Ραδιόφωνα ΕΡΤ-3: Αλαλούμ για την κάλυψη των «κενών»

Έντονο είναι το κλίμα ανησυχίας τις τελευταίες ώρες στα τρία ραδιοφωνικά προγράμματα της  ΕΡΤ-3, «102FM» (Α΄ Πρόγραμμα), «9.58FM» (Β΄ Πρόγραμμα) και ΒΡΑΧΕΑ (Γ΄ Πρόγραμμα). Οι περισσότεροι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, σε μια ένδειξη αλληλεγγύης στους συμβασιούχους συναδέλφους τους των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σήμερα 30 Ιουνίου 2010, δεν φέρονται διατεθειμένοι να συναινέσουν στην απεγνωσμένη επιδίωξη της διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε. να παρουσιαστεί προς τα έξω η εικόνα ότι οι υπό απόλυση συμβασιούχοι συνάδελφοί τους δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των προγραμμάτων και άρα ότι η απόλυσή τους δεν θα επηρεάσει –δήθεν- το συνολικό πρόγραμμα. Η διοίκηση επιχειρεί με οδηγίες της προς τους προϊσταμένους και κυρίως προς τη διεύθυνση Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ-3, να πείσει τους δημοσιογράφους αορίστου χρόνου να καλύψουν τις «τρύπες» του προγράμματος και τα κενά που αφήνουν πίσω τους οι συμβασιούχοι. Μέσα σε αυτό το κλίμα γενικευμένης αγανάκτησης, ορισμένοι μεμονωμένοι δημοσιογράφοι, υπό το κράτος έμμεσων εκβιασμών οι περισσότεροι, φέρεται να «δέχονται» να καλύψουν αυτά τα «κενά»…

Αυτή η πλαστή εικόνα πρέπει να τερματιστεί άμεσα, οι συμβασιούχοι να παραμείνουν στις θέσεις τους, στις εκπομπές τους και στα ρεπορτάζ τους και οι συμβάσεις τους να μετατραπούν άμεσα σε αορίστου χρόνου. Η ΕΣΗΕΜ-Θ οφείλει να δράσει άμεσα υπερασπιζόμενη τα μέλη της είτε πρόκειται για τους υπό απόλυση συμβασιούχους είτε πρόκειται για τους συμβασιούχους αορίστου χρόνου. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι «τούβλα» που καλύπτουν «κενά». Έχουν αξιοπρέπεια και την υπερασπίζονται. 

Εξάλλου, σε σημερινή σύσκεψη εργαζομένων στον «9.58FM», με την παρουσία του διευθυντή Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ-3, Ξάνθου Χύτα, του προέδρου του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μάκη Βοϊτσίδη και των μελών του Δ.Σ., Δ. Ντόζη, Γ. Αδάμ και του «ασύνταχτου» μέλους του Δ.Σ. Μπ. Μπίκα,  ο διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ-3 ανακοίνωσε και τυπικά ότι από αύριο Πέμπτη 1/7/2010 «το πρόγραμμα του «9.58FM θα βγαίνει από τις εγκαταστάσεις του 102FM». Προσπάθησε δε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις παρέχοντας «διαβεβαιώσεις» ότι αυτό δεν σημαίνει προανάκρουσμα για λουκέτο στον σταθμό και ότι αυτή η λύση «είναι προσωρινή». Όλοι γνωρίζουν όμως στην ΕΡΤ ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»! Αργότερα, θα δημοσιεύσουμε αναλυτική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από αυτή τη συνάντηση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ – ΔΕΝ «ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ» ΚΑΝΕΝΑΣ στην ΕΡΤ-3

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ – Καμία συρρίκνωση στα προγράμματα της ΕΡΤ-3

ΑΣΥΝΤΑΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην ΕΡΤ-3

Τι γράφαμε πριν λίγες ημέρες για το θέμα

Στους εργαζόμενους του “9.58FM” (B’ ραδιοφωνικό Πρόγραμμα ΕΡΤ-3) ανακοινώθηκε από τον διευθυντή Ραδιοφωνίας του Ρ.Σ.Μ της ΕΡΤ-3, Ξάνθο Χύτα, ότι από την προσεχή Πέμπτη “το πρόγραμμα θα βγαίνει από το κτίριο του 102FM” αποτελώντας προανάκρουσμα για τις περίφημες συγχωνεύσεις προγραμμάτων που είχε αναγγείλλει η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. Την ίδια ώρα, δημοσιογράφοι από τα ΒΡΑΧΕΑ-Γ΄Πρόγραμμα της ΕΡΤ-3 έχουν κληθεί να καλύψουν “τρύπες” του προγράμματος του 102FM κατά παράβαση των αρμοδιοτήτων των συναδέλφων που οι οργανικές τους θέσεις δεν “προβλέπουν” κανέναν επικουρικό ρόλο σε άλλα προγράμματα. Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις “αρμοδίων” ότι δεν θα “πειραχτούν” ο “9.58FM” και τα “Βραχέα”, κανένας δεν μπορεί μέσα σε αυτό το περιβάλλον αβεβαιότητας να εμπιστευτεί κανέναν και δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτές οι κινήσεις δεν αποτελούν το πρώτο βήμα για “λουκέτο” στους σταθμούς και για “αναγκαστικές μετακινήσεις” ή ακόμα και για απολύσεις δημοσιογράφων αορίστου χρόνου (με την κατάργηση οργανικών θέσεων!). Το κλίμα ανησυχίας εντείνεται και από τη στάση που τηρεί το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων που αντί να “εμπιστεύεται” περισσότερο τις “διαβεβαιώσεις” των προϊσταμένων της ΕΡΤ-3 και της ΕΡΤ Α.Ε. θα έπρεπε να έχει αναλάβει δυναμικές πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση τόσο των θέσεων εργασίας όσο και για την απρόσκοπτη συνέχιση της ύπαρξης αυτής καθαυτής, των δύο ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Πολύ περισσότερο στο θέμα των συμβασιούχων, έστω και στο παρά πέντε, θα έπρεπε να κινητοποιήσει τους συναδέλφους, παρά την παγωμένη (και δικαιολογημένη ως ένα βαθμό) αντίδρασή τους μπροστά στις προαναγγελθείσες (σε λίγες ώρες) διακοπές των συμβάσεών τους.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο: ΑΠΕΡΓΙΕΣ: Δευτέρα στην ΕΡΤ-3, Τρίτη σε όλα τα ΜΜΕ. Γιατί είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων στα ΜΜΕ στην απεργιακή συγκέντρωση της 29ης Ιουνίου, στις 10.30 π.μ. στο Ε.Κ.Θ.

Ένα Σχόλιο προς “Ραδιόφωνα ΕΡΤ-3: Αλαλούμ για την κάλυψη των «κενών»”

 1. "Υπερ-ευαισθησίες"... Says:

  Έκτακτο δημοσιογραφικό Διαγώνισμα

  ΕΡΏΤΗΣΗ:

  Ποιος από τους κάτωθι χαρακτήρισε «υπερβολικά… ευαίσθητους» τους εργαζόμενους δημοσιογράφους της ΕΡΤ-3 που αντιδρούν στην κάλυψη των «κενών» των συμβασιούχων;

  1. Η γενική διευθύντρια της ΕΡΤ-3
  2. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ
  3. Ο διευθυντής του ΔΝΤ
  4. Η θειά μας η χορεύτρια
  5. Ο υπουργός εργασίας
  6. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ

  Όποιος το βρει κερδίζει μια ενισχυμένη μερίδα πατσά με μπόλικο μπούκοβο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: