Αγγελιόσημο και ασφάλιση συντακτών Διαδικτυακών ΜΜΕ

Αποδεχόμαστε ή δεν αποδεχόμαστε το νέο ασφα-ληστρικό νομσχέδιο;! Για ορισμένους η «νομιμοποίησή» του είναι δεδομένη και μπαίνουν στη διαδικασία να ασκούν κριτική σε επιμέρους δυσμενείς προβλέψεις ή τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής. Μία από αυτές είναι η απόσυρση (εκ μέρους της κυβέρνησης) της διάταξης υπ’ αριθμ. 67 από τον ασφαλιστικό νόμο που στερεί -σύμφωνα και με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ-, τη δυνατότητα από πολλούς συναδέλφους που απασχολούνται σε διαδικτυακά ενημερωτικά Μέσα να ασφαλίζονται στα οικεία ταμεία. Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση, καταγγέλλεται η «υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της επιβολής Αγγελιοσήμου στις διαδικτυακές διαφημιστικές καταχωρήσεις».

Για τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις στον χώρο του Τύπου ΔΕΙΤΕ και αυτό: Απολύσεις, εκμετάλλευση, ανασφάλεια. Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

Για ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

Διαδικτυακά ΜΜΕ και αγγελιόσημο (2/7/2010)

Θεσσαλονίκη, 2 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ διαμαρτύρεται για την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της επιβολής Αγγελιοσήμου στις διαδικτυακές διαφημιστικές καταχωρήσεις και της ασφάλισης των συντακτών που εργάζονται σε διαδικτυακά ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση ενέδωσε στις πιέσεις διαφημιστών, εκδοτών και επιχειρηματιών και απέσυρε την τελευταία στιγμή τη διάταξη υπ’ αριθμ. 67 από τον ασφαλιστικό νόμο, στερώντας έτσι τη δυνατότητα από πολλούς συναδέλφους που απασχολούνται σε διαδικτυακά ενημερωτικά Μέσα να ασφαλίζονται στα οικεία ταμεία.

Ταυτόχρονα, στέρησε από τα ταμεία του κλάδου, τα οποία δεν επιβαρύνουν ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό, έναν πόρο που αποδεδειγμένα και νόμιμα αυτά δικαιούνται.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την κυβέρνηση να επαναφέρει τη σχετική πρόβλεψη στο σχέδιο νόμου που κατατίθεται στη Βουλή προς ψήφιση τη Δευτέρα και σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίσει νομοθετικά την εφαρμογή όσων προβλέπονταν σε αυτήν. Επίσης καλεί τις άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις και την ΠΟΕΣΥ να εξαντλήσουν κάθε μέσο πίεσης για τον σκοπό αυτόν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Advertisements

2 Σχόλια to “Αγγελιόσημο και ασφάλιση συντακτών Διαδικτυακών ΜΜΕ”

  1. Δηλαδή από όλο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μας διαλύει, αυτό βρήκαν να πουν; Δηλαδή αν ασφαλίζονταν οι συντάκτες στα ΜΜΕ στο ίντερνετ και δεν κόβαν το αγγελιόσημο όλοι θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι με το υπόλοιπο «αγγελικά… πλασμένο» νομοσχέδιο-έκτρωμα; Σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο!

  2. Καβαλάρης του Διαδικτύου Says:

    Για το θέμα, διαβάστε και έναν «απολαυστικό» διάλογο, ΕΔΩ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1190128

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: