ΕΡΤ-3 – Ποιοι ευθύνονται για τη σημερινή θλιβερή κατάσταση;

Η στάση ανοχής και απραξίας της γνωστής «παλαιάς» -και προσφάτως «ανακαινισμένης»- πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ τα τελευταία χρόνια στο θέμα των εργασιακών αγώνων στην ΕΡΤ-3 (και ειδικότερα στο θέμα των συμβασιούχων), ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το σημερινό «βραχυκύκλωμα» και τη συνεχή υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών, μισθών και δικαιωμάτων στην ΕΡΤ-3. Ατολμία, υποχωρητικότητα, στρουθοκαμηλισμός, αναστολή απεργιών, συνομιλίες σε «εγκάρδιο» κλίμα με Ρουσσόπουλους και λοιπούς «αξιόπιστους» κυβερνητικούς αρμόδιους, υπεροψία και αλαζονεία στη διαχείριση της διοικητικής συνδικαλιστικής εξουσίας, συστηματική «διαδρομίστικη» επίθεση λάσπης και απαξίωσης για όσους συναδέλφους άρθρωναν έναν διαφορετικό συνδικαλιστικό λόγο και κριτική. Έφτασαν στο σημείο να προτείνουν σαν καταστατική αλλαγή (αλλά για κακή τους τύχη δεν πέρασε) την ποινικοποίηση της κριτικής (ιδιώνυμο) στην κυρίαρχη άποψη της ΕΣΗΕΜ-Θ! Δεν δίστασαν να στείλουν στο πειθαρχικό, συναδέλφισα, για τη συνδικαλιστική της δράση!

Την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, βεβαίως, φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση που θεωρεί την ΕΡΤ (και φυσικά και την ΕΡΤ-3) ως κρατικό παραμάγαζό της και μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας.

Ευθύνη φέρουν οι εκάστοτε καλοπληρωμένοι διευθυντές και προϊστάμενοι της ΕΡΤ-3 που διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ένα μικρό ποσοστό ευθύνης αναλογεί και στους εργαζόμενους που, σε αρκετές περιπτώσεις, τους ανέχονται.

Η ευθύνη των εργασιακών εκπροσώπων

Μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι εργασιακοί εκπρόσωποι που ως «ενδιάμεσοι» ανάμεσα στους εργαζόμενους και στην ΕΣΗΕΜ-Θ, θα έπρεπε να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και να μη διεκπεραιώνουν απλώς τη μεταφορά των προβλημάτων προς την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (αν και… όταν συμβαίνει έστω κι αυτό). Σε αυτό το θέμα φέρουν ευθύνη και πάλι αρκετοί εργαζόμενοι που πρέπει και να θέλουν να εκπροσωπηθούν δυναμικά και με αποφασιστικότητα και να μην προστρέχουν π.χ. σε βουλευτικά γραφεία και σε διάφορα άλλα «βύσματα» προκειμένου να λυθεί το πρόβλημά τους ατομικά και πολλές φορές σε βάρος άλλων συναδέλφων. Αυτό το φαινόμενο, δυστυχώς είναι εκτεταμένο και αποτελεί έκφραση της παθογένειας της κοινωνίας και της εξάρτησής της από μικροσυμφέροντα και μικροπολιτικές. Δεν εξαιρείται ο κλάδος των δημοσιογράφων. Κάπως έτσι προκύπτουν, στις περισσότερες των περιπτώσεων και οι –δήθεν δημοκρατικοί- συσχετισμοί στα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη των εργασιακών εκπροσώπων στην ΕΡΤ-3. Οι εργασιακοί εκπρόσωποι πρέπει να είναι η φωνή της βάσης των εργαζομένων και όχι το «μακρύ χέρι» της εκάστοτε διοίκησης των Ενώσεων Συντακτών. Δικαίως, κάποιοι απαξιούν να συμμετάσχουν σε αυτό το στημένο παιχνίδι… (Οι εκλογές είναι την επόμενη Δευτέρα 14/6/2010).

Στην παρούσα θλιβερή κατάσταση που έχει περιέλθει η ΕΡΤ-3, είναι χρήσιμη από κάθε άποψη η αναμόχλευση της μνήμης και η αναδρομή σε γεγονότα που σημάδεψαν τις θητείες της γνωστής πλειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ. Γι’ αυτό

Είχε γραφτεί στις 28 Απριλίου 2009 στο blog αυτό: «Ιλαροτραγωδία: Την ίδια ώρα που, δύο γνωστά «δεξιά» μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ (πλην ενός εκ των τριών) παίρνουν αποστάσεις από τις νέες υποσχέσεις της δεξιάς κυβέρνησης για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ-3, η ΠΑΣΟΚΟ-«ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ» πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ κάνει πλάτες στην κυβέρνηση της ασφα-ληστρικής τρομοκρατίας και των σκανδάλων και, κατά πλειοψηφία, αναστέλλει τη 48ωρη απεργία της 27ης και 28ης Απριλίου!!!»  Όλο το δημοσίευμα ΕΔΩ: Η ΕΣΗΕΜ-Θ ανέστειλε τη 48ωρη απεργία στην ΕΡΤ-3 για τους συμβασιούχους !

Η στάση της γνωστής πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΜ-Θ (τόσο επί ΝΔ όσο και επί ΠΑΣΟΚ) στο θέμα των συμβασιούχων της ΕΡΤ-3, είναι καταγεγραμμένη στις παρακάτω παλαιότερες αναρτήσεις. Εκεί βρίσκονται και οι απαντήσεις για τη… «διεύρυνση» της γνωστής πλειοψηφίας προς τα… δεξιά (με τη σύμπραξη Κοντογουλίδη)-. Όλοι ένα σώμα μια ψυχή! 

Τώρα που φτάσαμε στο «παρά πέντε» για τους συμβασιούχους και στο «και πέντε» στην επιβολή περικοπών μισθών και επιδομάτων, είναι αργά για «επι-διορθώσεις…». Αυτοί που ξανα-εξέλεξαν τους ίδιους, μπορούν να «απολαύσουν» τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής τους… Να επωμιστούν και την ευθύνη της ψήφου τους.

Θυμηθείτε ΓΕΓΟΝΟΤΑ, κριτικές, προτάσεις και αστοχίες στο θέμα της ΕΡΤ-3 κάνοντας «κλικ» στα παρακάτω: “Όσοι ράβουν κοστούμια…” στην ΕΡΤ-3 και Δημόσια και όχι κρατική ΕΡΤ, κύριε Γερουλάνε… και ΕΡΤ Α.Ε. “Γαλέρες” και “κρουαζιερόπλοια” – Οι μισθοί των “χρυσοπληρωμένων” της ΕΡΤ και Μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ  και Μετέδωσαν ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ στη διάρκεια της στάσης εργασίας στον Ρ.Σ.Μ. της ΕΡΤ3 ! και Λύση ΤΩΡΑ για τους συμβασιούχους και Για μια ανοιχτή δημόσια τηλεόραση ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ και Και διαγραμμένος και απολυμένος ο διευθυντής ειδήσεων της ΕΤ3 και Συμβασιούχοι ΕΡΤ3: ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΟΛΟΙ ! και ΑΠΕΡΓΙΑ! Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της διοίκησης της ΕΡΤ-3 το πρωί της Τετάρτης για τους συμβασιούχους. ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! Και Διοίκηση… αναρμόδιων στην ΕΡΤ-3 και η σημερινή απεργιακή διαμαρτυρία

Δείτε και τα πρόσφατα: Μαύρα μαντάτα για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και “Πάγωσε” σήμερα τους συμβασιούχους ο πρόεδρος της ΕΡΤ και ΕΣΗΕΜΘ – “Εκκωφαντική” η απεργιακή σιωπή και ΕΡΤ-3: Μοιράζουν «εξιτήρια» στους συμβασιούχους και Προς 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, με κλιμάκωση και Σε… ετοιμότητα (;!…) η ΕΣΗΕΜΘ – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. και Συμβασιούχοι, περιμένετε στο… ακουστικό σας

Advertisements

4 Σχόλια to “ΕΡΤ-3 – Ποιοι ευθύνονται για τη σημερινή θλιβερή κατάσταση;”

  1. To τραγικότερο όλων είναι ότι μέσα στη σύνθεση των ΠΑΣΟΚΟ-ΔΕΞΙΩΝ της κυρίαρχης παράταξης (6 έδρες) στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ συγκαταλέγονται και εργαζόμενοι στην ΕΡΤ-3. Μεταξύ αυτών και ο νυν πρόεδρος. Υποτίθεται θα γνώριζαν καλύτερα τα πράγματα από μέσα και θα είχαν πιο αποτελεσματική στάση. Αλλά το προτέρημα το κατήντησαν μειονέκτημα.

  2. Χρήστου Δημήτρης Says:

    Και να ήταν μόνο η ΕΡΤ3… Οι απολύσεις τεχνικών στον Αγγελιοφόρο πηγαίνουν σύνεφο. 4 ώς τα τώρα. Οσο για τους εργασιακούς δήλωσαν στην ένωσή τους οτι «δέν πήραν χαμπάρι». Η ένωσή τους δέ τους παρακαλάει κυριολεκτικά να έιναι παρόντες σε συγκέντρωση στα γραφεία για να αποφασίσουν τί θα γίνει απο δώ και μπρός, κι ορισμένοι απ αυτούς λένε οτι δέν μπορούν να παρίστανται γιατί θα πάνε για μπάνιο. Και να ταν πάλι μόνο αυτό… Τί γίνεται στην Αυριανή Β. Ελλάδος, τί γίνεται στην «Σήμερα», τί γίνεται στην «Μετροσπορ» που κάνει ατομικές συμβάσεις σε όλο το προσωπικό και ασφαλίζει παράνομα όποιον θέλει όπου θέλει. Τί γίνεται με τον «Τύπο της Β. Ελλάδας» ποιοί και πώς δουλεύουν. Τί γίνεται στην «Καρφίτσα»… και ούκ έσται τέλος. Ξέρει κανείς? Κι άν ξέρι τί κάνει?

  3. […] Αλήθεια, ΕΡΤ-3 – Ποιοι ευθύνονται για τη σημερινή θλιβερή κατάσ… […]

  4. […] ΔΕΙΤΕ και τα: To μπάχαλο στα συνδικαλιστικά των δημοσιογράφων   ΕΡΤ3 – Εργασιακή συνέλευση για γέλια και για κλάματα   ΕΡΤ3 – Η έκβαση της μάχης για τους συμβασιούχους θα κριθεί από τη στάση όλων  ΕΡΤ – Απεργίες στο παρά πέντε για τους συμβασιούχους  ΕΡΤ-3 – Ποιοι ευθύνονται για τη σημερινή θλιβερή κατάσ… […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: