

  Οι υποσχέσεις για τροπολογίες και επαναπροσλήψεις, τα ευχολόγια, οι δήθεν προσπάθειες για να επανέλθει μεγάλο ποσοστό των συμβασιούχων στην ΕΡΤ, είναι χωρίς αντίκρισμα και γίνονται υπό το κράτος του πανικού που δημιουργούν οι κινητοποιήσεις στους κρατούντες, αφού σε αυτές τις συνθήκες κάθε κινητοποίηση αποτελεί θρυαλλίδα που απελευθερώνει δυνάμεις και σε άλλους χώρους. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει και δεύτερη δέσμη μέτρων.
  Πόση αξιοπιστία μπορεί να έχουν λοιπόν οι αόριστες υποσχέσεις τους για «τακτοποίηση» των συμβασιούχων, όταν στα πλαίσια της πολιτικής των περικοπών, μπορούν να αναιρέσουν τα πάντα σε μια νύχτα;
  Ποια «τακτοποίηση» των συμβασιούχων θα υπάρξει, όταν μένει εκτός δουλειάς το 30%; Ποια προοπτική μπορούν να προσφέρουν μερικοί μήνες εργασίας (έστω και με σύμβαση εργασίας και όχι έργου), όταν ο στόχος δεν είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία, αλλά η παράταση της σύμβασης-ομηρίας και η έξοδος στην ανεργία;
  Ποια αξιοπιστία έχουν όσοι για τόσους μήνες κέρδιζαν χρόνο και κορόιδευαν συνειδητά τους συμβασιούχους;
  Το σωματείο συμβασιούχων διά του προεδρείου του εμφανιζόταν ως εγγυητής των θέσεων εργασίας, υποσχόμενο «κλείνοντας το μάτι» ότι με πλάγιους τρόπους και με κεκλεισμένων των θηρών συνεννοήσεις θα υπάρξουν αποτελέσματα. Υπονόμευσαν την προσπάθεια για κοινό αγώνα και συλλογική δράση ενάντια στις άδικες απολύσεις. Το σχέδιο είναι οργανωμένο και η ώρα που αποκαλύπτεται ήρθε! Κανείς δεν θα ξαφνιαστεί, αν από τη νέα σεζόν εργάζονται στην ΕΡΤ συμβασιούχοι χωρίς τυπικά προσόντα.

  Η επίθεση είναι ενιαία

  Στους συμβασιούχους που απολύονται.
  Στην προηγούμενη γενιά συμβασιούχων της ΕΡΤ (ΠΔ 164) στους οποίους η διοίκηση αρνείται να τους δώσει πίσω τα κλεμμένα ένσημα και τα χρήματα που τους χρωστάει. Στους εργαζομένους και τους συνταξιούχους που τους συρρικνώνει μισθούς και συντάξεις με τους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους.
  Στους νέους που οδηγούνται στην ανεργία και η καλύτερη προοπτική τους είναι οι συμβάσεις περιορισμένου χρόνου.

  Και η απάντηση να είναι ενιαία

  Στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων της ΕΡΤ, σε χώρους εργασίας και γειτονιές, συναντήσαμε μόνο φίλους και συμπαραστάτες, γιατί όλοι θίγονται από τα μέτρα της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ.
  Στις απεργιακές διαδηλώσεις που συμμετείχαμε, συναντήσαμε συναδέλφους απεργούς και όχι εχθρούς, όπως απεγνωσμένα επιχείρησαν να μας πείσουν οι χρυσοκάνθαροι διευθυντές και τα τσιράκια τους.
  Αυτό φοβούνται η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ και επιχειρούν να κρατήσουν απομονωμένες αυτές τις κινητοποιήσεις, κινδυνολογώντας, με τη συνδρομή συνδικαλιστών μαϊντανών, ότι ο κόσμος είναι δήθεν ενάντια στους συμβασιούχους.
  Ο κόσμος είναι ενάντια στα golden συμβόλαια, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από τους παρατρεχάμενους των εφήμερων εξουσιών που λυμαίνονται χρόνια την ΕΡΤ και σαν χαμαιλέοντες αλλάζουν χρώματα για να προσεταιριστούν τις νέες καταστάσεις.

  Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ να στηρίξουν και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις με διαρκείς γενικές συνελεύσεις και απεργία διαρκείας, δημιουργία απεργιακού ταμείου. Καλούμε σωματεία, συνελεύσεις, αλληλέγγυους εργαζομένους και ανέργους να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας.

  • ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ – ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΔ 164 – ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ
  • ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

  Όλοι/ες στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 8 Ιούλη ενάντια στους αντεργατικούς και αντιασφαλιστικούς νόμους

 2. H ΕΣΗΕΜ-Θ, προς το παρόν δεν έχει κηρύξει απεργία για τις 8 Ιουλίου. Το ασφαλιστικό που περνάει η κυβέρνηση, την αφήνει παγερά αδιάφορη; Μήπως οι «πράσινο-γαλαζο-ροζ» πλειοψηφούντες του ΔΣ, κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: