Συνεδρίαση δσ ΕΣΗΕΜΘ για 958 ΕΡΤ3, ΓΡΑΦΕΙΟ STAR, ΔΕΠΘΕ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ

Σήμερα το πρωί στις 10:00 πραγματοποιήθηκε εργασιακή συνέλευση των εργαζομένων στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ3 958, ο οποίος από αύριο θα βγαίνει από τον αδελφό σταθμό 102 εξαιτίας φυσικά των ελλείψεων από την απόλυση συνολικά σε όλη την Ελλάδα 1047 συμβασιούχων έργου και παρά τα καθησυχαστικά της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας.

Το κλίμα στην συνέλευση ήταν βαρύ, με τους αορίστου χρόνου να εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες και αμφιβολίες τους για την… προσωρινότητα του μέτρου και τους συμβασιούχους την απόγνωσή τους για το τι πρέπει να γίνει. “Νοιώθουμε ανίσχυροι μπροστά στα τετελεσμένα”, είπε μία συνάδελφος, ενώ αναπάντητο έμεινε το ερώτημα μίας άλλης για το “τι πρέπει να κάνουμε”.

Μόνο πιστευτός δεν έγινε ο διευθυντής ραδιοφωνίας Χύτας με τις διαβεβαιώσεις και τα καθησυχαστικά του. Ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Βοϊτσίδης είπε ότι δεν αποκλείει τίποτε και δεν μπορεί να πεί με βεβαιότητα ότι δεν κινδυνεύει ο 958 ή ο 102. Επέτεινε δε τις ανησυχίες των παριστάμενων συναδέλφων, μεταφέροντας τα όσα του είπε σε επικοινωνία τους ο διευθύνον σύμβουλος της ΕΡΤ Γαμπρίτσιος: αν χρειάζονται και οι 29 περιφερειακοί σταθμοί, καθώς και τα δύο βραχέα!

Κάποιοι συνάδελφοι τάχθηκαν κατά μίας απεργίας για τον 958, ο πρόεδρος κατά του προληπτικού συνδικαλισμού, ενώ αναπάντητο έμεινε το ερώτημα του Μπίκα για το τι θέλουν οι συνάδελφοι να κάνει η Ένωση, με δεδομένο ότι έχουμε μπροστά μας το γεγονός ότι έχουμε περιορισμό των θέσεων εργασίας, περικοπές μισθών (τη γενικότερη στους εργαζόμενους στη δημόσιο), τη συρρίκνωση των σταθμών, καθώς και πλήγμα στην ίδια την ενημέρωση -ιδιαίτερα με τον 958 που είναι ο μοναδικός πολιτιστικός ραδιοφωνικός σταθμός.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΕΣΗΕΜΘΣτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που ακολούθησε (με παρόντες τους: Βοϊτσίδου, Χαλεπλίδου, Φωκιανίδη, Ρεπανάς, Κοντογουλίδη, Μπίκα, Αδάμ, Ντόζη) λίγα πράγματα ελέχθησαν, με τον πρόεδρο να παραπέμπει στο μέλλον την έκδοση (τουλάχιστον) μιάς ανακοίνωσης.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ STAR ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Ο πρόεδρος μετέφερε τα όσα αποκόμισε από τη συνάντηση που είχε με τους τρείς δημοσιογράφους εργαζόμενους στο γραφείο του STAR στη Θεσσαλονίκη, στο κλείσιμο του οποίου προχώρησε η ιδιοκτησία του σταθμού από την περασμένη Παρασκευή, καθώς και από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τα διευθυντικά στελέχη του σταθμού στην Αθήνα.

Μόνο που αυτές οι επικοινωνίες (ακόμη και στη διάρκεια της συνεδρίασης) το μόνο που έδειξαν είναι η κοροϊδία των υπευθύνων του STAR, με τον έναν (Ανδρεούλη) να διαβεβαιώνει ότι θα υπάρχει γραφείο του σταθμού για να δουλέψουν οι δημοσιογράφοι (γιατί οι τρείς τεχνικοί και η μία διοικητικός απολύθηκαν) και τον άλλον (Μαλέλη) να γνωστοποιεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και το γραφείο κλείνει οριστικά! Οποία διάψευση των όσων σπεύδουν να καθησυχάσουν.Την Παρασκευή που οι συνάδελφοι αντίκρισαν το λουκέτο, στο χώρο των γραφείων μετέβησαν για συμπαράσταση οι Μπίκας και Αδάμ, ενώ χαρακτηριστική ήταν η απουσία μελών της πλειοψηφίας του δσ της ΕΣΗΕΜΘ και μόνο μετά από τέσσερις μέρες ο πρόεδρος τους κάλεσε στο γραφείο του στην Στρ. Καλλάρη. Οι τρείς συνάδελφοι ζήτησαν συντονισμό των ενεργειών με… τους αθηναίους συναδέλφους, ενώ τελικά η πλειοψηφία αποφάσισε να μην εκδοθεί ανακοίνωση και να… αναμένουμε τα αποτελέσματα των επαφών του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Σόμπολο με τον νομικό του STAR Κυριακόπουλο. Καλά κρασιά! Αδιόρθωτοι!

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Αποφασίστηκε να ανταποκριθούμε στο αίτημα της ΕΣΠΗΤ για συνάντηση άμεσα των δσ των Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ, προκειμένου να υπάρξει μία συντονισμένη, καθολική, δυναμική και αποτελεσματική αντιμετώπιση στην πολυμέτωπη απειλή που αντιμετωπίζουμε, με τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου και την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.Αποφασίστηκε επίσης να ανταποκριθεί η ΕΣΗΕΜΘ στο αίτημα της ΕΣΗΕΠΗΝ για συνάντηση των δσ των τριών περιφερειακών Ενώσεων: ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΕ, για να επιδιωχθεί η υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ περιφερειακού Τύπου, κάτι για το οποίο αρχικά έχουν συμφωνήσει οι Ενώσεις σε μία συνάντηση στην Πάτρα πέρυσι.

ΔΕΠΘΕ

Συζητήθηκε η επιστολή του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης Παπαγεωργόπουλο, με την οποία γνωστοποιούσε ότι δεν ανανεώνει τις συμβάσεις πέντε συναδέλφων συμβασιούχων έργου στα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, γιατί αντίκειται σε διατάξεις του νέου νόμου “Καλλικράτη” που απαγορεύουν προσλήψεις σε τέτοιες δημοτικές επιχειρήσεις.

Μόνο που για τους συγκεκριμένους συναδέλφους η ανανέωση των συμβάσεών τους δεν αποτελεί πρόσληψη. Τελικά, όλοι κόβουν από παντού κι όποιον πάρει ο χάρος!

ΜΠ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: