Πρόταση ΕΣΗΕΜΘ για 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων την Δευτέρα 28 Ιουνίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Τι ειπώθηκε στην εργασιακή συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ3 και την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ

Μπροστά στα σύγχρονα κρεματόρια των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας που στήνει η χούντα των ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης, το συνδικαλιστικό κίνημα των δημοσιογράφων εξακολουθεί να εξαντλεί την πρακτική του με τις γνωστές κατά καιρούς 24ωρες απεργιακές τουφεκιές, που φυσικά κανέναν αποτέλεσμα δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα. Αντί η συνδικαλιστική ηγεσία να έχει επεξεργαστεί ήδη ένα συνολικό πλαίσιο θέσεων-κόκκινων γραμμών και πακέτο ενεργειών για να αποκρουστεί η κυβερνητική ληστρική επιδρομή στις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, αυτή σύρεται κάθε φορά σε επιμέρους, αποσπασματικές, συντεχνιακές και αναποτελεσματικές ενέργειες. Στα καθ’ ημάς, με την πλειοψηφία του δσ της ΕΣΗΕΜΘ να κινείται από τη γνωστή λογική της συναίνεσης και του συμβιβασμού, που στις μέρες μας βλέπουμε να γίνεται… της παράδοσης άνευ όρων, με τα μοιρολόγια να αντηχούν στους τοίχους της Στρ. Καλλάρη.

Ο Ασύνταχτος Τύπος από καιρό είχε ζητήσει την εκπόνηση ενός συγκεκριμένου σχεδίου αντίστασης με πρόγραμμα για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αλλά φθάσαμε πάλι την τελευταία στιγμή να τρέχουμε και να μην προλαβαίνουμε. Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ (με παρόντες τους: Βοϊτσίδη, Χαλεπλίδου, Φωκιανίδη, Κοντογουλίδη, Ντόζη, Αδάμ, Μπίκα) συζητήθηκε το αίτημα της ΠΟΕΣΥ για υποβολή προτάσεων στην Ομοσπονδία σχετικά με τους τρόπους αντίδρασης στα κυβερνητικά μέτρα κατεδάφισης του συστήματος εργασιακών σχέσεων και της σύναψης συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και της ασφα-ληστρικής μεταρρύθμισης.

Όπως είπε ο πρόεδρος Βοϊτσίδης, η Αθήνα δεν θέλει να κινηθεί απεργιακά μαζί με τη ΓΣΕΕ την Τρίτη στις 29, με το επιχείρημα να αποφευχθεί η μη κάλυψη των απεργιακών. (Μόνο που στην προηγούμενη απεργία που δεν συμμετείχαμε, δεν είδαμε το αντίθετο). Ο ίδιος πρότεινε 24ωρη απεργία την προηγουμένη της πανεργατικής απεργίας, δηλαδή την πραγματοποίησή της την Δευτέρα 28/6.

Ο Μπίκας από τον Ασύνταχτο υπέβαλε στο δ.σ. ένα συνολικό “ΣΧΕΔΙΟ 30 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ” (Διαβάστε το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ στο τέλος του κειμένου) για το πώς πρέπει να κινηθεί η Ένωσή μας. Άμεσα για το συγκεκριμένο ζήτημα, πρότεινε να είμαστε συνεπείς σε ό,τι έχουμε πεί όλες τις προηγούμενες φορές που πραγματοποιήσαμε 24ωρες απεργίες, δηλαδή να προχωρήσουμε επιτέλους σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και αύξηση των πιέσεών μας, με πρώτη μία 48ωρη απεργία την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη 28+29 και απεργιακά δελτία με ευθύνη των απεργιακών επιτροπών των ενώσεων.

Οι της πλειοψηφίας τάχθηκαν υπέρ της πρότασης για απεργία στις 28.6 με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων δύο μελών. Απλώς ο πρόεδρος είπε ότι στην τηλεφωνική του επικοινωνία με την ΠΟΕΣΥ θα γνωστοποιηθεί ότι αν αυτή θέλει κλιμάκωση τότε εμείς θα ακολουθήσουμε.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤΗ συνεδρίαση του δσ πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την εργασιακή συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ3. Με (γύρω στα) 60 μέλη (από τα 176 στην ΕΡΤ-3) και συμβασιούχους έργου παρόντες, ο πρόεδρος Βοϊτσίδης είπε ότι στη συνάντηση των προέδρων που έγινε χθες Δευτέρα με τους Γαμπρίτσο και Παπαγεωργίου της διοίκησης της ΕΡΤ, αυτοί τους είπαν ότι όπως ανακοινώθηκε θα συναφθούν μέσα στο 2010 συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στο 70% του αριθμού των συμβασιούχων με επιλογή τους σύμφωνα με κριτήρια αξιολόγησης και μετά από σχετική ρύθμιση και υπουργικής πράξης. Μια διαδικασία που η διοίκηση της ΕΡΤ εκτιμάει ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Αυγούστου.

Από τους προέδρους των Ενώσεων εκτιμήθηκε ως θετικό ότι η διοίκηση της ΕΡΤ αναφέρθηκε πλέον σε κάτι συγκεκριμένο με την πρόθεση για σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, αλλά ζήτησαν την παράταση των συμβάσεων για τουλάχιστον έξι μήνες. Οι διοικούντες την ΕΡΤ τους είπαν ότι αυτοί έχουν ζητήσει δίμηνη παράταση από τον υπουργό Ραγκούση, αλλά αυτός αρνείται. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ είπε ότι εκτιμάει πως ο αριθμός των συμβάσεων στην ΕΡΤ3 θα κινηθεί πάνω από τον μέσο όρο της ΕΡΤ. (Αχ αυτό το συντεχνιακού τύπου κλείσιμο του ματιού στους… ιθαγενείς!).

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ακούστηκαν οι προτάσεις των συναδέλφων: για πραγματοποίηση 4ωρων στάσεων εργασίας στην ΕΡΤ3 σε ώρες που πλήττουν τα ενημερωτικά δελτία ραδιοφώνου και τηλεόρασης και όχι αυτές να πραγματοποιούνται σε ώρες που πλήττουν μόνο τα δελτία της ΝΕΤ ή ΕΤ1, να μην γίνει αποδεκτή η ρύθμιση 70-30, να προχωρήσουμε και σε άλλες ενέργειες διαμαρτυρίας, να σχεδιάσουμε από τώρα την αποχή των δημοσιογράφων από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη διάρκεια της ΔΕΘ κ.α. (Δείτε και αυτό ΕΡΤ3 – Εργασιακή συνέλευση για γέλια και για κλάματα).

Στη συνεδρίαση του δσ που ακολούθησε, μάλλον κάποια μέλη δεν αντιλήφθηκαν τη διάθεση των συμβασιούχων να αποτραπεί η επικείμενη… ανεργία τους. Συγκεκριμένα ο Ντόζης είπε ότι αποτελεί σημαντική πρόοδο η αναφορά σε συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και αν αντί για 70-30 στην ΕΡΤ3 είναι 85-15 η αναλογία όσων μείνουν ή φύγουν και δεσμευτεί η διοίκηση να υποβάλει οργανόγραμμα και προκήρυξη θέσεων συμβασιούχων εργασίας ορισμένου χρόνου μέχρι την 1η Αυγούστου, τότε να μην προχωρήσουμε σε 48ωρη Δευτέρα-Τρίτη. Τάχθηκε δε, και κατά των 4ωρων στάσεων εργασίας (!) λέγοντας ότι από αυτές η ΕΡΤ ωφελείται περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ο Κοντογουλίδης είπε ότι δεν μπορούμε να φανούμε ανακόλουθοι στις κινητοποιήσεις, η Χαλεπλίδου επισήμανε τον επικείμενο κίνδυνο της συρρίκνωσης των σταθμών, όπως βλέπουμε να καλύπτονται τα κενά του 102fm από τον 9.58fm, ενώ ο Αδάμ είπε ότι οι δημοσιογράφοι εξαιρούνται από ΑΣΕΠ, δεν ισχύουν τα περί 70-30 και μπορούν να συναφθούν ετήσιες συμβάσεις εργασίας.

Ο Μπίκας επισήμανε ότι ακόμη και αυτό το μικρό βήμα που έγινε από τη διοίκηση της ΕΡΤ, επιτεύχθηκε μετά από εξαγγελία και υλοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων (της 24ωρης αυριανής και της 48ωρης της Δευτέρας-Τρίτης), οι οποίες όταν εννοούνται και πραγματοποιούνται, λειτουργούν στην κατεύθυνση των συμφερόντων των εργαζόμενων δημοσιογράφων. Όπως και να ‘χει, κακώς πελαγοδρομούν κάποιοι για το ποια νομική ερμηνεία ισχύει, αφού αυτοί οι κυβερνητικοί που προώθησαν τους νόμους, οι ίδιοι μπορούν να φέρουν εν μία νυχτί και σχετικές τροπολογίες. Όλα είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανένας.

Ο νομικός σύμβουλος Στρ. Μαυραγάνης υποστήριξε ότι κάλλιστα μπορεί να στοιχειοθετηθεί ερμηνεία ότι εφόσον ισχύει ότι οι δημοσιογράφοι εξαιρούνται από το νόμο Ραγκούση τότε μπορούμε να ισχυριστούμε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί το 70-30. Ο νόμος Παυλόπουλου επιτρέπει ανανέωση συμβάσεων μέχρι 24 μήνες, άρα απλά μπορούν να ανανεώσουν-παρατείνουν τις υπάρχουσες.

Τελικά αποφασίστηκε να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων ως έχει ανακοινωθεί: 24ωρη αύριο Τετάρτη 23 και 48ωρη τη Δευτέρα 28-Τρίτη 29 Ιουνίου.Ως προς την πρόταση για πραγματοποίηση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία διοίκησης της ΕΡΤ3, όλοι (πλην Μπίκα) αρνήθηκαν, με τον Ντόζη να λέει ότι διαφωνεί γιατί κινδυνεύουμε από τις αποδοκιμασίες του κόσμου όταν προβάλουμε το αίτημα για εξαίρεση των δημοσιογράφων. Αυτός που νωρίτερα είχε πεί να δεχθούμε την καθαρά συντεχνιακή λογική περί ικανοποίησής μας ως προς την ΕΡΤ3 (δέστε παραπάνω αναφορά).

ΜΠ. ΜΠΙΚΑΣ

Για το αναλυτικό “ΣΧΕΔΙΟ 30 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ” του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΣΗΕΜΘ

 

 

Πρώτιστο μέλημα των συνδικαλιστικών μας ενώσεων αυτήν την περίοδο της ισοπέδωσης των εργασιακών-ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων από τον οδοστρωτήρα των ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης, πρέπει να είναι η με κάθε τρόπο αντίσταση στο κύμα αντιλαϊκών μέτρων που πλήττουν ολόκληρη την κοινωνία. Σ’ αυτό το τσουνάμι της αντεργατικής επιδρομής, εμείς όχι μόνο πρέπει να βροντοφωνάξουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!, αλλά να θέσουμε σε εφαρμογή ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα απόκρουσης της ασφα-ληστρικής και εργασιακο-μεσαιωνικής επιδρομής, που στοχεύει άμεσα στην περικοπή των εισοδημάτων μας και την περιστολή εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

 

Οι αφαιμάξεις των αποδοχών, οι περικοπές μισθών μισθών, η μείωση και η κατάργηση παροχών, η καταστρατήγηση και ανατροπή των συλλογικών συμβάσεων, η ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος, και συνολικά η σφοδρή επίθεση που επιχειρείται στον κόσμο της εργασίας, αποσκοπεί να μεταλλάξει οριστικά το υπάρχον σύστημα υπέρ των ισχυρών και των μόνιμα προνομιούχων προκειμένου να καταστεί πιο ανταγωνιστικό και κερδοφόρο.

 

Μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει απόλυτη απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και υπηρεσιών, που οδηγεί σε απολύσεις, ανεργία και φτώχεια, αλλά και απόλυτη υποδούλωση της ενημέρωσης στους μηχανισμούς οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.

 

Γι αυτό πρέπει άμεσα να διατυπώσουμε τις κατευθυντήριες γραμμές δράσης και τις προτάσεις άμεσων ενεργειών μας. Να χαράξουμε τις δικές μας “κόκκινες γραμμές”:

 

·         Να μην επιτρέψουμε την απώλεια ούτε μίας θέσης εργασίας  

·         Να μην χαρίσουμε ούτε ένα ευρώ από συλλογικές συμβάσεις, μισθούς, συντάξεις και ασφαλιστικές παροχές  

·         Να μην ανεχθούμε ούτε μία παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο  

 

 

A-  Κ Α Τ Ε Υ Θ Υ Ν Σ Ε Ι Σ   Δ Ρ Α Σ Η Σ

 

Να βροντοφωνάξουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 

1- Με αποφάσεις για κλιμάκωση των αγώνων, με στόχο τη μη εφαρμογή και την ανατροπή των ληστρικών κυβερνητικών αποφάσεων τόσο στα εργασιακά όσο και στα ασφαλιστικά. Προκήρυξη 48ωρων απεργιών και προαναγγελία απεργίας διαρκείας.

 

2- Με εξορμήσεις ενημέρωσης, συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και δημιουργία επιτροπών αγώνα με ουσιαστικό ρόλο. 

 

3- Με ξεκάθαρες αποφάσεις για μη συμμετοχή κανενός δημοσιογράφου-μέλους Ένωσης στη διοίκηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και διαγραφή όσων δεν συμμορφωθούν. Αναγνώριση μόνο των λειτουργιών του ΤΣΠΕΑΘ.

 

4- Με έμπρακτη υπεράσπιση του ΕΔΟΕΑΠ, ενίσχυσή του από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την κρίση, με κανένα δικαίωμά μας να περικόπτεται, με έγκαιρη ενημέρωση των μελών του ΕΔΟΕΑΠ από το δσ. του πριν αποφασίσει οτιδήποτε, και με την εξασφάλιση της απαραίτητης δημοκρατικής συναίνεσης στη λήψη αυτών των αποφάσεων.

 

5- Με συντονισμό όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, τόσο των Ενώσεων στον χώρο του Τύπου όσο και των συναδέλφων που αποκλείονται από τα ασφαλιστικά μας ταμεία.


6- Με τη διαμόρφωση ενιαίου πλαισίου αιτημάτων, που θα διασφαλίζει τα κεκτημένα αλλά θα διεκδικεί και την ουσιαστική βελτίωση της θέσης μας.


7- Με τη διεκδίκηση για πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ, ασφάλιση και ένταξη στα σωματεία όλων από την πρώτη μέρα εργασίας.


8- Με την ανάπτυξη κοινών αγώνων με άλλους κλάδους, που θα δημιουργούν ρωγμές στην κυρίαρχη πολιτική.


9- Με εργατικό έλεγχο στα ΜΜΕ.


10- Με συγκρότηση ενός τριτοβάθμιου Συνδικάτου Τύπου και διεκδίκηση Ενιαίου Ταμείου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με ουσιαστική ενοποίηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων προς τα πάνω.

 

 

B- Α Μ Ε Σ Ε Σ   Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Ε Σ   Π Α Ρ Ε Μ Β Α Σ Η Σ

 

Να υπερασπιστούμε μαχητικά τις “κόκκινες γραμμές”

 

1- Άμεση επικέντρωση στην ανεπίτρεπτη κατάσταση της παραβίασης βασικών μισθών και ωραρίων, της άνθησης της μαύρης εργασίας και της μη διασφάλισης θέσεων εργασίας σε ένα κλάδο που όλα τα προηγούμενα χρόνια αποκόμισε τεράστια κέρδη.

 

2- Όλος ο μηχανισμός της Ένωσης πρέπει να επικεντρωθεί στα ιδιαίτερα προβλήματα κάθε ειδικότητας και τομέα της δημοσιογραφίας. Οι εφημερίδες όλης της περιφέρειας, τα ανταποκριτικά γραφεία αθηναϊκών εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών, τα πρακτορεία ειδήσεων, τα ειδησεογραφικά “πόρταλς” και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα δημόσια και ιδιωτικά, πρέπει να “χαρτογραφηθούν” εργασιακά και ασφαλιστικά ώστε να διαπιστωθεί πού, πως και κατά πόσο εφαρμόζονται οι ΣΣΕ.

 

3- Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ ενημερωτικού χαρακτήρα να υποχρεωθούν να απασχολούν συγκεκριμένο αριθμό δημοσιογράφων.

 

4- Σε όλες τις εφημερίδες, τοπικές, περιφερειακές και ελεύθερης διανομής, πολιτικές και αθλητικές και ανταποκριτικά γραφεία, θα πρέπει να ελεγχθεί η εφαρμογή της ΣΣΕ, και ζητήματα όπως η υπερεργασία, η προστασία των ειδικοτήτων, της προϋπηρεσίας και το φαινόμενο της μερικής ή ανασφάλιστης απασχόλησης (μπλοκάκια).

 

5- Στα δημόσια, ιδιωτικά και δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα πρέπει να ελεγχθούν τα ωράρια και οι συνθήκες απασχόλησης και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας σε ένα περιβάλλον που ακόμα παραμένει θολό λόγω νομοθετικού πλαισίου. Ειδικότερα:

 

   Α) Στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα να προταχθεί ως κύριο αίτημα η διασφάλιση συγκεκριμένου αριθμού θέσεων εργασίας βάσει του καθεστώτος λειτουργίας των μέσων. Είναι ανεπίτρεπτο οι πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικοί σταθμοί να μην απασχολούν στα γραφεία της Θεσσαλονίκης τουλάχιστον 7 – 8 δημοσιογράφους και να μη διαθέτουν ανταποκριτικά γραφεία στις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας. Αναλόγως και τα ιδιωτικά ραδιόφωνα που έχουν -έστω προσωρινή- άδεια λειτουργίας ενημερωτικού χαρακτήρα θα πρέπει να απασχολούν τον αναγκαίο αριθμό δημοσιογράφων.

 

   Β) Για την ΕΡΤ-3: Να ληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της δυναμικής πίεσης και της κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων, για τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και να μην περιμένουμε στωικά το πέταγμα στο δρόμο δεκάδων συναδέλφων μας στα τέλη Ιουνίου επειδή έτσι το αποφάσισε η κυβέρνηση.

 

Να ανακληθούν οι περικοπές μισθών και επιδομάτων, να αναγνωριστούν σε όλους τους εργαζόμενους οι τριετίες, να αναπροσαρμοστούν οι μισθοί οι οποίοι είχαν μείνει έτσι ή αλλιώς στάσιμοι τα τελευταία δύο χρόνια με τη μη σύναψη νέας ΣΣΕ.

 

Να διασφαλιστεί η ελεύθερη έκφραση του λόγου, να πάψει η εργοδοτική τρομοκρατία και να σταματήσουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ οι προκλητικά υψηλές αποδοχές διευθυντών και παρατρεχάμενων “ειδικών συμβούλων”.

 

   Γ) Για ΑΠΕ/ΜΠΕ: να μην γίνουν αποδεκτές οι περικοπές και να αποσυρθούν τα άδικα μέτρα.

 

   Δ) για ΔΕΠΘΕ και δημοτικά μέσα: να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, με απόσυρση όλων των περικοπών και υπεράσπιση των ΣΣΕ. Να μην αφήσουμε να ανοίξει ο δρόμος προς την ιδιωτικοποίηση.

 

6- Κάθε νέο μέσο που δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη να καταθέτει εγγυητική επιστολή στην ΕΣΗΕΜ-Θ. Σκοπός είναι να αποφευχθεί η μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που θα στελεχώσουν το νέο μέσο.

 

7- Να απασχολήσει το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν χαθεί δεκάδες θέσεις εργασίας στα ραδιόφωνα της πόλης, γιατί τις θέσεις απασχόλησης των δημοσιογράφων έχουν καταλάβει άσχετοι με το επάγγελμα, ενώ παράλληλα ιδιοκτήτες ραδιοσταθμών εμφανίζονται ως δημοσιογράφοι, ακόμα και σε κορυφαία γεγονότα (συνέντευξη πρωθυπουργού στη ΔΕΘ) την ώρα που απολύουν συναδέλφους μας.

 

Πρέπει να κατοχυρώσουμε στην πράξη τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, να σταματήσει η σύγχυση με τους δημοσιογράφους διαφημιστές, βιντεολήπτες ή παραγωγούς, δημοσιογράφους εκδότες – καναλάρχες και κυνηγούς χορηγιών, επαγγελματίες των δημοσίων σχέσεων και των γραφείων Τύπου της διαπλοκής. Αυτά τα φαινόμενα αφαιρούν δημοσιογραφική ύλη και έργο και υποσκάπτουν τα θεμέλια του κλάδου. Οι Ενώσεις έχουν ευθύνες και πρέπει να αντιδράσουν.

 

8- Θα πρέπει να γίνει μία ολοκληρωμένη καταγραφή των συναδέλφων μας που εργάζονται με ΔΠΥ. Τα λεγόμενα “μπλοκάκια” έχουν πολλές μορφές και υποκατηγορίες, όπως λ.χ. οι εργαζόμενοι με ΔΠΥ που πληρώνουν ΤΕΒΕ, αυτοί που κόβουν αποδείξεις ως έξοδα κίνησης κ.α. Όπως και να ‘χει το ενδιαφέρον μας αφορ’α όσους συναδέλφους έχουν τη δημοσιογραφία ως κύρια απασχόληση.

 

9- Ειδικά για τους ανέργους, του ημιαπασχολούμενους, τους χαμηλοσυνταξιούχους του κλάδου ή τους συναδέλφους με μονογονεϊκές οικογένειες θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα και ενίσχυση. Το ταμείο αλληλοβοήθειας πρέπει να αξιοποιείται υπέρ των συναδέλφων που το έχουν ανάγκη. Μετά τη λήξη παροχής του ταμείου ανεργίας να καλύπτονται ασφαλιστικά και ιατροφαρμακευτικά για τρία χρόνια από την Ένωση.

Επίσης να απαλλάσσονται της ετήσιας συνδρομής.

 

10- Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

 

 

Γ- Π Λ Α Ι Σ Ι Ο  Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α Σ  Τ Η Σ Ε Σ Η Ε Μ Θ

 

Διεύρυνση συμμετοχικών διαδικασιών

και λειτουργιών στην Ένωση

 

Προτείνουμε ένα πλαίσιο λειτουργίας που θα βασίζεται σε άμεσες συμμετοχικές διαδικασίες, αποκέντρωση των λειτουργιών και ενίσχυση της συλλογικότητας.

 

1- θεωρούμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι που πληρούν βασικές προϋποθέσεις όπως η αποκλειστική, αναγνωρισμένη και συνεχής δημοσιογραφική απασχόληση, πρέπει να έχουν δικαίωμα πλήρους συμμετοχής στο σωματείο και στα όργανα.

 

2- Τακτικές εργασιακές συνελεύσεις ετησίως σε όλα τα ΜΜΕ ανά νομό και ενίσχυση του θεσμού των εργασιακών εκπροσώπων, αποτελούν βασική προϋπόθεση για την άμεση επικοινωνία της βάσης και του δσ.

 

3.- Η δημιουργία και η ενεργοποίηση επιτροπών για τα μείζονα θέματα (εργασιακά, ασφαλιστικά, συνθήκες εργασίας, επιμόρφωσης κ.α ) και η

 

4- Ειδικά για το μικτό συμβούλιο προτείνουμε να συνεδριάζει τρεις φορές τον χρόνο προκειμένου να καταγράφονται προβλήματα, να εξετάζονται λύσεις και να προωθούνται αιτήματα ανά χώρο και ειδικότητα. Επίσης, είναι αδιανόητο να μην καλούνται οι εκπρόσωποι της βάσης να συμμετέχουν στη διαμόρφωση και στην υλοποίηση των απεργιακών αγώνων.

 

5- Ειδικό βάρος πρέπει να δοθεί και στην επιμόρφωση. Οι παροχές συνεχούς κατάρτισης (και άλλες όπως η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, η δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης και ενίσχυση της υπάρχουσας, η πρόσβαση σε αρχειακό υλικό κ.α,) πρέπει να ενισχυθούν. Λέμε ναι στη διασφάλιση των αποθεματικών, αλλά ναι και στην αξιοποίησή τους υπέρ των μελών της Ένωσης.

 

6.- Άμεση σύνδεση της ΕΣΗΕΜΘ με την ΠΟΕΣΥ, με ενεργοποίηση και αξιοποίηση των εκλεγμένων συνέδρων και αντιπροσώπων στα όργανα της Ομοσπονδίας.

 

7- Προτείνεται η διαγραφή μελών ή η μη εγγραφή τους στην ΕΣΗΕΜ-Θ όλων όσων  αναλαμβάνουν θέση συμβούλου η συνεργάτη προβολής και δημοσίων σχέσεων πολιτικών προσώπων, υποψήφιων βουλευτών, καθώς προέδρων ή διευθυντικών στελεχών σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και θέση συμβούλου επιχειρηματιών, καλλιτεχνών κ.τ.λ.

 

8- Προτείνεται η διαγραφή μελών ή η μη εγγραφή τους στην ΕΣΗΕΜ-Θόλων όσων αναλαμβάνουν θέσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως η γενική γραμματεία τύπου και γενική γραμματεία αθλητισμού, καθώς και σε γραφεία προβολής και δημοσίων σχέσεων στις οποίες δεν ασκούν δημοσιογραφικό έργο αλλά έχουν διοικητικά καθήκοντα.

 

9- Προτείνεται η διαγραφή μελών ή η μη εγγραφή τους στην ΕΣΗΕΜ-Θ όλων όσων συμμετέχουν σε εταιρίες δημοσίων σχέσεων, εταιρίες συμβούλων επικοινωνίας και παραγωγής προγραμμάτων μη αμιγώς ενημερωτικών , καθώς και σε παραγωγές άμεσα ή έμμεσα διαφημιστικές.

 

&

10- Δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων, με άμεση πρόσβαση σ’ αυτά.

Ανακοινώσεις μετά τις συνεδριάσεις του δσ  για τα θέματα και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, με αναφορά στις θετικές και αρνητικές ψήφοι και χαρακτηριστική αιτιολόγηση της ψήφου από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

 

 

Α Σ Υ Ν Τ Α Χ Τ Ο Σ   Τ Υ Π Ο Σ   (Ε Σ Η Ε Μ Θ)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: