ΕΡΤ3 – Η έκβαση της μάχης για τους συμβασιούχους θα κριθεί από τη στάση όλων

Η ΕΡΤ Α.Ε. μιλά τις τελευταίες ώρες για απολύσεις του 30% του αριθμού των συμβασιούχων. Οι συμβασιούχοι, όμως, δεν είναι αριθμοί. Είναι άνθρωποι, είναι εργαζόμενοι και δεν θα επιτρέψουμε ούτε μία απόλυση! Η ΠΟΕΣΥ ήδη ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχτεί αυτή την εξέλιξη και προχωρά κανονικά στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις. Φανταζόμαστε ότι θα συνεχίσουν να ακολουθούν και οι ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝΔείτε και το: ΕΡΤ: «απολύεστε όλοι και βλέπουμε» 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ! Σε κυλιόμενες 24ωρες απεργίες αποφάσισε να προχωρήσει από την Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010 η ΕΣΗΕΑ η οποία σε ανακοίνωσή της για τους συμβασιούχους, αναφέρει ότι, πλέον, «πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης των συναδέλφων μας στην ΕΡΤ». Διαβάστε στο τέλος του κειμένου τις δύο νέες (18/6/2010) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που εξέδωσαν τόσο η ΕΣΗΕΑ όσο και η ΠΟΕΣΥ.

Στις παρούσες συνθήκες, η ΕΣΗΕΜ-Θ οφείλει:

– Να διασφαλίσει τους όρους επιτυχίας-μαζικότητας της διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ-3 στην οδό Αγγελάκη 2, την Τρίτη 22 Ιουνίου, στις 11 το πρωί.

– Να εγκαταλείψει την τακτική υπονόμευσης ανάλογων κινητοποιήσεων. Κάποιοι επενδύουν στην αποτυχία της διαμαρτυρίας μιλώντας από τώρα για μικρή συμμετοχή. Μέλος της γνωστής πλειοψηφίας του Δ.Σ. είπε χαρακτηριστικά: «Έλα μωρέ, πάλι 15 άτομα θα είμαστε απ’ έξω…».

– Να προσφέρει ομπρέλα συνδικαλιστικής προστασίας στα μέλη της και να μην παραμένει απλός θεατής των προαναγγελθεισών απολύσεων των συμβασιούχων.

– Να βάλει -πέραν του κυρίαρχου θέματος των συμβασιούχων- και συνολικότερα ζητήματα που πλήττουν τους εργαζομένους, δημοσιογράφους ή μη, στην ΕΡΤ-3, όπως π.χ. την περικοπή μισθών και επιδομάτων, τις άθλιες συνθήκες εργασίας (κοντέινερς στην ΕΤ-3), ζητήματα λογοκρισίας και ελευθερίας του λόγου, κ.ά.

– Να αφουγκραστεί τη δημοσιογραφική βάση των εργαζομένων.

– Να απευθύνει γενικό κάλεσμα συμπαράστασης και συμμετοχής στη διαμαρτυρία της Τρίτης ΟΛΩΝ των συναδέλφων δημοσιογράφων μελών της ΕΣΕΗΜ-Θ και όχι μόνο των δημοσιογράφων της ΕΡΤ-3. Η αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί στην πράξη. Άλλωστε, όπως όλοι έχουμε διαπιστώσει, το σημερινό «πείραμα απολύσεων και περικοπών» στην ΕΡΤ αφορά και τα ιδιωτικά ΜΜΕ. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι ΚΟΙΝΟΣ.

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ-3 οφείλουν:

 –  Να συμπαρασταθούν εμπράκτως στους συμβασιούχους.

– Να κατεβούν στο πλευρό τους στη διαμαρτυρία της Τρίτης

– Να αλλάξουν την εικόνα της αδιαφορίας και της ηττοπάθειας που έχει αρχίσει να επικρατεί σε ότι αφορά την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

– Να διαψεύσουν όσους και όσες εκ του γνωστού πλειοψηφικού διοικητικού σχήματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, προβλέπουν ότι είναι ανίκανοι οι συμβασιούχοι και οι συνάδελφοι συμπαραστάτες τους, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας.

Αν αποτύχει η διαμαρτυρία, οι τελευταίοι που θα «φταίνε» θα είναι οι ίδιοι οι συμβασιούχοι

ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ οι γνωστοί της γνωστής πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ (αν κατά τις προηγούμενες ημέρες δεν φροντίσουν να ενημερώσουν ακόμα και με επιτόπιες επισκέψεις στους χώρους εργασίας των ραδιοφώνων και της τηλεόρασης της ΕΡΤ-3 όλους τους συναδέλφους, αλλά και με αναρτήσεις ανακοινώσεων, με e-mails, fax, sms και τηλεφωνήματα),

ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ οι τρεις εργασιακοί εκπρόσωποι της ΕΡΤ-3 (αν δεν φροντίσουν να ενημερώσουν ΕΝΑΝ προς ΕΝΑΝ όλους τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα της συμμετοχής τους στη συνέλευση, στις απεργίες, στις στάσεις εργασίας και στη διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ-3).

Το ότι η ιδέα αυτής της διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ-3 (αλλά και της έκτακτης εργασιακής συνέλευσης) προήλθε από τις τάξεις του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ίσως να προσφέρει μια καλή ευκαιρία σε κάποιους για να μπορούν να ισχυριστούν αύριο μεθαύριο ότι αυτού του τύπου οι διαμαρτυρίες –δήθεν- δεν έχουν απήχηση στη δημοσιογραφική βάση. Συνάδελφοι, ας μην τους κάνουμε το χατίρι.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ της ΕΡΤ-3 στην οδό Αγγελάκη 2, την Τρίτη 22 Ιουνίου 2010, στις 11 το πρωί. Μία ώρα νωρίτερα, εργασιακή ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στην ΕΣΗΕΜ-Θ. Αλλά και στη συνέλευση να μη χρονοτριβήσουμε. Κάποιοι θα το επιχειρήσουν ώστε να φάνε τον χρόνο και να μην προλάβουμε να κάνουμε τη διαμαρτυρία στην οδό Αγγελάκη… Προέχει η διαμαρτυρία! Υπενθυμίζουμε ότι η στάση εργασίας λήγει στις 12 το μεσημέρι.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ – Δεν περισσεύει ούτε ένας!

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 3 ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

Για τις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

18 Ιουνίου 2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά την απαράδεκτη στάση της Διοίκησης της ΕΡΤ και των συναρμόδιων υπουργών κ.κ. Γερουλάνου και Ραγκούση, όσον αφορά τους συμβασιούχους και την υπογραφή ΣΣΕ για το 2009 και το 2010, αποφάσισε να προχωρήσει από την Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010, σε κυλιόμενες 24ωρες απεργίες.

Η ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει ότι δεν θα δεχθεί να πεταχτούν οι συμβασιούχοι έξω από την ΕΡΤ και να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα γενιά «ομηρίας» με θύματα τους εργαζόμενους, τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και, τελικά, την ενημέρωση.

Απαιτεί:

Λύση του προβλήματος των συμβασιούχων της ΕΡΤ στην κατεύθυνση της σταθερούς και πλήρους απασχόλησης με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.

Υπογραφή νέας ΣΣΕ ΕΣΗΕΑ-ΕΡΤ για το 2009 και το 2010, τη στιγμή μάλιστα που έχουν γίνει περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων και

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Πολιτισμού και τη Διοίκηση της ΕΡΤ.

Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιούμε ότι οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες και δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις θέσεις μας αυτές, αφού πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης των συναδέλφων μας στην ΕΡΤ.

Η τυχόν εφαρμογή του αντεργατικού αυτού σχεδίου δεν θα ρίξει μόνο μια εργατική τάξη στην ανεργία, αλλά θα πλήξει και αυτήν ακόμη τη Δημοκρατία μας, αφού θα μπει «λουκέτο» στην ενημέρωση και την πολυφωνία χωρίς δική μας υπαιτιότητα. Ας το σκεφθούν σοβαρά αυτό οι κρατούντες κι ας κάνουν τις σωστές κινήσεις για να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου και να μην υπάρξουν παρενέργειες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΕΣΥ

Όχι στις ισοπεδωτικές απολύσεις των συμβασιούχων της ΕΡΤ     

Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ύστερα από διαβουλεύσεις «κεκλεισμένων των θυρών» με τους πολιτικούς της προϊσταμένους ,πολυγλωσσία και διαρροές, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του να απολύσει τους 1.047 συμβασιούχους στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.

 Έτσι, δημοσιογράφοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα βρεθούν στο δρόμο στο τέλος Ιουνίου, ενώ συμβασιούχοι αθλητικοί συντάκτες και τεχνικοί θα απολυθούν ένα μήνα αργότερα μόλις καλύψουν τη μετάδοση του Μουντιάλ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ και η κυβέρνηση έχουν στόχο να μειώσουν τον αριθμό των συμβασιούχων κατά 30% και με άλλοθι την «εξυγίανση» να δημιουργήσουν την ΔΙΚΗ τους γενιά συμβασιούχων συνεχίζοντας την παράδοση «γαλάζιων» και «πράσινων» διοικήσεων και κυβερνήσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. ζητεί συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ και δηλώνει ότι θα επιμείνει και θα κλιμακώσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις (στάσεις εργασίας, 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 23 Ιουνίου και 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και Τρίτη, 28 και 29 Ιουνίου 2010) για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στην ΕΡΤ:

1. Άμεση ανανέωση για ένα τουλάχιστον οκτάμηνο όλων των συμβάσεων έργου που λήγουν την 30ή Ιουνίου 2010

2. Κατάθεση εντός τριμήνου νομοσχεδίου που να καταργεί οριστικά το αίσχος των συμβάσεων ομηρίας και κατάρτιση σύγχρονου οργανογράμματος που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού και να κατοχυρώνει συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ ΑΕ .

3. Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Η τελευταία ΣΣΕ έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2008!

4. Τοποθέτηση εκπροσώπου του δημοσιογραφικού χώρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ΑΕ.

5. Διά νόμου ορισμός δημοσιογράφων στις επιτροπές που εγκρίνουν τα προγράμματα στα οποία εμπεριέχεται δημοσιογραφική εργασία.

6. Δημοσιοποίηση των συμβάσεων ειδικών θέσεων, συμβούλων κ.λπ. με το ύψος των αμοιβών και το παρεχόμενο έργο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Advertisements

8 Σχόλια to “ΕΡΤ3 – Η έκβαση της μάχης για τους συμβασιούχους θα κριθεί από τη στάση όλων”

 1. ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΆΓΝΟς Says:

  Ρίξτε προτάσεις για συνθήματα έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ!

 2. Κουβέντα για τη συγκέντρωση... Says:

  Η ΕΣΗΕΜΘ έβγαλε ανακοίνωση και δεν αναφέρει κουβέντα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ-3 την ερχόμενη Τρίτη!
  Σκοπεύει να μας μαντρώσει στις 10 το πρωί στον 3ο όροφο της Στρατηγού Καλάρη υπό το πρόσχημα της συνέλευσης!
  Συνάδελφοι!
  Επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί, στις 11 να φροντίσουμε να πάμε στην οδό Αγγελάκη 2 για να μας ακούσουν τα αφεντικά. Μεταξύ μας τα λέμε και στη δουλειά και στους διαδρόμους. Αυτή η κλεισούρα, στο τέλος θα μας σαπίσει!
  Αφήστε τους γραφειοκράτες συνδικαλιστές να παίζουν πάλι μόνοι τους, τους πυροσβέστες…

 3. Σύνθημα που φωνάχτηκε την προηγούμενη φορά έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ-3 και ανησύχησε προς στιγμήν τα… σώματα ασφαλείας!

  Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει
  για τους συμβασιούχους, όχι άλλο καψόνι

 4. ΑΣΥΝΤΑΧΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Says:

  ΛΗΣΤΕΣ ΛΗΣΤΕΣ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ
  ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

  ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΕΤΙΡΕ
  ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

  ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ
  ΕΡΤ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ – ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ

  ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
  Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

  Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ
  ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

  ΑΝΗΘΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΑΝΗΘΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
  ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΠΙΣΩ – ΠΡΙΝ ΠΑΡΩ ΚΑΜΙΑ ΠΕΤΡΑ

  ΤΡΟΪΚΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ
  ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ

  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΡΙΣΕ
  Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΛΗΓΕΙ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΛΑΕ

  ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΟΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

  ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΒΡΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
  ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ

 5. καλά ειναι αυτα για αρχή όμως για μετά πρέπει να πάμε σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις όπως καταλήψεις γραφείων αλλά και της συχνότητας. εκεί θα σφίξουν οι κώλοι

 6. Νόμος είναι το δίκιο του συντάκτη

 7. […] ΕΡΤ3 – Εργασιακή συνέλευση για γέλια και για κλάματα «Ούτε ζωγραφιστούς» δεν τους είδαν σήμερα τους συμβασιούχους οι διοικούντες την ΕΡΤ-3. Το ΟΛΟΙ στη διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΕΡΤ-3 την Τρίτη 22/6/2010 έμεινε γράμμα κενό. Την εργασιακή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε (σήμερα Τρίτη) στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, δεν την ακολούθησε καμία παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία διοίκησης στην οδό Αγγελάκη 2. (ΔΕΙΤΕ και το: ΕΡΤ3 – Η έκβαση της μάχης για τους συμβασιούχους θα κρι…). […]

 8. […] – Εργασιακή συνέλευση για γέλια και για κλάματα   ΕΡΤ3 – Η έκβαση της μάχης για τους συμβασιούχους θα κρι…  ΕΡΤ – Απεργίες στο παρά πέντε για […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: