Internationale solidarität – Χιλιάδες Γερμανοί εργαζόμενοι κατεβαίνουν στους δρόμους το Σάββατο συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων κατά των μέτρων ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους Έλληνες εργαζόμενους που δέχονται την επίθεση κυβέρνησης και τρόικας θα στείλουν το Σάββατο 12 Ιουνίου 2010, χιλιάδες Γερμανοί εργαζόμενοι που θα κατεβούν στους δρόμους μεγάλων γερμανικών πόλεων με επίκεντρο το Βερολίνο και τη Στουτγκάρδη.  Αυτή η έκφραση έμπρακτης διεθνούς αλληλεγγύης ρίχνει το γάντι στα επίσημα ελληνικά συνδικάτα και τις… παραφυάδες τους που για να κηρύξουν μια απεργία την περνάνε πρώτα από χίλια κύματα.
Trailer zu den bundesweiten Demos am 12. Juni – Τρέιλερ για τις διαδηλώσεις της 12ης Ιουνίου στη Γερμανία στο http://www.youtube.com/watch?v=sbCawNERhE8
Καλέσματα για συμμετοχή στις διαδηλώσεις έχουν δημοσιοποιήσει τουλάχιστον εκατό (100) οργανώσεις και πρωτοβουλίες, μεταξύ αυτών η Attac, συνδικάτα όπως η ve.rdi, η NGG (Σωματείο Σερβιτόρων – Μαγείρων), τομεακές της Γενικής Συνομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB), το κόμμα της Αριστεράς DIE LINKE, τοπικές συμμαχίες για την κρίση, η DIDF (Ομοσπονδία Δημοκρατικών Εργατικών Σωματείων), η συμμαχία Aktionsbündnis Sozialproteste, το Φόρουμ Ανέργων, αντικαπιταλιστικές πρωτοβουλίες και αναρχοσυνδικαλιστικές πρωτοβουλίες εργαζομένων. Όλο το φάσμα της αριστεράς, θα βρεθεί στους δρόμους.

Καλέσματα για τη διαδήλωση της 12ης Ιουνίου: http://www.kapitalismuskrise.org/12-juni/aufrufe/

Κεντρικό σύνθημα «Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση (του καπιταλισμού)» και «από την Αθήνα μέχρι το Βερολίνο την κρίση να πληρώσoυν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές. Είμαστε όλοι Έλληνες».

Οι οργανωτές των διαδηλώσεων κατά των μέτρων Ε.Ε.-ΔΝΤ και υπέρ των Ελλήνων εργαζομένων, σε κοινό ψήφισμα-πλατφόρμα, τονίζουν μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα ήταν μόνο η αρχή. Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβερνήσεις και επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβάλουν πολιτική δραστικών περικοπών. Μια μέρα μετά τις εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, η γερμανική κυβέρνηση εξήγγειλε πολιτική σκληρής λιτότητας: Στόχος είναι να μειωθούν εις βάρος των εργαζομένων και των ανέργων, της υγείας, της παιδείας και των δήμων τα αυξημένα κρατικά χρέη, που διογκώθηκαν από την κρίση και τα πακέτα διάσωσης των τραπεζών! Για την κρίση, αντί να κληθούν να πληρώσουν οι τράπεζες και οι επενδυτές των χρηματαγορών, καλείται να πληρώσει ο απλός κόσμος: με περικοπές συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών, μειώσεις μισθών και απολύσεις. Αυτό είναι το «πρόγραμμα διάσωσης» της Ελλάδας. Δεν πρόκειται παρά για αναδιανομή του πλούτου υπέρ των εχόντων! Ωστόσο ο κόσμος στην Ελλάδα αγωνίζεται ενάντια στην επίθεση που δέχεται η ζωή του. Γι’ αυτό, η αντίσταση των Ελλήνων πολιτών πρέπει να αποτελέσει για μας στη Γερμανία πρότυπο και χρειάζεται την αλληλεγγύη μας! Με το πακέτο διάσωσης των 750 δις δεν πληρώνουμε ούτε «για τους Έλληνες» ούτε για τη σωτηρία της Ευρώπης, αλλά μονάχα για τη σωτηρία των τραπεζών και των επενδυτών, που έχουν στοιχηματίσει στην πτώχευση του ελληνικού κράτους και κερδίζουν από τα ελληνικά χρέη».

«Wir zahlen nicht für eure Krise» – «Δεν πληρώνουμε για τη δική σας κρίση» (των καπιταλιστών)

Στα αιτήματα των γερμανικών συνδικάτων περιλαμβάνονται:

  • Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου και των κερδών του.
  • Έλεγχο και συρρίκνωση των χρηματοπιστωτικών αγορών: άμεση, υψηλή φορολόγηση των χρηματαγορών.
  • Απαγόρευση των επενδύσεων υψηλού ρίσκου (hedge funds) και των κερδοσκοπικών χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και δημιουργία ενός δημόσιου τραπεζικού τομέα υπό κοινωνικό έλεγχο.
  • Διαγραφή του χρέους της Ελλάδας και άλλων βαριά χρεωμένων χωρών της ΕΕ.
  • Να πληρώσουν οι πιστωτές

Ευχαριστούμε Γερμανοί εργάτες, αδέλφια μας! Μαζί θα νικήσουμε!

Wir danken euch, deutsche arbeiter, unsere Brüder! Zusammen, gewinnen wir!

Από το Βερολίνο ως τη Θεσσαλονίκη, στους τραπεζίτες λέμε, η γη δεν σας ανήκει!

Genug! Φτάνει πια! Basta ya! ça suffit! Enough! (Φωτο δεξιά από πρόσφατη διαδήλωση με το πανό του ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: